Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

, Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε πως θα μεταβεί αποκλειστικά σε ARM επεξεργαστές, όμως αυτό είναι ένα εγχείρημα που η Microsoft παλεύει να τελειοποιήσει εδώ και χρόνια. Η πρώτη της απόπειρα με το Surface RT στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία, κάτι που φαίνεται να την ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Αν και η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει νέο Surface με ARM επεξεργαστή της Qualcomm, αυτό δε σημαίνει πως οι κάτοχοι και οι κριτικοί έμειναν ευχαριστημένοι από τη νέα προσπάθεια. Το μεγαλύτερο αρνητικό που εντοπίζεται στη συσκευή είναι οι επιδόσεις της, αν και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας φαίνεται να είναι ένα στοίχημα που έχει ήδη κερδηθεί.

, Surface Pro X: Εμφανίστηκε στο Geekbench με δυνατότερο Snapdragon SoC

Στην προσπάθεια για βελτίωση των επιδόσεων, φαίνεται πως η Qualcomm ετοιμάζει ένα δυνατότερο SoC, το οποίο θα τρέχει σε επερχόμενη έκδοση του Surface Pro X. Η συσκευή πέρασε από το Geekbench με αρκετά καλύτερες επιδόσεις από το αρχικό μοντέλο. Ο λόγος φαίνεται να είναι ο χρονισμός του επεξεργαστή, καθώς πλέον βρίσκεται στα 3.15Ghz, σε αντίθεση με τα 2.84GHz του Snapdragon SQ1.

Οι μέχρι τώρα πηγές κάνουν λόγο για αναβάθμιση και της GPU, με την Adreno 680 να ανεβαίνει στα 718MHertz. Οι πρώτες συσκευές με το νέο SC8180XP SoC αναμένονται προς τα τέλη του 2020, την ίδια περίοδο δηλαδή που αναμένουμε και την ανανεωμένη έκδοση του Surface Pro X, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.