Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό

Η Sony είναι από τους λίγους κατασκευαστές που διατήρησε την πιστοποίηση IP68 στη σειρά Xperia Z5. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ότι είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, μπορείς δηλαδή να το χρησιμοποιήσεις σε μια πισίνα για να τραβήξεις κάποιες φωτογραφίες, κάτι που έχει διαφημίσει και η ίδια σε παλαιότερα μοντέλα της σειράς.

Με το Sony Xperia Ζ5 ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε την τακτική. Στην επίσημη σελίδα αναφέρει ότι όσοι χρησιμοποιούν το κινητό για να τραβήξουν φωτογραφίες κάτω από το νερό, χάνουν την εγγύηση. Αυτό ισχύει και για τα άλλα δυο Sony Xperia Z5 Compact και Sony Xperia Z5 Premium.

Η Sony γράφει ξεκάθαρα ότι “δεν πρέπει να μην βυθίζουμε ολόκληρο το κινητό στο νερό ή να το εκθέσουμε σε θαλασσινό νερό, αλμυρό νερό, νερό με χλώριο και άλλα υγρά όπως τα ποτά. Η κακοποίηση ή ακατάλληλη χρήση της συσκευής θα ακυρώσει την εγγύηση”.

H Sony συμπληρώνει ότι αν πέσουν επάνω σταγόνες νερού, το ακουμπήσουμε με βρεγμένα χέρια ή χύσουμε νερό επάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο αναφέρει “should not use the device underwater, such as taking pictures”.

Η πιστοποίηση IP68 σημαίνει θεωρητικά ότι μπορεί να βυθιστεί σε 1.5 μέτρο βάθος για μισή ώρα και να μην πάθει κάτι. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση η πιστοποίηση φαίνεται να δόθηκε από test που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια και η Sony δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθημερινή χρήση. Επομένως καλό θα ήταν όσοι αγοράσουν τη συσκευή, να ακολουθήσουν τις οδηγίες της.

Xperia Z1, Z2,Z3
Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό, Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό

Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό, Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό

Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό, Sony Xperia Z5: Απώλεια εγγύησης από λήψη φωτογραφιών σε νερό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Και γιατί τότε στα Promo της έχει το κινητό να βγάζει Underwater φωτογραφίες ? Αίσχος… Απλά αίσχος. Δεν χορταίνει να γλύφει τον πάτο αυτή η εταιρεία

giannis

Παω να φερω popcorn και coca cola ….. εχει techblog fanboy night σποψε

john

Hahahaha ela re Sony trelane mas me tis mlkies pou bgazeis.Glifei ton pato opos kathe xrono opos leei kai o filos mas sto proigoumeno sxolio

panoszavra

Αν ισχύει αυτό, θα χάσει το βασικό πλεονέκτημα που είχε έναντι των υπολοίπων εταιριών.

Mpidis

ποσο σου αρέσει να αυτοκαταστρεφεσαι Sony .

thanoik

Απλα τραγικη, τοσο καιρο ελεγε για αδιαβροχα κινητα πιστοποιησης και τωρα τα γυρναει πισω ,βρε ουστ!!!!!!!!!

Νίκος

Χα χα χα δεν πάμε καλά! Είδαν ότι τα προηγούμενα μοντέλα στην πισίνα πήραν νερό σε πολλούς, και τώρα έβγαλαν να μην το βάζουν πισίνα!

Νίκος

Το τραγικό είναι ότι άμα σου μπει νερό χωρίς να το έχεις βάλει σε πισίνα η sony θα πει άκυρο η εγγύηση γιατί το έβαλες πισίνα χα χα χα και αντέ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!! Το θέμα πως θα ξέρουν αν το έβαλα πισίνα η όχι;;; Άρα όταν μπει νερό τότε την πάτησες!!! Αυτή είναι η λογική της sony!!

One

Αφου δεν εχει ανταγωνισμο στο τομεα της αδιαβροχοποίησης γι’ αυτό θα το βγαλει κι αυτό οπου να ναι. Αμα ειχε ανταγωνισμο σε αυτό τον τομεα αλλιως θα ηταν τα πράγματα.

Παντως εδώ που τα λεμε υπηρχαν και τζάμπα μαγκες που το εβαζαν στη θαλασσα και μετα περιμεναν να τους το φτιαξει η εγγυηση ενώ δεν έπρεπε. Άλλο πραγμα ένα ρολοι που εχει αδιαβροχοποιηση 50-100 μετρα κι άλλο ένα κινητο που δινει για 1,5 μετρο και όχι πανω από 30 λεπτα και όχι σε θαλλασινο νερο. Μην τρελαθούμε κι ολας.

Και το ότι κραζουν αυτοι που δεν εχουν καν IP68 αδιαβροχοποίηση είναι για γελια απλα.

Nick

Ενώ όλα τα δικα σας είναι αδιάβροχα τι δυστυχοι είναι ορισμένοι εδώ μεσα περιμενουν να δουν post sony να γραψουν την μακακεια τους…οι ειδικοι αχααααχαχαχαχ

Άκαρδος

Σκεφτόμουν σοβαρά μετά απο 2 χρόνια WP, να το γυρίσω σε Android αλλά μόνο για το Z5 Premium. Όχι πλέον όμως. Άντε γεια ρε καραγκίοζιδες. Ότι λέτε μετά το παίρνεται πίσω. Αδιάβροχο κινητό, μετά μας λένε δεν μπαίνει σε πισίνα. Δηλαδή μόνο όταν χύσω το ποτήρι μου βοηθάει? Πολύ χρήσιμο, το κάνουν και όλα τα κινητά της Motorola που είναι splash proof και κοστίζουν τα μισά χρήματα. Μας παρουσιάζει 4Κ οθόνη, που δεν είναι 4Κ τελικά, παρά μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι FHD. Άντε γεια ρε, καλό πάτο και καλό κλείσιμο ζωντόβολα.

Xperiakias

Διαβαζω τα σχολια στο techblog διαβαζω και τα σχολια στο xperiablog για το ιδιο θεμα ! Και το μονο που εχω να πω οτι ειστε απλα τραγικοι !

1.I think I have a idea why Sony is changing this thing. Maybe now the USB port is “waterproof”, the risk that the water pressure is to high to go inside the phone by the USB port push Sony to change his discourse regarding IP68.

2.I think they are afraid too many people will take the waterproof part for granted, ignoring the chlorine/salt water warning leading to returns for failures. Also there were a sizable minority whose phones weren’t properly sealed even with flaps closed (factory defect). All that makes a big difference in relation to returns and customer service issues.

I always saw the waterproof feature as accident protection more than something to purposely take advantage of, despite Sony’s advertising.

Basically they are just playing it safe, I don’t blame them for that (My opinion). Others may have differing opinions though.

ghad21

Αυτη η sony ειναι ικανη να τρεξει μονη της και να τερματισει 8η!Ποσο πιο κατω εχει γιαυτη την μαρκα(μ εκαψες).

Σεφκου 485

Νταξ κλασικα μονο οι 4 ~5 οπαδοι της σονι π δε σε σονι θα παρουν κ φετος εξπιρια η μαλλον εγραψαν στις ειδησεις οτι ενας απο τους 5 σκοτωθηκε αρα μονο 4
Καλε δουλειες

Μάκης

Εγώ και Ζ και Ζ2 τα έχω πλύνει τα έχω βουτήξει σε νερό όλα μια χαρά, αν ο άλλος είναι βλαξ και έχει ρωγμές από πτώσεις ή χαλασμένες τσιμούχες στα καπάκια και μπάζει νερό από την βρώμα και την κακή χρήση ε δεν θα είναι αδιάβροχο, εννοείται, δουλεύω σε κατάστημα που έχει σέρβις και έχω δει άπειρες βλακωδέστατες περιπτώσεις που πίστευαν ότι θα βρουν το δίκιο τους ενώ φαινόταν πως η ζημιά προκλήθηκε από υπαιτιότητά τους! Αδιάβροχο ναι, υπό προϋποθέσεις όμως, βασική προϋπόθεση, να προσέχουμε για να έχουμε!

One

@Parastas είναι πολλα λεφτα η βιομηχανία των κινητών και καποιοι δεν θελουν καθόλου ανταγωνισμό γι’ αυτό τους ανεβαινει η πιεση. Εχασαν και κερδη φετος και είναι σε σύγχυση… Ειδικα μετα το Z5 Premium εχουν αρχίσει τα Lexotanil. Εκει που δεν εκαναν καθόλου σχέδια για 4Κ οθονη τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Μάκης

Αυτό μου ξέφυγε, δεν ξέρω πότε το ανέβασαν, τα λέει όλα αναλυτικά και πολύ καλά διατυπωμένα: https://support.sonymobile.com/gr/dm/water-and-dust-resistance/

giannis

Συμφωνα με αυτα που γραφει η sony στον συνδεσμο του Μακη παραπάνω:

“IPX8. Προστασία από τις επιδράσεις της συνεχούς βύθισης σε νερό με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο. Οι επιπλέον συνθήκες υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή κάθε συσκευής.

IP6X. Ερμητική προστασία από τη σκόνη

IPX7. Προστασία από τις επιδράσεις της βύθισης σε νερό με βάθος έως 1 μέτρο και για 30 λεπτά”

ΤΟ Z5 με IP 68 πρεπει να εχει ερμητικη προστασια απο σκονη και προστασια απο τις επιδρασεις συνεχους βυθισης στο νερο.

Αρα θα επρεπε να ισχυουν κατα τη Sony (απο το ιδιο link):
Εγγύηση, επισκευές και εξυπηρέτηση πελατών

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες ή ζημιές που προκαλούνται από κακή ή ακατάλληλη χρήση της συσκευής σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σε συνθήκες περιβάλλοντος που ξεπερνούν τους σχετικούς περιορισμούς της αξιολόγησης IP”

Ξεπερναει το κολυμπι σε πισινα η η βυθιση σε νερο το προτυπο της αξιολογησης IP68?

DimitrisZ

Εγω θεωρω πως υπευθυνο γι’ αυτο ειναι η capless usb θυρα. Αν αυτο ισχυει επισης για το Z3+/Z4, καθως και για το M4 Aqua, τοτε το θεμα το εχει το usb

παπαροκας tiamat

Στην αρχη οργισμενος ηθελα να αρχισω να κατεβαζω τα καντηλια αλλα μετα σκεφτηκα τα ατομα πανε για κλεισιμο !-που λεφτα για επισκευές και εγγυησεις! Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι εδω ελλαδα φημιζεται για το πολυ κακο after sales service στους αγοραστες των προιοντων της

Νικος Z1

Για οσους εχουν λιγη φεα ουσια στο κεφαλι τους ο μονος λογος που εγινε ειναι για την εγγυηση.Για να γλυτωσει δηλαδη τις επισκευες απο κινητα που πηραν νερο για καποιο λογο.Η πιστοποιηση ip67-68 που εχουν τα sony ειναι ξεκαθαρη στο τι ισχυει και για να τη παρει καποια συσκευη πρεπει να περασει συγκεκριμενα test.Οποτε ολα τα αδιαβροχα xperia ειναι οσο αδιαβροχα ηταν και πριν .Οσο για τους υπολοιπους νασται καλα με κανετε και γελαω..χαχαχα

giannis

Οταν παψεις να γελας θα μας εξηγησεις ποιος ειναι ο καποιος λογος(περα από ανοικτα καπακια κλπ) που τα αδιαβροχα xperia με ip 67-68 μπορει να παρουν νερα; και γιατι αφου ειναι αδιαβροχα και αντεχουν βυθιση σε νερο , η χρηση τους σε πισινα τα θετει εκτος εγγυησης σε περιπτωση βλαβης; και γιατι αυτο αναφερεται τωρα με το Ζ5 κι οχι με τα προηγουμενα Ζ;
Και τελικα καλυπτουν η οχι το IP68; η το καλυπτουν αλλα οχι παντα ; (κατι σαν την 4Κ δηλαδη;)

ΝικοςZ1

Το ip67-68 όπως είπα είναι ξεκάθαρο. Ο λόγος που το έκανε όπως είπα είναι ξεκάθαρος. Πολλοί μπορεί να ήταν άτυχοι άλλοι απροσεκτοι και άλλοι να είπαν ψέματα ότι και καλά τα είχαν κλείσει και πήρε νερό ή δεν είδαν ότι χάλασαν οι φλατζες με τη χρήση και πολλά άλλα σενάρια. Εγώ μπορεί να είμαι κολοφαρδος όπως και πάρα πολλοί άλλοι και έχω πάρει το Z αλλά και το Z1 τα έχω βάλει όχι μόνο σε πισίνα αλλά και σε θαλασσινό νερό τα έχω πλαίνει με σαπούνι και ακόμα δουλεύουν άψογα. Πάντα πρόσεχα να είναι κλειστά τα καπάκια χωρίς να αφήνουν κενά. Αν τώρα κάποιος θέλει να αμφισβήτησει ότι ισχύουν αυτά που λέω τότε ας το πει και ας βάλει δίπλα και το mail του να του στείλω και φώτο και βίντεο από πισίνα και θάλασσα.

giannis

Μα αυτο ακριβως λεμε. Το ip67-68 ειναι ξεκαθαρο. Δηλωνει οτι η συσκευη καλυπτει καποιες συγκεκριμενες προδιαγραφες . Αν λοιπον εγω το χρησιμοποιησω εντος αυτων των προδιαγραφων και χαλασει (πχ κολυμπι σε πισινα) δεν καταλαβαινω γιατι να μην με καλυψει η εγγυηση. Εγω δεν αμφισβητω πτο ειναι αδιαβροχα. Η ανακοινωση της sony ομως ειναι το λιγοτερο παραξενη

ΝικοςZ1

Θέλει να αποφύγει τις επισκευές φίλε είναι απλό. Και ένας εύκολος τρόπος είναι αυτός. Εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι να σου πω την αλήθεια το τι λέει η sony. Αν πάρω κάποιο πιο καινούργιο μοντέλο της σύντομα. Πάλι στο νερό θα το βάλω με το που το πάρω.Και ο λόγος είναι το ip 68. Δεν μπορείς να λες ότι έχεις κάποιο ip χωρίς πιστοποίηση.

Nick

Μου κάνει εντύπωση που δεν το εψαξε κάποιος λίγο παραπάνω – συμπεριλαμβανομένης και της Λορένας – να δει ότι ακριβώς τα ίδια έγραφε στο site της η Sony και για τα προηγούμενα μοντέλα. Το ίδιο ακριβώς κείμενο, τονίζοντας το ότι όχι μόνο το θαλασσινό νερό αλλά και το χλώριο (πισίνες) φθειρουν το τηλέφωνο. Οπότε δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με πριν. Δε σημαίνει βέβαια ότι θα χαλάσει η συσκευή αν μπει για λίγο σε πισίνα και ξεπλυθει γρήγορα με καθαρό νερό, αλλά χάνει την εγγύηση δυστυχώς, όπως και στα Z3, Z2, κλπ.

Nick

Από το site της Sony η πάγια υποσημείωση με τον αστερίσκο (δεν τον έβαλα εγώ, είναι copy paste όλο μαζί) :

* Πολλά από τα smartphone και tablet Xperia είναι αδιάβροχα και διαθέτουν προστασία ενάντια στη σκόνη, αρκεί να ακολουθείτε μερικές απλές οδηγίες: Όλες οι θύρες και τα καλύμματα θα πρέπει να είναι κλειστά. Δεν πρέπει να βυθίζετε το τηλέφωνο σε νερό με βάθος που ξεπερνά το 1,5 μέτρο και για περισσότερα από 30 λεπτά. Επίσης, το νερό θα πρέπει να είναι γλυκό. Η περιστασιακή χρήση σε πισίνες με χλώριο επιτρέπεται, αρκεί μετά να ξεπλύνετε τη συσκευή με γλυκό νερό. Μη βυθίζετε τη συσκευή σε θαλασσινό νερό ή σε πισίνες με αλμυρό νερό. Η κακή ή η ακατάλληλη χρήση της συσκευής ακυρώνει την εγγύηση. Το τηλέφωνο διαθέτει αξιολόγηση προστασίας από εισροή IP65 και IP68. Για να δείτε τι σημαίνει αυτό, αλλά και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση http://www.sonymobile.com/durability.

Sotiris

Ισχύει αυτό που γράφει ο Nick, απλά η ιδια Sony προμοταρει το κινητό για χρήση σε πισίνες. Όσο είμαι στρατό έχω δει ένα Z1 και ένα Z2 να ψοφάνε και ψοφαω από τα γέλια με τους χρήστες τους που εχαψαν το παραμύθι της Sony. Το αδιάβροχο σε βοηθάει να πιάσεις το κινητό με βρεγμένα χέρια, αν σε πιάσει βροχή στο δρόμο, οχι για να βγάζεις φώτο σε θάλασσα και πισίνες κι ας μπορείς να το κάνεις για ένα διάστημα. Βέβαια τα fanboys της Sony συναγωνίζονται σε γραφικότητα τους χρήστες wp οπότε…

John N

Για καποιο λογικα σκεπτομενο ον αυτή η ειδηση δε θα επρεπε να τον πολυασχολησει. Οντας πελατης της Sony δεν κρυβω ότι με ενοχλεί. Ωστοσο, τα κινητα είναι αδιάβροχα και ναι θα αντεξουν σε μια χλωριομενη πισινα , απλως η Sony δεν προτίθεται να αποζημειωση η να αντικαταστησει συσκευη η οποια υποβληθηκε στις προειρηκοτες συνθηκες που τονιζει η ιδια. Τωρα, οσον αφορα τα ατομα που σχολιαζουν-κραζουν, δεν εχουν να κανουν τιποτα άλλο παρα να εκκρινουν χολη. Ορισμένοι από σας (αν όχι ολοι), ξανατονιζω που κραζετε, θελετε να θεωρηστε γνωστες περι τεχνολογικων δρωμενων και το μονο που κατορθώνετε είναι να δειχνετε ποσο ατελη ειστε ως προσωπικότητες και να υποβαθμίζετε το site. Αρκετο καιρο παρακολουθώ σχολια ορισμενων και διαπιστωνω ότι αυτοι οι ορισμένοι ζουν για να κραζουν ειτε είναι σονυ ειτε μικροσοφτ. Για να μην αναλώνομαι, οποιος θελει να παρει φερειπειν το Z5 premium θα το παρει γιατι πολύ απλα το κινητο θα εχει ολες τις προστατευτικες ιδιότητες απλα δε θα εχει service. το z1 που εχω δεν χρειαστηκε να το παω για service επειδή το προσεχα. Επισης να πω ότι ο φανατισμος δειχνει ελλειψη προσωπικότητας. Παπαροκα αν κλεισει η Sony χιλιαδες ανθρωποι θα χασουν τις δουλειες τους και συ θα χαιρεσαι που… Συνέχεια »

John

Κρίμα και είχα σκοπό να πάρω το Z5 Premium και όταν έκαιγε ο snapdragon 810 και έβγαζαν καυτό αέρα οι δύο αεραγωγοί να το πετάω μέσα στην μπανιέρα για να κρυώσει. Το ότι έχει οθόνη fullHD ενώ διαφημίζει 4Κ δεν με ενοχλούσε αλλά αυτό παραπάει.

Ιωάννης jb

Εντάξει μη το παίρνετε!! Μιλάμε τέτοιο μίσος για την sony που υπάρχει σε μερικούς εδω μέσα!! απορώ δλδ!! Εχει βάλει τα πάντα στο z5 και πάλι δε σας φτάνει τι να πω ρε!
ρε tiamat πότε το βλέπεις να κλείνει?? Ολο λες και ξαναλες αλλά αυτήν τίποτα ακόμα εκεί είναι.
Καραμέλα το χεις κάνει αυτό με το κλείσιμο!!
Αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες…

ΝικοςZ1

Παιδιά μην πάρετε SONY. Αστε εμάς τους άσχετους που πήραμε να είμαστε ικανοποιημενοι.

Nick

Εγω παντως μαζι τους για καφε δεν θα εβγιανα παιζει να με μαχαιρωσουν κιολας μολις δουν ότι εχω SONY

Ιωάννης jb

Δείτε λίγο…. Στο σχόλιο 27 το link του nick Η sony ξεκίνησε κάτι με το xperia z και συνεχώς το εξελίσσει…. xperia z….. IP57 certified xperia z1… IP58 certified xperia z2… IP58 certified xperia z3… IP68 certified Λοιπόν όπως βλέπεται η sony απο τον Φεβρουάριο του 2013 (xperia z), μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 (xperia z3), δηλαδή μέσα σε ενάμιση χρόνο…. κατάφερε να ανεβάσει κατα ένα βαθμό τη προστασία απο σκόνη αλλά και τη προστασία απο νερό!!!!! Απο το z3+ έκανε και το usb αδιάβροχο!!!! Κρατώντας και την IP68 πιστοποίηση!!!!!! Τωρα αν κάποιοι είχαν το xperia z ή το z1 ή το z2… και ήταν απρόσεχτοι η sony έχει δίκιο να τους πει ότι δεν σας το κάνω τσαμπα service!!!! Αφού αυτά τα 3 πρώτα z, δεν έχουν ερμητική προστασία απο τη σκόνη και το πρώτο z, δεν έχει την 8αρα προστασία για νερό που είναι η μεγαλύτερη!!! Ξερω περίπτωση (xperia z1) που στανταρ δεν έκλειναν σωστα τα καπάκια (αφού τα ανοιγόκλεινε όλη την ώρα για να το φορτίσει) και μετά το έβαζε μέσα σε πισίνες!! ακόμα και στην παραλία το παίρνει για να βγάζει photo και γενικά το κακομεταχειρίζεται!!!!!! Παρόλα αυτά αντέχει ακόμα και είναι κομπλε!!! Αλλά αν του… Συνέχεια »

giannis

ΕΛΕΟΣ Ιωαννης jb ΕΛΕΟΣ. ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ Ζ5 ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!! ΓΙΑ ΤΟ Ζ5 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ Ζ ΚΑΙ Η ΣΟΝΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ: ναι εχει πιστοποιηση οτι αντεχει στη βυθιση αλλα δεν στο καλυπτω με εγγυηση αν το βυθισεις. Τι σόι πιστοποιηση ειναι αυτη;
Κι ενα s6, ενα 6s ή ένα G4 αν τα βυθισεις στο νερο δεν τα καλυπτει η εγγυηση αλλα δεν καμαρωνουν οτι ειναι αδιαβροχα.

Ιωάννης jb

giannis.. Το βάζεις καθόλου να δουλέψει ή μόνο το έχεις για να λες οτι το έχεις??
Αν μια εταιρία είδε και αποειδε με το θέμα εγγύηση σε περίπτωση υδατοστεγανότητας τι θέλεις να κάνει??
Αν μπαίνει μέσα είναι απολύτως λογικό να σου λέει αν το κακομεταχειριστείς δε στο φτιάχνω!!!
Σου παραθέτω…. γιατί το μίσος για την sony σε έχει τυφλώσει και καλά θα κάνεις να ανοίξεις τα μάτια σου!!!
IP6X. Ερμητική προστασία από τη σκόνη.
IPX8. Προστασία από τις επιδράσεις της συνεχούς βύθισης σε νερό με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο. Οι επιπλέον συνθήκες υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή κάθε συσκευής.

Δεν λέει κάτι για τη σκόνη!!!
Σου λέει για το νερό όπως ορίζει και η παγκόσμια διεθνής πιστοποίηση!!!!

Εχει κάποια λαθάκια το άρθρο, μη δίνεις απόλυτη βάση
Η τελευταία παράγραφος του άρθρου είναι λάθος

One

Καλα ρε παιδια ακομα ασχολειστε με τους υπαλλήλους της Sumsung που φοβούνται μη χάσουν τη δουλεια τους και τους εχει πιάσει κριση??

H Sumsung ηδη απελησε 10.000 υπάλληλους στη Κορεα και ετοιμάζεται και για άλλες στον υπολοιπο κοσμο μετα τα καταστροφικα νουμερα στις πωλήσεις του S6 και πανε για κλείσιμό όταν σκασει η φουσκα.

Είναι σε κριση οι ανθρωποι… περαστικά τους…

giannis

Ιωαννης jb ο αρχων της κοτσανας:

IP 68 : TO 6 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ IP6X : ΣΚΟΝΗ
Το 8 ειναι απο την πιστοποιηση IP X8 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.
IP68 ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΝΗ και Αντοχη σε βυθιση στο νερο.

οταν μου δινουν κατι με πιστοποιημενη αντοχη στη βυθιση στο νερο και πιστοποιηνενη ερμητικη προστασια απο τη σκονη, απαιτω αν παθει κατι λογω βυθισης να με καλυψει η εγγυηση εκτος αν μπορει να αποδειξει οτι φταιω. Οχι να μου λεει προκαταβολικα οτι αντεχει στη βυθιση αλλα αν το βυθισεις και χαλασει την πατησες. Τοτε ποιος ο λογος να παρει πιστοποιηση ip68 και ποιος ο λογος να μου το διαφημιζει;

Ιωάννης jb

Τότε ποιός ο λόγος τα περισσότερα αυτοκίνητα να έχουν ασφάλεια 5 αστέρων αφού πάλι μετά απο σοβαρά τροχαία οι πιο πολλοί σκοτώνονται!!
Ποιός ο λόγος να έχουν οι συσκευές ασφάλεια απο την αυξημένη τάση του ρευματος αφού πάλι πολλές καίγονται!!
Αμα είναι έτσι και εγώ αφου εσυ απαιτείς!!!!!!
Απαιτώ να μη σκοτώνετε κανείς απο τροχαίο ατύχημα και να μην καίγονται ποτέ ηλεκτρονικά μηχανήματα!!!!
Η λογική του παραλόγου!!!

giannis

Γιατι χρυσο μου αγορι τα 5 αστερια δινονται υπο συγκεκριμενες συνθηκες. Οπως και τα ip. Γινονται crash test με συγκεκριμενη ταχυτητα. Και δεν σου λενε οτι δεν σκοτωνεσαι. Σου λενε ποιο ειναι πιο ασφαλες. Το ip68 λεει σαφως: ΕΡΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΣΕ ΝΕΡΟ

Goal123

Θεωρητικά έτσι όπως το βλέπω σε θέμα specs και πρακτικότητας και αντοχής το καλύτερο κινητό είναι το s6 active προσωπικά τώρα.

ourttttt

Εδώ ρε παιδιά τα ρολόγια χειρός που είναι αδιάβροχα στα 5bar, δλδ συσκευή δοκιμασμένη σε πίεση που αντιστοιχεί σε 50 μέτρα βάθος και γράφουν ακατάλληλα για κολύμβηση και εσείς κολλάτε σε ένα κινητό;

Απο κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά, το κινητό αν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα, αντέχει για μισή ώρα στο 1,5 μέτρο, αδιαμφισβήτητα και πιστοποιημένα! Όμως επειδή δεν μπορεί καμία εταιρία να ξέρει αν ο χρήστης πήρε τα μέτρα, έκλεισε τα καπάκια, δεν το άφησε πάνω από μια ώρα και ούτε έχει βυθόμετρο, μου φαίνεται λογικό να μην δίνει εγγύηση…

Αν για παράδειγμα πάω πάρω ένα αύριο και επειδή είμαι κάγκουρας το ρίξω στα 10 μέτρα, και πάρει νερό, μπορεί η SONY να το ξέρει; Όχι! Μπορεί να το αποδείξει; Όχι! έχει λογική να καλυφτώ με εγγύηση; Όχι! Δικαστήρια θα πάμε και θα γίνει έρευνα;

Και μιας και γίνεται τόσος ντόρος έχετε διαβάσει ποτέ τους όρους εγγυήσεως; Η μισή Ελλάδα για παράδειγμα δεν δικαιούται γτ υπάρχει όρος που λέει οτι αν είσαι κοντά σε θάλασσα χάνεις την εγγύηση, οπότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…. Απλά πάρτε ότι γουστάρετε και χαρείτε το και μακάρι να μην φτάσετε να χρειαστείτε την εγγύηση!

andreas

giannis θα σου απαντήσω γιατί δεν σε καλύπτει η σόνυ σε περίπτωση βλάβης στο νέρο.
Πές ότι έχουμε 100 άτομα που πήραν σόνυ και πάθουν βλάβη και τα εκατό τηλέφωνα δεν σημαίνει ότι και οι 100 έκαναν οτί λέει στην πιστωποίηση Ip68 ο 1 μπόρεί να το πήρε κατάδυση μαζί του 20- 30 μέτρα και να λέει στην σόνυ να του το φτιάξει δωρεάν ο 2 μπορεί να μην το πρόσεχε καν και να το έβαλε στο νερό με ανοιχτά καπάκια και να ζητά από την σόνυ να του το φτιάξει δωρεάν και πάρα πόλλες περιπτώσεις βλακώδεις που κάνουμε(μας βάζω όλους μέσα). Είναι σαν να μου λές να είμαι αρχιτέκτονας να βάζω εγγυήση ότι, ότι πάει στραβά με το σπίτι είναι δωρεάν, και τελειώνει το σπίτι μπαίνει μέσα ο πελάτης και βαρά τον τοίχο και πέφτει και μου λέει είχε πρόβλημα ο τρόπος σχεδίασεις. Κάτι έτσι κανουν και οι πελάτες τις σόνυ για να πάρουν την δωρεάν διόρθωσει και αφού οι περισσότεροι είναι ψεύτες και μαλάκες τότε οι σόνυ είπε ότι κανενού δεν θα είναι μέσα στην εγγύηση εφόσον πάθει βλάβη από νερό.

kostas

Δηλαδή θα πρέπει η Sony να αποζημειώνει όποιον νομίζει οτι έχει καταδυτικό εξοπλισμό και δεν έχει κλείσει τα καπάκια; Ή θα πρέπει να έχει και εναν υπάλληλο της δίπλα σε όποιον θα αποφασίσει να κάνει βουτιά στην πισίνα με το κινητό; Κι αν έχει κλέισει τα καπάκια και πάει σε βάθος 2 μέτρων αντι για 1,5; Πως θα το αποδείξει η Sony μετά; Για αυτό τον λόγο σου λέει μην πέφτεις στην θάλασσα με το κινητό να ξεμπερδεύουμε. Απλό και λογικό.

John

@one
Αν οποίος εκφραζει την άποψη του είναι υπάλληλος τότε εσύ είσαι ο πρώτος που θα έπρεπε να δουλεύεις στην sony. Με αυτά που γράφεις όμως πρεπει να είσαι γύρω στα 12-13 οπότε αποκλείεται εφόσον δεν τέλειωσες ουτε το Γυμνασιο ακομη.

John

Έχω φίλο που σε νεροτσουλιθρες ξέχασε ανοιχτό το καπάκι Στο Z είπε ψέμματα του είπαν ότι δε μπορεί να ήταν κλειστό το καπάκι και να μπήκε τόσο νερο και τελικά αναγκάστηκαν να του το αντικαταστήσουν! Φαντάζομαι πόσες ίδιες ή και παρόμοιες περιπτώσεις έχουν γίνει και βγήκε ζημιωμενη η εταιρία! Γι αυτό και μάλλον αυτή η ανακοίνωση! Δε πάει να πει ότι δεν είναι αδιαβροχες οι συσκευές! Έχω Z3 compact και το εχω βυθίσει αμέτρητες φορές σε νερό χωρίς πρόβλημα! Απλά θέλει προσοχή! Και μια τρίχα να πιαστεί στο κλείσιμο από το καπάκι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα!

PGP

Είναι σταθερά πάντως η εταιρία με το χειρότερο aftermarket service που έχω δει… 2-3 φορές που δυστυχώς τους χρειάστηκα μου στείλανε τις συσκευές σε γερμανιες και εξωτερικά και μετά από πολλές μέρες τις επιστρεψαν ΧΩΡΙΣ να έχουν διορθώσει ΤΙΠΟΤΑ, και κάνανε τις πάπιες…
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ σοοοονυυυυ !!!

MG

Ερωτήσεις σε αυτούς που τα θέλουν όλα:
1) Η Sony πως γνωρίζει ότι κάποιος το βύθισε μέχρι το 1,5 μέτρο ή δεν πήγε σε μια λίμνη και βούτηξε στα 5 μέτρα;
2) Πως γνωρίζει ότι βυθίστηκε μέχρι 30 λεπτά και ότι κάποιος δεν το άφησε 5 ώρες να τραβάει βίντεο τα ψαράκια του στο ενυδρείο;
3) Η CAT που έχει ανθεκτικά κινητά στις πτώσεις, αν κάποιος το σπάσει θα του το καλύψει η εγγύηση; Είπε κάνεις ότι όποιος έχει CAT πρέπει να το πετάς από το μπαλκόνι του για πλάκα, ή απλά λέει ότι σε περίπτωση πτώσης έχεις αυξημένη πιθανότητα να μην χαλάσει η συσκευή σου;

Για τον φίλο που ανέφερε για το crash test αυτοκινήτων, τα συγκεκριμένα αστέρια δίνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αν το ατύχημα γίνει από διαφορετικές συνθήκες (πάρα πολύ πιθανό) μιας και εξαρτάται από το άλλο όχημα αλλά και 1002 παράγοντες, ή αν δεν φοράει ο επιβάτης ζώνη κτλ, κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα ζήσεις. Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, οι πιστοποιήσεις και τα αστέρια πρέπει να γίνονται κάτω από συγκεκριμένες εργαστηριακές προδιαγραφές.

Σταυρος Χρι

Παιδια ηρεμηστε !!! Η αληθεια βρισκεται παλι καπου στη μεση…. Προφανως κι ειναι αδιαβροχο το κινητο να βγαλεις φωτο σε πισινα τηρωντας τα μετρα προφυλαξεις (καπακια)… Απο την αλλη κι προφανως η Sony τα λεει ολα αυτα γιατι θελει οι πελατες να μην κακομεταχςιριζονται τα κινητα κι να πηγαινουν service ζητωντας εγγυηση,που ατη τελικη δεν ξερει κι αν λενε αληθεια… Εν ολιγης παιδια ειναι σαν να λεει η sony : Κοιταξτε το κινητο εχει πιατοποιηση δεν περνει σκονη δεν περνει νερο μπορεις να του κανεις οτι θες κατω απο το νερο στο 1,5 μετρο…. Ομως προσεξε… Αν σου παρει νερο εγω ειμαι σιγουρη οτι εσυ εκανε την μ@@κια ή δεν τηρησες τους κανονες κι ακομα κι αληθεια να λες δεν θα σε πιστευω για να σε καλυψω στην εγγυηση… Αυτο λεει απλα κι ξεκαθαρα… Ουτε ειπα ξειπα κανει ουτε κοροιδευει οτι ειναι αδιαβροχο ολα ισχηουν απλα σου λεει ξεκαθαρα προσεχε γιατι αν αου παθει κατι εγω θα πιστευω οτι εσυ εισαι η αιτια…κι δικιο ναχεις δεν θα σε πιστυω γιαυτο κανονησε την πορια σου…. Δεν με καλυπτει αν το δω απο την μερια του πελατη Απο την αλλη αν ημουν εγω η Sony το ιδιο θα εκανα Σαν τριτος μου… Συνέχεια »

Κωσταντινος

Είχα το z, το z1, και τώρα το z2 η εμπειρία που έχω από την Sony δεν είναι και τόσο καλές, το σέρβις 25 ημέρες να το παραλάβω στην Ρόδο, ήθελα να πάρω το z5 μόνο και μόνο για την απίστευτη κάμερα που έχει…….. Αλλά δεν θα ξαναπάρω Sony, όλα τις τα κινητά βάζουνε νερό από την κάμερα και το έχω απόδειξη στo επίσημο service τις Sony 3 φορές με 3 διαφορετικά z z1 z2 γιαυτό μην ενθουσιαζεστε με αυτά που σας λένε η ετερειες…….Είναι όλα ένα εμπόριο……. Και μπάντα να κάνετε έρευνα και να ρωτάτε τα πλεονέκτηματα και τα μειονέκτηματα.αυτό που δεν σας είπα το νερό ήταν από το λάστιχο καθώς ξεπλυνα το σκάφος…..

ΝΙΚΟΣ

Αν έχει πιστοποίηση IP 68 δεν δικαιολογείται να πάρει νερό . Αυτή την πιστοποίηση έχουν π.χ φωτιστικά σε συντριβάνια,πισίνες και σε πλαϊνά σκαφών. Μιλάμε για waterproof και όχι IP66 ή 67
που σημαίνει water resistance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.