Tα μισά smartphones που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν 5G

5G, Tα μισά smartphones που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν 5G

5G, Tα μισά smartphones που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν 5G

Τα 5G smartphones κατέκτησαν ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους είχαν τις μισές πωλήσεις στην αγορά. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εμπορικές επιδόσεις που είχε το iPhone.

Τα 5G smartphones μπόρεσαν να περάσουν ένα σημαντικό όριο μέσα στον Ιανουάριο του 2022, αφού αυτό τον μήνα μπόρεσαν να σημειώσουν το ήμισυ των πωλήσεων για πρώτη φορά. Για την ακρίβεια, τα 5G smartphones είχαν το 51% των smartphones που πωλήθηκαν μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Counterpoint Research. Προφανώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα 5G κινητό, αλλά το iPhone φαίνεται ότι ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για αυτό.

Η Κίνα δείχνει να είναι στην πρωτοκαθεδρία όσον αφορά στο 5G, καθώς από τους 600.000 σταθμούς βάσης που διέθετε μέχρι σήμερα, έχει πλέον εγκατεστημένους 2 εκατομμύρια σταθμούς βάσης, στοιχείο που δείχνει τη ζήτηση που υπάρχει εκεί για υπηρεσίες 5ης γενιάς.

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνουν τα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς είναι ότι τα iPhones είναι εκείνα που οδηγούν την κούρσα του 5G, αφού στη συγκεκριμένη αγορά, η Apple έχει μερίδιο 37%, με τη Samsung να ακολουθεί, αλλά με αρκετή διαφορά (12%). Το γεγονός ότι το iPhone SE 3 έρχεται με 5G, μάλλον θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την κυριαρχία της Apple στην αγορά του 5G.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.