Τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα του FBI εμφανίζονται στην αγορά

, Τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα του FBI εμφανίζονται στην αγορά

Τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα του FBI με το κωδικό όνομα ANOM έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση κακοποιών σε όλο τον κόσμο. Το περίεργο είναι ότι τα τηλέφωνα αυτά έχουν εμφανιστεί να πωλούνται στην μαύρη αγορά.

Μέσα στα τηλέφωνα του FBI, υπήρχε προεγκατεστημένη μία εφαρμογή chat, μέσω της οποίας το Facebook μπορούσε να καταγράφει και να παρακολουθεί τις συνομιλίες των κακοποιών. Οι κακοποιοί πίστευαν ότι χρησιμοποιούσαν μία εντελώς ασφαλή μέθοδο επικοινωνίας, αλλά το FBI βρισκόταν από πίσω της.

Τα τηλέφωνα αυτά είχαν σχεδιαστεί από το FBI, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες επιβολής του Νόμου στις ΗΠA και υποτίθεται ότι δεν μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του οποιουδήποτε, αλλά να προωθηθούν στοχευμένα σε όσους ήθελε το FBI να παρακολουθήσει.

Στο Internet έγινε γνωστό ότι πολλά τέτοια τηλέφωνα του FBI έχουν γίνει αντικείμενο αγοραπωλησίας στη μαύρη αγορά, σε μικρές αγγελίες και σε online μεταπωλητές. Οι μεταπωλητές σημειώνουν ότι το κάθε τηλέφωνο έχει εγκατεστημένο το λογισμικό ANOM του FBI δηλαδή το λογισμικό επικοινωνίας που μπορεί να παρακολουθεί το FBI.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI featured

Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet ad blocker FBI

To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος ad blocker είναι αναγκαία.

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.