Sony Xperia Z5 Premium: Πως αντιμετωπίζει την υπερθέρμανση του SD810

To Sony Xperia Z5 Premium ανακοινώθηκε επίσημα στην IFA 2015 με 4K οθόνη (2160×3840 pixels), κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά σε smartphone, ενώ φορά επεξεργαστή Snapdragon 810. Με τα προβλήματα υπερθέρμανσης που έχει παρουσιάσει ο Snapdragon 810, υπήρχε ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αν και θα περιμέναμε η Sony να έχει μεριμνήσει να βρει μια λύση.

Τελικά το teardown του Sony Xperia Z5 Premium δίχνει ότι η Sony έχει φροντίσει να σιγουρέψει ότι 4K οθόνη και Snapdragon 810 θα συνυπάρξουν αρμονικά, τοποθετώντας dual cooling heat-pipe system (στην πάνω πλευρά). Επιπλέον, έχει τοποθετήσει ένα στρώμα από θερμική πάστα για να φροντίσει να διατηρεί την σωστή θερμοκρασία.

Θεωρητικά με τις αλλαγές αυτές η Sony έχει φροντίσει να αποφύγει τα προβλήματα υπερθέρμανσης, αλλά στην πράξη θα δείξει πόσο καλά τα έχει καταφέρει.

Διαβάστε επίσης: Sony Xperia Z5 Premium: Ηands-on από IFA 2015

Sony Xperia Z5 Premium: Πως αντιμετωπίζει την υπερθέρμανση του SD810, Sony Xperia Z5 Premium: Πως αντιμετωπίζει την υπερθέρμανση του SD810

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Και καλα έκανε!

Γιώργος

Πάντως στο phonearena είδα ότι κατά την πρώτη επαφή και δοκιμές που έκαναν στην κάμερα του απλού z5 έβγαλε προειδοποιηση υπερθέρμανσης.

Βασίλης Μερκούρης

Λογικα το απλο z5 δεν θα εχει hit pipes και θερμοαγωγικη παστα για αυτο υπερθερμενεται

αλιάκμων

παίρνεις έναν επεξεργαστή, που κακά τα ψέματα, υπερθερμαίνεται όταν ζοριστεί. και τον βάζεις σε κινητό που έχει ανάλυση 4K. σαν πόσα κιλά τούβλο παίζει να είσαι; πολλά αν σκεφτείς ότι δεν κάνεις και λίγο στοιχειώδες beta testing στις συσκευές σου πριν τις κυκλοφορήσεις.

Manolis

“αλλά στην πράξη θα δείξει πόσο καλά τα έχει καταφέρει.”

λέμε για συσκευή των 500+ ευρώ οπότε αυτό σίγουρα θα ΠΡΕΠΕΙ να το καταφέρει..

GT-I9506

μην το κατακρινετε απο τωρα χωρις καποια τεστ οι ενδειξεις οτι εχει βγαλει καποιο προβλημα. Ολα τα κινητα εχουν θεμα με την θερμοκρασια αυτο ειναι ενα ζητημα που πρεπει να λυθει. Παντως ειναι ενα κινητο πολλα υποσχομενο ειναι η πρωτη φορα που με τραβαει ενα κινητο της sony

inblx

Αυτο το κάνουν απο το Ζ2. Απλά τώρα έβαλαν πάστα και 2 pipes αντί για 1.
Γιαυτό υπήρχαν προβλήματα στο Ζ3+, Snapdragon 810 με ένα pipe και μικρότερο Cooler…
Παντός η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και εδώ απλά δεν θα υπάρχουν προβλήματα throttling.

dimitrinho

Ακομη ασχολειστε με αυτο το πραγμα;θα τα πουμε σε 2 μερες

Nikos

Το s6 πάντως με 2k παραδίδει μαθήματα…Οτι καλύτερο υπάρχει, ειδικά με την τελευταία αναβάθμιση…

Mple_stratos

Το καλυτερο κινητο θα ειναι. Ενα αναρωτιέμαι ομως γτ δεν το κανουν αδιάβροχο ετσι ωστε να μπορεις να το βουτάς σε ενα ποτήρι νερο για να δροσιζεται οταν το χρειάζεται. Υδροψηξη του μελλοντος.

vladimiros

Παντος αν κραταει η μπαταρια του 1,5 μερα τουλαχιστον,και δεν εχει θεματα με την 4κ οθονη του, επισης και να μην εχει προβλήμα υπερθέρμανσης..θα ειναι μια χαρα κινητο θα ξεκινησει και απο τα 869 ευρω και οχι απο τα 1000 οπως κατι αλλα,απο την αλλη αν εχει θεματα το Ζ5 Premium οι ψαγμενοι θα προτιμησουν το απλο Ζ5,οι μη ψαγμενοι θα παρουν το Premium και θα λενε εχω οθονη 4κ..

himtan

Εδω παιδιά το ακριβώς αντίθετο λένε με heat test 4k video :

https://www.youtube.com/watch?v=1BfBakhs8To

Κλαριν

Η απλα δεν θα παρει καθολου σονι ο ψαγμενος και θα παει σε κατι π να αξιζει οπως το μοτο τζι 3τζεν

JohnGR

Άντε με το καλό και υδρόψυξη.

Nick

Ένα μπράβο στην Sony διότι δείχνει ένα νοιάζεται οι πελάτες τις να μην έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας. Μην ξεχνάμε ότι εκτός του 810 δεν είχε καμία επιλογή σε cpu. O mediatek x10 είναι για midrange κινητά. Το λάθος ήταν της Qualcomn και μην ξεχνάμε τα Sony είναι αδιάβροχα που δεν περνάει αέρας στο εσωτερικό της συσκευής.

John N

mple stratos το ζ5 premium είναι αδιαβροχο 😉

Ιωάννης jb

dimitrinho.. Ασε μας ρε iphonakia που θα μας τη πεις κιόλας!!
Τι θα γίνει δλδ σε 2 μέρες?? Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με κάτι τέτοια σχόλια..

Olethron

Χαχα καλό…!!!!

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, και ας προσθέτει πάχος ή βάρος, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα δυνατότερο SoC με σύστημα ψύξης παρά να να έχουμε ένα ίδιο, με προβλήματα υπερθέρμανσης και throttling (εάν υπάρχουν αυτά, γιατί εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι).

Παντός καλά έκανε η Sony και χρησιμοποίησε Cooling unit. Λογικα όλες οι εταίρες θα βάζουν κάτι πάνω από τα SoCs απλά η Sony το πήγε σε άλλο επίπεδο.

Επίσεις το ότι έβαλε ένα φτηνό κομάτι hardware στην συσκευή για να αύξηση την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή και την απόδοση του αλλά παράλληλα να μειώσει την θερμοκρασία που παράγει, κάθε άλλο παρά περίπτωση χλευασμού είναι.
Αφήστε λοιπών άλλες εταιρίες να σας κοροϊδεύουν, να σας πουλάνε ψεύτικες συσκευές με υποτιθέμενο “premium design” (οι δύο στρώσεις, φλούδες μάλλον αλουμινίου) που λυγίζουν και σπάνε, με μπαταρίες 3ών ωρών και να σας λένε πως τα κρατατε και λαθος μετά….

Nio

Πες τα ρε Olethron.

vas

Σε λίγο καιρό θα δούμε βιντεάκια για αλλαγή της thermal paste
με καμία aftermarket π.χ coollaboratory liquid pro! Εντάξει μέχρι που θα φτάσουμε?
Βγήκε ένας επεξεργαστής με πρόβλημα υπερθέρμανσης, τι τον βάζουνε?
Ας πάνε στον 820 κατευθείαν.

giannis

Δηλαδη μεχρι τωρα o 810 δεν ειχε προβληματα υπερθερμανσης ξερει η τιτανοτεραστια sony τι βαζει. Τωρα αλλαζει του τροπαρι και γινεται μπραβο τιτανοτεραστια sony που παστωσες τον 810 και δεν ζεσταινεται…. μας εχουν τρελανει τα fanboys
Στο μεταξυ δεν μπορω να μην γελαω με τα βιντεακια που συγκρινουν το που κλεινει λόγω υπερθερμανσης η 4κ εγγραφη στα Z3, Z3+ και Ζ5 . Παρεπιπτωντος ο SD 800 στο note 3 δεν μου λεει ποτε “ζεσταθηκα” . Η εγγραφη κλεινει μονο αν γεμισει η μνημη… (και ετσι πρεπει να ειναι)

Και ας μιλησουμε και σοβαρα. Προφανως η Sony ηταν εγκλωβισμενη σε μια εμπορικη συμφωνια με την Qual. Μπορει ακομα και να ειχε προαγορασει 810 (για το Ζ3+) το οποιο πηγε χαλια και ετσι αναγκαστηκε στην ουσια σε 4 μηνες να βγαλει το Ζ5. Οποτε αφου επρεπε να βαλει sd810 επρεπε να λυσει in house το overheating. Μακαρι να το ελυσε χωρις θυσιες στην αποδοση γιατι το compact και το premium ειναι πολύ ωραιες συσκευες.

Ιωάννης jb

giannis.. πήγε χάλια σε πωλήσεις το z3+.. που το ξέρεις ρε συ οτι πήγε χάλια!!??
Στείλε link απο youtube στο οποίο να κολλάει το z3 ή το z3+ για z5 είναι πασιφανές ότι λες χαζομάρες διότι ακόμη δεν έχει δωθεί επισήμως σε κυκλοφορία!!!
Ο καθε άκυρος μπαίνει και λεει τη κοτσάνα του!!
Σταματήστε την καραμέλα οτι ζεσταίνεται μόνο ο sd 810!!
Ολοι οι επεξεργαστές ζεσταίνονται!!!
ΕΛΕΟΣ

ducatijim

Έλεος με όλους τους παντογνώστες εδώ μέσα…
Όλοι οι επεξεργαστές ζεσταίνονται από τον snap 800 κ μετά!! Έχω note 3, κολητός με note 4 τα ίδια, s5, s6 τα ίδια. Τί λέει ο κάθε κολημένος τώρα είναι δικό του θέμα. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας κ να καμαρώσουμε 3 υπέροχες συσκευές με φοβερά χαρακτηριστικά!!!

ducatijim

Έλεος με όλους τους παντογνώστες εδώ μέσα…
Όλοι οι επεξεργαστές ζεσταίνονται από τον snap dragon 800 κ μετά!! Έχω note 3, κολητός με note 4 τα ίδια, s5, s6 τα ίδια. Τί λέει ο κάθε κολημένος τώρα είναι δικό του θέμα. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας κ να καμαρώσουμε 3 υπέροχες συσκευές με φοβερά χαρακτηριστικά!!!

giannis

Αλλο ζεσταινεται κι αλλο σταματαει την λειτουργια του γιατι υπερθερμανθηκε.

@
Ιωαννης jb

Ειναι η τελευταια φορα που σου απανταω. Δεν θα πεσω στο επιπεδο των χαρακτηρισμων σου. Χαρακτηριζουν το επιπεδο νοημοσυνης σου
Παρε τα δυο βιντεακια που βρηκα ευκαιρα (ο μονος λογος να αλλαξεις ναυαρχιδα που παρουσιασες απριλη, στις αρχες Σεπτεμβρη ειναι γιατι δεν πουλαει. Αντε τωρα ξανανεβα στην μπανανιά σου.

https://youtu.be/RyHMVDKLJbk
https://youtu.be/aV8i4efrEh4

One

@giannis Επειδή δείχνεις ότι σε συμφέρει παρε αυτό:

https://youtu.be/HlnlW6sOP7w

Και μη ξεχάσεις να παρεις μια παγοκυστη για τη δικια σου μπανανιά…

dimitrinho

@Ιωάννης justin bieber ακομη δεν εχεις καταλαβει οτι φετος θα ειναι η χρονια του iphone 6s ολοι οι ανταγωνιστες του δεν εβγαλαν τιποτα το σπουδαιο και φαντασου αμα ετρεχε ετσι το iphone με 1 giga ram φαντασου με 2 τι εχει να γινει εκτος απο τις φημες που εχουμε ακουσει μεχρι τωρα μας ετοιμαζει και αλλη εκπληξη για αυτο ολοι ανυπομονουμε να γυρισει ο βασιλιας

Chris

@dimitrinho σε 2 μέρες το Z θα έχει ακόμα μπαταρία η ‘κινηταρα’ σου παίζει να μην βγάλει ούτε την παρουσίαση!!

giannis

Ειναι απιστευτο σε αρθρο για το πως η Sony αποφασισε να αντιμετωπισει την υπερθερμανση του 810 να αρνουμαστε ακομα οτι ο 810 υπερθερμαινεται (σε οποια συσκευη κι αν μπαινει)

https://m.gadgets.ndtv.com/mobiles/news/sony-xperia-z3-camera-app-can-crash-in-seconds-due-to-overheating-707786

https://m.theinquirer.net/inquirer/news/2413064/sony-admits-snapdragon-810-is-causing-xperia-z3-overheating-issues

https://www.phonearena.com/news/Watch-as-the-Sony-Xperia-Z3-overheats-after-a-few-seconds-camera-app-use_id70816

https://www.androidpit.com/xperia-z3-plus-camera-crash

https://www.ibtimes.co.uk/sony-xperia-z3-review-too-hot-handle-thats-not-good-thing-1509054

https://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/sony-xperia-z3-hands-on-review/

Προς Κωστα Βλαχακη
Οι παραινέσεις σου πεφτουν στο κενο. Υπαρχουν συγκεκριμενα ατομα-υποστηρικτες εταιρειων που πλεον εχουν ξεφυγει σε λεξιλογιο και χαρακτηρισμους.
Οι υπευθυνοι του techblog.gr κανετε εξαιρετικη δουλεια ενημερωσης αλλα δεν γινεται να ανεχομαστε οταν αποφασιζουμε να σχολιασουμε να μας βριζουν αγνωστοι που το παιζουν νταηδες της καθε εταιρειας.
Αν κανεις Κωστα μια αναδρομη απο το Iphone 6 και μετα οι σταθεροι καλοι συζητητες λιγοστευουν και εχει μεινει μια δεκαδα περιπου που σχολιαζει συνεχεια και βριζει οποιον διαφωνει. Αυριο παρουσιαζεται το 6s το οποιο θα εχει και τα καλα του και τα κακα του. Θα γινει το ιδιο. Ουσιαστικη συζητηση ελάχιστη.

saha

Παιδια καλησπερα! Ισως να ειμαι λιγο εκτος θεματος, αλλα θα ηθελα να μου πειτε ποιο απο τα 3 μοντελα θα προτεινατε σε καποιον για αγορα. Το Ζ3, το Ζ3+ ή το Ζ5;;; Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις!

Jim

https://youtu.be/HlnlW6sOP7w και μετά λέτε ότι στα sony κλείνει λόγο υπερθερμανσης

Nick

Αυτό το βίντεο που έστειλε ο One τρελό ταπωμα σε όλους τους κορεατες εξερετικα αφιερωμένο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ψεύτης με τα μπριγκια σας…

ghad21

Kαλα φαε εσυ τωρα τη σκονη των κορεατων σε πωλησεις και μεινε με την looser σονυ που δεν υπαρχει ουτε σαν κουκιδα στον παγκοσμιο χαρτη.Ε ρε πλακα που εχεις.

giannis

Λοιπον η sony εβαλε τον 810 στο ζ3+ με αυτα τα αποτελεσματα:

https://m.gadgets.ndtv.com/mobiles/news/sony-xperia-z3-camera-app-can-crash-in-seconds-due-to-overheating-707786

https://m.theinquirer.net/inquirer/news/2413064/sony-admits-snapdragon-810-is-causing-xperia-z3-overheating-issues

https://www.phonearena.com/news/Watch-as-the-Sony-Xperia-Z3-overheats-after-a-few-seconds-camera-app-use_id70816

https://www.androidpit.com/xperia-z3-plus-camera-crash

https://www.ibtimes.co.uk/sony-xperia-z3-review-too-hot-handle-thats-not-good-thing-1509054

https://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/sony-xperia-z3-hands-on-review/

Μετα η Sony εβαλε τον 810 στο Ζ5 λαμβανωντας τα μετρα για τα οποια συζηταει το αρθρο.
Στα Ελληνικα: αν ο 810 δεν ζε-σται-νο-ταν η So-ny δεν θα χρει-α-ζό-ταν να πά-ρει αυ-τά τα με-τρα.

Υγ: συμμετεχω κι εγω στην παγκοσμια συνωμοσία που προσπαθει να μειωσει το ποσοστο της Sony mobile στην παγκοσμια αγορά.

One

@giannis και παλι ασχολησαι μονο με τη Sony και sd810 ενώ αγνοεις ότι ο Exynos εχει τα ιδια και χειροτερα προβλήματα υπερθέρμανσης. Επειδή καποια site ασχολούνται με τα προβλήματα του sd810 και αδιαφορούν για τα προβλήματα του Exynos εμενα με προσπερνά. Ρωτα όχι εμενα που μπορει να με θεωρεις προκατηλημενο αλλα ένα οποιοδήποτε χρηστη του Galaxy S6 αν εχει προβλήματα υπερθέρμανσης ή όχι.

giannis

@one Δυο θεματακια εχουμε και δεν καταλαβαινομαστε: 1. Με αντιμετωπιζεις σαν fanboy της samsung ενω δεν ειμαι fanboy καμιας. Ετσι δεν εχω κανενα προβλημα να δεχθω οτι ο 7420 υπερθερμαινεται. Να δεχθω ακομα αν θες οτι τα samsungoκραουμενα διεθνη media δεν το εχουν κανει επιτηδες τοσο θεμα οσο εκαναν για τον 810. 2. Τα αντιμετωπιζεις ολα στη βαση της προτιμησης σου . Δηλαδη ενταξει υπερθερμαινεται ο 810 και τι εγινε υπερθερμαινεται και ο samsung. Εγω ως μη fanboy βλεπω χρονολογικα τα εξης: 1. Φημες οτι ο 810 εχει θεματα με τη θερμοκρασια. Ταυτοχρονα η Samsung επιλεγει τον inhouse 7420 για το S6 2. Η LG προτιμα τον 808 για το g4 λογω ειτε των φημων ειτε πραγματικοτητας 3. Η One+ δηλωνει οτι θα χρησιμοποιησει τον 810 αλλα εχει λυσει το θεμα της υπερθερμανσης 4. Η HTC κυκλοφορει το Μ9 με τον 810 και δηλωνει το ιδιο 5. Κυκλοφορουν βιντεο και στοιχεια που δειχνουν οτι ο 810 ριχνει την αποδοση του για να προστατευθει απο την υπερθερμανση. Throttling. Την ιδια στιγμη ο 7420 ανεβαζει θερμοκρασια χωρις να κανει throttling και διαλυει τα benchmarks. 6. Η Sony βγαζει το Ζ3+ και γεμιζουμε reviews που λενε οτι ζεματαει και κλεινει γρηγορα την εγγραφη… Συνέχεια »

Themazerunner

Ο Χριστος και η Παναγια…τι ειναι τουτο βρε:)
Διπλα heatpipes και παστα σαν γιουρτι…αναπνεει το κινητο ή θα σκασει στο τελος;
Τελικα ρε φιλε αυτη η Sony δεν βαζει μυαλο…παει και τελειωσε.
Οταν ενας επεξεργαστης αγαπουλα δεν περπαταει δεν περπαταει…προβληματικος τελειωσε.
Βαλε αλλον ή περιμενε αλλον.Σιγα σιγα θα βαλει και υγρο αζωτο για τις @@ της qualcomm.
Δηλαδη πιο fail δεν παιζει…αγιατρευτοι ολοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.