Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

H Huawei παρουσίασε σήμερα την πολυαναμενόμενη σειρά των smartphones Huawei Mate 20 Series, τα οποία αποτελούνται από τα Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X και Porsche Design Mate 20 RS, σε event που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο ExCel του Λονδίνου.

Όλη η σειρά των Mate 20 είναι εξοπλισμένη με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) Kirin 980, τον πρώτο στον κόσμο mobile επεξεργαστή στα 7nm που προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης on-device αλλά και πολλές καινοτομίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η τριπλή Leica κάμερα με Ultra Wide Angle φακό και κινηματογραφικές λειτουργίες video ενισχυμένες με AI, τη διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU), αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο στην οθόνη αλλά και τη λειτουργία Huawei SuperCharge για ταχύτατη φόρτιση στα 40W και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης συμβατών συσκευών, με το περιβάλλον χρήσης να είναι το EMUI 9.0 που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Pie.

Τα smartphone της σειράς Huawei Mate 20 Series αποτελούνται από τα Huawei Mate 20 και Mate 20 Pro με οθόνη στις 6.39 ίντσες, το Huawei Mate 20X με οθόνη στις 7.2 ίντσες και το Porsche Design Huawei Mate 20 RS με οθόνη 6.53 ιντσών.

νέα Huawei Mate 20 Series συνώνυμο Ανώτερης Νοημοσύνης, Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

Ο Richard Yu, Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei, δήλωσε πως μόνο όταν αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στο ψηφιακό περιβάλλον θα μπορούμε να μιλάμε για μετάβαση σε μια επόχή ανώτερης νοημοσύνης, με τα smartphone να παίζουν σημαντικότατο ρόλο σε αυτήν τη μετάβαση. Τα νέα Mate 20 διαθέτουν ανώτερη τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και τριπλή κάμερα υψηλών επιδόσεων.

Τα νέα Mate 20 είναι εφοδιασμένα με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 980 ο οποίος διαθέτει διπλή NPU για τις AI λειτουργίες, τριπλή κάμερα Leica με Ultra Wide Angle φακό και δυνατότητα λήψεων macro φωτογραφιών σε απόσταση μέχρι και 2.5cm από το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Επιπλέον, σημαντική είναι και η χωρητικότητα μπαταρίας η οποία προσφέρει στους χρήστες περισσότερη από μία ημέρα εντατικής χρήσης, με τη φόρτισή της να γίνεται ενσύρματα και ασύρματα, με τη λειτουργία Wireless Reverse Charging για ασύρματη φόρτιση συμβατών συσκευών τα οποία θα τοποθετούνται πάνω στο Huawei Mate 20 Pro και θα λαμβάνουν ενέργεια από αυτό.

νέα Huawei Mate 20 Series συνώνυμο Ανώτερης Νοημοσύνης, Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

Κορυφαίες Τεχνολογικές Καινοτομίες

Ο επεξεργαστής Kirin 980 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και εξασφαλίζει 20% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο επεξεργαστή και 40% μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Επιπλέον, ο Kirin 980 αποτελείται από πυρήνες βασισμένους στον Cortex-A76, που είναι 75% πιο ισχυροί και 58% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Το chipset είναι σχεδιασμένο με μια καινοτόμο διάταξη 3 επιπέδων και περιλαμβάνει 2 πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76, 2 πυρήνες μεσαίου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76 και 4 πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A55.

Όσον αφορά το Huawei Mate 20X, σε αυτό θα βρούμε ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, από γραφένιο και vapor chamber. Το νέο σύστημα ψύξης δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να θέσει σε πλήρη ισχύ τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή (CPU) και της κάρτας γραφικών (GPU) για να μπορεί να τρέξει παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά χωρίς όμως να αυξάνεται η θερμοκρασίας της συσκευής.

νέα Huawei Mate 20 Series συνώνυμο Ανώτερης Νοημοσύνης, Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώΝέοι Τρόποι Λήψης Φωτογραφιών

Η σειρά Huawei Mate 20 Series είναι εξοπλισμένη με τον Ultra Wide Angle φακό της Leica, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να πραγματοποιούν ευρυγώνιες λήψεις και να καταγράφουν video υψηλής ποιότητας. Η τριπλή κάμερα υποστηρίζει τη λειτουργία macro photography, που μπορεί να φωτογραφίσει θέματα που βρίσκονται σε απόσταση από τον φακό έως και 2.5cm με υψηλή ποιότητα.

Επίσης, το νέο mode που βρίσκεται ενσωματωμένο στη σειρά Huawei Mate 20 Series είναι το AI Cinema Mode. Με αυτό οι χρήστες μπορούν να επέμβουν στις αποχρώσεις, τη φωτεινότητα και το κορεσμό των video, ώστε να αλλάξουν στιγμιαία το ύφος του περιεχομένου τους. Η λειτουργία διαθέτει μια σειρά από προεπιλογές, όπως η Vintage, η Fresh, η Suspense και Background Blur. Η λειτουργία υποστηρίζει επίσης επιλεκτικό αποκορεσμό χρωμάτων.

Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η τριπλή κάμερα μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Η λειτουργία AI Spotlight Reel αναγνωρίζει αρχεία βίντεο με κοινό ύφος και δημιουργεί αυτόματα μια νέα μονταρισμένη εκδοχή διάρκειας 10 δευτερολέπτων η οποία περιλαμβάνει αυτά τα επι μέρους στιγμιότυπα.

Τα νέα Mate 20 smartphone υποστηρίζουν native λήψη φωτογραφίας και βίντεο σε αναλογία 21:9 και σε αντίθεση με τη συνηθισμένη αναλογία 16:9, η αναλογία 21:9 προσφέρει σημαντικά διευρυμένη προοπτική, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για καλλιτεχνικά και κινηματογραφικά εφέ, με τους χρήστες να βελτιώνουν την ποιότητα των video που καταγράφουν.

Τεχνολογία Εξαιρετικά Ταχείας Φόρτισης

Σημαντική είναι η βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της σειράς Huawei Mate 20, μιας και μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια τους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Huawei Mate 20 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh, το HUAWEI Mate 20 Pro ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4200mAh και το Huawei Mate 20X μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh, κάτι το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη.

Η φόρτιση των συσκευών πραγματοποιείται μέσω του Huawei SuperCharge για ταχύτατη φόρτιση έως και 40W το οποίο επιτρέπει, για παράδειγμα το Mate 20 Pro, να φορτιστεί σε ποσοστό 70% μέσα σε φόρτιση 30 λεπτών. Εκτός από ενσύρματη φόρτιση, το Huawei Mate 20 Pro υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση μέσω του 15W HUAWEI Wireless Quick Charge. Μία ασύρματη φόρτιση διάρκειας 30 λεπτών μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε ποσοστό 30%. Μία ακόμη τεχνολογική καινοτομία έρχεται με τη μορφή του Wireless Reverse Charging που δίνει τη δυνατότητα στο Huawei Mate 20 Pro να γίνει το ίδιο το smartphone βάση ασύρματης φόρτισης επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιούν τη μπαταρία του για να φορτίσουν άλλες συσκευές.

νέα Huawei Mate 20 Series συνώνυμο Ανώτερης Νοημοσύνης, Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0 προσφέρει μια πραγματικά Ποιοτική Ζωή

Τα νέα Huawei Mate 20 Series διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie βασισμένο στο EMUI 9.0, το οποίο μέσω αλγόριθμων self-learning τεχνητής νοημοσύνης, ενός ολοκληρωμένου συστήματος κατανομής πόρων και ενός βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος Android, δίνει στον τελικό χρήστη μια ομαλή και άμεση εμπειρία χρήσης του UI των συσκευών.

Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα. Το περιβάλλον παρουσιάζει επίσης νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν στη σειρά Huawei Mate 20 τη δυνατότητα να αποδίδει καλύτερα ή να βελτιώνει μια σειρά εργασιών, από αναγνώριση αντικειμένων και μέτρηση θερμίδων έως τη λήψη βίντεο.

Φουτουριστικός Σχεδιασμός

Η εμφάνιση των Mate 20 αποκαλύπτει ένα κυρτό σασί, με τη διάταξη της τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος να αποκαλύπτει τους φακούς τοποθετημένους σε διάταξη πλέγματος, ενώ ο σχεδιασμός της πλάτης των συσκευών είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να μην αφήνει σημάδια από δαχτυλιές, κάτι το οποίο συναντούμε σε πολλά smartphone όλων των κατασκευαστών.

Διαθεσιμότητα και Τιμή

Το νέο Huawei Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049 Ευρώ στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight ενώ όσοι το προπαραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέο Smartwatch Huawei GT, αξίας 249 Ευρώ.

νέα Huawei Mate 20 Series συνώνυμο Ανώτερης Νοημοσύνης, Τα νέα Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
τακης

Καλα δεν υπαρχει το κινητο , υπερτουμπανο , και οι μπηχτες για το αηφον κορυφαιες χαχα. Αλλα αυτον τον ceo μην τον ξαναβαλουν για παρουσιαση γιατι δεν ξερει αγγλικα. Μονος του τα ελεγε μονος του γελουσε.

Flagship killer

Αν το pro έρθει στα 1.050 τους το “απλό” θα ειναι σε Τιμή iPhone XR…. RIP Apple….
Δεν συμπαθουσα την χουαβαη μέχρι σήμερα… αυτή η 3πλετα όμως (το RS είναι άλλη κατηγορία) είναι υπερβολικά ισορροπημένη με μόνο κορυφαία χαρακτηριστικά! Πολλά μπράβο!
Tο drop τελικά το έχει το “απλο” mate;

Koukoz

Απλά ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω αυτή την στιγμή! Μπράβο στους Κινέζους τους έβαλαν όλους τα γυαλιά.

Νικος8

Αν και φαν της samsung το κινητο ειναι τουμπανο! Περιμενω να δω συγκριτικα τεστ στην καμερα!

GS

Εντάξει απλά από άλλο πλανήτη. Σχεδιασμός,χρωματισμοί,χαρακτηριστικά απλά είναι αλλού. Για μένα είναι το best smartphone για το έτος και φυσικά είναι κορυφή αφήνωντας από κάτω Note 9,XS/XS Max και Pixel/Pixel XL. Πολλά μπράβο στην Huawei.

vladimiros

Και εγω φαν τις Sony,αλλα ωραια συσκευη βγαλανε..σαν συνολο καλυτερο απο Note 9,δηλαδη μπαταρια,καμερα, επεξεργαστη,και απο οθονη ιδια επιπεδα..καποτε ηταν στην 5η θεση και o Ceo ελεγε θα φτασουμε στην πρωτη..λες και κατι ηξερε και το ειπε..και το παραδεχομαι ουτε εγω το πιστευα αυτο και γελουσα..ελα που ομως ειναι τοσο κοντα στην πρωτη θεση..

Legend

Το ομορφότερο όλων!!! Huawei γίνεται ο πατέρας σας! Μάλλον δεν θα το αποκτήσω ποτέ λόγω τιμής αλλά δεν παύει να ειναι ότι καλύτερο έχει να δείξει το Android!

John Real

Το επόμενο κινητό μου θα είναι σίγουρα Huawei ή Honor , οι Κινέζοι έχουν βάλει τα γυαλιά και στην Samsung στα midrange και στην Apple στις ναυαρχίδες.

talstar

το χ δεν θα το φέρουνε Ελλάδα? προσωπικά μου φαίνεται πιο vfm apo to pro

Manoslve

Καλά κάντε υπομονή. Σίγουρα το τηλέφωνο της Huawei είναι πολύ καλό αλλά σίγουρα η Samsung δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Του χρόνου έρχεται galaxy 10 και βέβαια note 10 που λογικά θα είναι επετειακά αρα η Samsung θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της και όλοι νομίζω.

JohnWave

Ίσως το επόμενο κινητό μου το ερχόμενο καλοκαίρι. Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το πόσο θα έχει πέσει η τιμή του μετά από 8 μήνες (πιστεύω στα 750€), από το αν θα έχει διορθωθεί η κάμερα στις λήψεις σε καλό φωτισμό, από το αν overall η κάμερά του θα είναι καλύτερη από εκείνη του S10+ και από την τιμή του S10+ το καλοκαίρι (επίσης στα 750€ πιστεύω τον Ιούλιο). Πουλώντας στα 400€ το S9+ εκείνο το μήνα, μάλλον θα χρειαστεί να βάλω από την τσέπη μου 350€.

Δημήτρης Τ

r.i.p sam & apple …. μόνο σεβασμό στην χούα. Απίστευο αυτό που κατάφερε. Πολλά μπράβο !

Apostolos

Παιδιά μιλάμε για 1000 ευρώ. Δεν είναι λίγα.

ev3rflow

Διαβάσατε πουθενά για διαθεσιμότητα του Mate 20 (όχι το Pro); Από τα 2 αυτό με ψήνει περισσότερο…

GS

@ev3rflow το απλό δεν θα έρθει Ελλάδα μόνο το pro…..

George

Ανεπιτρεπτο να υπαρχει το notch σταγονα στο απλό και όχι και στο PRO!

ev3rflow

@GS ναι το υπέθεσα ότι δε θα έρθει Ελλάδα… Ήλπιζα όμως να είναι διαθέσιμο σε Ιταλία/Ισπανία (όπως και το Mate 10) και να κοιτάξω για αγορά από το εξωτερικό. Δεν έχω βρει όμως κάτι ως τώρα γι’αυτό και ρώτησα μήπως έχει βρει κάποιος άλλος πληροφορίες.

Nickolas

Πραγματικά οτι καλύτερο εκεί έξω, έχει τα πάντα στην κυριολεξία, αλλά 1049 ευρώπουλα είναι πολλά. Υποτίθεται δίνουν και το ρολόι δώρο που κοστίζει 249, αλλά από αυτά που είδα δε νομίζω οτι αξίζει τελικά, πρόκειται για ένα band στην ουσία καθώς δε δέχεται άλλες εφαρμογές, άρα μόνο οτι έχει το ίδιο συν τις ειδοποιήσεις, κρίμα που δεν έβαλαν android wear os θα ήταν καλύτερο.
Κατα τα άλλα η χειρότερη παρουσίαση που έχω δει, ο τύπος ζημιά έκανε στο κινητό, ούτε ο ίδιος δεν καταλάβαινε τι έλεγε, κάποιος από τη Huawei πρέπει να του το πει και ας είναι πρόεδρος, διευθυντής ή και γω ξέρω τι.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Πραγματικά μια πολλά υποσχόμενη συσκευή, με πολλές δυνατότητες, αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα από το κόστος απόκτησης της. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η huawei μπορούσε να ξεκινήσει με χαμηλότερη τιμή, αλλά δυστυχώς έπρεπε (πρέπει) να αποδείξει ότι παίζει στην ίδια κατηγορία με τις άλλες υπερτιμημένες εταιρείες.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να την αποκτήσω, θα παραμείνω στην αγαπημένη μου xiaomi, ελπίζοντας να μην ξεχάσει κι αυτή το παρελθόν της, βλεποντας το παρόν της και ατενίζοντας το μέλλον της, δίνοντας μας εξαιρετικές συσκευές με λογικό κόστος απόκτησης..
Κοντός ψαλμός αλληλούια….

Νικος

Καλησπερα να ρωτήσω…. τα freebuds κυκλοφορούν??? Γιατι στο εξωτερικό τα πουλάνε…..ειναι συμβατο και με samsung; Ευχαριστώ

Vaskor

Μετά από αυτό, δε σου κάνει καρδιά να κοιτάξεις άλλη συσκευή! Ό,τι καλύτερο, πλήρες , πολυτελέστατο, τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Κορυφαία συσκευή.

Gp

Η huawei κανει αλματα μπροστα οταν οι αλλοι περπατανε με αργο ρυθμο(apple,samsung κλπ). Μπραβο της αν και δεν θα την προτιμουσα. Ισως σε λιγα χρονια να ειναι το νουμερο ενα.

djfapples

Πολύ εντυπωσιακό πολλά υποσχόμενο βέβαια η δύναμη του θα φανεί στην πορεία και στην κόντρα του με άλλα δυνατά εργαλεία

Flagship killer

Ram ;

alekos

Δείτε το βίντεο Why Samsung lets Huawei win https://www.youtube.com/watch?v=k05Q1k4A5ls
όσοι ξέρετε αγγλικά θα καταλάβετε τι παίζει 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.