Sony Xperia Z6: Έρχεται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις;

Τα Xperia Z5 έχουν λίγους μήνες στο μαραθώνιο της τεχνολογίας και όμως υπάρχουν διαρροές για το διάδοχό τους με τις τελευταίες να αναφέρουν ότι το Xperia Z6 πιθανόν θα ενσωματώνει αισθητήρες πίεσης στην οθόνη αλλά θα κυκλοφορήσει σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις.

Είναι άγνωστο το αν η SONY θα συνεχίσει την τακτική της νέας ναυαρχίδας κάθε εξάμηνο, αλλά δεν αποκλείεται, σύμφωνα με φήμες, να έχουμε το Sony Xperia Z6 στα χέρια μας σε λίγους μήνες. Μέσα σε όλη αυτή τη φημολογία που αναπτύσσεται, πέραν την πιθανή ύπαρξη αισθητήρων πίεσης στην οθόνη, στη λογική του 3D Touch της Apple, έχει επίσης ακουστεί ότι το Xperia Z6 θα “φοράει” τον Snapdragon 820 και θα έχει 4GB RAM, δείχνοντας την πρόθεση της SONY να ενσωματώσει ό,τι καλύτερο θα κυκλοφορεί στην αγορά για την επόμενη ναυαρχίδα της.

Οι πιο πρόσφατες φήμες έρχονται από το Weibo, το δημοφιλή ιστότοπο στην Κίνα, και έχουν να κάνουν με τη διάθεση 5 διαφορετικών μοντέλων του Xperia Z6 ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που θα διατεθούν. Πιο συγκεκριμένα, πιθανόν να δούμε το Xperia Z6 mini με οθόνη 4 ιντσών, το Xperia Z6 Compact στις 4.6 ίντσες, το Xperia Z6 στις 5 ίντσες, το Xperia Z6 Plus με οθόνη στις 5.8 ίντσες και το Xperia Z6 Ultra με οθόνη που ξεφεύγει από τα όρια των smartphone στις 6.4 ίντσες.

Είναι πολύ νωρίς να έχουμε όχι μόνο επιβεβαίωση για την ύπαρξη τόσων πολλών εκδόσεων του Xperia Z6 όπως και για το τι διαφορετικό θα “φοράει” το κάθε μοντέλο, κάνοντας το πέπλο μυστηρίου ακόμα μεγαλύτερο. Μια ακόμα ιδιαίτερη λεπτομέρια έχει να κάνει με την ενσωμάτωση αισθητήρων πίεσης στην οθόνη μόνο για τα μοντέλα Xperia Z6 και Xperia Z6 Plus, φέρνοντας στο μυαλό όλων τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, και την όποια “σύμπτωση” που μπορεί κάποιος να σκεφτεί πόσο “τυχαία” μπορεί να είναι, εαν τελικά ισχύσει η φημολογία.

Μένει να δούμε αν θα αποκαλυφθεί κάτι από αυτά στην επίσημη παρουσίαση της SONY στις 5 Ιανουαρίου στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας καθώς και τι άλλο μπορεί να μας επιφυλλάσει η εταιρεία για τη συγκεκριμένη έκθεση που φιλοξενεί την αφρόκρεμα της τεχνολογίας.

sony, xperia, z6, rumours, five, variations, screen, size, Sony Xperia Z6: Έρχεται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις;
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Xperia Z5.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Αυτό το μοντέλο το βρίσκω καλό, η ίδια συσκευή για όλα τα γούστα. Αρκεί μόνο να μην κουτσουρέψει εντελώς τα mini-compact.

Το ιδανικό θα ήταν:
σειρά Ζ από 4″ έως 6+” με τιμές 400 – 700+€
σειρά C ή Μ ή Ε κοκ με ίδιο εύρος ιντσών αλλά με τιμές 200€ – 400+€ και κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά (πχ selfie phones)

Dimitris

και η crapsung βγαζει καθε εξι μηνες μονο που το λεει plus,και η htc εβγαλε το m9+…δεν καταλαβαινω γιατι το λετε μονο για την sony…!!!!

VasilisA3

Dimitris δεν υπάρχει Crapsung αλλα Samsung φτιάξε το ελαττωματικό πληκτρολόγιο του Sony που έχεις.

Dimitris

βασιλη xperia z1 2 χρονων χωρις κανενα προβλημα και ιχνος lag..kisses to lagwiz 😛 φιλικα παντα!!!

VasilisA3

Ναι Δημήτρη καλά τα Sony αλλα μην είσαι άδικος, στα τελευταία μοντέλα η Samsung εχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Το A3 πάει σφαίρα 4 μήνες που το έχω και το Lag που λες δεν το έχω δει πουθενά. Το ειχα πάρει με σκοπό να το αλλάξω με flagship αλλα πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να το κάνω. Η Sony ειδικεύεται σε εικόνα ήχο και PS εκει δεν πιάνεται άλλα στο mobile τμήμα δεν τα καταφέρνει. Θυμάμαι όσα Ζ είχα δει είχαν ξεπουλημένε οθόνη και αδιάφορο σχεδιασμό και αυτο το μαυρο μίζερο σχεδιαστικά μαύρο UI που είχε με απωθούσε.

Γιάννης

Ας επικεντρωθεί καλύτερα η Sony εκεί που έχει κέρδη (κάμερες κινητών , playstation κτλ) , στα κινητά είναι φανερό ότι δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά (το Z5 έχει προβλήματα υπερθέρμανσης και με το touchscreen) , ασε που το UI είναι ότι χειρότερο υπάρχει με κιτς εμφάνιση και ένα κάρο bloatware,

Akis

Όσο περισσότερα μοντέλα τόσο δυσκολότερη επίπονη και αντί οικονομική η υποστήριξη.
Παραδειγματιστειτε από την μήλοεταιρια κάποια φορά…

crash bandicoot

εμένα μου άρεσε η ιδεολογία που είχε η sony μέχρι το xperia Ζ3+.Tώρα προσπαθεί να μοιάσει στην apple και χάνει τον χαρακτήρα της …

Dimitris

τι να σου πω βασιλη…εμενα ενας φιλος μου εχει το s5 plus(το s5!) απο το καλοκαιρι και το κινητο του σερνεται κυριολεκτικα!!!

Thanosgr13

@Δημήτρης και εγώ σαν κάτοχος Samsung Galaxy s5 αλλά και s6 edge παλαιότερα είχα λαγκ ειδικά αυτο που με τρέλανε είναι οτι στο s6 edge η ram ήταν πάντα φουλ τώρα πλέον έχω iPhone 6s Plus και ησύχασα

Ιωάννης jb

crash bandicoot.. πάει να μοιάσει στην apple!!?? Ηταν το κουφό τις σημερινής ημέρας!!!!!!
Αυτο με τις 5 συσκευές ακούγεται τέλειο…! αλλά δε ξέρω αν μπορεί να γίνει..
Και δεν υπάρχει καταλληλότερη εταιρία απο την sony για να κάνει κάτι τέτοιο!!!
Μακάρι να γίνει…. αλλά νομίζω πως δε χρειάζονται βιασύνες τα z5 εχουν μικρό χρονικό διάστημα στην αγορά και οχι πάλι xperia z, ας είναι νέα σειρά πχ. xperia 1 ή xperia A…

VasilisA3.. ξέρει τι λέει ο δημήτρης σωστά το γράφει!!!! και μη λες ανεκδοτα για πληκτρολόγια…

KK

Μια χαρα ειναι η σειρα Ζ αφού βασίζεται σε κατι πολυ καλο που ολο το βελτιώνουν. Προσωπικά εχω ακομα το Xperia Z και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Κρατάει 2 μερες, δουλεύει απροβλημάτιστα σε υψηλο επιπεδο,πολλή καλη κάμερα, ωραίο παραμετροποιημενο λογιςμικο και ευχρηςτο κτλ.
Το εχω σχεδόν 2 χρονια και ειδα τα πιο νέα μοντέλα της και μου άρεσαν οι βελτιώσεις και καινοτομίες τους. Αλλα δεν το αλλάζω προς το παρόν γιατι ειναι ενα απίστευτο εργαλείο και δουλεύει απροβλημάτιστα μετα απο τόσες αναβαθμίσεις. Αν θα άλλαζα προσωπικά θα έπαιρνα το premium Z5 ή το Ζ6 αν εχει βγει.

Rayban

@Thanosgr13
Εγώ πήρα το iphone 6S plus και είναι πολύ χειρότερο απο το S6 που έχει ο αδερφός μου και σε οθόνη και σε κάμερα , τι να το κάνω να είναι γρήγορο όταν βγάζει θολές φωτογραφίες και έχει μέτρια οθόνη? Μάλιστα το εχω ήδη βάλει αγγελία για πώληση. Οπότε ή άσχετος είσαι ή λες ψέματα.

One

Ελεος με τις ραδιο αρβύλες των Κινεζων. Αν θα βγει κινητο θα βγει μετα το galaxy s7 και θα ανταγωνιστεί μονο αυτό. Το Compact και το Premium θα βγουν τον επομενο Σεμπτεμβρη για βα ανταγωνιστουν το απλο iPhone και το Plus.
H μονη εκδοση που βγαινει κάθε 6 μηνες είναι στις 5,2 ιντσες. Οι υπολοιπες μαζι με το tablet είναι ετήσιες.

Paschalis

Για κλεισιμο ολοταχως! Βγαλτε και rumors για το Ζ7 ! Που θα εχει snapdragon 820(η 810 που ορκιζονται δε θα ζεσταινεται) , 3gb ram, 4k οθονη που θα δειχνει σχεδον αποκλειστικα 1080, 37mp camera που θα προσπαθει να φτασει την 16άρα του s6 ως τοτε!!! 🙂 Ps4 save’em!!!!

Nick

Κράζεις; Θαυμαζεις!

vladimiros

Ισως οπως τα λεει ο One λογικα θα γινει,σιγα μην βγαλουν το Ζ6 το φεβρουαριο που θα βγαλουν το s7,δηλαδη σε 2 μηνες,το πολυ πολυ φεβρουαριο απο sony ισως δουμε το Ζ5 ultra..
Ενταξει μπορει να βγαλει 5 διαφορετικες συσκευες,αλλα οχι στον ιδιο χρονο, π.χ το πριμιουμ να το παρουσιασει πιο μετα οπως εγινε με την σειρα Ζ5,
συμφωνω και εγω δεν ειναι καθολου καλη τακτικη απο την sony να βγαζει καινουρια μοντελα οχι σε 6 μηνες αλλα και πιο νωρις..
Για παραδειγμα εγω οπου νανε θελω να παρω το Ζ3 η το Ζ3+ τωρα ακουω συντομα θα βγει το Ζ6,δηλαδη θα δωσω 400 ευρω τωρα,και μετα απο λιγο θα εχουν 2 πιο καινουρια μοντελα (Ζ5-Ζ6)

Thanosgr13

Rayban στο μονο που είναι καλύτερο είναι η κάμερα και η οθόνη αλλά τη να τα κανείς αυτά όταν το iPhone είναι πιο smooth ?

Thanosgr13

Ααα ξέχασα να αναφέρω οτι το δικό μου το s6 edge είχα παρατηρήσει οτι τα μαύρα μου τα έδειχνε ξεθωριασμένα

Chris

@Thanosgr13 μετά από αυτό που είπες είναι σαν να λες ‘κοιτάξτε παιδιά λέω ψέματα’ είσαι σοβαρός?? Η super amoled δείχνει τα μαύρα ξεθοριασμενα… Που το s5 μου έχει πολύ ανώτερα μαύρα από i6 και g4 που σύγκρινα

Gvirginia

Αν δεν κάνω λάθος,οι AMOLED δεν “δείχνουν” το μαύρο σβήνοντας εντελώς τα LED-pixel? Άρα για να δείξουν “ξεθωριασμένο” μαύρο, θα πρέπει αυτό το μαύρο να είναι από τη “μάνα” του ξεθωριασμένο (να είσαι δηλαδή ένα κλικ πριν το μαύρο και προς το γκρι).

Thanosgr13

Chris δεν ξερω μπορεί να έπεσα σε ελαττωματικό γιατί το s5 ήταν μια χαρά

Thanosgr13

Gvirginia ακριβώς είναι μαύρο προς γκρι

Gvirginia

@Thanosgr13 Ναι κατάλαβα τι λες. Απλά το πρόβλημά σου ίσως δεν είναι στην οθόνη αλλά στο υλικό που βλέπεις. Αν πχ εγώ φτιάξω στην “ζωγραφική” μία μαύρη εικόνα και την περάσω στο κινητό, τότε η AMOLED δε θα ανάψει κανένα LED (θα δείξει μαύρο). Αν αντί για μαύρη εικόνα, φτιάξω μία με ένα κλικ προς το γκρι, τότε η AMOLED θα ανάψει τα LED για να δείξει αυτό το γκριζάρισμα.

Δε ξέρω αν το έχεις ακόμα, αλλά λογικά θα υπάρχει κάποια εφαρμογή για να τεστάρεις τα χρώματα της οθόνης.

thanosgr13

το θεμα ειναι οτι το τεσταρα το ιδιο βιντεο και στο s5 και το εδειχνε μια χαρα

panagiotis

Ρε Παναγιώτη εδωσες το s6 edge και πηρεs το iphone 6 plus xaxaxaxa φοβερη επιλογη, ισχύει οτι εδωσες και την Mercedes σου και πηρες το Dacia?

Thanosgr13

Παναγιώτη ναι !! 😉 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.