Σοβαρότατο bug στις κλήσεις FaceTime: Ακούτε αυτόν που καλέσατε χωρίς καν να έχει απαντήσει

FaceTime bug, Σοβαρότατο bug στις κλήσεις FaceTime: Ακούτε αυτόν που καλέσατε χωρίς καν να έχει απαντήσει

Σε κίνδυνο φαίνεται να έχει βάλει η Apple εκατομύρια χρήστες της εφαρμογής FaceTime, αφού όπως έχει διαπιστωθεί εάν σας καλέσει κάποιος με FaceTime, ακόμη και εαν δεν απαντήσετε, μπορεί να ακούσει ό,τι λέτε για όσο διαρκεί το κουδούνισμα.

Viral έχει γίνει σήμερα σε όλα τα social media και τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης σοβαρότατο bug ασφάλειας και ιδιωτικότητας που προέκυψε κατά την χρήση της εφαρμογής FaceTime του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple.

Το σφάλμα σας επιτρέπει να καλέσετε οποιονδήποτε με FaceTime και να ακούσετε αμέσως τον ήχο που προέρχεται από το τηλέφωνό του άλλου ατόμου – προτού το άτομο στην άλλη άκρη αποδεχθεί ή απορρίψει την εισερχόμενη κλήση. Εννοείται πως το άλλο άτομο δεν έχει την παραμικρή ένδειξη ότι τον ακούνε. Η Apple αναφέρει ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού “αργότερα αυτή την εβδομάδα”.

Πώς προκύπτει τώρα αυτό το bug;
-Ξεκινήστε μια βίντεο κλήση FaceTime με μια επαφή iPhone.
-Ενώ η κλήση καλεί, σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Προσθήκη προσώπου.
-Προσθέστε τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου στην οθόνη Add Person.
-Στη συνέχεια, θα ξεκινήσετε μια κλήση FaceTime ομάδας που συμπεριλαμβάνει τον εαυτό σας και τον ήχο του ατόμου που αρχικά καλέσετε, ακόμη και αν δεν έχει αποδεχτεί ακόμα την κλήση.
-Η εφαρμογή ουσιαστικά έχει προσθέσει το άλλο άτομο στην ομαδική κλήση ενώ στην συσκευή του ακόμη θα εμφανίζεται το εικονίδιο απάντησης.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ακούσετε ήχο από μεριάς του χρήστη του iPhone, που δέχεται την κλήση, χωρίς να καταλάβει ότι θα μπορούσατε να τον ακούσετε. Μέχρι να επιδιορθώσει η Apple αυτό το τόσο σοβαρό σφάλμα, δεν εγγυάται κανείς πώς μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από αυτό το κενό ασφαλείας ακόμη και εάν απενεργοποίησετε το FaceTime εντελώς.

Υπάρχουν και χειρότερα όμως. Εκτός από την υποκλοπή ήχου μπορεί να γίνει και υποκλοπή βίντεο. Κατά την διάρκεια της κλήσης, εάν αυτός που την δέχεται πατήσει το Power Button, τότε εκτός από ήχο θα αρχίσει να αποστέλνει ζωντανά και βίντεο από το τηλέφωνό του, ενώ στην οθόνη του θα εμφανίζεται μόνο η ένδειξη: Αποδοχή/Απόρριψη. Τα ίδια προβλήματα εμφανίστηκαν και κατά την κλήση μεταξύ ενός iPhone σε ένα Mac.

Ενημέρωση: η Apple μέχρι να λύσει το πρόβλημα και για να προστατέψει τους χρήστες απενεργοποίησε προσωρινά την δυνατότητα ομαδικών κλήσεων μέσω FaceTime.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Αυτό είναι τραγικό

Agnostos13

SpyTime!

John Real

Σε ευχαριστούμε αγαπημένη Apple που μας βοηθάς να ακούμε τι λένε φίλοι, γνωστοί κτλ πίσω από την πλάτη μας. Γι αυτό θα είσαι πάντα η αγαπημένη μας εταιρεία ακόμη και όταν το νέο iPhone XI (προφέρεται Ten Ai) θα έχει 2000 ευρώ.

Chris_BMW

@John Rea
Η αγαπημένη μας εταιρία θα είναι γιατί θα λυθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα..
Για ΟΛΟΥΣ !

Ekimolaos

@John Real
XI = 11 = έντεκα = eleven = προφέρεται “ιλέβεν”. Ήμαρτον.

John Real

Και όμως κανείς λάθος γιατί το XR λέγεται σύμφωνα με την Apple “Ten R” και το XS λέγεται “Ten S” άρα με την λογική αυτή ( του παραλόγου) θα λέγεται το επομενο Ten I”.
Χαίρομαι πάντως που θα λυθεί το θέμα ακόμη και για όσους έχουν παλιά iPhone (8 και πίσω).

Erick

Αυτό έλειπε να μη διορθωθεί άμεσα για ΟΛΟΥΣ κάτι τέτοιο.
Θα μου πεις καθένας με τα στάνταρ του για να αποκαλεί αγαπημένη μια εταιρία.

Jimmyad

@john real ρε φίλε τι είναι αυτές οι γνώσεις που έχεις δεν είναι XI από την Λατινική αρίθμηση , ήμαρτον δηλαδή καλά τα λένε οι άνθρωποι εδώ μέσα σχολιάζουν παιδιά δημοτικού ,
Όπως το iPhone X λέγεται αιφον 10 κανονικά
Το iPhone XΙ θα λέγεται αιφον 11
Καμία σχέση τα S και τα R που βλέπεις φέτος …
ότι να ναι δηλαδή ten ai λέει …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i