Τα Android smartphones με τη χειρότερη αξία μεταπώλησης

Android smartphones, Τα Android smartphones με τη χειρότερη αξία μεταπώλησης

Σύμφωνα με μία αναφορά του BankMyCell, τα Android smartphones χάνουν δύο φορές πιο γρήγορα την αξία τους σε σχέση με τα iPhones.

Ποιες μάρκες αξίζουν τα λεφτά σου;

Η ιστοσελίδα παρακολούθησε την αξία μεταπώλησης 300 smartphones μέσα στο 2019. Τα ευρήματα της ήταν ότι τον πρώτο χρόνο κατά μέσο όρο τα iPhones έχαναν το 23,45% της αξίας τους και το δεύτερο χρόνο το 45,46%.

Αντίστοιχα, τα Android smartphones με τιμές $700 και πάνω μέσα σε έναν χρόνο έχαναν το 45,18% της αξίας τους, ενώ στα δύο χρόνια η τιμή τους έπεφτε δραματικά χάνοντας το 71,41% της αξίας τους.

Τα πράγματα ήταν χειρότερα για τα budget smartphones με τιμές $350 και κάτω. Αφού η μείωση της μέσης αξίας των οικονομικότερων smartphones ήταν 48,65% τον πρώτο χρόνο και 79,66% τον δεύτερο χρόνο.

Επιπλέον, το BankMyCell υπολόγισε ποιες κατασκευάστριες smartphones έχουν την καλύτερη και τη χειρότερη αξία μεταπώλησης. Η Apple κρατάει το θρόνο με μείωση αξίας 25,98%. Δεύτερη έρχεται η Nokia με μείωση αξίας 27.68%, ακολουθούμενη από τη Sony με 31,30% και την HTC με 32,01%. Πέμπτη είναι η Samsung με μείωση 34,42%.

Τα χειρότερα smartphones για μεταπώληση είναι αυτά της Google με ετήσια μείωση αξίας 51,68%, της LG με 56,76%, και την κορυφή των χειρότερων κατακτά η Motorola με 59,41%.

Τα θετικά νέα είναι ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει μεταχειρισμένο Android smartphone τότε θα το βρει σε ιδιαίτερα καλή τιμή. Όμως αν ενδιαφέρεται να το μεταπωλήσει τότε θα έχει μεγάλη ζημία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Ωραίο άρθρο! Με βαθύ νόημα…
LG κ Motorola?
Χαχαχα!!!
Τι λέτε ρε έξυπνοι?
Ευκαιρίες θέλουμε, αυτές που χάνουν αξία, όταν χάνουν αξία!
Τον τελευταίο μήνα έχω βάλει στο μάτι το v40 της LG 350 γιουρο! δώρο το δίνει! αλλά αυτό το σεμεδακι..
Motorola έχω αγοράσει πολλές συσκευές με τελευταία το moto x4 στα 150 κανονικό δώρο κ από την αγαπημένη Motorola!
Άσε την μάζα να αγοράζει μηλογαλαξιες και χαομι.. Αυτά που έχει το x4 η ναομι ούτε στα όνειρα της αλλά βλέπεις μάζα…
Χρειάζεται κ αυτή για να παίρνει χαομι και να βρίσκουμε εμείς τα πραγματικά διαμάντια σε τιμές τζάμπα…
Χρειάζεται κ αυτή για να παίρνει μήλα με 1100 ευρώ και να τα πουλάει 400 στον δεύτερο χρόνο, για να ξαναπάρει μήλο με 1300 που θα το πουλήσει 450 στο δεύτερο χρόνο, για να ξαναπάρει μήλο με 1500 κ πάει λέγοντας… Τζιμανια τέτοια θέλουμε

Vendetta

Το άρθρο μιλάει από την πλευρά του καταναλωτή που έχει την συσκευή και εσύ από την πλευρά του καταναλωτή που δεν έχει τη συσκευή αλλά την επιθυμεί!!!
Θέλει αρκετή εξυπνάδα για να το κατανοήσει κάποιος….τζιμάνι μου εσύ…

Ιωάννης jb

Τι πετάγεσαι πάλι εσύ?
Σου μίλησε κανένας;
Θίχτηκες μήπως επειδή ανήκεις στη μάζα;
Μία μάζα είσαι ε; ρομποτακι κατευθεινομενο

Vendetta

Αξία μεταπώλησης ο τίτλος του άρθρου και εσυ να χαμε να λεγαμε. Εαν είναι να μην ανήκεις στην μάζα τότε νιώθω πολυ τυχερός που ανήκω σε αυτή…

kostas

χαχα οπως τα λες,και εγω πηρα αυτοκινητο 2 ετων στα 12.000 οταν ο αλλος το πληρωσε δυο χρονια πριν 30.000,αλλα αν η μαζα οπως λες δεν αγορασει κινητο ετσι και ο εξυπνος δεν θα μπορει να το παρει στην χαμηλοτερη τιμη που θελει,οποτε αυτα πανε αλυσιδα

Ιωάννης jb

Η αγορά αυτοκινήτου είναι άλλο πράγμα!
Έχουν κάποιες ομοιότητες ok αλλά ως εκεί

Sakis

Φίλε μου με συγχωρείς, που σε ρωτάω αλλά μπορείς να μου πεις πιο αυτοκίνητο πήρες 12.000 ευρώ με εργοστασιακή αξία 30.000??

Kostas

Καλημερα,το opel astra sedan πηρα του 15 μοντελο,αυτοματο με ηλιοροφή δερμα gps και γενικα φουλ extra μεσα με 34.000 χιλιομετρα,αλλα οχι ελλαδα στο Βέλγιο το πηρα οπου και μένω

Νικος

Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές των ίδιων μεταχειρισμένων στην Ελλάδα. Το ίδιο αυτοκίνητο εδώ θα το δίνανε κανένα 25ρι και θα το θεωρούσαν και εκπληκτική τιμη

G.J.

Εμ google με ένα χρόνο εγγύηση…

I am

Η αξία μεταπώλησης λέει παρά πολλά για την πραγματική αξία του κινητού. Εδώ φαίνεται η δουλειά της Sony και το brand του I phone.
Τώρα για την google τα κινητά της δεν είναι επιτυχημένα γι’αυτό και ξεπολουνται. Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ.

Mg

Η Sony πάνω από την Samsung εντύπωση μου κάνει πάντα Sony κινητα έπαιρνα από το 2014 μέχρι τώρα και έπεφτε πολύ γρήγορα η αξία τους

Worth

Μαγκες αυτη η πτωση στην αξια μεταπωλησης ειναι και η καλυτερη ευκαιρια. Μου αρεσουν τα flagship κινητα αλλα δεν μπορω να διαθεσω 400++ ευρω για συσκευη καθε 1-2 χρονια. Οποτε μεχρι τωρα εχω παρει μεταχειρισμενα lg g5 (150€ 1.5 χρονων) και lg g6 (140€ 1 χρονων), πραγματικα αψογα.

Η μοναδικη υποχωρηση που θα χρειαστει να κάνεις σε ενα καλο μεταχειρισμενο flagship, αφορα την μπαταρια που μπορει να ειναι πεσμενη κατα ενα 20-30% μετα απο 1 χρονο χρησης. Στον αντιποδα παιρνεις τοπ επεξεργαστη (προηγουμενης γενιας) κορυφαια ποιοτητα και φυσικα υπεροχες καμερες.

KnightRider

Γενικά έχει καταντήσει αηδία με το θέμα αγορά-αξία κινητού…
Φταίει και ο κόσμος που κάθεται και αγοράζει καινούργια συσκευή κάθε 1-2 χρόνια + που γεμίζουν σαβούρες εφαρμογές με δήθεν boosters,antivirus κλπ και μετά αναρωτιούνται γιατί μετά από 1 χρόνο αρχίζει να σέρνεται η συσκευή…

Γιώργος Κ

Δυστυχώς το άρθρο δεν κάνει σωστή σύγκριση. Η σύγκριση δεν θα έπρεπε να έχει Apple Τι εννοώ τώρα… Στην περίπτωση των συσκευών Android μπορείς να βρεις μετά από ένα χρόνο καινούρια κινιτα στην τιμή του μεταχειρισμένου με δυνατότητες εφάμιλλες σε σύγκριση με το μεταχειρισμένο. Στην περίπτωση τώρα της Apple η πολιτική των τιμών σε καινούργια κινιτα καθορίζεται από την ίδια. Πόσο μάλλον που το hardware της μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο κατασκευαστή (όπως γίνεται σε συσκευές Android). Κοινώς Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Για να αποδείξω τα γραφόμενα μου θα αναφερω κάποιες ερωτήσεις που πραγματικά με κάνουν να αναρωτιέμαι πόσο βλάκες είμαστε σαν καταλύτες… Για Θέμα ποιότητας… 1) εμφάνιση .. Καταλήγεις να αγοράσεις μια συσκευή για την εμφάνιση της …Οκ μαγκιά σου.. Όταν την κλείνεις σε μια θήκη (για να την προστατεύσεις) στην ουσία δεν έχεις αγοράσει μια συσκευή για την εμφάνιση της , έχεις επιλέξει μια όμορφη θήκη με βάση το κινητό.. 2 ) φορτιστές-καλωδια- μπαταρίες -hardware Έχεις δώσει ένα κάρο λεφτά για το κινητό και πας και μου αγοράζεις ένα φορτιστή με 1-2 ευρώ.. “τα μεταξωτά βρακιά χρειάζονται μεταξωτους κώλους…” Έχεις δώσει ένα κάρο λεφτά και τοποθετείς κινεζική μπαταρία- οθόνη – βύσματα-κουμπια… Τελικά τι στο καλό είναι η περίφημη… Συνέχεια »

Βασίλης

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες!Τι να την κάνεις την ποιότητα των υλικών κατασκευής κ τα ίδια τα υλικά όταν θα πάρεις ένα κινητό κ θα το βάλεις μέσα σε θήκη κ τζαμάκι από πάνω!Το προηγούμενο κινητό μ ήταν το Sony xperia Z3 στο οποίο αρχικά είχα τζαμάκι μπρος πίσω κ μεταλλικό bumper γύρω γύρω,χαλούσε όμως την αισθητική του κινητού καθώς το έκανε πιο μεγάλο κ δεν είχες την υφή των υλικών κ έτσι αποφάσισα κ έβγαλα το bymper.Πλέον έχω σχεδόν δυόμιση χρόνια το Sony xperia XZ1 στο οποίο έβαλα αρχικά τζαμάκι αλλά μετά από δύο μήνες περίπου το έβγαλα γιατί με εκνεύριζε κ αυτό!Πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κινητού η πλάτη από αλουμίνιο!Μετά τα δύο χρόνια+ χρήσης του κινητού χωρίς καμία προστασία μπορώ να πω πως έχει αρκετά σημάδια γιατί η χρήση του ήταν πολύ κ με πολλές πτώσεις ακόμα κ από ύψος 1.5 μέτρου κ αρκετές φορές με την οθόνη στο πάτωμα (δεν έσπασε ποτέ αν κ κάθε φορά νόμιζα πως σηκώνοντάς το θα τη δω σπασμένη) κ τις περισσότερες φορές ήταν συ γυμνό πάτωμα,αλλά το έχω ευχαριστηθεί 100% όσον αφορά στο σχεδιασμό κ στα υλικά κατασκευής κ δεν έπιανα αυτή την πλαστικίλα της θήκης γιατί πραγματικά με χάλαγε πολύ!Προσωπικά… Συνέχεια »

djfapples

SONY rules

Vasilis

O σοφός λαός λέει “Ο πρώτος το πληρώνει , ο δεύτερος το χαίρεται” το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ισχύει στο 100%

Σοφός.

Σωστός, ισχύει και για τις γυναίκες;

Νεόφυτος από το Πασαλιμάνι

Ναι

Αλεξ

χαίρομαι που έχει την LG γιατι πιστεύω βγάζει καλά κινητά που με καλύπτουν δεν είμαι απαιτητικός χρήστης οπότε με την μείωση της τιμής μπορώ να πάρω καλές συσκευές σε καλές τιμές

Liosantos13

Το άρθρο πολύ σωστά τα λέει συμφωνώ σε όλα αλλά μια ερώτηση ρε παιδιά για εσάς που γράφεται διαφορά από κάτω τι Σας νοιάζει που χαλάει ο καθένας τα λεφτά του και πως τα χαλάει μαζί τα δουλέψατε η Σας τα παίρνει κάποιος δανεικά δεν έχω καταλάβει τι κακία και τι πονηριά και κόμπλεξ βιάζεται μερικοί μερικοι .

KnightRider

Απλά οι εταιρίες το έχουν παρακάνει που κάνουν διάφορες υπουλες κινήσεις στο να αναγκάζουν τον κοσμο να αγοράζει κάθε χρόνο καινούργια συσκευή και που πουλάνε λίγο σαβούρες + που κάποιες εταιρίες βγάζουν νεότερα μοντέλα αλλά έχουν κατώτερα specs (πχ με το Huawei P40 Lite E που είναι χειρότερο από το P30 lite). Πως να μην βγάλει κάποιος κακία όταν μία εταιρία πάει να κοροϊδέψει τον καταναλωτή ??

Μακης

Όλοι συζητάνε για το θέμα και ο άλλος μας το παίζει έξυπνος με τις “έξυπνες αγορές” του.Οση ιδέα έχει μια ογδονταχρονη από κινητά και αυτοκίνητα κάπου τόση και λιγότερη ο τύπος.Μας τσαμπουναει ότι και καλά Αυτός βρήκε αυτοκίνητο με 12000 (Καλημερα,το opel astra sedan πηρα του 15 μοντελο,αυτοματο με ηλιοροφή δερμα gps και γενικα φουλ extra μεσα με 34.000 χιλιομετρα,αλλα οχι ελλαδα στο Βέλγιο το πηρα οπου και μένω) .Ρε ασχετε που ζεις και εξωτερικό αν το άστρα έχει πάνω από 15000-16000 θα είναι θαύμα.Ακομα και με δερμάτινη να το βρήκες και gps σιγά τ αυγά.Δεν υπάρχει αυτοκίνητο σήμερα που να μην έχει στα βασικά airco,gpsηλεκτρικα παράθυρα και άλλες δέκα παπαριές που εσύ τις βλέπεις full option. Εδώ μέχρι και υβριδικά Toyota Prius πενταετίας με 100.000 χιλιόμετρα και αρχική 30000-35000 πέφτουν στα 10000-12000.Κι αυτός πιστεύει ότι το Οpel Astra μοντέλο 2015 έκανε μόνο 34000 χιλιομ.Μαλλον 134.000 είχε και ούτε 6-7000 πωλούνται τέτοια αμαξάκια.Ασε που αν είναι ντηζελακι δεν τα πλησιάζει κανείς.

Kostas

Μακη, τι δεν καταλαβαινεις 2 ετών αμαξι το πηρα τοσο οπου αρχικη ειχε σχεδον 30 χιλιάρικα,τις εξυπναδες σου πανε πουλα τες αλλου οκ?το αμαξι όταν το πηρα ειχε 34.000 χιλιόμετρα πανω επιβεβαιωμενα από το κτεο.τωρα αν δεν πιστευεις προβλημα σου,αν εσυ πιστεύεις οτι το δερμα,gps, και ολα τα αλλα καλουδια υπαρχουν και στις απλες εκδοσεις,λυπαμαι αλλα εισαι χαπατο.και κατι τελευταίο μαθε να μιλας, και για να ολοκληρωσω τωρα το συγκεκριμένο αμαξι που εκλεισε σχεδον 5 χρονια στην ελλαδα κοστιζει περιπου 15.000

Κώστας Βλαχάκης

Παδιά, παρακαλώ κρατήστε χαμηλούς τόνους. Αν συνεχίσετε σχόλια με ύβρεις, αυτά θα αφαιρούνται εντελώς.

Kostas

Απανταμε στον τονο που σχολιαζουν στο προσωπο μας κωστα,τπτ παραπανω τπτ παρακατω.

Κώστας Βλαχάκης

Kostas, Από φίλους του Techblog που συμμετέχουν στις συζητήσεις χρόνια όπως εσύ περιμένω κάτι περισσότερο. Περιμένω να μην τσιμπας στα σχόλια και να βοηθάς στο καλό κλίμα που θέλουμε να έχει το site μας.

Kostas

Εχεις Δίκαιο κωστα,ζητω συγγνώμη

Νικος

Αγόρασα το OnePlus one λιγάκι αφότου βγήκε το ‘ Δεκέμβρη του 14 κανένα 400ρι € και το κράτησα μέχρι και φέτος οπότε και πήρα το xiaomi Κ20 pro άλλο ένα 400ρι. Αν κρατήσει το ίδιο μιλάμε για λιγότερο από 100€/χρόνο. Who cares για την αξία μεταπώλησης; Και θήκες τους έχω για να μην κυκλοφορω σαν μερικους με ραγισμένες οθόνες και τσακισμένα πλαστικά/αλουμινια. Και όλα τα κινητά μοιάζουν μεταξύ τους: ορθογώνια με οθόνη και στρογγυλές γωνίες. Κατά τα άλλα το μάρκετινγκ κάνει θαύματα γι’αυτό η apple βγάζει πολλά λεφτά. Και επειδή θέλει να βγάζει πιο πολλά λεφτά κάνει και τα iPhone πιο αργά με τις αναβαθμίσεις για να αγοράζουν νέα κινητά οι “υποστηρικτές” της. (Γεγονός για το οποίο δικάστηκε και καταδικάστηκε)

George

Το κυριότερο θέμα που μπορεί να έχει ένα παλαιότερο κινητό, είναι η πτώση της μπαταρίας. Άρα λοιπόν η μπαταρία είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όποιον ψάχνει για μεταχειρισμένο κινητό, ανεξαρτήτος μάρκας. Τώρα, η υψηλή τιμή μεταπώλησης για ορισμένες μάρκες, όπως π.χ iPhone, είναι σίγουρα υπέρ του πωλητή, αλλά ξεκάθαρα κατά του αγοραστή. Πριν αρκετά χρόνια, ένας γνωστός μου είχε στην κατοχή του ένα iPhone 5, το οποίο το είχε αγοράσει μεταχειρισμένο. Το κινητό χρειαζόταν φόρτιση τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Εκείνη στην εποχή, πρίν την έλευση της Xiaomi που καθιέρωσε την εποχή με τα οικονομικά αλλά ταυτόχρονα καλά σε τεχνικά χαρακτηριστικά κινητά, είχα στην κατοχή μου ένα Oukitel K6000 Pro. Ένα κινητό από μία μικρή εταιρεία, αλλά σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή για την εποχή, με τεράστια χωρητικότητα μπαταρίας (6.000ma), μεγάλη οθόνη (5,5 ιντσών), αρκετή επεκτάσιμη μνήμη κτλ. Το βλέπει λοιπόν ο συνάδελφος με το iPhone 5, του αρέσει πάρα πολύ (ιδίως η μεγάλη οθόνη σε σχέση με το iPhone 5), και με βάζει να του παραγγείλω το ίδιο. Το κινητό εν τέλει το κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, μέχρι που σε μία (από τις πολλές) πτώσεις του έσπασε η οθόνη. Έμεινε απείρως πιο ευχαριστημένος σε σχέση με… Συνέχεια »

Chris

Μάλλον ξέχασες να συμπεριλάβεις τα κινητά της OnePlus της οποίας τα ποσοστά μεταπώλησης είναι πολύ κοντά στης Apple και μου έχεις βάλει την HTC που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία τα κάνει όλα και συμφέρει !!

γιαννης

καλησπερα μηπως ξερεις καποια ρυθμηση στο adtroit οταν κανω τραπεζικες συναλλαγες να μην δεχομαι ειδοποιησεις απο αλλες εφαρμογες για να μην τις κλεινω μια μια? 2) τα sony κινητα πλεον τα βρισκω σε σκρουττσομαγαζα και τα αξεσουαρ τους ο λογος? ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.