Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς

Huawei, Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς

Huawei, Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς

Το Huawei P30 Pro παρουσιάστηκε σήμερα στο Παρίσι με το Techblog προσκεκλημένο ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την παρουσίαση. Το smartphone της Huawei διαθέτει 6.47 ιντσών AMOLED οθόνη Full HD+ ανάλυσης, ο Kirin 980 έχει αναλάβει χρέη επεξεργαστή και υπάρχουν διαθέσιμα 8GB μνήμης RAM με 128 ή 256GB στον αποθηκευτικό χώρο. Εντύπωση ωστόσο κάνει η τετραπλή κύρια κάμερα του P30 Pro στο πίσω μέρος ( 40MP + 20MP + 8MP + TOF ).

Με score 112 λοιπόν στο DxOMark το P30 Pro αφήνει πίσω του το Samsung Galaxy S10+ καθώς και δύο smartphone της ίδιας εταιρείας, Mate 20 Pro και P20 Pro τα οποία έχουν score 109. Το smartphone της Huawei στην φωτογραφία έχει βαθμολογηθεί με 119!

Huawei P30 Pro ελληνικό hands-on video

Το P30 Pro βρέθηκε στην κορυφή του DxOMark χάρη στο bokeh και το zoom υψηλής ανάλυσης. Και τα δύο χαρακτηριστικά του smartphone βασίζονται σε hardware της Leica. Την periscope camera των 125mm και τον 3D ToF φακό.

Η zoom κάμερα είναι η καλύτερη στην αγορά αφού συνδυάζει τον zoom φακό και την λεπτομέρεια της κύριας κάμερας για να αποδίδει το ίδιο καλά και στους δύο τομείς.

Το bokeh εφέ είναι από τα καλύτερα του είδους χάρη στην 2x magnification και τον 3D ToF φακό να παρέχει ένα smooth blurring του background.

Η απόδοση της κάμερας είναι εξαιρετική και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ flash και autofocus δρουν εξαιρετικά επίσης.

Στο βίντεο από την άλλη το P30 Pro δεν τα πήγε και τόσο καλά αφού στο DxOMark βαθμολογήθηκε με 97. Optical Image Stabilization και Electronic Image Stabilization κάνουν το πλάνο σταθερό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ωστόσο ο θόρυβος αρχίζει να φαίνεται στο βίντεο.

Huawei, Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς

Η selfie κάμερα τώρα τον 32MP βελτιώθηκε σε σχέση με τα Mate 20 Pro (75) και P20 Pro (72) αφού βαθμολογήθηκε με 89. Το Galaxy S10+ έχει βαθμολογηθεί με 96 και διαθέτει από τις καλύτερες selfie κάμερες στην αγορά.

Το bokeh εφέ είναι καλό παρόλο που η επεξεργασία γίνεται από έναν φακό και χωρίς επιπλέον hardware ενώ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η κάμερα είναι αρκετά καλή.

Huawei, Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Huawei P30 Pro με 112 βαθμούς

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το hands-on video δίπλα στο Galaxy S10 της Samsung και να μπείτε στον διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα Huawei P30.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechGeek

Apple/Samsung fanboys διαλέξτε ένα:
1. Το DXO είναι πουλημένο(δεν ήταν πουλημένο όταν ένα samsung η iPhone ήταν στην κορυφή)
2. Κακό test δεν έχει σημασία
3. Κινέζος στην κορυφή αποκλείεται

πανος

να αγασει το στομα σου ρε φιλαρακι

TechGeek

Τα 3 τελευταία χρόνια η Huawei έχει κάνει άλματα προόδου στην κάμερα όσο καμια άλλη εταιρία. Οι ορκισμένοι fanboys που βλέπουν Huawei για 5 δευτερα σε κάποιο mall έχουν πιο αξιόπιστο test από την DXO. 5X optical periscope zoom και η samsung/apple ακόμη προσπαθεί να τελειοποιήσει το 2X.

Νικος8

Συμφωνω παιδια! Το μονο μειονεκτημσ για μενα προσωπικα ειναι το ui που μοιαζει λιγο απαρχαιομενο

Christz

TechGeek πεστα φίλε.

Γιάννης1992

Πρέπει να αποφασίσουν μερικοί αν είναι πουλημένο ή όχι.Και όχι βέβαια όποτε τους συμφέρει τότε λέει την αλήθεια.Τώρα όσον αφορά τη τιμή όσοι τα έχουν και μπορούν να τα δώσουν καλά θα κάνουν,όσοι δε τα έχουν να μη βγάζουν το φαρμάκι τους.Η κάμερες των τελευταίων μοντέλων της huawei είναι εκπληκτικές.Είδα το p smart 2019 και έχω μείνει άναυδος από το κινητό και ειδικά από τη κάμερα.Το ΑΙ αναγνώριζε το τοπίο γύρω και το night mode για τη τιμη που έχει απλα φανταστικό.Μάλλον θα πρέπει και οι άλλες εταιρείες να κάνουν μια συνεργασία τυπου huawei0-leica.

blats

εμένα δεν μου άρεσε που στην επίσημη παρουσίαση του P30 έφεραν σαν διαφήμιση τα αποτελέσματα του DXO….

Σίμος

Εντάξει….πρώτη μέρα παρουσίασης κ του έβαλαν και βαθμολογία…. Nokia 9 ακόμη περιμένει… Δίκαιοι … Παρ όλα αυτά πολύ ωραίο το p30 pro.

John Real

Προφανως τους ειχε στειλει η Huawei απο πριν για να το δοκιμασουν οπως πολλοι δημοσιογραφοι το εχουν στα χερια τους πριν παρουσιαστει για να προλαβουν να ετοιμασουν τα review.

Nickolas

Δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι βαθμολογίες, άλλωστε μόνο ενδεικτικές μπορεί να είναι, ο καθένας βλέπει από μόνος του αν πραγματικά τον βολεύει ένα κινητό ακόμη και στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο.
Το θέμα είναι και φανμποι κάποιας εταιρείας να είναι κάποιος όταν βγαίνουν κινητά με τόσο υψηλές επιδόσεις μόνο καλό κάνει στον ανταγωνισμό.
Σαν σύνολο πάντως το κινητό είναι εξαιρετικό και ίσως σε κανα χρόνο που θα έχει πέσει αρκετά σε τιμή να μπορέσω να το αποκτήσω 🙂
Επίσης αυτά που έδειξαν στην παρουσίαση ήταν πολύ εντυπωσιακά, απλά εύχομαι κάποια στιγμή ο CEO της εταιρείας να κάνει πίσω και να αφήσει την παρουσίαση σε κάποιον που γνωρίζει καλύτερα αγγλικά, γιατί πόνεσαν τα αυτιά μου στην κυριολεξία :p

Τακης

Η Huawei εχει καταφερει παρα πολλα , και στην καμερα με την συνεργασια Leica βγαζει πολύ καλο αποτέλεσμα στις φωτος. Στο μονο που χανει χρονια τωρα είναι η καταγραφη βιντεο. Αν αληθευει ότι εργαστηκαν και εφτιαξαν το OIS μπραβο τους.

Ιωάννης jb

https://techblog.gr/mobile/sony-xperia-z2-best-camera-9876/
Πριν πέντε χρόνια ήταν πρώτο το z2 τώρα??
Πάλι το Sony είναι πρώτο αλλά..
Έχουν δώσει πολλά λεφτά οι Κινέζοι..
Στο μάρκετινγκ τα περισσότερα!

John Real

Επειδη ξοφλησε η sony δεν χαθηκε και ο κοσμος. Ξεπερασε το με αξιοπρεπεια και οχι με κλαψουρισματα.

Ιωάννης jb

Σε πονάει πολυ που πάντα η sony ειναι πρώτη!
xperia 1 φέτος το λέει και το ονομα του… πρώτο!
xz2 premium περυσι… πάλι το καλύτερο!
https://www.youtube.com/watch?v=l7ONiTzHgHM&t=163s
Δες βιντεάκι και βούλωσε το

John Real

Αχαχα, τελικά όντως κάποια άτομα πρέπει να τα ψεκαζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

George

Το μόνο κακό με την sony είναι ότι θα βγάλει το xperia 1 το καλοκαίρι που ήδη θα έχει πέσει η τιμή των ανταγωνιστών

Kos

Βλέπω ότι όλο και περισσότερο κόσμος αγοράζει κινητό βάσει των επιδόσεων των καμερών και η Huawei τουλάχιστον στα κορυφαία μοντέλα έχει ταυτιστεί με αυτό!

Παύλος

Η αλήθεια είναι ότι κάνουν άλματα οι κινέζοι. Βέβαια είναι δεδομένο ότι πλέον σχεδόν ότι κινητό και να πάρεις θα έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Ακόμα και κινητά των 150 ευρώ κάνουν θύματα ποσο μάλλον ναυαρχίδες των χιλίων ευρώ. Πάντως μπράβο σε κάθε εταιρεία που προσπαθεί κάθε χρόνο και η δουλειά που κάνει φέρνει πιο πολύ ανταγωνισμό και κατά συνέπεια καλύτερα προϊόντα για τους καταναλωτές, ανεξαρτήτου τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.