Sony Xperia Z5 Premium: Πόσο αντέχει η μπαταρία του;

Το Sony Xperia Z5 Premium είναι από τα smartphones που ξεχωρίζουν φέτος λόγω της 4K οθόνης, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα έχει 1080p interface. Η Sony συνηθίζει να δίνει πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας στα κινητά της, ωστόσο ο “θερμός” Snapdragon 810, δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύς για την μπαταρία. Πως τα πηγαίνει λοιπόν το Xperia Z5 Premium σε θέμα μπαταρίας;

Το Sony Xperia Z5 Premium ενσωματώνει μπαταρία 3430mAh, δηλαδή 500mAh πάνω από το κανονικό Sony Xperia Z5. Το GSMarena το πήρε στα χέρια του και δοκίμασε τις δυνατότητες της μπαταρίας.

Το πρώτο test είναι 3G talk, όπου άντεξε 20 ώρες και 24 λεπτά, λίγο πιο κάτω από το Sony Xperia Z1 Compact.

sony xperia z5 premium battery, Sony Xperia Z5 Premium: Πόσο αντέχει η μπαταρία του;

Στο web browsing τα πήγε πολύ καλά δίνοντας 9 ώρες και 29 λεπτά, αλλά είναι 5 ώρες λιγότερες από το κανονικό Sony Xperia Z5.

sony xperia z5 premium battery, Sony Xperia Z5 Premium: Πόσο αντέχει η μπαταρία του;

Στη δοκιμασία του video playback σε 480p άντεξε 7 ώρες πριν πέσει η μπαταρία κάτω από το 10%, αριθμός που σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακός, αλλά και το Xperia Z5 ήταν στα ίδια επίπεδα.

sony xperia z5 premium battery, Sony Xperia Z5 Premium: Πόσο αντέχει η μπαταρία του;

Το Sony Xperia Z5 Premium τα πηγαίνει χειρότερα από το Ζ5 στο standby, δίνοντας 11 μέρες. Να πούμε ότι μέσα σε 24 ώρες δεν έχασε ούτε 1% μπαταρίας, αλλά όταν ξεκινήσουν τα ποσοστά της μπαταρίας να ανανεώνονται, τότε πέφτει αρκετά. Με συνολική αντοχή 66 ώρες, το Ζ5 Premium είναι πάνω από τον μέσο όρο.

sony xperia z5 premium battery, Sony Xperia Z5 Premium: Πόσο αντέχει η μπαταρία του;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anwnymous

Καλή μπαταρία! (ΔΕΝ)

Νίκος

Τα z3 z3 compact πιο μεγάλη διάρκεια έχουν από τα z5 z5 compact τελικά!

One

Τη στιγμη που το Ζ5 Premium εχει τετραπλάσια ανάλυση στο βιντεο απo το Ζ5 και είναι στα ιδια σχεδόν επίπεδα επίπεδα μπαταριας, τοτε τα νουμερα είναι πολύ καλα. Και ακομα καλυτερα σε σχεση με συσκευες που εχουν QHD αναλυση.
Σιγουρα και με την αναβάθμιση στο Marshmallow που εχει καλυτερη διαχείριση μπαταριας τα νουμερα θα γινουν ακομα καλύτερα ενώ το Marshmallow θα υποστυριζει το Youtube σε 4Κ αναλυση. Αναμένουμε λοιπον!

Gvirginia

@Νίκος Και το μόνο που άλλαξε, από άποψη υψηλής κατανάλωσης, είναι ο επεξεργαστής…

Νίκος

@Gvirginia υποτίθεται είπαν ότι δεν τρώει πολύ μπαταρία ο 8 πυρήνος από τον 4 πυρήνο!

Gvirginia

@Νίκος Φαντάσου να έτρωγε…

@One “Στη δοκιμασία του video playback σε 480p άντεξε 7 ώρες πριν πέσει η μπαταρία κάτω από το 10%, αριθμός που σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακός, αλλά και το Xperia Z5 ήταν στα ίδια επίπεδα.” 480p =/= QHD

One

@Gvirginia το Z5 Premium κανει upscaling απο μικροτερες αναλυσεις σε 4Κ. Αλλα πιστευω και 4Κ αναλυση να επαιζαν και τα 2 τον ιδιο περιπου χρονο θα εκαναν.

Εδω λεει οτι με HD video η μπαταρια στο Z5P κρατησε 8 ωρες, ενω στο V10 με QHD αναλυση κρατησε 8:30 ωρες.

Battery rating

Xperia Z5 Premium: 8 hours video playback | 2 days in moderate usage
LG V10: 8.5 hours video playback | 1.5 days in moderate usage

https://www.manilashaker.com/sony-xperia-z5-premium-vs-lg-v10-comparison-camera-review-speed-test/

Gvirginia

@One Μπέρδεμα αυτή η οθόνη του… Ίσως αν δεν έκανε upscale και έπαιζε ένα native 4Κ video να τα πήγαινε καλύτερα (ή και χειρότερα). Αλλά και πάλι, ένα μεγάλο ατού που έχει η Sony είναι η διάρκεια της μπαταρίας (αθάνατο Z3c) κάτι που όπως φαίνεται αρχίζει και το χάνει με τη σειρά 5.

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, το upscale το κάνει στη δική της εφαρμογή για video/φωτογραφίες. Δηλαδή αν το gsmarena έκανε το τεστ μέσω πχ VLC τότε δε θα έκανε upscale, κάτι που όμως δεν αναφέρει και είναι απλά εικασία.

One

@Gvirginia Ναι συμφωνώ για το Ζ3c το εχω ακομα και η μπαταρία του δε παίζεται. Αλλα και με τις καινούργιες συσκευές αλλου κερδίζεις και αλλου χάνεις. Απο τη φετινή σειρα μονο το Ζ5 Premium ξεχώρισα μεχρι στιγμής αλλα θα περιμένω να δω update σε Marshmallow για να αποφασίσω.

Επίσης εχεις δικιο οτι το upscale το κανει μονο στις δικες της εφαρμογές για video και δε ξέρουμε αν στο μέλλον θα το ξεκλειδώσει και για αλλες εφαρμογές.

pazzo

Πήγα να το δω από κοντά σε κατάστημα της Sony που το είχε. οι εντυπώσεις ήταν μοιρασμένες: (Δεν θα πω για το πόσο γρήγορο ήταν, ή για την καμερά του. αυτά τα βλέπεις και στο απλό Ζ5.) Πραγματικά πάρα πολύ ωραία η αίσθηση όταν το κρατάς. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Το μέγεθος, το βάρος, τα υλικά, το πάχος, όλα σου φαίνονται σωστά. Από την άλλη, εγώ εμφανή διαφορά στην οθόνη με το απλό Ζ5 δεν είδα. Εννοείτε ίσως από τις καλύτερες που έχω δει, αλλά “ουάου” που περίμενα να πω, δεν είπα. ( βλέποντας ένα βιντεάκι που είχε μέσα λογικά). Και ένα μεγάλο μείον που είχα προσέξει από το youtube, αλλά το επιβεβαίωσα από κοντά.. Το chrome που δοκίμασα έχει καθρέπτη από πίσω σωστά? Ήταν μες στις δαχτυλιές! μεγάλη ξενέρα. και είμαι σίγουρος πως είχα καθαρά χέρια. Ακούμπαγα το δάκτυλό μου και άφηνε δακτυλικό αποτύπωμα υπερβολικά εμφανή. Που σημαίνει ότι σίγουρα θέλει ή θήκη για να μην το βλέπεις και είσαι συνέχεια με το πανάκι να το καθαρίζεις άμα έχει έστω και λίγο μανία με την καθαριότητα (που έτσι κρίμα γιατί δεν θα υπάρχει καθόλου καθρέπτης) ή κάποιο screen protector που να μην αφήνει σημάδια. Το ξέρω… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.