Τα φημολογούμενα features του iPhone 14 που δεν περιμένουμε πια

iphone 14, Τα φημολογούμενα features του iPhone 14 που δεν περιμένουμε πια

Μια ημέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του iPhone 14 ας κάνουμε μια αναδρομή στα όσα φημολογούνταν για τη συσκευή αλλά πιθανότατα δεν θα βγουν αληθινά.

1)Λίγο πριν από την αποκάλυψη της σειράς iPhone 13 πέρυσι, ο leaker Jon Prosser μοιράστηκε renders που υποτίθεται ότι απεικονίζουν μια ολοκαίνουργια σχεδίαση για το iPhone 14 Pro‌ Max. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το ‌iPhone 14 Pro θα διέθετε ένα πιο παχύ πλαίσιο που θα επέτρεπε αλλαγές στη διάταξη κάμερας, στρογγυλά κουμπιά έντασης ήχου, όπως το iPhone 4 και το iPhone 5, και επανασχεδιασμένες γρίλιες ηχείων και μικροφώνου. Λίγο αργότερα, αυτές οι πληροφορίες καταρρίφθηκαν από σχηματικά, renders και εικόνες που διέρρευσαν.

2)Μια αναφορά από την JP Morgan Chase έλεγε ότι το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλαίσιο από τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο χάλυβα, με αποτέλεσμα έναν ισχυρότερο, ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές σχεδιασμό. Ο Prosser επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη στα renders του iPhone 14 Pro Max. Παρά τα πλεονεκτήματα του τιτανίου, φαίνεται ότι η Apple φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα για το iPhone 14 Pro, συνεχίζοντας ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού που συστήθηκε στο κοινό με το iPhone X.

3)Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, ήταν ο πρώτος που πυροδότησε φήμες γύρω από την αλλαγή στην εγκοπή για τη selfie κάμερα. Ενώ δεν σχολίασε πώς θα συνεχίσει να περιλαμβάνεται το Face ID στο iPhone, ο αναλυτής οθόνης Ross Young πρότεινε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να διαθέτει την πρώτη τεχνολογία Face ID της Apple κάτω από την οθόνη. Ο χρήστης του Twitter @dylandkt ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι το iPhone 14 Pro θα διαθέτει μια μικρή εγκοπή κάμερας σε σχήμα χαπιού, με το Face ID να μετακινείται κάτω από την οθόνη της συσκευής. Στη συνέχεια, ο Young διόρθωσε την πρόβλεψή του, και έγινε ο πρώτος αναλυτής που πρότεινε ότι το iPhone 14 Pro θα είχε εγκοπές “τρύπας και σε σχήμα χαπιού”, κάτι που είχε υποδειχθεί από διαρροές εξαρτημάτων.

4)Μία από τις μεγαλύτερες φήμες για το iPhone 14 Pro σχετίζεται με τις “hole-punch and pill-shaped” εγκοπές οθόνης. Oι περισσότεροι αναλυτές υπέθεσαν πως οι εγκοπές θα ήταν οπτικά ξεχωριστές και όχι ένα ενιαίο σχήμα.

5)Κάθε νέα σειρά iPhone διαθέτει το ίδιο νέο τσιπ από τότε που η Apple χώρισε τη σειρά κατά την κυκλοφορία του iPhone 8 και του iPhone X. Αυτό περιμέναμε να συμβεί και φέτος με όλα τα μοντέλα να φοράνε το τσιπ A16 Bionic. Ο Ming-Chi Kuo, όμως, είπε ότι μόνο το iPhone 14 Pro θα περιέχει το νέο τσιπ, με τα τυπικά μοντέλα iPhone 14‌ και iPhone 14‌ Plus να κολλούν στο περσινό τσιπ A15 Bionic.

6)Ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι το A16 Bionic θα ήταν το πρώτο τσιπ της Apple που θα κατασκευαστεί με διαδικασία 4 nm, κυρίως επειδή η Apple έχει κολλήσει στα 5nm εδώ και δυο χρόνια. Παρόλα αυτά, το A16 αναμένεται να είναι στα 5 nm. Ως η τρίτη έκδοση των τσιπ 5nm iPhone της Apple, το A16 είναι απίθανο να προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση από τα δύο προηγούμενα τσιπ ωστόσο μάλλον θα φέρει επαρκείς βελτιώσεις απόδοσης στη CPU και την GPU για να δικαιολογήσει το νέο όνομα.

7) Όταν παρουσιάστηκε το iPhone 12 mini πολλοί υπέθεσαν πως αυτή η διάταξη μεγεθών στα μοντέλα της σειράς θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Δυστυχώς, επειδή το iPhone 13 mini δεν τα πήγε καλά σε πωλήσεις, αποφασίστηκε να δοθεί ένα τέλος στη mini έκδοση μετά από μόλις δυο χρόνια.

8)Από τότε που οι προσδοκίες για ένα “iPhone 14‌ mini” ξεθώριασαν, το “iPhone 14‌ Max” αναμένεται να βρίσκεται πάνω από το iPhone 14‌ με οθόνη 6,7 ιντσών. Με τον ίδιο τρόπο που τα «μίνι» iPhone τα τελευταία χρόνια προσφέρουν όλες τις ίδιες δυνατότητες με τα vanilla iPhone 12‌ και iPhone 13, το iPhone 14 Max αναμένεται να προσφέρει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με το  iPhone 14, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη. Δεκάδες αναφορές κάνουν λόγο για την ονομασία “iPhone 14‌ Max”, ωστόσο τώρα ακούγεται πολύ πιο έντονα το “iPhone 14 Plus”. O Mark Gurman του Bloomberg χρησιμοποιεί τώρα Plus στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, έτσι φαίνεται πολύ πιθανό ότι δεν θα υπάρξει τελικά “‌iPhone 14‌ Max”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.