Τα smartphones με οθόνη AMOLED αναμένεται να πουλήσουν 600 εκ. τεμάχια το 2020

AMOLED smartphones, Τα smartphones με οθόνη AMOLED αναμένεται να πουλήσουν 600 εκ. τεμάχια το 2020

Η Counterpoint Research είναι μία από τις γνωστότερες εταιρείες αναλύσεων. Προς το τέλος του έτους, η εταιρεία δημοσιεύει αρκετές εκθέσεις σχετικά με την πορεία της αγοράς τον επόμενο χρόνο. Μία από τις τελευταίες αναφορές της εταιρείας δείχνει ότι τα AMOLED smartphones αναμένεται να ξεπεράσουν τις 600.000 πωλήσεις το 2020.

Τι αναφέρει η έκθεση

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, οι πωλήσεις των AMOLED smartphones το 2020 θα ξεπεράσουν τις 600.000 κομμάτια, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 46% σε σύγκριση με το 2019.

Ο κύριος λόγος αυτής της αύξησης είναι η χρήση AMOLED panels στα mid-range smartphones. Μερικές εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν mid-range smartphones με AMOLED οθόνες είναι η Huawei, η Xiaomi, η Vivo, η Oppo και η Realme.

Η οθόνη είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός smartphone. Γι’ αυτό οι χρήστες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το χαρακτηριστικό όταν εξετάζουν την αγορά ενός νέου τηλεφώνου.

Το 2019 οι οθόνες των smartphones έλαβαν ιδιαίτερη προσοχή από τις κατασκευάστριες. Είδαμε αρκετές να αυξάνουν τον ρυθμό ανανέωσης, και οι περισσότερες προσπαθούν να εξαλείψουν τα bezels. Στόχος τους είναι η επίτευξη της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τον χρήστη.

Αρκετά από τα πιο επαναστατικά χαρακτηριστικά των οθονών, όπως τα in-display fingerprint scanner και punch hole, έχουν αναπτυχθεί για AMOLED panels. Επιπλέον, τα AMOLED panels προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και αυξημένη ελαστικότητα. Όλα αυτά αποτελούν βασικές παραμέτρους για τις οποίες οι κατασκευαστές θα στραφούν το 2020 προς την παραγωγή AMOLED smartphones.

Μέχρι σήμερα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε AMOLED οθόνες κυρίως σε flagships smartphones. Ωστόσο, το 2020 αυτό αναμένεται να αλλάξει και θα δούμε να κυκλοφορούν αρκετά mid-range smartphones με AMOLED panels.

Τέλος, αυτή τη στιγμή ο ηγέτης στην αγορά των AMOLED smartphones είναι η Samsung με 45% μερίδιο, ακολουθούμενη από την Apple με 16% και την Oppo με 11%. Επιπλέον, ένα smartphone με OLED panel τιμολογείται μεταξύ 300 και 500 δολαρίων Αμερικής, αλλά σύντομα αναμένεται η τιμή τους να πέσει κάτω από τα 200 δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.