Τα iPhone δεν πουλάνε στην Ινδία και η Apple προβληματίζεται

iphone χαμηλές πωλήσεις ινδία, Τα iPhone δεν πουλάνε στην Ινδία και η Apple προβληματίζεται

Ο CEO της Apple, Tim Cook, θεωρούσε πως η Ινδία θα είναι η επόμενη Κίνα για την Apple, επενδύοντας χρόνο και χρήματα για την εδραίωσή της στη χώρα. Αυτό προς το παρόν δεν αποδίδει, δημιουργώντας προβληματισμό και τις πρώτες αλλαγές να έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται.

Η Κίνα αποτελεί για την Apple τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά από αυτήν των Η.Π.Α και από τη στιγμή που οι πωλήσεις άρχισαν να επιβραδύνονται, η εταιρεία έστρεψε την προσοχή της στην αγορά της Ινδίας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Η Apple ακολουθεί διαφορετική στρατηγική στην Ινδία μιας και στοχεύει στις πωλήσεις παλαιότερων μοντέλων, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Για αυτό το λόγο, η Apple κατασκευάζει τα iPhone SE και iPhone 6S στη χώρα έτσι ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να τα αγοράσουν χωρίς το βάρος των φόρων από την εισαγωγή των προϊόντων.

Παρά το γεγονός αυτό, η Apple δεν τα καταφέρνει στην Ινδία, την ώρα που η Xiaomi καταγράφει συνεχώς ανοδική πορεία. Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας Counterpoint Research, η Apple έχει πουλήσει στην Ινδία λιγότερο από 1 εκατομμύριο iPhone μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 με το μερίδιο αγοράς της να φτάνει το 2%. Εκτός αυτού, η Apple έχασε τρία κορυφαία στελέχη της στην Ινδία τα οποία ήταν υπεύθυνα για τις πωλήσεις, τη διανομή καθώς και των πωλήσεων μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, με την Apple να βρίσκεται σε κατάσταση ανασύνταξης αναφορικά με το τμήμα πωλήσεων στην Ινδία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Δε πειράζει παλικάρια.Θα πιάσουμε τους Αφρικανούς με επιθετικό μάρκετινγκ. No worries!!
😆😎

Panos kostagiannis

Επιτελους ενας εξυπνος λαος

Στέφανος

Πολλοί εκεί δεν έχουν χρήματα για ένα απλό smartphone θα πάνε να πάρουν iPhone????

JohnWave

Θεωρώ δεδομένο πως χρόνο με το χρόνο τα ποσοστά Apple και Samsung θα πέφτουν και οι κινέζικες εταιρίες (Huawei & Xiaomi) συνεχώς θα ανεβαίνουν μιας και οι Κινέζοι φαίνεται να επενδύουν περισσότερο στην καινοτομία και να βρίσκονται πλέον ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις. Ήδη η Huawei κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους σε φωτογραφική κάμερα και διάρκεια μπαταρίας ενώ με το επερχόμενο Mate 20 Pro θα πάρει την πρωτιά και στον επεξεργαστή αν ισχύουν τα benchmarks που έχουν διαρρεύσει. Η Xiaomi από την άλλη 1η στο θέμα του bezeless design. Η Vivo στον ενσωματωμένο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η Οppo στην ενσωματωμένη κάμερα για αποφυγή του notch. Από εκεί που οι Κινέζοι κάποτε αντέγραφαν την Apple και τη Samsung, τώρα το παιχνίδι γυρνά ανάποδα.

Babis Briolas

@Stefanos
Πληθυσμός Ινδίας 1300 εκατομμύρια με μέσο προσδόκιμο ζωής 68,35 έτη.
ΚαταΚεφαλή εισόδημα 1600 δολ, δηλ. λιγοτερο απο 1,5 IphoneX. Αρα για το μέσο Ινδό, αυτό που λές σίγουρα ισχύει.
ΑΛΛΑ, αν το 1% του πληθυσμού έχει να τα χώσει για ένα Iphone κάθε 3 χρόνια για να τα “δείχνει”, προκύπτει μία εν δυνάμει ετήσια αγορά συσκευών τουλάχιστο διπλάσια-τριπλάσια των σημερινών πωλήσεων.

Agnostos13

@Babis Briolas:
Η κάστα που μπορεί να πάρει iPhone θα πάρει το X όχι το 6S…
Και δεν περιμένει να έρθει στην Ινδία για να το πάρει!

NikosAr

Να συζητάμε για το iPhone, λες και θα αγοράζαμε μερσεντές με ξεπερνά …. στα Android δεν σκάτε το 700 άρι και τώρα ξεπερνάμε και το χιλιάρικο στα τύπου Porsche design , rolls κλπ φτάνει με αυτή την καραμέλα …. σου αρέσει … μπορείς … δεν το γουστάρεις…. όλα στη δίκη σου κρίση είναι …. μη κατηγοριοποίητε τα πάντα …. έλεος …. το μυαλό του ανθρώπου είναι ποιο μεγάλο κι από το σύμπαν

Kos

Μήπως μιλάμε για ένα μοντέλο (8s) σχεδόν τριών ετών…. Είναι γεγονός μια τέτοια συσκευή με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται παλιά! ! Είναι φυσιολογικό ο αγοραστής να ωθείται σε ποιο φρέσκα μοντέλα και με ποιο λίγα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.