Έρευνα δείχνει τα χαρακτηριστικά όσων αγοράζουν iPhone

Μπορεί η επιλογή smartphone, ή να το θέσουμε πιο σωστά, η επιλογή πλατφόρμας, να δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα σου; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Lincoln και Lancaster στη Μ. Βρετανία, δείχνει πως ναι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015 και το 2016, εξέτασε 530 άτομα και τα συναισθήματά τους. Αυτό που υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι ότι οι κάτοχοι iPhone είναι πιο πιθανό να είναι γυναίκες, νεότερης ηλικίας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον το κινητό τους να θεωρείται ως αντικείμενο status.

Η ανάλυση όμως δεν σταματά εκεί. Εντοπίζονται σημαντικές διαφορές και στην συμπεριφορά των κατόχων iPhone. Οι χρήστες προβάλουν χαμηλότερα επίπεδα ειλικρίνειας/ταπεινοφροσύνης και υψηλότερα επίπεδα συναισθηματισμού.

Από την άλλη, όσοι επιλέγουν Android τείνουν να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, πιο ειλικρινείς και ευχάριστοι. Είναι λιγότεροι πιθανό να σπάσουν τους κανόνες για προσωπικό όφελος και δεν ενδιαφέρονται τόσο για τον πλούτο.

Οι ερευνητές εξηγούν πως μετά από λίγο καιρό, έγιναν πολύ καλοί στο να προβλέπουν τι κινητό είχε το άτομο με το οποίο συζητούσαν. “Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα στατιστικό μοντέλο, όπου κάνοντας μερικές προσωπικές ερωτήσεις, μπορούσαμε να προβλέψουμε τι κινητό είχε ο χρήστης στην τσέπη του, στο περίπου 70%”.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα έχει η επόμενη έρευνα για όσους κάνουν την αλλαγή από την μια πλατφόρμα στην άλλη.

survey iphone users, Έρευνα δείχνει τα χαρακτηριστικά όσων αγοράζουν iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
socratis

πείτε μου ότι στην εικόνα αυτοί με τα μπλε δεν είναι πωλητές…
Υ.Γ. Εμεις που τα εχουμε και τα 2?
Υ.Γ. Εμεις που εχουμε w10m?

Πάνος

Έβγαλε συμπέρασμα με 500 άτομα; Πολύ έγκυρη έρευνα.

vasilist

Δεν θα διαφωνήσω με την έρευνα, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και απο την μια και απο την άλλη πλατφόρμα και αυτό ίσως γιατί δεν έχουν δοκιμάσει την άλλη πλατφόρμα που ίσως τους ταιριάζει καλύτερα.
Όμως αυτή η φωτογραφία με τον καραγκιόζη να χοροπηδάει γιατί πήρε ένα τηλέφωνο και τα στρουμφάκια να τον χειροκροτούν είναι όλα τα λεφτά χαχαχα γέλασα πολύ την έκανα και save για να πειράξω τους φίλους μου μου που έχουν iphone.
Μην συνδέσετε την φωτό με το iphone θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε τηλέφωνο, αλλα η γκριμάτσα του και η φάτσα απο τα στρουμφάκια είναι epic μάλλον θα λένε “μπράβο M@l@… τώρα πήγαινε να λάβεις κανένα email και να κάνεις καμιά κλήση να πάμε και εμείς στην δουλειά μας”.

JohnWave

Με βάση το κοινωνικό μου περίγυρο προς το iphone στρέφονται περισσότερο γυναίκες σε καλή οικονομική κατάσταση που δεν γνωρίζουν πράγματα γύρω από το θέμα “smartphone” αλλά έχουν ακούσει ότι το iphone είναι καλό και trendy. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αγοραστές iphone που είναι σχετικοί και το αγοράζουν γιατί προτιμούν το iOS έναντι του android. Aπλά αυτοί αποτελούν μειοψηφία στο σύνολο των αγοραστών iphone.

GS

Σαν να λένε ότι όσοι παίρνουν μήλο είναι απλά ποζεράδες και όσοι παίρνουν Android απλά κάνουν τη δουλειά τους.Αμα έτσι είναι.

sera65

Οι χρήστες android είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν τους κανόνες?? Χαχχαχαχ. Γελασαμε και σήμερα. Cracked Apks, root, xposed κτλ δεν τα έχουν ακούσει??
Αλλά από ότι φαίνεται η έρευνα δεν συμπεριλαμβάνει τον όρο geek.
Τέλος πάντων, πάνω κάτω αλήθεια λέει αλλά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

kostas

Δηλαδη εγω που ειχα iPhone πηγα σε android για 5 χρονια και φετος ξανα γυρισα σε iPhone???για πειτε μου τον χαρακτηρα μου να τον μαθω και εγω

manosz

Ναι την έρευνα περιμέναμε…Όταν ο άλλος κολλάει το μήλο στο αμάξι καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται..

alex.vi.ii

@kostas τι σε ωθησε να κανεις την αλλαγη μετα απο τοσα χρονια??

forneverarrow

Τι status μωρέ?? iPhone έχει πλέον και η κουτσή Μαρία. Το αποκτάς με 24 δώσεις αν έχεις συμβόλαιο… Οκ, σίγουρα όσοι έχουν το status για να θεωρούν τα 700€ το 1/3 του μισθού σίγουρα iPhone θα πάρουν γιατί είναι Apple και γιατί έτσι συνιθίζεται παγκοσμίως, να θεωρείται το iPhone must. Ως εκεί. Από την άλλη, υπάρχουν εδώ στην Κύπρο πολλές κοπελιές που δεν ξέρουν ότι τα smartphones κάνουν κιάλλα πράγματα πέραν του facebook, instagram και selfies και όταν τους πεις να σου στείλουν ένα αρχείο του Pages ή κανένα PDF σε κοιτάνε σαν να έπαθες μετάλλαξη σε λυκάνθρωπο!! Φυσικά διαθέτουν iPhone ή S7 Edge και τίποτα λιγότερο γιατί τους είπε ο πωλητής ότι είναι τα καλύτερα… Εξάλλου, αυτά έχουν και οι φίλες τους! Πάντως έχω δει και διάφορες περιπτώσεις που όντως δεν επιδέχονται σχολίων: ο άλλος είναι χασάπης, και ενώ τα χέρια του είναι μέσα στα κρεάτα και τη λίγδα, να βγάζει ένα iPhone 6s Plus χωρίς θήκη και να προσπαθεί να διαβάσει μήνυμα! Πάρε ρε φίλε ένα CAT S60 να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου τουλάχιστον! Γενικά, θεωρώ ότι είναι θέμα γούστου το smartphone πλέον… Εφόσον η πλειοψηφία των χρηστών που αγοράζουν πανάκριβα κινητά θα έκαναν άνετα τη δουλειά… Συνέχεια »

Νίκος 31

Οι μισοί που αγοράζουνε iPhone, είναι χρήστες, ψαγμένοι, επαγγελματίες, χρήστες που ψάχνουνε κάτι το διαφορετικό, ηχολήπτες – DJs (100% η Apple παίζει μπάλα σε αυτούς) και οι άλλοι μισοί απλά ακολουθάνε την μόδα, χωρίς να γνωρίζουνε καν τι είναι αυτό που έχουν στα χέρια τους. Επίσης οι χρήστες Apple γενικότερα, έχουν ενα μεγάλο συν, έχουνε περάσει απο τα συστήματα που έχουνε οι περισσότεροι, υπολογιστή Windows, Android κινητό κτλ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που δεν έχουνε Apple, και την κατακρίνουνε χωρίς να έχουνε πιάσει προιόντα της στα χέρια τους.

Απο την άλλη, αυτοί που αγοράζουνε Android και δή Samsung, το αγοράσανε μόνο και μόνο γιατί είναι άσχετοι, αυτό τους προτείνανε, αυτό τους πρότεινε και ο πωλητής του καταστήματος σαν καλύτερο.

Sint

Λίγο πολύ το αναμενόμενο κι αυτό που οι πολλοί πιστεύουν Από τη μια πιτσιρικες που βγάζουν μόνο σελφι και πουλάνε μούρη κι από την άλλη οι υπόλοιποι που εχουν απλά μια κατά τη γνώμη τους καλή συσκευή . Περισσότερο ίσως είναι θέμα το που πουλάει η “έννοια” status. Τώρα όσοι χτυπιουνται οτι δεν είναι Ψωνια Κ αλλάζουν συνεχεια μάρκα, τι εννοούν, ότι είναι ασταθεις χαρακτήρες; χαχαχα

Ντ. Ζας

Και το κορυφαιο ανέκδοτο που διάβασα ever:ότι οι ψαγμενοι έχουν αιφον …

M.G

@ kostas…είσαι διαταραγμένη προσωπικότητα εσύ…(αστειεύομαι μη με δείρεις)…εξάλλου και γω κάτι παρόμοιο έκανα…

petros

Νικος 31@ οντως ψαγμενοι χρήστες η Σουλα η κομμωτρια, ο Εθνικος σταρ με τον μιστερ μπούτια , η Τζενη απο το σκυλαδικο στην Εθνική οδό, και ο Αλέξης

kostas

@alex.vi.ii απαντησες μονος σου. η αλλαγη ηταν που με οθησε.ειχα αφησει τελευταια φορα το 5ρι και ειπα με την ελευση του 7Plus ας δοκιμασω μηπως αλλαξαν πραγματα στο iOs.

Νίκος 31

Εγώ την Σούλα, τον Εθνικό στάρ και την Μαρίκα με Galaxy τους βλέπω όχι με iPhone.

Με Samsung βγαίνει το κατάστημα κάθε ανίδεος άσχετος και όχι με iPhone…

petros

Νικος 31@ iphone ολα τα παιδακια στο γυμνάσιο εχουν και μαλιστα το 6αρι γιατι τα 7αρια δεν πουλησαν καθόλου λογω του edge

Νίκος 31

μμμμμμμ….. 9/10 παιδάκια εκ πείρας, έχουνε μεταχειρισμένο Samsung που τους το έδωσε η μαμά, αφότου πήρε το καινούριος της Samsung κινητό τηλέφωνο. Apple σε σχολείο να έχουνε το πολύ 2 πιτσιρίκια. Έχω την τύχη (και την ατυχία) να κάνω μια δουλειά, όπου έρχομαι σε επαφή με δεκάδες – εκατοντάδες ανθρώπους την ημέρα, και το κυριότερο, να μπαίνω στα σπίτια τους. Και σε σχολεία επίσης. Οπότε μπορείς να καταλάβεις, ότι μιλάω έχοντας προσωπική άποψη ως ενα βαθμό, και όχι μου είπανε, έμαθα, άκουσα, ακούστικε, πήρε το αυτό μου απο τον τάδε, πιστεύω κτλ. Γιατί γι αυτό χρεοκοπήσαμε ως χώρα. Γιατί είμαστε ξερόλες, παντογνώστες,ισχυρογνώμονες και το κυριότερο έχουμε άποψη για όλα. Είμαστε οι καλύτεροι, είμαστε απόγονοι των τάδε (αρχαίων πολεμιστών σε αντίθεση με εμάς που είμαστε κοτόπουλα), έχουμε το καλύτερο αυτό, το δικό μου είναι καλύτερο απο του γείτονα, όποιος δεν είναι σαν κι εμένα είναι λακαμάς κτλ. Προσωπικά δεν έχω iPhone και ούτε πρόκειται να αγοράσω. Όχι απο την άποψη ότι πουλάει ακριβά, έχει κορυφαία ποιότητα και αξίζει να πουλήσει 20 φορές πιο πάνω σε τιμή. Αλλά γιατί με τα 900 ευρώ πρίν 1 μήνα, χτύπησα υπολογιστή, Action Camera, και με τα λεφτά που μου περίσσεψαν αύριο ή μέχρι την δευτέρα… Συνέχεια »

Giotoball

Η έρευνα αποδεικνύει αυτό που λέμε τόσα χρόνια.. πως οι χρήστες iPhone στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ΓΙΩΤΟΜΠΑΛΑ

escobar

@Νίκος 31
<>
Γελανε και οι πετρες
<>

petros

Νικος31@ καλα και εμεις δεν μας εχουν κλείσει σε κανα υπόγειο για 20 χρόνια , εχω πάρει ολη την σειρά iphone μεχρι το 6s οπως και να το κανουμε τα τελευταία 2 χρόνια μετα edge την ξεπέρασε η Samsung , το iPhone ηταν μεχρι το 5s κορυφή μετα τέλος

Vasilist

Και εγώ μετά το 5s δεν βρήκα λόγο να ξανα ασχοληθώ με το iPhone.

Periergosss

Τα στερεότυπα σκοτώνουν την ουσία. Όχι δεν είναι για τσουβάλιασμα όλοι οι χρήστες iphone, android ή win. Προφανώς κάποιοι (πολλοί) αγοράζουν iphone και δεν ξέρουν να κάνουν share ένα αρχείο. Ξέρω ειλικρινά αρκετούς που είναι για nokia 3210 αλλά έχουν iphone το οποίο αγόρασαν 600+. Αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με τα αυτοκίνητα που μεροκαματιάρής ή κανένας επόπ πήγαινε και έπαιρνε καινούργιο στα 25.000;;; Ή με τις μηχανές;;;; Τα πάντα είναι θέμα status. Και αυτός που πήρε φθηνότερο αλλά καλό κινητό (xiaomi, huawei, oneplus κλπ) μπορεί να οδηγάει golf για να κάνει 20 χιλιόμετρα την ημέρα στο πήγαινε έλα από την δουλειά και όχι ένα fiat να του μείνει και κανά φράγκο στην τσέπη.

Το ζουμί στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι αγοράζουμε βάσει συναισθήματος και όχι λογικής ανάλυσης των αναγκών. Και ναι είμαστε θύματα……..

mourgos1234

@forneverarrow: Συμφωνω με την περιγραφη των κοπελων. Κυκλοφοροντας, βλεπω οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν χρησιμοποιει τιποτα αλλο περαν των facebook instagram fb messager viber, δηλαδη τι πανε και περνουν high end για 5 εφαρμογες ? Σε αυτο το σημειο αν μια εταιρεια βγαλει κινητο με σουπερ καμερα (γιατι για αυτο το λογο οι περισσοτεροι περνουν τα ακριβα) και ολα τα υπολοιπα ειναι σκ*τα μεσα οι περισσοτεροι δεν θα καταλαβουν την διαφορα.

balddevil

@socratis

Ναι είναι πωλητες , και μαντεψε που ?
Κάθε πελάτης που αγοραζει iPhone σε apple store στην Αμερική εκείνη την στιγμή σταματάνε ολοι την δουλειά τους και τον χειροκροτανε …!

Agnostos13

Υπαρχουν οι χρηστες που ξερουν να εκμεταλευτουν τη συσκευη τους και οι χρηστες που δεν ξερουν.
Απο τους χρηστες που ξερουν να εκμεταλευτουν τη συσκευη τους υπαρχουν καποιοι που εχουν λογο που επιλεγουν iOS και αλλοι που εχουν λογο να επιλεξουν Android ή Windows (και καποιοι λιγοι που πειραματιζονται).
Απο τους χρηστες που δεν ξερουν να εκμεταλευτουν τη συσκευη τους μια μεριδα αγοραζει με γνωμονα του τι του ειπε καποιος που ξερει (φιλος, γνωστος, πωλητης) οποτε αναλογως τι εχει επιλεξει αυτος που συμβουλεψε συνηθως επιλεγει και ο συμβουλευομενος και μια μεριδα αγοραζει οτι του κατσει καλα στο ματι ή στην τσεπη.

ΥΓ. Εγω μπορει να εχω 100 λογους να επιλεξω ενα iPhone ή ενα S7…ενας αλλος μπορει να μην εχει κανενα…αλλα να το επιλεξει γιατι εγω που το επελεξα ξερω!

ΥΓ2. Εχω ακουσει πριν δυο χρονια απο ατομο οτι αγορασε galaxy s γιατι τα iphone δεν εχουν bluetooth!

GREG5

Σύμφωνο με την έρευνα από προσωπική μου εμπειρία βλέπω να αγοράζουμε iphone νεόπλουτοι άτομα που ψάχνονται για επιβεβαίωση άνθρωποι άσχετοι τις τεχνολογίας γυναίκες ιδιαίτερα ψηλομύτες και γενικώς άνθρωποι που φαίνονται τουλάχιστον <> εγώ δεν θα κυκλοφορούσα ποτέ με iphone ούτε και αν μου το χαρίζανε

paris xxx

@Nikos31

Το παράδειγμα σου είναι τελείως άκυρο !!! Ειμαι χρήστης υπολογιστή με windows και smartphone με android. Λοιπόν μια μέρα έκατσα να ασχολειθω με ένα mac book ( κάποιο φιλαράκι ήταν απλά ένας χρήστης mac book επειδή του το πρότειναν και δεν ξέρει να το δουλεύει ) Το πήρα λοιπόν να του το φτιάξω και έμεινα με την εξής εμπειρία !!! φτωχό λειτουργικό, πολύ εύκολο στη χρήση και δεν σου τραβάει καθόλου το ενδιαφέρον !!! έμαθα τα πάντα μόνο μέσα σε 2 ώρες χρήσης !!! και εννοείτε όσοι έχουν iphone αναγκάζονται και παίρνουν και τα mac book . οπότε η apple κατά την γνώμη μου, είναι μια παρασιτική εταιρία !!! το ένα προϊόν της εξαρτάται από το άλλο !! οπότε και οι αγοραστές τις ( οι περισσότεροι ) είναι ανεγκέφαλοι χρήστες που έχουν χρήμα να πετάξουν και βεβαίως καγκουρες!!!! τα mac είναι μόνο καλά στην επεξεργασία εικόνας !!! και σε τίποτα άλλο απολύτως !!!

mastroula

Είμαι κάτοχος iphone 7 plus και σε καμία περίπτωση δεν το προτίμησα για λόγους εντυπωσιασμού (και δεν το μοστράρω) παρά μόνο με πλήρη γνώση του λογισμικού του και των σημαντικών δυνατοτήτων του. Είχα ασχοληθεί στο παρελθόν με Androit κινητά και δεν με ικανοποίησαν, το iOS είναι αξιόπιστο και νοικοκυρεμένο, όλα στην θέση τους, το Androit έχω την αίσθηση ότι είμαι σε ένα δωμάτιο και πετάω μέσα διάφορα αντικείμενα, είναι άτσαλο και κουραστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.