Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

, Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε πως θα μεταβεί αποκλειστικά σε ARM επεξεργαστές, όμως αυτό είναι ένα εγχείρημα που η Microsoft παλεύει να τελειοποιήσει εδώ και χρόνια. Η πρώτη της απόπειρα με το Surface RT στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία, κάτι που φαίνεται να την ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Αν και η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει νέο Surface με ARM επεξεργαστή της Qualcomm, αυτό δε σημαίνει πως οι κάτοχοι και οι κριτικοί έμειναν ευχαριστημένοι από τη νέα προσπάθεια. Το μεγαλύτερο αρνητικό που εντοπίζεται στη συσκευή είναι οι επιδόσεις της, αν και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας φαίνεται να είναι ένα στοίχημα που έχει ήδη κερδηθεί.

, Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

Στην προσπάθεια για βελτίωση των επιδόσεων, φαίνεται πως η Qualcomm ετοιμάζει ένα δυνατότερο SoC, το οποίο θα τρέχει σε επερχόμενη έκδοση του Surface Pro X. Η συσκευή πέρασε από το Geekbench με αρκετά καλύτερες επιδόσεις από το αρχικό μοντέλο. Ο λόγος φαίνεται να είναι ο χρονισμός του επεξεργαστή, καθώς πλέον βρίσκεται στα 3.15Ghz, σε αντίθεση με τα 2.84GHz του Snapdragon SQ1.

Οι μέχρι τώρα πηγές κάνουν λόγο για αναβάθμιση και της GPU, με την Adreno 680 να ανεβαίνει στα 718MHertz. Οι πρώτες συσκευές με το νέο SC8180XP SoC αναμένονται προς τα τέλη του 2020, την ίδια περίοδο δηλαδή που αναμένουμε και την ανανεωμένη έκδοση του Surface Pro X, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Θα χρησιμοποιεί το MediaTek Dimensity 7350 Pro SoC

Η Nothing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και τώρα έχουμε ένα στοιχείο του τι σημαίνει πραγματικά ο χαρακτηρισμός “Plus”.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.