Synaptics Clear ID FS9500: Επίσημα ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων

Synaptics in-screen fingerprint sensor, Synaptics Clear ID FS9500: Επίσημα ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά φέτος ήταν η ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων, ο οποίος δεν απαιτεί κεντρικό κουμπί και είναι ενσωματωμένος στην οθόνη. Αυτό όμως ήταν τελικά και το χαρακτηριστικό που δεν είδαμε ποτέ.

Η Samsung ακούστηκε ότι θα είναι η πρώτη που θα φέρει in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων στα Samsung Galaxy S8, τελικά δεν τα κατάφερε και δεν μπόρεσε να το κάνει ούτε στο Samsung Galaxy Note 8. Το iPhone X ήταν μια ακόμη υποψήφια συσκευή που είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι θα έχει ενσωματωμένο αισθητήρα στην οθόνη. Οι φήμες επέμεναν πως η Apple απέτυχε να το κάνει, αλλά η ίδια δήλωσε πως εξ αρχής είχε αποφασίσει να βάλει μόνο Face ID.

Για το 2018 ακούγεται και πάλι ότι η Samsung θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει κινητό με ενσωματωμένο αισθητήρα αποτυπωμάτων και αυτό θα είναι το Samsung Galaxy S9.

Αυτό είναι πλέον πιο πιθανό, μιας και η Synaptics ανακοίνωσε επίσημα τον πρώτο in-display/in-screen αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τον οποίο ονομάζει “Clear ID FS9500”. Είναι σχεδιασμένος για smartphones με σχεδόν bezel-free οθόνες, διαβάσζει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με ένα μόνο άγγιγμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης.

Η Synaptics αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει ήδη την μαζική παραγωγή in-display fingerprint scanner και θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα ονομάτων που είναι στην λίστα με τους 5 κορυφαίους κατασκευαστές. “Με τους καταναλωτές να προτιμούν τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην μπροστινή πλευρά και με την αγορά να μετατοπίζεται γρήγορα σε οθόνες bezel-free OLED infinity, η φυσική τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην ίδια την οθόνη”, δήλωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία και φυσικά το μυαλό μας πηγαίνει σε Samsung Galaxy S9 και amsung Galaxy S9+.

“Οι αισθητήρες Synaptics Clear ID είναι πιο γρήγοροι, πιο βολικοί, πιο ασφαλείς συγκριτικά με άλλα βιομετρικά στοιχεία, και αυτή η οπτική τεχνολογία αποτελεί σημαντική αλλαγή καινοτομίας και ευκαιρία για την αγορά smartphones”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Mobile Division της Synaptics, Kevin Barber.

Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη με βεβαιότητα, ο in-display αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση για τη Samsung προκειμένου να ανταγωνιστεί το Face ID της Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanis

Κατάλαβα… 1150€ αρχική το s9… Καλά κρασιά! Κ μη μου πείτε πως βγάζω αυτό το συμπέρασμα… Τα ευκόλος εννοουμενα παραλείπονται…

Βενιζέλος

Αν θεωρητικά το s9 έχει 512 μνηνμη + sd card, in screen αισθητήρα , έστω και λίγο μικρότερο κάτω περιθώριο θέλω 2 τώρα σε μαύρο παρακαλώ.

ΝΙΚΟΣ

H Samsung δεν ανταγωνίζεται τα IPhone, αλλά τα Huawei , Xiaomi και ενδεχομένως τα ΝΟΚΙΑ από 2018.

ChrizGR

@ΝΙΚΟΣ έχεις δίκιο. Ειδικά η xiaomi είναι μεγάλη απειλή για πολλές εταιρείες. Ξέρω πολλά άτομα τα οποία ήταν fan της samsung και τώρα χρησιμοποιούν xiaomi τηλέφωνα. Ακόμη και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα samsung smartphone αλλά τώρα μόνο xiaomi.

giorgosgek

Ας ελπισουμε , οι τιμες ας πανε οπου θελουν το θεμα ειναι να αρχισουν , ετσι κι αλλιως πολλοι τα τσιμπαμε ενα χρονο μετα στο 500αρακι

John

@ΝΙΚΟΣ
Η Samsung πουλάει τις AMOLED οθόνες , τις μνήμες και θα φτιάχνει και τον επεξεργαστή A12 απο το 2018 οπότε δείξε λίγο σεβασμό στην εταιρεία που είναι το μισό σου iphone (μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις και τους Κινέζους της HonHai που το συναρμολογούν γιατί η Apple δεν έχει ούτε ένα δικό της εργοστάσιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software macOS Synaptics

DisplayLink Manager: Υποστηρίζει πλέον την εξωτερική περιστροφή οθόνης σε M1 Mac

Οι προσαρμογείς DisplayLink έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στα μοντέλα M1 του MacBook Air και του MacBook Pro 13 ιντσών, καθώς επιτρέπουν τη σύνδεση πολλαπλών εξωτερικών οθονών, παρά τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple που υποδεικνύουν ότι τα notebook υποστηρίζουν μόνο μία εξωτερική οθόνη. 

News Samsung Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη

Την περασμένη εβδομάδα η Synaptics ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε νέα touch controllers που δίνουν στα υπόλοιπα κινητά τα χαρακτηριστικά που έχουν Apple και Huawei με το Force Touch και 3D Touch. To ClearForce της Synaptics σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το κινητό με περισσότερους τρόπους, επεκτείνοντας τις χειρονομίες πέρα από το κλασικό tap και swipe.

News Synaptics

ClearForce: Το Apple 3D Touch έρχεται στα Android

Huawei και Apple είναι οι δυο εταιρείες που έφεραν φέτος τους αισθητήρες πίεσης στην οθόνη, η μια με το Huawei Mate S και η άλλη με τα iPhone 6s. H τεχνολογία Force Touch/3D Touch επιτρέπει στην οθόνη να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που δέχεται και στη συνέχεια εκτελεί τις αντίστοιχες εντολές.