SpaceX Starlink: Το 2020 θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες από το διάστημα

Starlink, SpaceX Starlink: Το 2020 θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες από το διάστημα

Σύμφωνα με το SpaceNews, η SpaceX σκοπεύει να θέσει σε ισχύ την πρωτοβουλία Starlink στα μέσα του 2020. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα παρέχει στους πελάτες της ευρυζωνικές υπηρεσίες από το διάστημα.

Τι είναι η Starlink

Ο βασικός σκοπός της Starlink είναι να δώσει την ευκαιρία να έχουν όλοι πρόσβαση σε μία αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση ίντερνετ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ακόμη και αν πριν δεν είχαν καν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο.

Για να γίνει αυτό δυνατό, η SpaceX θα χρειαστεί να στείλει εκατοντάδες δορυφόρους στο διάστημα. Τον Μάιο η εταιρεία εκτόξευσε 60 δορυφόρους οι οποίοι έγιναν ορατοί από την Ολλανδία λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους δορυφόρους βρίσκονται ήδη σε τροχιά και είναι πλήρως λειτουργικοί.

Ο CEO της SpaceX χρησιμοποίησε το Starlink για να στείλει ένα tweet. Σχεδόν αμέσως, ο Elon Musk σχολίασε με ενθουσιασμό ότι η υπηρεσία λειτουργεί.

Μπορεί το πείραμα να πέτυχε, αλλά νωρίτερα φέτος ο Musk είχε δηλώσει ότι για να πετύχει το Starlink την ελάχιστη κάλυψη απαιτούνται 400 δορυφόροι, αντίστοιχα για την επίτευξη της μεσαίας κάλυψης χρειάζονται 800 δορυφόροι. Η SpaceX έχει ήδη πάρει άδεια για να εκτοξεύσει άλλους 12.000 δορυφόρους και πρόσφατα ζήτησε άδεια για να αποστείλει επιπλέον 30.000.

Ανεξάρτητα από τους δορυφόρους, η SpaceX έχει ακόμη αρκετή δουλειά πριν μπορέσει να προσφέρει το Starlink στο κοινό. Η εταιρεία χρειάζεται να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του τερματικού χρήστη, μία συσκευή που επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν ευρυζωνικά σήματα από τους δορυφόρους.

Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό αν η SpaceX θα παρέχει το Starlink η ίδια ή αν το το διανείμει μέσω παρόχων. Προφανώς, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.