Τα επόμενα Galaxy smartphones θα έχουν οθόνη κατασκευής BOE;

Samsung, Τα επόμενα Galaxy smartphones θα έχουν οθόνη κατασκευής BOE;

Η Samsung αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές οθονών OLED. Παράλληλα, η ίδια προμηθεύει με OLED panels αμέτρητες εταιρείες, ενώ τα smartphones που χρησιμοποιούν AMOLED είναι δεκάδες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να εφοδιάσει τα δικά της έξυπνα τηλέφωνα με οθόνες άλλου κατασκευαστή.

Αυτά τα smartphones θα πάρουν οθόνες της BOE

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τη BOE, ώστε η δεύτερη να την εφοδιάσει με OLED οθόνες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά Galaxy smartphones.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η Samsung ενδιαφέρεται για μία flexible οθόνη 6,67 ιντσών την οποία θα χρησιμοποιήσει σε κάποιο από τα Galaxy S21 ή S30, ανάλογα πώς θα αποφασίσει να ονομάσει την επόμενη γενιά flagships της.

Ένα άλλο μοντέλο το οποίο λέγεται ότι θα πάρει OLED της BOE είναι το Galaxy A91, το οποίο θα έχει οθόνη 6,6 ιντσών με ανάλυση FHD+.

Γιατί η κατασκευάστρια στράφηκε σε άλλον προμηθευτή

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κίνηση από τη Samsung. Η BOE είναι η κυρίαρχος των LCD, ενώ έρχεται τρίτη στις OLED μετά την νοτιοκορεάτικη εταιρεία και την LG. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Samsung δεν είναι η μόνη που έχει στραφεί στη BOE, καθώς σύμφωνα με αναφορές τα iPhone 12 θα διαθέτουν OLED panel τα οποία θα τις προμηθεύσει η κινέζικη κατασκευάστρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Apple στοχεύει στη μείωση του κόστους των iPhone, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσει OLED panel της BOE. Οπότε, ίσως η Samsung ακολουθεί την ίδια τακτική, αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσο τη συμφέρει να μην χρησιμοποιεί τα δικά της panel.

Τέλος, η BOE φαίνεται ότι θα βοηθήσει τη Samsung προμηθεύοντας την εταιρεία με τη flexible οθόνη που χρειάζεται για το Galaxy Fold 2 και άλλα μελλοντικά foldable smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αυτό και αν είδηση για τη Samsung….Δεν θα κατασκευάζει τα πάνελ για τις ναυαρχίδες της. Επειδή και η Apple θα βάλει στη 12 σειρά οθόνες της ΒΟΕ, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι άριστης ποιότητας. Έχει πλάκα όμως το πόσο εξαρτώνται όλοι τους από τους Κινέζους κατασκευαστές και το γεγονός ότι θα συνεχίσει αυτό να γίνεται.

dem

κινεζος έχει κάποια βασικά πλεονεκτήματα
έτοιμα εργοστάσια που βαράνε ότι τους πουν
μηδενική γραφειοκρατεία (σε κάθε επίπεδο είτε εργοστασιακό είτε οικονομικό)
τζάμπα ανθρώπινο δυναμικό (με 300 δολλαρια το μήνα 12 και 16 ώρες την μέρα που να βρουν εργάτες που μαλιστα ειναι και καλοί?) μόνο όταν πάνε στην πλήρες μετάβαση σε ρομπότ

Κυριακος

Με λίγα λόγια η boe είναι φθηνότερι, και το κέρδος μεγαληρερο, και άσε τον κοσμο που θέλει primioum να πληρώνει, η Apple το κόστος θα το ρίξει οπός και στο se η 8s χορις ναι ξόδεψει ευρό πανό σε νέο σασί οθόνη και ολλα τα άλλα, βάζοντας τον A13 και 1 ολοκληρώ gb ram παραπανο και ειδου το νέο θεικο κηνητο πάρτε κόσμε τσάμπα είναι βέβαια είναι και αυτή που δεν θέλουν μεγάλο κηνητο και χλεβαζουν τα μεγάλα, ας πάρουν μια μεζούρα να μετρισουν το πραγματικό μέγεθος του κηνητου, αλλά για χάρη του ονόματος δεν τα βλέπουμε, η Samsung από την άλλη δεν παη πίσω πεντακόσια κηνητα τα βαπτισε Galaxy τωρα και μαι οθόνες boe και oxinos μαζί ακομα μεγαλιτερο κέρδος,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.