Τα καλύτερα smartphones που έχει δοκιμάσει το DxOMark

, Τα καλύτερα smartphones που έχει δοκιμάσει το DxOMark

Το DxOMark, γνωστό στην αγορά για τα εξαιρετικά και λεπτομερή review που κάνει στα smartphone ανακοίνωσε επίσημα για φέτος τα καλύτερα smartphone σε μία πληθώρα κατηγοριών. Το DxOMark αποτελείται από τις ομάδες DxOMark Camera και DxOMark Audio. Οι δύο αυτές ομάδες δοκιμάζουν τα smartphone εξονυχιστικά και έπειτα βγάζει τα αποτελέσματα.

Το DxOMark διάλεξε 3 κατηγορίες και επέλεξε σε κάθε μία από αυτές το καλύτερο smartphone. Το Huawei P40 Pro που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος η Huawei επιλέχθηκε σε αρκετές από αυτές με την κάμερα του να φτάνει τους 128 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κατηγορίες και τις επιλογές του DxOMark σε κάθε μία από αυτές.

Smartphone με την καλύτερη κάμερα

Η κατηγορία αυτή έχει έξι υποκατηγορίες στις οποίες το DxOMark επιλέγει τον νικητή και από ένα έως δύο smartphone που ακολουθούν. Το P40 Pro κέρδισε σε τέσσερις από αυτές τις κατηγορίες.

Καλύτερη φωτογραφία

Το DxOMark επέλεξε ως νικητή σε αυτήν την κατηγορία το P40 Pro με την τετραπλή κάμερα και ακολουθούν τα Honor 30 Pro Plus και Huawei Mate 30 Pro 5G.

Καλύτερο βίντεο

Στην κατηγορία αυτή συναντάμε ξανά το P40 Pro και το 30 Pro Plus της Honor ωστόσο το τρίτο smartphone ανήκει στην Xiaomi και δεν είναι άλλο από το Mi 10 Pro.

Καλύτερη wide

Στην περίπτωση αυτή νικητής στέφτηκε το S20 Ultra της Samsung και ακολουθούν τα S20+ και Note 10+.

Καλύτερο night

Η Huawei φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά σύμφωνα με το DxOMark αφού για ακόμη μία φορά το P40 Pro έφτασε στην κορυφή. Ακολουθούν Honor V30 Pro και 30 Pro Plus.

Καλύτερο zoom

Παρά το 100x zoom που επιτυγχάνει το S20 Ultra το P40 Pro καταφέρνει να το ξεπεράσει και ακολουθεί μόνο το Mi 10 Pro της Xiaomi.

Καλύτερο bokeh

Το bokeh εφέ είναι σημαντικό για τις portrait φωτογραφίες. Στην περίπτωση αυτή το Note 10+ 5G είναι αυτό που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα με τα Honor V30 Pro και S20 Ultra να ακολουθούν.

Smartphone με την καλύτερη selfie κάμερα

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε μόνο δύο υποκατηγορίες με το P40 Pro να κερδίζει και στις δύο και το S20 Ultra να βρίσκεται λίγο πιο πίσω.

Καλύτερη Selfie

Το P40 Pro έχει την καλύτερη selfie κάμερα και ακολουθούν τα Huawei Nova 6 5G και Samsung Galaxy S20 Ultra.

Καλύτερο selfie video

Το P40 Pro έρχεται πρώτο και ακολουθούν S20 Ultra, Note 10+ 5G της Samsung.

Smartphone με τον καλύτερο ήχο

Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε δύο υποκατηγορίες και το P40 Pro δεν βρίσκεται ανάμεσα στα smartphone που κέρδισαν. Ωστόσο συναντάμε smartphone από την Xiaomi την Huawei και την OPPO.

Καλύτερο audio playback

Το Xiaomi Mi 10 Pro έρχεται πρώτο και ακολουθούν τα Mate 20 X που κυκλοφόρησε πέρυσι και OPPO Find X2 Pro.

Καλύτερη καταγραφή ήχου

Τέλος, στην καταγραφή ήχου βασιλιάς στέφθηκε το Honor V30 Pro και ακολουθούν τα Mate 30 Pro 4G / 5G και Xiaomi Mi 10 Pro.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Android rules ,σνυπαρκτη η Apple δεν υπαρχει πουθενα.

Chris_BMW

Γελάει όλος ο κόσμος με τα αποτελέσματα του βίντεο μεγάλε …

John

iphone 11 promax ,1399 ευρω για κινητο με σχεδιασμο τριετιας , χωρις 5G και με καμερα που δεν ειναι καν στα 20 καλυτερα! Οντως γελαει ο κοσμος με το πιο υπερτιμημενο τιποτα που ονομαζεται apple.

SUPS 👨‍⚖️

Ενδεκατο ειναι αυτη τη στιγμη στο dxo με τις συσκευες που ειναι απο πανω του να εχουν κυκλοφορησει σε μεταγενεστερο χρονο απο αυτο.Τωρα απο κει κ περα νταξει πονεμενη ιστορια τ apple για πολλους…

Anonymous

Το iPhone 11 Pro είναι ενδέκατο στο dxomark και όχι έξω από την 20αδα όπως είπες εσυ. Επίσης έχει 9 μήνες που βρίσκεται στην αγορά δεν μπορεί να συγκριθεί με κινητά που υπάρχουν εδώ και 2 μήνες, η σωστή σύγκριση θα μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνονται τα νέα iPhone.

John

Αφου εχει 9 μηνες στην αγορα και οπως λες δεν μπορει να συγκριθει με πιο καινουργια κινητα γιατι δεν πεφτει και η τιμη του αναλογα με τις δυνατοτητες του δηλαδη στα 700-800 ευρω το πολυ; Αλλα εδω η Apple πουλαει το SE , ενα κινητο που θα επρεπε να ειχε 150 ευρω το πολυ στα 500 ευρω…

SUPS 👨‍⚖️

Γιατί η αξία ενός κινητού δεν καθορίζεται μόνο από τη φωτογραφική 📸 Υπάρχουν Επεξεργαστής λογισμικό κτλ…

Chris_BMW

Θα προσπερνούσα και θα δεχόμουν τα αποτελέσματα του DXO σαν αντικειμενικά αλλά λυπάμαι δεν μπορώ .
Όσο και αν δέχεσαι πως στις φωτό ΟΚ το Huawei σε λεπτομέρειες είναι ανώτερο, τα αποτελέσματα σε βίντεο έρχονται να σε κάνουν να πιστέψεις πως ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν μπορεί να βγάζει αποτελέσματα με αντικειμενικά κριτήρια .
Όταν ΟΛΟΙ -ανεξαρτήτου χώρου- ΟΛΟΙ όμως !Ολα τα μεγάλα κανάλια στο YouTube και όλοι οι reviewers παραδέχονται hands-down πως το 11 pro max έχει το καλύτερο βίντεο με διαφορά και το dxo δεν το έχει καν τρίτο (!) ε λυπάμαι πολύ αλλά κάτι παίζει …

SUPS 👨‍⚖️

Συμφωνω και εγω μπορει να μην εχει τη καλυτερη καμερα ναι αλλα στο βιντεο ειναι κορυφη

Anonymous

Έχεις δίκιο δεν γίνεται στην τριάδα κάθε κατηγορίας (εκτός από την wide κάμερα)να βρίσκεται ένα κινητό της huawei και στις περισσότερες να είναι πρώτα. Ναι έχουν πολύ καλή κάμερα αλλά δεν γίνεται στο βίντεο να είναι πρώτο το P40 Pro, όλοι ξέρουμε πως το καλύτερο βίντεο το έχει το iPhone 11 Pro. Πρέπει να έχει πληρωθεί το dxomark από την huawei, δεν εξηγείται αλλιώς.

Chris

χαχαχαχαχαχαχα πιο γελοιο site απ’το Dxomark δεν πρεπει να υπαρχει! Αντε στην κατηγορια “φωτογραφια” (που παλι για γελια ειναι), Δεν υπαρχει review απο επαγγελματιες δημιουργους που να μην λενε οτι το iphone pro ειναι οτι καλυτερο σε βιντεο. Επισης το Galaxy Ultra εχει απ τις κορυφαιες φωτογραφικες και το εχουν 7ο.. Νταξει ΓΤΠ

John

Οταν πριν 4-5 χρονια εβγαζε καλυτερα τα apple ηταν αξιοπιστο ομως… Οσα δεν φτανει η αλεπου…

SUPS 👨‍⚖️

Iphone 5s -68
Galaxy s5 – 70
IPhone 6 – 73
Galaxy s6 edge 82!
Ναι πρώτο το έβγαζε πριν 4-5 χρόνια… 😂

John

Συγνωμη νομιζα οτι οσοι αγοραζουν iphone ειναι κοροιδα μονο τα τελευταια 5 χρονια. Τελικα ειναι παραπανω.😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones DxOMark Xiaomi Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T Pro πέρασε τις απαιτητικές δοκιμές κάμερας του DxOMark για να αναλυθεί η απόδοσή του σε ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ.

Smartphones DxOMark Xiaomi

Xiaomi 13T: Τι έδειξε το τεστ κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T πέρασε από την ανάλυση κάμερας του DxOMark και συγκέντρωσε 123 βαθμούς, που το τοποθετούν στην 60η θέση της γενικής κατάταξης.

Smartphones Apple DxOMark featured

iPhone 15 Pro Max: Στην 2η θέση της λίστας του DxOMark

To ολοκαίνουργιο iPhone 15 Pro Max της Apple πέρασε το τεστ κάμερας του DxOMark πετυχαίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Smartphones DxOMark featured Xiaomi

Xiaomi 13 Pro: 16ο στη λίστα του DxOMark των smartphone με την καλύτερη κάμερα

To Xiaomi 13 Pro υποβλήθηκε στις δοκιμές κάμερας του DxOMark για να αξιολογηθεί η ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ, πετυχαίνοντας να βγει 16ο στην παγκόσμια κατάταξη των smartphone με την καλύτερη κάμερα.