Τα μελλοντικά foldable της Samsung ίσως έχουν υποδοχή S Pen

samsung, Τα μελλοντικά foldable της Samsung ίσως έχουν υποδοχή S Pen

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Z Fold4 τον περασμένο Αύγουστο με υποστήριξη για το S Pen, αλλά χωρίς αντίστοιχη υποδοχή όπως το Galaxy S22 Ultra.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με τα μελλοντικά foldable smartphone της Samsung, αφού, σε μια συνάντηση με τους προμηθευτές της τον περασμένο μήνα, η Samsung επιβεβαίωσε ότι η έλλειψη ειδικής υποδοχής γραφίδας στη σειρά Galaxy Z Fold είναι μία από τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να γίνει η σειρά πιο δημοφιλής.

Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αρχικά σχεδιάσει να συμπεριλάβει μια υποδοχή S Pen στο Galaxy Z Fold4 και ήθελε επίσης  να το εξοπλίσει με flagship κάμερες, αλλά δεν κατάφερε να το κάνει λόγω περιορισμών βάρους και πάχους.

Η Samsung θέλει να φέρει βελτιώσεις και στους δύο αυτούς τομείς για να κάνει τη σειρά Fold πιο δημοφιλή και να κάνει τα foldable της πιο ελαφριά, λεπτότερα και πιο ανθεκτικά. Παράλληλα, θέλει να αναπτύξει λογισμικό που ταιριάζει στην αναλογία οθόνης 4: 3 της σειράς Fold και να μειώσει το τσάκισμα της οθόνης για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Σε άλλα νέα, η Samsung είπε στους προμηθευτές της ότι αναμένει ότι η αγορά των foldable smartphone θα έχει CAGR έως και 80% έως το 2025.

Η εταιρεία αναμένει επίσης η Apple να μπει στον χώρο των foldable το 2024, αλλά πρώτα με laptop και tablet αντί για smartphone. Επιπλέον, η Samsung αποκάλυψε ότι οι χρήστες iPhone στα 20 και στα 30 τους στη Νότια Κορέα άλλαζαν τις συσκευές τους σε foldable smartphone της Samsung με ρυθμό 3-4 φορές υψηλότερο από ό,τι πριν, και έως και το 90% των σημερινών χρηστών foldable smartphone αναμένεται να αγοράσουν ξανά foldable ως επόμενη συσκευή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.