Sony: Νέο update για να λύσει το πρόβλημα με την οθόνη αφής

Πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησαν να έρχονται αναφορές χρηστών του Sony Xperia Z5 Compact, οι οποίοι έλεγαν ότι παρατηρούν πως ανεβαίνει η θερμοκρασία και όταν συμβαίνει αυτό η οθόνη δεν ανταποκρίνεται σωστά στο άγγιγμα. Κάποιοι ανέφεραν ότι δεν αναγνωρίζει καθόλου το touch και ξεκινά να λειτουργεί πάλι μετά το κλείδωμα/ξεκλείδωμα.

Η Sony προέβη σήμερα σε δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα και επεσήμανε ότι το πρόβλημα στο Sony Xperia Z5 Compact θα λυθεί μέσω μελλοντικού software update. Η αναβάθμιση θα ξεκινήσει να δίνεται από την επόμενη εβδομάδα.

Τελικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα hardware και η αναβάθμιση θα δοθεί σταδιακά ανά περιοχές.

Το Sony Xperia Z5 Compact έρχεται με οθόνη 4.6 ιντσών ανάλυσης HD 1280×720 pixels, φοράει τον οκταπύρηνο Snapdragon 810, μνήμη RAM 2GB και 32GB ενσωματωμένη μνήμη με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Η κύρια κάμερα είναι στα 23 Μegapixel, διαθέτει γρήγορο auto focus και έχει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης 4Κ, ενσωματώνει μπαταρία 2700mAh και τρέχει Android Lollipop.

H δήλωση της Sony:

Sony: Νέο update για να λύσει το πρόβλημα με την οθόνη αφής, Sony: Νέο update για να λύσει το πρόβλημα με την οθόνη αφής

Sony: Νέο update για να λύσει το πρόβλημα με την οθόνη αφής, Sony: Νέο update για να λύσει το πρόβλημα με την οθόνη αφής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Κάτοχος του κινητού εδώ και 3 μέρες σε μαύρο χρώμα. ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΕΙ! Πρώτη φορά διαλέγω προϊόν της σειράς Ζ. Πρόβλημα υπερθερμανσης δεν αντιμετώπισα ιδιαιτερο. Σίγουρα ζεσταθηκε πιο πολύ σε σύγκριση με άλλα ως εκεί.Και αυτό όταν κατέβασα μαζεμενες όλες τις εφαρμογές . Τόσο ζεσταινοταν και το One M7 μου. Πραγματικά απορώ με μερικούς εδώ μέσα που θέλουν την σονυ να τα παρατήσει στο τμήμα mobile. Αυτή τη στιγμή κρατάω ένα τούμπανο σε ιδανικό μέγεθος

Αλέξανδρος

*σε σύγκριση με άλλα,αλλά ως εκεί

Γιάννης

Και πώς θα το λύσουν; Με throttling στον επεξεργαστή; Ας τον κάνανε underclock εξαρχής.

Κάτοχος Z1 που στην 4.4 ήταν οκ, στην 5.0.2 ψήναμε φαγητό και στην 5.1.1 είμαστε σε μια μέση κατάσταση θερμοκρασίας.

Gvirginia

Διάβασα νωρίτερα το νέο αλλά δεν είδα να λέει για υπερθέρμανση. Κοιτάω την πηγή, πάλι δε λέει για υπερθέρμανση. Πάω στην “πηγή της πηγής” (xperia blog) πάλι δε λέει για υπερθέρμανση.
Και οι 2 πηγές λένε για software πρόβλημα με την οθόνη στα ΑΣΠΡΑ compact (για κάποιο περίεργο λόγο) και όχι για υπερθέρμανση.

Το ότι υπερθερμένεται όπως αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο ναι, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με υπερθέρμανση (επίσημα).

Γιώργος

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγοράζουν κινητά Sony μετά απο 5 προβληματικές ναυαρχίδες που έχει βγάλει???

Bloodmaster

Ναι υπαρχουν Γιωργο μου γιατι το λειτουργικό της sony ειναι απο τα πιο smooth και το design εμενα μου αρεσει πολυ. Δεν ξερω τι πιστευεις εσυ αυτη ειναι η δικη μου γνωμη

Ιωάννης jb

Γιώργος.. ποιο τρολ πεθαίνεις!!

A.N.

@Γιώργος ποίες είναι οι 5 προβληματικές ναυαρχίδες ???

One

5 προβληματικές ναυαρχίδες είναι τα Note αυτό εννοει αλλα και το galaxy δε παει πισω. Εδώ δεν εχουν multitasking, δεν μπορουν να γραψουν πανω από 5 λεπτα 4Κ βιντεο, κατεβάζουν την αναλυση για να παιξουν παιχνίδια και μετα μιλανε για αλλους. Ο κοσμος ξύπνησε και μονο τα προβατα μασουν τη προπαγάνδα τους.

Πάντως το πρόβλημα στο touch του Ζ5 Compact είναι μονο για τις λευκες συσκευες. Τα αλλα χρωματα δεν εχουν πρόβλημα. Αλλα αφου λύνεται με software update όλα καλα.

Τhrottling υπάρχει μονο στο Ζ3+ που δε κυκλοφορησε καν στην Eλλαδα επισημά. Τα Z5 Series δεν εχουν throttling γιατί εχουν heat pipes. Από βιντεο που εχω δει υπερθερμαίνονται λιγοτερο από τον Snapdragon 801.

vladimiros

Παιδια μην απαντατε σε καποιους σαν τον γιωργο…αφου ουτε καν εχει πιασει Sony στα χερια του..αντε μπορει να εχει πιασει καποτε το κ800..
@A.N θα εννοει ολοι την σειρα Ζ μαρεσει που ρωτας..

soundwave

Ο κάθε παπάρας βγαίνει Κ λασπολογει και κάποιοι που ΔΝ ξέρουν τα χαβουν!κατοχος Sony Xperia Z2 ultra ένα χρόνο το κινητό τα σπάει απλά γαμει Κ δέρνει και είχα πέσει Κ γω στη λούμπα της κατηγορίας προς τη Sony.
Κάτοχος iPhone 6 το πιάσε στα χέρια του Κ μου λέει καλά πολυ γρήγορο το κινητό.
Δεν μου λέτε αν ξέρει κάποιος πότε θα έρθει η αναβάθμιση android και σε εμάς?? Γιατί φως ΔΝ βλέπω

Max91

Παιδια εγω παντως ειχα το Ζ3 το οποιο χαλασε και το πηγα στην σονυ και επειδη σου εκραξα λιγο μου εδωσαν “ταχα μου καλυτερο και γρηγοροτερο το Ζ3+ αλλα να πω την αληθεια το Ζ3 ηταν πιο “ομαλο” και μπορουσα να γραφω 4Κ πανω απο 12+ λεπτα. (μενω γερμανια γιαυτο υπαρχει το Ζ3+)

vladimiros

@Max91 ειπειδη θελω να παρω το Ζ3 η το Ζ3+ εσυ που δοκιμασες και τα 2 τι λες αξιζει λιγα παραπανω για το Ζ3+? Ακουω οτι υπερθερμενεται αρκετα ισχυει κατι τετειο? θελω πολυ την γνωμη σου!!

Max91

Δυστυχως ισχυει… για να καταλαβεις οταν τρεχω το antutu που ενταξει λογικο ειναι οταν μια συσκευη να ζεστενεται να πεφτει η επιδοση της αλλα το Ζ3+ το παρακανει… πιστευω πως σαν συσκευη αξιζει πολυ περισσοτερο το απλο Ζ3 με μονο ασχημο η μπροστινη καμερα. και αν σε ενδιαφερουν τα benchmark πληροφοριακα το κανονικο Ζ3 κυμαινεται απο 41000 μεχρι 45000 και το Ζ3+ απο 42000 και 59000

vladimiros

Ευχαριστω για την απαντηση σου..γνωριζω αρκετα και τα 2 κινητα απο benchmark,τι καμερες εχουν,και ποιες ειναι οι διαφορες τους..απλα δεν τα εχω χρησιμοποιησει γιαυτο ρωτησα εσενα.. και εγω πιο πολυ για το απλο πηγαινα,επειδη γνωριζω τα προβληματα του Ζ3+..αν και ειναι και πιο ομορφο πιστυω..
Τεσπα βλεπω ανεβηκε και το hands on του Ζ5 νωμιζω σε αυτο το κινητο εκαναν καλη δουλεια..
ας το δουμε λοιπον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.