Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia Z5 Premium με οθόνη 5.5 ιντσών 4K ανάλυσης 2160×3840 pixels (806 ppi), αδιάβροχο, 4G+ με λειτουργία γρήγορης φόρτισης, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων και κάμερα 23 Megapixel.

To Sony Xperia Z5 Premium ενσωματώνει 3GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 32GB και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD (έως 200GB), μπροστινή κάμερα 5.1 Megapixel, στερεοφωνικά ηχεία εμπρός, ραδιόφωνο FM και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 5.1.1 Lollipop. Δείτε το βίντεο.

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Sony Xperia Z5 Premium TechblogTV, Sony Xperia Z5 Premium ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
c2byalex

Πολυ ξενερα οι γρατζουνιες στην πλατυ. Τι να το κανεις π ειναι ωραιο αν γρατζουνιεται σχετικα ευκολα

Νίκος

@c2byalex Τι εύκολα γρατζουνιέται λες; Αφού το λέει ο Κώστας έπεσε κάτω από το κάθισμα και μάλλον βρήκε στις ράγες. Εσύ τι θες να πέφτει και να μην παθαίνει τίποτα; Μερικοί το παράκανετε.

One

Το ειδα στο πλαίσιο και μου αρεσε πολύ το contrast και τα φυσικά χρωματα. Τωρα οσοι εχουν συνηθίσει στα κορεσμενα χρωματα των Amoled μπορει να μην τους αρεσει. Πιστευώ ότι φαινεται η διαφορα σε 4Κ αρχεία όταν παίζουν στην οθόνη. Περιμένω να δω το Marshmallow που θα ξεκληδωσει το 4Κ στο Youtube.

Nick

The best smartphone 2015 so faaar of the second…

Γιώργος

Με το LG G4 κάτω από 400 ευρώ και το S6 που έχει καλύτερη οθόνη , κάμερα και πιο δυνατό επεξεργαστή στα 430 ευρώ η συγκεκριμένη τιμή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πάλι συγγενείς και φίλοι της Sony θα το πάρουν.

Nick

Πόσο σικάτο τηλέφωνο έφτιαξαν πάλι τα Τζαπόνια. Με μεγάλη διαφορά μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ήχο και εικόνα, η καλύτερη κάμερα ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και όχι τηλεφώνου-ψηφιακης που θυμίζουν μερικά με κάτι καρουμπαλα από πίσω, και όλα αυτά σε μια τόσο λεπτή και αδιάβροχη συσκευή, πανέμορφη κατά την γνώμη μου. Και φοβερή μαγκιά αυτό που έκαναν με την 4Κ οθόνη να μην κάνει στα πάντα upscale αλλά μόνο όποτε χρειάζεται προς όφελος της μπαταρίας.

giannis

Συμπεράσματα ενος μη fan καμμιας εταιρείας (παιρνω note λογω productivity και περιμενω να δω το surface phone).

1) οθόναρα για LCD. Προτιμω τις amoled αλλα εδω έχουμε μια οθοναρα. Καποια άπο Αυτα που εκθειαζει ο Κωστας στην οθόνη αγαπητα fanboys της Sony (οχι φυσικα οτι αφορα το 4κ) λειπανε απο τα Ζ2-Ζ3 και τα ειχε ο ανταγωνισμός και γκρινιάζαμε και μας λεγατε haters. Ποιος να γκρινιαξει τωρα;
2) με ενοχλει το ιδιο σχεδιο αλλα τρομερη ποιότητα κατασκευης! Η ποιότητα των υλικών το κάνει ομορφο
3) ααααχ αυτο το υι
4) ο 810 θερμαστρα
5) σε καλη στιγμη ηρθε (πριν s7, λιγο πριν τις γιορτές ) αλλα σε αυτοκτονικη τιμη
6) ειναι η καλυτερη multimedia oriented ναυαρχιδα …ομως ποιος δινει 900 για να βλεπει 4κ στο κινητό; με 90 αγοραζει 4κ τηλεόραση (αν ειναι τοσο λατρης του multimedia content )

Εγω μενω note.

anwnymous

Ρε σεις γράφτε sonyfanboy στο nikcname να μην διαβάζουμε τζάμπα τα σχόλια.
Χαχαχαχαχα άκου εκεί η καλύτερη κάμερα του κόσμου.

dimbit

Εντάξει, αν έχεις φάει κατσίκι θα αφήσει δαχτυλιές λέει….χαχαχα…Θεός!

Γιάννης

Όσο αφορά την οθόνη σήμερα έχει συγκριτικό το Android authority και το αποτέλεσμα είναι…

Overall, it’s quite a close run competition for the most part, although we have to say that, on paper at least, the Xperia Z5 Premium’s 4K display has rather underperformed. The whites carry a very noticeable blue tint and that has really had an impact on its performance across our tests. Although the phone has the brightest display, its profile is not really the most usable either.

https://www.androidauthority.com/best-tech-gifts-under-500-2015-holiday-guide-660115/

ΥΓ. Ρε Nick με 7.8 mm πάχος που το είδες το λεπτό?

One

@Γιάννης αμα παιρνεις στα σοβαρά τις απόψεις του Android Authority και του Phone Arena τοτε εισαι για γέλια… Πες μου ότι πηρες και iPhone επειδή σε έπεισαν αυτοι για να γελάσω ακομα περισσότερο.

Panos7GR

Έλα τώρα βρε Βλαχάκη… Με ξενέρωσες πάλι… Μα ξανά 40 λεπτά hands-on;
Σ’αγαπάμε Κώστα και το ξέρεις! Λατρευουμε τον μοναδικό σου τρόπο στα hands-on, αλλά τα 40 και φεύγα λεπτά hands-on στις ναυαρχίδες που κάνεις είναι ΠΟΛΛΑ και κουραστικά. Βάλε όριο τα 20 λεπτά για μπορούμε να τα βλέπουμε ξεκούραστα και χωρίς διαλείμματα. Ευχαριστώ! 🙂

Gvirginia

@anwnymous Αν απλά πάρουμε τα scores για την κάμερα, τότε ναι το Z5 έχει την καλύτερη κάμερα αυτή την στιγμή. Αν βάλουμε τα γούστα του καθενός ως κριτήριο (πχ κάποιος προτιμάει να μην έχει τέλεια χρώματα και να μην έχουν θόρυβο οι φωτογραφίες κοκ) τότε δεν υπάρχει πουθενά η “καλύτερη κάμερα”.

@One Και το gsmarena που είχε κάνει άρθρο μόνο και μόνο για την οθόνη του, είπαν ότι ουσιαστικά “απογοητεύτηκαν”. Όχι ότι δεν είναι καλή κτλ, αλλά ότι δεν είχε αυτό το “ουάου” σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες (2K κτλ).
Για τα χρώματα είπαν ότι ανέφερε και ο Γιάννης, “μπλεδίζει το άσπρο” κτλ, αν και είδα ότι τα reviews τους για τη σειρά Z5 είναι copy paste και απλά αλλάζουν τα ονόματα και τις τιμές.

@Panos7GR Καλύτερα 40 λεπτά και να καλύπτει τις περισσότερες απορίες, παρά 10-20 λεπτά και μετά από κάτω να έχουμε σχόλια “Κώστα γιατί δεν πήγες στην τάδε ρύθμιση” / “Κώστα γιατί δεν κράτησες την κάμερα περισσότερη ώρα ανοιχτή?” / “Κώστα γιατί δεν έδειξες το τάδε χαρακτηριστικό” κοκ.

ChrisG

βρε παιδιά…καλή χρυσή η sony την συμπαθώ πολύ,μακάρι να τα πάει καλά και όπως επιθυμεί,έχω πάρει στην ζωή μου 2 sony έστω και λίγο πιο παλιά…όλα καλά…αλλά είναι ιδέα μου ή μου φαίνεται οτι τα 4Κ ούτε ως 1080p δεν φαίνονται ούτε στην χρωματική απόδοση αλλά ούτε και στην ανάλυση;πολύ ξεθωριασμένη δεν φάινεται για 4K;έχει λίγες ημέρες που πήγα και είδα απο κοντά την οθόνη του S6 edge plus και έμεινα μ….ας με το συμπάθειο…αυτό που βλέπω στο βίντεο με προβληματίζει.τόσο λάθος κάνω;
Κώστα τι λές εσύ;για 4K και 806ppi υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα;

Panos7GR

Αν είναι για συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή software κολπακια που βάζει η κάθε εταιρεία στα κινητά της ή ακόμα και camera app review προτιμότερο είναι να κάνει ξεχωριστά βιντεάκια. Θα τα αναλύει περισσότερο και το γενικό hands-on βίντεο θα είναι μικρότερο.

tester

40 λεπτά hands-on; Απο την μία μπράβο σου που δείχνεις οτι δεν κάνεις ξεπέτες αλλά αν είναι 40 λεπτά το hands-on, το review πόσο θα είναι; Θα το βγάλεις σε τρίωρα sequels;
Με όλη την καλή διάθεση 5-10 λεπτά το hands on και 15-20 λεπτά το review είναι υπεραρκετά.

Arispan

@Chrisg Μόνο σε προγράμματα εικόνες και βίντεο που είναι ανάλυσης 4K,παίζει 4K.Δηλαδή δεν κάνει upscale.Σε φυσιολογικές συνθήκες η οθόνη του είναι 1080p για να μην ξοδεύει μπαταρία.Με λίγα λόγια το 4K είναι καθαρά για λόγους marketing.

Gvirginia

@Panos7GR Αν σου πω ότι νόμιζα ότι ήταν review και όχι hands-on? χαχαχα

@ChrisG Στις οθόνες και τα χρώματά τους είναι ο καθένας με τα γούστα του. Εμένα πχ μια χαρά μου φαίνεται η οθόνη του (από αυτό που δείχνει το βίντεο). Για τα Samsung πολλοί λένε για over saturated χρώματα…
Πάντως αν κάνεις κανονικό calibration πχ στην οθόνη του υπολογιστή σου ή στην τηλεόραση σου σου, πάλι “μ….ας” θα μείνεις, γιατί θα έχει διαφορά από τις δικές σου ρυθμίσεις.

ChrisG

Άρη αν δεν κάνω λάθος στο βίντεο που έπαιξε ο Κώστας είπε οτι ήταν 4Κ αλλά μόνο 4Κ που δεν ήταν όπως το είδα.εννοείται οτι δεν περίμενα να κάνει upscale και ιδιαίτερα σε mobile συσκευή…αλλά σε γενικές γραμμές κάτι δεν μου έκατσε καλά.ίσως να το αδικεί και το βίντεο.στις γιορτές θα πάω σε κάποιο store να το δώ απο κοντά διπλά διπλά με κάποια άλλη συσκευή.

Gvirginia

@ChrisG Μα…το 4K δε το “βλέπεις”. Πάνω από 1080p δε φαίνεται διαφορά με γυμνό μάτι. Ναι μεν υπάρχουν διαφορές απλά δε κάνουν “μπαμ”. Αν δεις συγκριτικά μεταξύ 1080p / 2K / 4K δε φαίνεται με γυμνό μάτι διαφορά. Πρέπει να κάνουν τρελό ζουμ για να δεις αν πιξελιάζει η φωτογραφία. Το gsmarena έχει για το Z5 premium άρθρο που συγκρίνει τις οθόνες, δες και πιστεύω να καταλάβεις τι λέω.

One

@Gvirginia Το 4Κ το βλέπεις καθαρά αμα παιζει βίντεο 4Κ αναλυσης στην εφαρμογή Βιντεο του κινητου. Πηγα και ειδα το κινητο στο πλαισιο. Και τα χρωματα καθολου δεν μπλαβιζουν όπως λες, απλα εχεις συνηθίσει τα θερμοτερα χρώματα στην οθονη σου και γι’ αυτό σου φαίνεται ετσι.

Μη κειτας που καποια site συγκρίνουν 2Κ βίντεο στο YouTube σε Samsung, LG & Microsoft, με FullHD στο Ζ5 Premium για να κανουν τα κινητα να φαίνονται το ιδιο. Δεν είμαστε και τίποτα ασχετοι και ξέρουμε τα κολπα μερικών rewiers.

pazzo

Πολύ ωραίο review όπως πάντα. Εγώ το είδα από κοντά το Z5 Premium, καθώς ψάχνω να αντικαταστήσω το 930 μου τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σε 4Κ βιντεάκια, αυτό που έβλεπα δεν με εντυπωσίασε όπως περίμενα. Ίσως αυτό που είπε και ο @Gvirginia, σε τόσο μικρή οθόνη το 4Κ είναι ψιλοαχρείαστο. Βεβαια σε γενικά πλαίσια η οθόνη είναι πολύ καλή, και όχι amoled που δεν θα ήθελα να έχει η όποια νέα συσκευή μου. Εντυπωσιάστηκα όμως από την ποιότητα. Πανέμορφη συσκευή το chrome που είδα, με πολύ ωραίο design καθώς όλα φαίνοντε να είναι εκεί που πρέπει, χωρίς κάμερες να προεξέχουν, διακριτικά ηχεία. Σου δίνει μια πολύ όμορφη αίσθηση όταν το κρατάς, (όπως και το Mate S) κάτι που προσωπικά δεν με γέμισε ούτε στο iPhone Plus, ούτε στο s6 edge+. H κάμερα, όπως και στο απλό Z5 μου φένεται αρκετά καλή, μεγάλη διαφορά με το Ζ3. με υπερβολικά γρήγορο autofocus. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω εάν είναι καλύτερη από το 930 από ένα hands on σε κατάστημα αλλά από πολλά reviews που έχω δει, λένε όλοι ότι στα 8mp οι φωτογραφίες που βγάζει είναι καταπληκτικές. Εμένα το 1 φλας με προβληματίζει, καθως ο ανταγωνισμός έχει 2… Συνέχεια »

Dim

Νομίζω καταρχάς πολύ σωστά κάνει ο Κώστας αναλυτικά review ώστε να βλέπουμε τα πάντα στη συσκευή. Τα εξάλεπτα και δεκαλεπτα review είναι προχειροτητα.
Το τηλέφωνο είναι πάρα πολύ καλό και με marshmallow 6.0 θα είναι παντού 4κ σύμφωνα με αυτά που είπε ο Κώστας.
Αξίζει της προσοχής του αγοραστικου κοινού

Nick

@Γιάννης, για δες τι μέγεθος μπαταρία φοράει και συνυπολογισε ότι έχει διπλά stereo speakers μπροστά και συγχρόνως είναι αδιάβροχο ενώ η κάμερα δεν προεξεχει από πίσω και μετά πες μου αν δεν το θεωρείς πολύ λεπτό. Φιλικά.
@ChrisG, από που κι ως που η ανάλυση της οθόνης καθορίζει και τον κορεσμο των χρωμάτων; Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες, ότι δηλαδή για 4Κ οθόνη είναι ξεπλυμενα τα χρώματα και ξεθωριασμενη η οθόνη. Μην το μπερδευουμε αυτό (κορεσμο χρωμάτων) με την ανάλυση μιας οθόνης. Και κάτι τελευταίο, για να είμαστε ακριβείς, τα Xperia της σειράς Z (Z2,Z3,Z3+/Z4,Z5) έχουν ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ χρώματα, οι δε Super Amoled οθόνες το τερματιζουν το θέμα έχοντας ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΑ. Το λέω για να συνειδητοποιήσουμε ότι ούτε καν η φανταστική IPS LCD οθόνη του Z5 δεν είναι πραγματικά ακριβής στην απόδοση των χρωμάτων (πχ όπως πραγματικά είναι το κόκκινο σε μια φωτογραφία που θα τραβήξεις), έχοντας τον X-Reality Engine να προσθέτει ζωντάνια κάνοντας τα χρώματα πιο έντονα από όσο είναι, ενώ υπάρχει και η επιλογή ‘Super-vivid mode’ για ακόμα πιο ζωντανά (ψεύτικα) χρώματα.

ChrisG

το 4K το ανέφερα ως 4Κ και σε συνάρτηση με αυτό που είδα στο βίντεο.η χρωματική απόδοση όπου φαίνονται τα χρώματα ως ξεπλυμένα ήταν ξεχωριστό σχόλιο.μην μας τα μπερδέυεις κι εσύ και αρχίσουμε να γράφουμε 40 σελίδες για αυτονόητα πράγματα.έντονα και ζωηρά χρώματα που να σε κάνουν να βλέπεις συνέχεια την οθόνη εγώ δεν είδα.γιάυτό και είπα οτι θα πάω κάπου να το δώ απο κοντά μιάς και ο Κώστας δεν μου απάντησε σε αυτό που ρώτησα.

Nick

“…αλλά είναι ιδέα μου ή μου φαίνεται οτι τα 4Κ ούτε ως 1080p δεν φαίνονται ούτε στην χρωματική απόδοση αλλά ούτε και στην ανάλυση;πολύ ξεθωριασμένη δεν φάινεται για 4K;”
Αν τα μπερδευω εγώ εξήγησε μου που για να καταλάβω. Δεν είχα σκοπό να το συνεχίσω μιας και δεν είναι δα και τίποτα σημαντικό ούτε είμαι κάνα πιτσιρίκι που ψάχνει να την πει στο καθένα. Εγώ καταλαβαίνω ότι τελικά έγινε εκ παραδρομής και δεν είναι ότι είσαι κάνας άσχετος ή χαζός που δεν μπορεί να το καταλάβει, ίσως λίγο πεισματαρης που δεν το παραδεχεσαι. Τώρα στο θέμα αυτό καθεαυτό νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να περιμένει από ένα LCD Panel την ίδια ζωηραδα με ενός Super Amoled όσο “καλό” και αν είναι. Λίγο πολύ ξέρουμε ότι στα μαύρα δεν μπορεί να φτάσει την άλλη τεχνολογία ενώ στα υπόλοιπα περιμένουμε μια πιο κοντά στο φυσικό κανονικό τους χρώμα απόδοση. Φυσικά και στα δύο υπάρχει επιλογή και πιο ζωντανής απεικόνισης από το custom και το ανάποδο.

ChrisG

στο ξαναλέω…το 4Κ αναφέρθηκε λόγω βίντεο που ανέφερε ο Κώστας.τα χρώματα ήταν ξεχωριστό σχόλιο.αν θέλεις να το συνεχίσεις συνεχισέ το…δικαίωμα σου…στο επεξηγώ και το συνεχίζεις…

ChrisG

εκ παραδρομής στην σκέψη κάποιες φορές όχι πάντα τα γραφόμενα μπαίνουν σε λάθος σειρά.νομίζω συμβάινει σε όλους κάποια στιγμή.το είδα λίγο μετά την αποστολή.δεν είχα σκοπό και ούτε έχω να γράφω επεξήγηση στην επεξήγηση(το ένα σχόλιο πίσω απο το άλλο,συγνώμη κατεξαιρεση γι’αυτό) εκτός κι αν βλέπεις κάποιο κουμπί(επεξεργασία)κάπου και μου διαφέυγει,το οποίο παρεμπιπτόντως λείπει και θα ήταν σωστό να υπάρχει.(αυτό πάει προς το site πλευρά).
τα άλλα στα οποία αναφέρεσαι εν μέρει συμφωνώ εν μέρει όχι.όταν τα χρώματα είναι αδύναμα φαίνεται το ξεπλυμένο όπως και είπα.όταν τα χρώματα έιναι πολύ υπερκορεσμένα σε μεγάλο βαθμό τότε βλέπεις πράγματα που δεν κολλάνε δεν κάθονται σωστά στο μάτι.στις super amoled αυτό δεν το βλέπω.αντιθέτως έχουν στην πλειοψηφία τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με ότι κυκλοφορεί.σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.σε μένα αρέσει.άποψη ονομάζεται και γούστα…αυτά και φιλικά.

tito@

Αν θελετε 5-10 λεπτα παρουσιαση δειτε Unboxholics,εμενα δεν μου φτανουν γιατι ειναι ξεπετα κ απλα γινεται μια γρηγορη αναφορα στα χαρακτηριστικα,μια χαρα χορταστικο review ηταν !!

JohnWave

Θετικά : + Ανάλυση οθόνης ( αν και αχρείαστη για 5.5 ίντσες ) + Επεξεργαστής & Ram ( με μια επιφύλαξη για το αν θα ρίχνει χρήση πυρήνα όταν θα θερμαίνεται ) + Aποθηκευτικός χώρος + Μπαταρία + Ποιότητα κατασκευής + Ήχος εξωτερικών ηχείων ( αν και ενδιαφέρει ελάχιστους μιας και η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί ακουστικά για να ακούσει μουσική ) Αρνητικά : – Πλάτη καθρέφτης ( στα όρια του κιτς ) – Κάμερα σε σχέση με την τιμή του και τον ανταγωνισμό ( S6 και G4 φορούν καλύτερες σύμφωνα με τα reviews μεγάλων sites ) – Tιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό ( δεν καταλαβαίνω πως όταν σαν εταιρία βρίσκεσαι τόσο χαμηλά στις πωλήσεις , κοστολογείς τόσο ακριβά ) Συμπέρασμα : Πολύ καλό κινητό σε τεχνικά χαρακτηριστικά και ποιότητα κατασκευής αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο κάποιος να σκάσει 900€ την ώρα που κυκλοφορούν το Mate S και το S6 στα 660€ . Mιλώ για τιμές μεγάλων καταστημάτων και μιλώ για κινητά με εξίσου ποιοτική κατασκευή, με πολύ δυνατούς επεξεργαστές και ram ,με πολύ καλές οθόνες, με καλύτερες κάμερες και με εξαιρετικές κριτικές. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ζ5 premium, η ανάλυση της οθόνης, είναι πραγματικά άνευ ουσίας για αυτό το… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Τα καλυτερα review της ελλαδας κανει ο κωστας, ολοι το παραδεχονται αυτο! Εγω και 2 ωρες να τα κανε ,ακομα πιο χαρουμενος θα μουνα

Για το sony,
Τα 899 για το κινητο ειναι λιγα! 1899 θα έπρεπε! !μπουααχαχαααα!

Gvirginia

@One Καταρχάς δεν είπα ότι δεν παίζει 4K, αλλά ότι δε μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά από το βίντεο. Εκτός και αν εσύ μου λες ότι αν ο Κώστας έπαιζε ένα αρχείο 1080p, θα καταλάβαινες ότι δεν είναι 4K από την οθόνη του υπολογιστή σου.

Επίσης στο σχόλιό μου προς τον ChrisG (#18) λέω “εμένα μια χαρά μου φαίνεται η οθόνη” και ύστερα αναφέρω ότι τα χρώματα της οθόνης είναι στα γούστα του καθενός / όπως έχει συνηθίσει, δε σημαίνει όμως ότι είναι τα “πραγματικά”. Άρα δε καταλαβαίνω το σχόλιό σου “απλα εχεις συνηθίσει τα θερμοτερα χρώματα στην οθονη σου και γι” αυτό σου φαίνεται ετσι”.

Για το “μπλαβίζει” δε το λέω εγώ, μιας και δεν έχω δει τη συσκευή από κοντά, αλλά reviews από 3 διαφορετικά sites. Ανέφερα μάλιστα το review του gsmarena (Sony Xperia Z5 Premium screen test) όπου χρησιμοποιούν 3 κινητά με διαφορετική ανάλυση (FHD / 2K / 4K) για να δουν διαφορές σε φωτογραφία που τραβήχτηκε με την Canon EOS 5DS. Το συμπέρασμά τους είναι ότι θες μικροσκόπιο για να δεις τη διαφορά, δε φαίνεται με γυμνό μάτι. Δεν υπάρχει συγκριτικό για βίντεο από το youtube και ούτε ανέφερα κάτι τέτοιο.

Sotiris

Έχουμε 2015 και ακόμα κάποιοι γράφουν για υπερκορεσμένα χρώματα στις amoled για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία της Sony. Για το premium δεν ξέρω αλλά στο Z5 δυσκολευόταν να κάνει εστίαση η κάμερα που υποτίθεται είναι το ατού της, σε auto έχανε κατά κράτος από το S6. Με Hdr να κλειδώνει στα 8mp από τα 20 γελάει ο κόσμος. Για τα Sony fanboys τα έχουμε ξαναπεί, δεν έχει νόημα να πούμε κάτι περισσότερο.

Dapitium

Για μια ακόμα φορά ο Κώστα είναι τρομερός στη δουλειά του. Απλός, άμεσος , αναλυτικός χωρίς φανφάρες και μπούρδες. Σαν να έχεις κάτσει μαζί του για καφέ!
Συγχαρητήρια Κώστα.

Για το Ζ5 η γνώμη μου είναι πως είναι μακράν το πιο όμορφο κινητό.
Πολύ ευαίσθητο όμως, δεν γίνεται να έχεις δώσει μια περιουσία και να γεμίζει γρατσουνιές στην πρώτη μέρα.
Για την αξία του θα έπρεπε να έχει: γυαλί όπως του moto x force και frame απο ανοξείδωτο ατσάλι-κράμα χρωμίου βαναδίου….

dimmis

Πραγματικά ένα κόσμημα.
Τέλειο σε ολα του

Nick

Ναι είμαστε fanboys όσοι μας αρέσει μια πανέμορφη (ούτως ή άλλως υποκειμενικη η ομορφιά, γούστα είναι αυτά) συσκευή η οποία είναι και αδιάβροχη, έχει κορυφαία κάμερα με το γρηγορότερο autofocus (0.03″), φοβερό ήχο που έρχεται κατά πάνω σου ειδικά σε παιχνίδια και θέαση ταινιών – βίντεο σε landscape, ενώ όπως και τα προηγούμενα μοντέλα ξεχνάς τι θα πει lag και έχεις πραγματικό multitasking σε αντίθεση με το τόσο λιβανισμένο S6.
Φαν της Sony φυσικά και είμαι και δεν το κρύβω, fanboy δεν είμαι.

One

@Gvirginia συμφωνώ ότι τα 806 ppi δεν μπορεις να τα δεις με γυμνο ματι παρα μονο με με μενθυντικο φακο, αλλα μπορείς να δεις τη διαφορα όταν παιζει 4Κ αρχείο στη native αναλυση και να διακρίνεις τη διαφορα στο contrast, στη διαυγεια και το dynamic range της εικόνας.

Φαίνεται καθαρά σ’ αυτό το βίντεο:
https://youtu.be/QwSTdyj1rUw

Τωρα οσοι έχουν συνιθησει τα ζεστά/κορεσμένα χρωματα καλα κανουν και προτιμούν τα Amoled, αλλα εγω που θελω μια οθονη να εχει οσο κοντινά χρωματα με μια επαγγελματική οθόνη H/Y τότε προτιμώ το IPS LCD, περα από αλλα πλεονεκτήματα που εχει. Καθένας με τα γούστα του.

Nick

Από ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για άλλη μια φορά για μια πολύ “κινηματογραφική” οθόνη που αγαπάνε να βάζουν οι Ιάπωνες. Προσωπικά εγώ μιας και λάτρης των ταινιών πάντα προτιμούσα ψυχρά χρώματα με καλό contrast και φυσικά blu-ray. Η αλήθεια είναι ότι έχει παραξεφυγει το πράγμα με τις υψηλές αναλύσεις – πλέον μιλάμε ώρες ώρες για το FHD λες και πονάνε τα μάτια μας από τα pixel που βλέπουμε – ενώ υπάρχουν και άλλα πράγματα που χρηζουν βελτίωσης όταν πρόκειται για απόλαυση οπτικοακουστικού περιεχομένου όπως τα fps. Αλήθεια, τι είναι πιο εντυπωσιακό όταν μιλάμε για 5.5″ τηλέφωνο ή 10″ tablet (λαμβάνοντας πάντα υπόψη την απόσταση θέασης), multimedia περιεχόμενο σε 4K @ 30fps, ή blu-ray @ 60fps+? Το εντυπωσιακό motion flow όπως το ονομάζει η Sony στις bravia ή όπως αλλιώς το λένε οι υπόλοιποι κατασκευαστες απογειωνει την όλη ποιότητα ακόμα και σε 720p.
Σορρυ για το off-topic σχόλιο προς το techblog και τους αναγνώστες, ξεφυγα το ξέρω.

Dimitris

κωστη με αυτη σου την παρουσιαση με εκανες να σκεφτομαι να παρω το κινητο παρολο που το θεωρω πολυ μεγαλο!!!θελω να ρωτησω κατι ομως..ειπες οτι στο 6.0 ολο το ui θα ειναι αναλυση 4κ…η μπαταρια δεν θα πεφτει ετσι πολυ γρηγορα?!!!!!

vkrd

Ότι και να λέμε τελικά, οι amoled οθόνες θα είναι πάντα το μέτρο σύγκρισης με όλες τις άλλες. Όποιος λέει δε, πως δεν του αρέσουν πιστεύω είναι υπερβολή. 4Κ της Σονυ εντάξει είναι πρωτοποριακή, όμως στο μάτι μιας μικρής συσκευής όπως το κινητό τηλέφωνο και όχι όπως μια 40′ τηλεόραση, δεν κάνει διαφορά που να φαίνεται πολύ εύκολα.
Το θέμα επεξεργαστή και το πόσο εύκολα ζεσταίνεται, είναι σοβαρό ζήτημα.
Η συσκευή είναι τρομερή πάντως, αν μπορούσα να θυσιάσω τόσα λεφτά θα το έκανα.

Γιωργος

Μια ερωτηση μονο. Το dual η το απλο για ταξιδευοντες ανα ολοκληρη την υφηλιο? Καπου ειδα μια διαφορα στη 3g band. Το απλο δεν εχει 1700 αλλα εχει καλυτερες ταχυτητες 4g. Με καλυπτει το απλο ανα την υφηλιο με διαφορες σιμ ανα χωρα? Ευχαριστω εκ ςτων προτερων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.