Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

iphone, Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο σπίτι του Brian και της Jennifer Leisgang από το Οχάιο, οι οποίοι άφησαν το iPhone να φορτίζει τη νύχτα στον πάγκο της κουζίνας. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του σπιτιού.

“Ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που αποφύγαμε μια πυρκαγιά στο σπίτι. Τα παιδιά μας φόρτιζαν το παλιό μας iPhone 4 με τον φορτιστή της Apple χθες το βράδυ και αυτό εξερράγη και πήρε φωτιά στην κουζίνα μας ενώ κοιμόμασταν. Ευτυχώς μόλις είχαμε καθαρίσει τον πάγκο χθες καθώς συνήθως έχει πολλά σχολικά βιβλία και χαρτιά. Υπήρχαν μικρά κομμάτια του τηλεφώνου και μαύρη αιθάλη σε όλο τον πάγκο σήμερα το πρωί. Δημοσίευσα το παρακάτω βίντεο και ελπίζω ότι η κοινοποίησή του μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πυρκαγιάς σε σπίτι κάποιου άλλου», έγραψε το ζευγάρι σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν πολύ περιορισμένο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας και μπορούν να διογκωθούν με την πάροδο του χρόνου λόγω του αερίου που απελευθερώνεται από τις χημικές ουσίες στο εσωτερικό. Όταν η τάση πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο, δεν μπορούν να φορτιστούν σωστά και παράγουν υπερβολική θερμότητα. Φυσική βλάβη, παλιά μόνωση μεταξύ των κυψελών και άλλα προβλήματα θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε καταστροφή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
BABY

Όλα τα μοντέλα κινητών συσκευών της Apple που δεν ενημερώνονται πλέον λόγο παλαιότητας θα υπάρχει πρόβλημα σε οτιδήποτε. Γι’ αυτό μην έχετε ανοιχτά τα δεδομένα μόνο να το χρησιμοποιήσετε για ομιλία και μηνύματα κτλ.

Chris_BMW

Δεν ισχύει αυτό που λες το 6s μια Χαρα ενημερώνεται και μια χαρα «έκαιγε» όπως περιγράφω στο άλλο σχόλιο μου .
Όταν άλλαξα μπαταρία όλα αυτά τελείωσαν . Όποτε είναι καθαρά θέμα παλαιότητας μπαταρίας

Chris_BMW

Ισχύει αυτό που γράφει το άρθρο όσον αφορά τη θερμότητα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της φόρτισης σε μια παλιά μπαταρία .

Έχω στην κατοχή μου ένα 6s που το χρησιμοποιώ στο σπιτι σαν δεύτερη συσκευή για διαφορά πράγματα .
Η μπαταρία του ηταν αυτή που είχε όταν πρωτοβγήκε πάνω από 6 χρόνων δηλαδή .

Όταν το φόρτιζα και χωρίς να το χρησιμοποιώ καθόλου παρατηρούσα πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια αυτής αλλά πολλές φορές και όταν το χρησιμοποιούσα .

Δεν περίμενα να πάρει φωτιά εννοείτε πήγα και την άλλαξα και το τηλέφωνο πλέον ΔΕΝ παρουσιάζει κανένα τέτοιο σύμπτωμα .

Τώρα όσον αφορά το I phone 4 του άρθρου κάτι τέτοιο λογικά συνέβαινε και εδώ μέχρι που πήρε φωτιά . Αν το δικό μου που ήταν 6 χρόνων ανέβαζε τέτοιες θερμοκρασίες φαντάζομαι τι θα γινόταν με αυτό που είναι πάνω από 10 χρόνων σίγουρα

Δημητρης

Λογικο μετα απο τόσα χρονια. Note 3, 4 μου υπερθερμαινεται. Note 7 απο τη πρωτη μερα (καινοτομια) 😛

Last edited 1 year πριν by Δημητρης
Αλεξ

γι αυτό όταν φεύγουμε απ το σπίτι δεν πρέπει να αφήνουμε πίσω συσκευές να φορτίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.