Τα iPhone του 2019 θα διαθέτουν θύρα USB-C και όχι Lightning Connector;

iphone 2019 θύρα usb-c όχι lightning connector, Τα iPhone του 2019 θα διαθέτουν θύρα USB-C και όχι Lightning Connector;

Φήμες θέλουν την Apple να κάνει μεγάλες αλλαγές στα iPhone του 2019 μιας και θα έρθει το τέλος του Lightning Connector για χάρη της θύρας USB-C. Το Lightning Connector εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2012 στο iPhone 5, δέκα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του 30-pin dock connector στο iPod του 2002.

Έχουν υπάρξει “ψίθυροι” πως μια τέτοια αλλαγή να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τα iPhone αλλά όχι κάτι καινούργιο για την Apple αφού θύρες USB-C υπάρχουν τόσο στα MacBook, MacBook Pro και iMac Pro, αλλά όχι στα iPhone τα οποία μένουν “κολλημένα” στο Lightning connector.

Σύμφωνα με το DigiTimes, προμηθευτές αναλογικών κυκλωμάτων υποστηρίζουν πως η Apple ετοιμάζεται να εφοδιάσει τα iPhone του 2019 με θύρες USB-C, κάτι που ενδεχομένως να επιβεβαιώνει και η πληροφορία πως τα iPhone του 2018 θα έχουν φορτιστή USB-C των 18W, προμηνύοντας έτσι μια ενδεχόμενη μετάβαση.

Εφόσον οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, τα iPhone που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο θα έχουν καλώδιο Lightning σε USB-C και δεν αποκλείεται η μετάβαση να ολοκληρωθεί το 2019, κάτι το οποίο μόνο η Apple γνωρίζει. Μια τέτοια αλλαγή θα ήταν μια ευχάριστη κίνηση από την Apple τη στιγμή που πολλές Android ναυαρχίδες διαθέτουν θύρα USB-C, εκτός και αν η Apple προτιμήσει για άλλη μια φορά να εφαρμόσει τη δική της “πολιτική” δείχνοντας να μην την απασχολεί ο ανταγωνισμός

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Κοσμογονία , όχι αστεία….

forneverarrow

Πιθανότατα να έχει μετατροπέα lightning σε type-c στη συσκευασία γιατί έτσι θα δίνει fast charging in the box, κάτι που μέχρι τώρα πωλείται ξεχωριστά. Αλλα type-c σε iPhone δεν παίζει να δούμε καθώς θα αυξηθεί το πάχος της συσκευής. Το πιο λογικό θα είναι να πάει σε 1-2 χρόνια κατάργηση της θύρας εντελώς και να φορτίζει μόνο ασύρματα.

Nikopoup

@forneverarrow δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει το lightning τις ταχύτητες του type c στην φόρτιση και στην μεταφορά δεδομένων.. Πάντως για την πολιτική της Apple κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Θα δείξει

lneam

@Nikopoup
εαν η Apple, αντικαταστησει (?) στο μελλον την υποδοχη lightning με USB C, αυτο λεγεται αναβαθμιση τεχνικων προδιαγραφων. Στις ταχυτητες επικοινωνιας και στην ισχυ της φορτισης.
Αυτο υποστηριζει το νεο βυσμα. Δεν ειναι ομως υποχρεωτικο απο τον κατασκευαστη να τις υποστηριξει απο τις νεες συσκευες του. Υπαρχει και η πιθανοτητα να θελει μονο την παγκοσμια συμβατοτητα της υποδοχης. Μπορει και τα 2 ταυτοχρονα. Οπως και εσυ ειπες, υπομονη και θα δουμε ….

lneam

@forneverarrow
το θεωρεις λογικο σε 1-2 χρονια τα smartphone της Apple να ΧΑΣΟΥΝ την επικοινωνια με τους Η/Υ που εχουμε στα σπιτια μας ?????? Μονο μεσω GSM modem θα επικοινωνουν με αλλες συσκευες ????? Πιθανο ??? ισως ??? ΟΧΙ ομως και λογικο. Ευχομαι να εχεις αδικο στις προβλεψεις σου.

Mary

Σίγουρα γιατί σου λέει τι να τα κάνουμε τα ψωροεκατομμύρια που βγάζουμε τα lightning? Θα βάλουμε usb-c να μην έχουμε κανένα κέρδος γιατί έτσι… σοβαρευτείτε

lneam

Οι κατασκευαστες δεν χρησιμοποιουν ενα βυσμα με αμεσο λογο τον πλουτισμο. Οι λογοι ειναι 2, οι μηχανικες ιδιοτητες και οι ηλεκτρικες δυνατοτητες. Εαν τωρα καταφερουν να εχουν και χρηματικο κερδος, τοτε εχουμε “με ενα σμπαρο δυο τρυγόνια”

piperistostoma

Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, βάζωντας στα μοντέλα με το type c την χασούρα της apple απο την μή αγορά “δικών της” lighting καλωδιών. Παράδειγμα εκεί που φέτος θα έχει 1400 ευρώ το καινούργιο μοντέλο της apple με βάζει την αύξηση των 200 ευρώ ανα έτος, θα το δώσει 1499 ευρώ (να υπάρχει και το μάρκετιγκ μέσα ότι δεν ακουμπαμε το ευαίσθητο φραγμα των 1500 ευρώ), καθώς όπως είχε πεί και ένα μεγαλοστέλεχος της Apple οι συσκευές μας δεν ειναι ακριβες, έχουν σταθερή τιμολογιακή πολιτική και απευθύνονται στον μέσο καταναλωτή!
Ετσι να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους με διευθύνσεις και ονόματα!!!!

Agnostos13

@lneam:
Δεν θα χάσουν την επικοινωνία με τους Η/Υ μιας που υπάρχει το wifi/bluetooth κλπ. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι θα χρειαστεί ενδεχομένως diagnostic port (όπως στο Apple Watch) για το service.

@Mary:
Μα δεν είναι το lightning plug που φέρνει λεφτά στην Apple αλλά το MFI chip που έχει το lightning σύστημα. Δεν μπορεί να βάλει MFI chip σε usb-c δηλαδή;

nikopoup

@Agnostos13 οι ταχυτητες ειναι μικρες σε σχεση με τα ενσυρματα μεσα. Το wifi αντε να πιασει και 10mb/s ενω εγω με typec πιανω περιπου 150mb/s.
Αυτο που λες δεν ισχυει. Το lightning port ειναι της apple και γι αυτο χρεωνει τους αλλους. Οταν θα περνει το type C τζαμπα δεν γινεται να το χρεωνει.
Οχι οτι θα το βαλει αλλα να χαμε να λεγαμε

Mary

@Agnostos13 το lightning είναι πατέντα της Apple και όσοι το χρησιμοποιούν της πληρώνουν άδεια χρήσης, δεν είναι μόνο το chip που έχει μέσα.

lneam

@Agnostos13
υπαρχει καποια αποδειξη οτι το iphone υποστηριζει ασυρματη επικοινωνια με bluetooth + wifi για μεταφορα αρχειων απο και προς την συσκευη, με πρωτοβουλια του χρηστη.
Κατι που στο android υπαρχει και ουτε λογος για καταργηση της usb port

lneam

ξεχασα να πω
– το Lightning Connector ειναι πνευματικο παιδι της apple και εαν καποιος θελει να το χρησιμοποιησει, πληρωνει την Apple

Agnostos13

@nikopoup
Υπάρχει το wifi 802.11n και 802.11ac που πιάνει (σε πραγματικές συνθήκες) 100 και 200 Mbps αντίστοιχα. Μην κρίνεις από τα παλαιολιθικά routerακια που δίνουν οι ελληνικοι πάροχοι (802.11a/g) και δεν πάνε μία. Επίσης το lightning μπορεί να είναι της Apple αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι κοστίζει ακριβα για να φτιαχτεί.

@Mary
Κάτι no-name δηλαδή που κυκλοφορούν στο ebay με 1 δολάριο έχουν πληρώσει πατέντα στην Apple; Δεν νομίζω! Replicas του lightning plug υπάρχουν παντού. Το chip είναι το θέμα!

lneam

Εαν καποιες μικρες εταιρεις στην Κινα κατασκευαζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ καλωδια, δεν παει να πει οτι οι αλλοι θελουν να ακολουθησουν την ιδια φιλοσοφια

lneam

Ναι συμφωνω για το MFI chip

forneverarrow

Παιδιά, οποίος ασχολείται καθημερινά με τα νέα της Apple (το κάνω σε μεγάλο βαθμό) μπορεί να καταλάβει που πάει το πράγμα. Δεν θα δούμε ποτέ type-c όπως δεν είδαμε ποτέ κάποιο usb σε iPhone. Η Apple έχει το δικό της πρότυπο που είναι το Lightning και όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, της προσφέρει κέρδος μεταξύ των άλλων, ενώ έχει τον πλήρη έλεγχο (το βασικότερο όλων). Εν έτη 2018 δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να συνδέεις ένα iPhone σε Mac ή PC (πλην εξαιρέσεων φυσικά αλλα το 80% των χρηστών iPhone δεν το κάνει). Το iCloud προσφέρει πολύ χώρο σε χαμηλό κόστος ανά μήνα, ενώ το WiFi και το 4G επαρκούν για τις περισσότερες ανάγκες. Η φόρτιση δεν υστερεί κάπου σε σχέση με το υπάρχον connector και το λέω εκ πείρας. Το Qi charger που έχω δίνει 7,5w όσο ακριβώς και το καλώδιο, ενώ για fast charging θες type-c to lightning connector, αυτό εννοεί ουσιαστικά το άρθρο, όχι ότι θα έχεις πλήρως type-c θύρα.

Και φυσικά, αν έχεις δουλέψει iPhone με όλα τα wireless αξεσουάρ δεν επιστρέφεις σε κανένα ενσύρματο, πιστέψτε με! Σίγουρα κοστίζουν (για ένα καλό Qi + AirPods θες ~265€) αλλα η άνεση που προσφέρουν αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.