Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη SAR για το 2018

κινητά μεγαλύτερος δείκτης SAR 2018, Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη SAR για το 2018

Το γνωστό site Phonearena συγκέντρωσε τα κινητά με το μεγαλύτερο αλλά και το μικρότερο δείκτη SAR για το 2018, με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν δυο συσκευές της Google ενώ φαίνεται πως τη μικρότερη ακτινοβολία εκπέμπει το Sony Xperia XZ3.

Το SAR (Specific Absorption Rate) πρόκειται για μια διεθνή μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας που μετρά τον βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι αλλά και το σώμα. Η μέτρηση γίνεται σε Watt/kg και όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο χαμηλότερη είναι η απορρόφηση με αποτέλεσμα να είναι και πιο “ασφαλές” το κινητό.

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι οι φυσιολογικές τιμές διαφέρουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ κι έτσι το το ανώτατο όριο SAR για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου στο 1.6 W/kg ενώ στη Γερμανία είναι λιγότερο από 0.6 W/Kg.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, τις πρώτες θέσεις με το μεγαλύτερο SAR καταλαμβάνουν συσκευές της Google με το Pixel 3 να κατέχει τα πρωτεία με SAR που αγγίζει τα 1.34 W/kg τόσο στο κεφάλι όσο και το σώμα. Πολύ υψηλό SAR έχουν και τα One Plus 6 και 6T, το LG V40 αλλά και οι τρεις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple, το iPhone XS και XS Max και το XR.

Στον αντίποδα κινείται το LG G7 όσον αφορά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας στο κεφάλι καθώς και οι τρεις ναυαρχίδες της Samsung, το Galaxy Note 9, το Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus με χαμηλά ποσοστά SAR που κυμαίνονται μεταξύ 0.27 και 0.36 W/kg ενώ, τέλος, την πιο χαμηλή τιμή στο κεφάλι αλλά και το σώμα την έχει το Sony Xperia XZ3.

κινητά μεγαλύτερος δείκτης SAR 2018, Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη SAR για το 2018

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Sony Xperia XZ3 0.14 head;;; Το έχει πάρει κάποιος; έχει καλό σήμα;;;

One

Μπράβο σοναρα δε το περίμενα. Συνήθως τα παλιότερα μοντέλα είχαν χαμηλές τιμές, αλλά οχι τις χαμηλότερες.

Bart

@ΚώσταςD. εξαιρετικό σήμα, κανένα πρόβλημα εδώ και 3 μήνες.

NikosAr

Δεν έχω κανένα λόγο να παινέψω την Samsung παρότι έχω συσκευές apple … θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά τον δείκτη γιατί το να έχεις καλό σήμα και χαμηλό σαρ .. σημαίνει καλα υλικά και τεχνογνωσία … πραγματικά προβληματίζομαι για την επόμενη αγορά

ΚώσταςD.

@Bart Ευχαριστώ για την απάντηση! Πολύ καλή επιλογή! Έδωσε “ρέστα” στο xz4 η Σόνυ! Αν με βόλευε το μέγεθος θα το έπαιρνα μιας και το sar πάντα είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω. Αναμένω για το xz4 compact και αποφασίζω… Υ.Γ. Μπράβο Σόνυ! Αμα θες το κάνεις το θαύμα σου!!

ΚώσταςD.

Σορυ XZ3*

Τάσος

Motorola/lenovo δεν βλέπω καλά είμαστε.

Agnostos13

Αν η Γερμανία έχει όριο το 0.6W/kg πως πουλάνε συσκευές με μεγαλύτερο SAR εκεί;

djfapples

Ένα ακόμα λιθαράκι αξιοπιστίας στην ποιοτική εταιρεία που ακούει στο όνομα SONY

JohnWave

Η μεγάλη είδηση για μένα είναι το Phonearena, ναι το Phonerarena, δημοσίευσε τέτοιο άρθρο.
Το είδαν στο Cupertino;
Ζουν οι ιδιοκτήτες του site;
Aν ναι, τους δόθηκε άσυλο στη Νότια Κορέα;

manosz

Τα χουαγουει Κ ζιαομι;

ΚΝ

Και εγω έχω το ερώτημα εφόσον πχ iPhone, one plus, google pixel εχουν τοσο υψηλές τιμές εχει απαγορεύτει η πώλησή τους στην Γερμανία ?

Papavales

Δλδ στην Γερμανία δεν έχει κανείς iphone? Εγώ έχω το huawei p20 pro που έχει σήμα καμπάνα ακομα και σε σπηλιά, λογικα θα είναι τσερνομπιλ το πράμα, αλλά δεν το ειδα στις λίστες αυτές.

MP

Προς τους φίλους που μπερδεύονται σχετικά με τα ορια έχω να αναφέρω πως οι αποδέκτες τιμές είναι διαφορετικές γιατί η μέτρηση γίνεται διαφορετικά στην Αμερική απ’ότι στην Ευρώπη. Το είχα ψάξει και γω στο παρελθόν και είχα βρει σε ένα site το παρακάτω:

“In the United States, phones should have an SAR value below or at 1.6 W/Kg, taken over the volume containing a mass of 1 gram of tissue. In Europe, the limit is at 2 W/kg, but in a sample of 10 grams of tissue.”

Vendetta

ΚώσταςD. ρίξε μία ματιά στο σχόλιο 8 του συγκεκριμένου άρθρου και πες μας εάν αυτοακυρώθηκες…
https://techblog.gr/mobile/galaxy-s10-5g-me-othoni-6-7-intson-veltiomenes-fotografikes-dynatotites-kai-ypsili-timi/

ΚώσταςD.

@Vendetta ποιο ρε συ για το body sar (EU) που έχει το s9+ και έκανα πλακιτσα στον @Flagship killer που εμείς οι δύο “ψιλοπειραζομαστε” μεταξύ μας ορισμένες φορές;; Δεν πας καθόλου καλά λέμε… S.O.S. Σώστε με από τον ψυχοπαθή τώρα!!!!! 😂😂😂😂😂😂

Vendetta

Ααα ναι ρε…τώρα μου το γύρισες στην πλακίτσα βρε κουτό…που πας ρε καραμήτρο?
Κάθε φορά που θα ξεφευγεις ή θα μιλάς για εξωγηινους ή θεωρίες συνομωσίας εδώ θα είμαι να σε προσγειώνω. Το ίδιο και όταν λες μπούρδες!
ΥΓ: ξέρεις πιο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν τρελό; να μην τον αφήνεις να εκφραστεί ελεύθερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones SAR

Γνωρίζεις τι ακτινοβολία SAR εκπέμπει το κινητό σου;

Συζητώντας με ένα φίλο αυτές τις μέρες για τα νέα smartphones που βγαίνουν διαρκώς στην αγορά με τις υπέροχες οθόνες, τις καλές κάμερες, τα λειτουργικά συστήματα με τις χιλιάδες εφαρμογές και άλλα τέτοια ωραία features, κάποια στιγμή φτάσαμε στην ακτινοβολία SAR που εκπέμπουν τα κινητά.

Smartphones FCC SAR

FCC στις ΗΠΑ, Επανεξέταση των ορίων ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το κινητό τους, για συχνότερες κλήσεις, μεγαλύτερης διάρκειας, γεγονός που έκανε την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commissions-FCC) να αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν τα όρια ασφάλειας ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία.

Smartphones SAR

Απόσταση… Το σημαντικότερο SAR

Στη σημερινή εποχή το κινητό έχει γίνει πρωτίστως απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας και κατεπέκταση ψυχαγωγίας. Το πόσο επηρεάζει δυσμενώς την υγεία δεν το ξέρουμε επακριβώς καθώς δεν υπάρχει κάποια έρευνα πού να έχει καταλήξει σε κάποια ξεκάθαρα συμπεράσματα επί τούτου. Σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία έχουν καθιερωθεί διεθνώς ανώτατα όρια ακτινοβολίας των […]