Super SIM: Συνδυάζει SIM με κάρτα μνήμης

, Super SIM: Συνδυάζει SIM με κάρτα μνήμης

Κάθε smartphone που υπάρχει στην αγορά για να λειτουργήσει πλήρως, απαιτεί την χρήση μίας κάρτας SIM ή μίας ηλεκτρονικής (eSIM). Με την χρήση αυτής της κάρτας υπάρχει η πρόσβαση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και πρακτικά, ένα smartphone χωρίς μία SIM θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άχρηστο.

Αυτήν την στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο ειδών κάρτες οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στο smartphone και αυτές είναι κάρτα SIM και κάρτα SD. Κάθε smartphone έχει μία θύρα η οποία μπορεί να υποστηρίξει μία ή δύο κάρτες SIM ή μία κάρτα SIM και μία κάρτα μνήμης.

Αυτό έρχεται να αλλάξει η Super SIM η οποία συνδυάζει την SIM και MicroSD σε μία και μοναδική κάρτα. Η πρώτη Super SIM κυκλοφόρησε στην Κίνα και ενσωματώνει αποθηκευτικό χώρο 32 έως 128GB. Η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης ανέρχεται στα 60MB/s και 90MB/s αντίστοιχα. Επιπλέον, η Super SIM έχει one-click backup και restore λειτουργία και προστατεύεται από CC EAL6+ πιστοποίηση για την προστασία των δεδομένων.

, Super SIM: Συνδυάζει SIM με κάρτα μνήμης

Πλεονεκτήματα Super SIM
  • Δεν χρειάζεται να επιλέξετε τι είδους διαμόρφωση θα έχετε στο smartphone (2 SIM ή 1 SIM και 1 SD)
  • Οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να ενσωματώσουν θύρα με τρεις υποδοχές
Μειονεκτήματα Super SIM
  • Υπάρχει μόνο στην Κίνα και μία Super SIM με 32GB αποθηκευτικό κοστίζει περίπου $14
  • Η πρώτη 5G Super SIM υλοποιήθηκε σε συνεργασία της UNIC Memory και China Unicom και απαιτεί την συνεργασία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με αυτές που κατασκευάζουν κάρτες μνήμης
  • Λειτουργεί μόνο αν το smartphone έχει υβριδική SIM θύρα
Η Super SIM είναι το μέλλον;

Κάποιος γρήγορα θα απαντήσει φυσικά, καθώς ξεφορτώνεται μία κάρτα και ταυτόχρονα μπορεί να έχει πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο κινητό του. Ωστόσο, τι συμβαίνει με τα smartphone που δεν υποστηρίζουν κάρτα μνήμης;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ναι είναι και στην 2η ερώτηση αναγκαστικά θα αλλάξουν κινητό αν θέλουν αυτό το χαρακτηριστικό (το οποίο δεν είναι απαραίτητο για αυτούς)

I am

“και πρακτικά, ένα smartphone χωρίς μία SIM θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άχρηστο”
Ναι…οκ
Τεσπα λογικό είναι κάτι τέτοιο αλλά συγγνώμη αλλά η e sim είναι το μέλλον

Βελισσάριος

Για πρωταπριλιατικο είναι πολύ καλό!Αλλά χωρίς πλάκα εάν κάποιος δουλέψει πάνω σε αυτό θα βγάζει πολλά φράγκα.Εγω προσωπικά(και ξέρω πολλούς άλλους) έχω καταστρέψει κάρτες για να δημιουργησω κάτι τέτοιο(χριαζομουν 2sim και extra χώρο σε κινητό με υβριδικό slot)!

Γεωργιάδης Ιωάννης

Φίλε υπάρχουν τα sim card extension… Τα χρησιμοποιούσα παλιότερα και έχω τρία στην κατοχή μου. Τα έχω τουλάχιστον 4 χρόνια…

Βελισσαριος

μαλλον αναφερεσαι σε sim adaptor τα οποια λειτουργουν στην πλειονοτητα αλλα μαντεψε … η samsung(τουλαχιστον ισως και αλλες) με ειδικο λογισμικο δεν τα αναγνωριζει!!!!

Γεωργιάδης Ιωάννης

Φίλε σε Xiaomi, meizu μια χαρά δούλευαν, για Samsung δεν ξέρω, έχω καμιά 5ετια να αγοράσω..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.