Τα High-end smartphones πούλησαν περισσότερο το 2018

High-end smartphones 2018, Τα High-end smartphones πούλησαν περισσότερο το 2018

Τη χρονιά που πέρασε η αγορά των smartphones παρουσίασε μείωση, δηλαδή πουλήθηκαν λιγότερες συσκευές σε σχέση με το 2017. Αν και οι καταναλωτές φάινεται να μην θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για ένα κινητό η κατηγορία των hi-end – premium – ακριβών κινητών αυξήθηκε αρκετά.

Το 2018 τα μοντέλα smartphones που κόστιζαν 400 δολάρια Αμερικής και πάνω αυξήθηκε κατά 18% την ώρα που η κατηγορία 200$ με 399$ ανέβαινε μόλις 1%. Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα της Counterpoint μαζί με το ενδιαφέρον στοιχείο ότι η συνολική πτώση στις πωλήσεις το 2018 ήταν κάτω από 3%.

Όλοι γνωρίζουν ότι σε αυτή την κούρσα της άυξησης τιμής των hi-end smartphones ηγείται η Apple. Η έλευση του iPhone X πριν από 18 μήνες με τιμή πάνω από τα 1000 ευρώ, έδωσε θάρρος και στους υπόλοιπους κατασκευαστές να πουλάνε όσο θέλουν!

Ακόμα και τα smartphones της OnePlus που κάποτε λέγαμε ότι είναι “φτηνά” για αυτά που προσφέρουν έχουν τσιμπήσει προς τα πάνω. Εξακολουθούν βέβαια να είναι αξιόλογα κινητά και ανταγωνιστικά στην τιμή σε σχέση με εδώ που έχει φτάσει το ταβάνι!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

“Η έλευση του iPhone X πριν από 18 μήνες με τιμή πάνω από τα 1000 ευρώ, έδωσε θάρρος και στους υπόλοιπους κατασκευαστές να πουλάνε όσο θέλουν!” Ακριβώς αυτό. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και εταιρείες όπως η Xiaomi κατά κύριο λόγο, και κατά ένα δεύτερο λόγο, (αρκετά όμως πιο πίσω στο “value for money”) η Huawei (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών τους εταιρειών, Pocophone και Redmi της Xiaomi και Honor της Huawei) που εξακολουθούν να προσφέρουν αξιόλογα κινητά σε πολύ καλές τιμές. ‘Ετσι κάπως ξεκίνησε και η OnePlus, ως μια εταιρεία που προσέφερε κινητά με κορυφαία specs σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει και αυτή ανεβάσει σημαντικά τις τιμές της. Έχουμε και εμείς ευθύνη ως καταναλωτές για την διαμόρφωση των τιμών. Επιλέγοντας την αγορά κινητού που τα χαρακτηριστικά του καθώς και η υποστήριξη από την εταιρεία ανταποκρίνονται πλήρως στην τιμή που έχουμε πληρώσει, αναγκάζουμε έτσι και τις υπόλοιπες εταιρείες να μας προσφέρουν και αυτές κινητά με αξιόλογα χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή. Αγοράζοντας κινητό που με βάση τα specs του είναι π.χ 500 ευρώ ακριβότερο από άλλο κινητό με τα ίδια specs, είναι σαν να λέμε στην εταιρεία που το πουλάει :”Πούλα όσο θες, εγώ θα βρίσκω λεφτά και θα στα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.