Sora: Το επαναστατικό εργαλείο της OpenAI που δημιουργεί βίντεο από κείμενα

OpenAI Sora, Sora: Το επαναστατικό εργαλείο της OpenAI που δημιουργεί βίντεο από κείμενα

H ΟpenAI, δημιουργός του ChatGPT και του DALL-E, παρουσίασε το νέο, επαναστατικό της εργαλείο με την ονομασία “Sora”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Sora «μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές και ευφάνταστες σκηνές από οδηγίες κειμένου». Το μοντέλο κειμένου σε βίντεο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φωτορεαλιστικά βίντεο διάρκειας έως και ενός λεπτού με βάση τις οδηγίες που έχουν δώσει γραπτώς.

Το πρόγραμμα είναι σε θέση να δημιουργήσει «σύνθετες σκηνές με πολλούς χαρακτήρες, συγκεκριμένους τύπους κίνησης και ακριβείς λεπτομέρειες του θέματος και του φόντου», σύμφωνα με την εισαγωγική ανάρτηση blog της OpenAI. Aκόμα, επισημαίνει πως το μοντέλο μπορεί να καταλάβει πώς τα αντικείμενα «υπάρχουν στον φυσικό κόσμο», καθώς και «ερμηνεύει με ακρίβεια τα στηρίγματα και δημιουργεί συναρπαστικούς χαρακτήρες που εκφράζουν ζωντανά συναισθήματα».

Το Sora μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα βίντεο με βάση μια ακίνητη εικόνα, καθώς και να συμπληρώσει τα καρέ που λείπουν σε ένα υπάρχον βίντεο ή να το επεκτείνει. Κάποια δείγματα του τι μπορεί να κάνει το πρόγραμμα αναρτήθηκαν από την εταιρεία και είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αν και έχουν κάποια ενδεικτικά σημάδια τεχνητής νοημοσύνης. Η OpenAI αναφέρει ότι το μοντέλο «μπορεί να δυσκολεύεται να προσομοιώσει με ακρίβεια τη φυσική μιας περίπλοκης σκηνής».

Ο Sam Altman, ο επικεφαλής της OpenAI, δήλωσε στο X πως η εταιρεία του «θα προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό δημιουργών την πρόσβαση» σ’ αυτό το νέο εργαλείο, στο πλαίσιο μιας πειραματικής φάσης.

Δείτε κάποια από τα πιο επιτυχημένα, πρώτα βίντεο χρηστών του Sora:

Tp Lumiere της Google είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της OpenAI και σε αυτόν τον τομέα. Παρόμοια με το Sora, το Lumiere παρέχει στους χρήστες εργαλεία μετατροπής κειμένου σε βίντεο και επίσης τους επιτρέπει να δημιουργούν βίντεο από μια ακίνητη εικόνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT

ChatGPT: Η OpenAI ετοιμάζεται να ενσωματώσει λειτουργία αναζήτησης στο chatbot

H OpenAI φέρεται να ετοιμάζει μια λειτουργία αναζήτησης για το ChatGPT που θα μπορούσε να το μετατρέψει σε μια εναλλακτική στο Google Search.

Smartphones ChatGPT Nothing Nothing Phone 1

Nothing Phone (1): Ενημερώνεται σε Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση ChatGPT

Το Nothing OS 2.5.5, το οποίο έγινε διαθέσιμο για το Phone (2) και το Phone (2α) τον περασμένο μήνα, έρχεται τώρα στο Phone (1).

Software ChatGPT

Πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT χωρίς να έχεις λογαριασμό

H OpenAI επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας τη χρήση του ChatGPT χωρίς λογαριασμό.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.