Τα iPhone του 2019 θα έχουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας με σκοπό το μικρότερο κόστος παραγωγής;

iphone 2019 κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας μικρότερο κόστος παραγωγής, Τα iPhone του 2019 θα έχουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας με σκοπό το μικρότερο κόστος παραγωγής;

Ο Ming-Chi Kuo “ξαναχτυπά” και αναφέρει πως τα iPhone του 2019 θα διαθέτουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας από αυτήν που χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή η Apple με σκοπό να μειώσει το κόστος παραγωγής με καλύτερες τιμές λόγω των περισσότερων προμηθευτών που θα έχει.

Παραδοσιακά, ο Ming-Chi Kuo, ο οποίος εργαζόταν για την KGI Securities και πλέον για την TF International, είναι εύστοχος στις προβλέψεις του, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του για τα iPhone που θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει πως η Apple θα αλλάξει τεχνολογία στις κεραίες που χρησιμοποιεί στα iPhone που παρουσιάστηκαν φέτος, τα οποία διαθέτουν έξι κεραίες LCP (Liquid Crystal Polymer), με αυτά του 2019 να ενσωματώνουν και κάποιες που βασίζονται στο υλικό MPI (Modified Polyimide).

Αυτό δε σημαίνει πως θα καταργηθεί το προηγούμενο υλικό, μιας και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo, τα επόμενα iPhone θα διαθέτουν 2 κεραίες LCP και 4 MPI. Αυτό θα γίνει γιατί οι κεραίες LCP είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν και είναι πιο εύθραυστες, ενώ αυτές που βασίζονται στην τεχνολογία MPI είναι πιο εύκολες στην κατασκευή και υπάρχουν περισσότεροι προμηθευτές στην αγορά.

Τέλος, το θετικό για την Apple από αυτήν την αλλαγή, εφόσον πραγματοποιηθεί μιας και δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αυξήσει τους προμηθευτές της για τις κεραίες από δύο σε πέντε. Έτσι θα μπορεί να διαπραγματευτεί τις τιμές τους για να μειώσει το κόστος αλλά και να μην εξαρτάται από λίγους προμηθευτές στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς παρουσιάσει προβλήματα στην παραγωγή των κεραιών και συνεπώς πρόβλημα στην κατασκευή των iPhone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Ετσι και καθε χρονο οι τιμες ακομα ποιο πανω!!!

Panos kostagiannis

Κάτι άκουσα ότι θα φέρει μια καινούργια τεχνολογία πρώτη φορά σε κινητό η apple.Θα λέγεται θύρα ethernet και τέρμα με αυτό το παλιό wifi αρρωστησαμε

VasilisN9

@Panos kostagiannis ναι και θα φοράει και modem 14400. 🤣

John Real

Σε λίγα χρόνια δεν θα έχει ούτε θύρα φόρτισης το iphone και όταν τελειώσει η μπαταρία θα το πετάς και θα παίρνεις άλλο.

Vaskor

Το επόμενο μοντέλο δηλαδή αντί για 1700 θα κοστίζει φθηνότερο? Μάλλον για τις 2000 το βλέπω να πάει.

Nikos

Το εχουνε ξεφτιλισει τελειως..απο παντου κερδος θελουνε να βγαζουνε και πλεον μειωνουν και την ποιοτητα…Μαυρο στην apple απλα..

Gregorio

Και θα αρχίσουν τις συμβουλές τύπου δεν πιάνει σήμα γιατί το κρατάτε λάθος αχαχαχαχαχα 😛 άρε Apple όσο και να προσπαθώ να σε σεβαστώ άλλο τόσο προσπαθείς να με κάνεις να σε αντιπαθώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.