Τα νέα iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία έχει;

iPhone, Τα νέα iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία έχει;

Κάθε χρόνο, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων iPhone, αρχίζει μία διαδικτυακή μάχη για το κατά πόσο οι νέες Apple συσκευές αξίζουν τα λεφτά τους, αν πρέπει να τα αγοράσετε και αν προσφέρουν παραπάνω λειτουργίες ή καλύτερη ποιότητα κατασκευής, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα περισσότερα από αυτά τα άρθρα συγχέουν δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Πρέπει να αγοράσετε τα νέα iPhone?

Αξίζουν τα λεφτά τους τα νέα iPhone?

Ας διευκρινίσουμε κάτι. Η απόφαση αγοράς ενός iPhone, είναι, όπως και για οποιαδήποτε άλλη συσκευή, αποτέλεσμα μιας πληθώρας παραμέτρων όπως οι προσωπικές ανάγκες (είτε αυτές αντικατοπτρίζουν το αντίκτυπο της συσκευής στον κοινωνικό τους περίγυρο, είτε καθαρά τις καθημερινές τους ανάγκες), το γούστο, οι επαγγελματικές ανάγκες, η συνδεσιμότητα με συσκευές του ίδιου οικοσυστήματος αλλά και η συνήθεια.

Θα αφήσω στην άκρη το αν πρέπει κάποιος να αγοράσει τα νέα iPhone, αφού όχι μόνο δεν με αφορά αλλά θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στον χώρο της τεχνολογίας, πέρα από την δημιουργία ίντριγκας. Θα ασχοληθούμε λοιπόν μόνο με το κατά πόσο τα νέα iPhone, XS και XS Max είναι “value for money» , σε τι ποσοστό δηλαδή, η τιμή αντικατοπτρίζει το τελικό προϊόν.

Η κατασκευή των περισσότερων high-end smartphone στον κόσμο, κοστίζει περίπου 350-450 ευρώ. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν τα iPhone αλλά και κάποιες Android ναυαρχίδες (φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται ειδικές -πανάκριβες- εκδόσεις) και από αυτή τη βάση πρέπει να ξεκινήσουμε. Πως προκύπτει λοιπόν η τεράστια διαφορά από το κόστος κατασκευής μέχρι το κόστος αγοράς που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1600 ευρώ (XS Max); Φυσικά οι λόγοι είναι πολλοί: Η ανάπτυξη του software, η συντήρηση του, το μάρκετινγκ του προϊόντος και οι φόροι της κάθε χώρας, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια αυτά τα κόστη, μπορούμε όμως να ρίξουμε μια ματιά στον ανταγωνισμό.

iPhone, Τα νέα iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία έχει;

Το ακριβότερο Note 9 κοστίζει 1100 ευρώ περίπου. Η διαφορά λοιπόν των δύο αυτών ναυαρχίδων είναι 500 ευρώ ή με άλλα λόγια, ένα OnePlus 6. Όταν λοιπόν μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές, καταλαβαίνουμε ότι η συζήτηση του αν τα νέα iPhone είναι «value for money» από τεχνικής άποψης, πρέπει να σταματήσει. Ο συνδυασμός hardware-software-design που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν δικαιολογεί τέτοιες διαφορές. Που οφείλεται λοιπόν η ολοένα και πιο επιθετική πολιτική της Apple όσον αφορά στις τιμές των iPhone;

Θα λέγαμε ότι η Apple κινείται γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες όσον αφορά στα smartphones που παρουσιάζει:

Ευκολία χρήσης

Καινοτομία

Premium ποιότητα

Το πρώτο το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό με το πολύ απλό και γρήγορο iOS. Ένα από τα παλιότερα iPhone που είχε να αντιμετωπίσει ένα ασταθές Αndroid και συνδύαζε αρκετές καινοτομίες με premium κατασκευή, μπορούσε να καυχιέται για το γνωστό «ότι πληρώνεις παίρνεις». Με την πάροδο των χρόνων όμως, αλλά και με την είσοδο του Tim Cook στο τιμόνι της εταιρίας,  την σκυτάλη της καινοτομίας έχουν πάρει άλλες εταιρίες, μικρές και μεγάλες.

Ο βασικός πυλώνας όμως ποτέ δεν ήταν η καινοτομία ούτε η ευκολία χρήσης. Το μεγαλύτερο selling point των iPhone ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, το πλασάρισμα τους ως τα πιο premium smartphone στον κόσμο. Αυτό το smartphone που θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα. Για να μπορέσεις να κρατήσεις αυτό το hype, πρέπει (πέρα από το να δώσεις έμφαση στο design) να φροντίσεις να κάνεις το αυτονόητο. Να πουλάς το ακριβότερο smartphone. Όσο λοιπόν οι τιμές των συσκευών άλλων εταιριών ανεβαίνουν,  το iPhone πρέπει να παραμείνει ακριβότερο. To παράδοξο βέβαια είναι ότι αγοράζοντας «το ακριβότερο smartphone του κόσμου», θα περίμενε κάποιος να έχει το καλύτερο πακέτο χαρακτηριστικών και αξεσουάρ, κάτι που όμως δεν συμβαίνει με τα νέα iPhone.

Η Apple γνωρίζει ότι το κοινό της ως επί το πλείστον δεν ενδιαφέρεται για το αν πρέπει να πληρώσει παραπάνω για μερικούς αντάπτορες ή για ένα fast charge φορτιστή και προτιμά να αυξήσει το κέρδος της, από το να δείξει έμπρακτα την ανωτερότητα που διαφημίζει.

iPhone, Τα νέα iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία έχει;

Αυτή η πολιτική σε συνδυασμό με τις ποιοτικές και σχετικά φθηνές Android συσκευές που βλέπουμε στην αγορά, μπορεί να οδηγήσει την Apple σε ακόμα ένα αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου αδιέξοδου είναι οι λάθος αποφάσεις για την κατασκευή και τιμολόγηση του iPhone X οι οποίες οδήγησαν στην απόσυρση του ένα χρόνο αργότερα, με την ανακοίνωση των νέων iPhone XS, XS Max και XR.

Το iPhone X είχε την ίδια περίπου αρχική τιμή με το XS. Αυτό σημαίνει ότι αν συνέχιζε να πωλείται το Χ, θα έπρεπε να πωλείται φθηνότερα, με συνέπεια μικρό περιθώριο κέρδους λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής και σίγουρα θα δημιουργούσε πρόβλημα στις πωλήσεις του XS αλλά και σε αυτές του XR, το οποίο φυσικά δεν θα αγόραζε κανείς. Για αυτούς τους λόγους η Apple αναγκάστηκε να αποσύρει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim, «το καλύτερο smartphone που έφτιαξε ποτέ».

iPhone, Τα νέα iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία έχει;

Αξίζουν λοιπόν τα λεφτά τους τα νέα iPhone? Φυσικά και όχι, αλλά τι σημασία έχει; Όπως και τα περισσότερα Android phones που κοστίζουν περισσότερο από 1000 ευρώ αλλά και πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε καθημερινά, η τιμή τους είναι ξεκάθαρα θέμα μάρκετινγκ. Αυτό δεν είναι είδηση, είναι όμως άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι η Apple βάζει πλέον το κέρδος πολύ ψηλότερα στους στόχους της από την ικανοποίηση του καταναλωτή και αυτό είναι κάτι που έχουν καταλάβει ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί της. Αν θέλει να μπορεί να δικαιολογεί και πάλι την τιμή των smartphone της και να μην εκτίθεται στα μάτια όσων γνωρίζουν από τεχνολογία, θα πρέπει να παρουσιάσει σημαντικές καινοτομίες. Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουν αυτό στο Κουπερτίνο και κάτι μου λέει ότι η φετινή χρονιά ήταν ένα μικρό σκαλοπάτι πριν από τις σημαντικές αλλαγές που θα έρθουν σε ένα χρόνο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

68 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Αν αυτό το άρθρο δεν ξεπεράσει τα 100 σχόλια θα πάω να αγοράσω iphone

ΚώσταςD.

Ωραίο άρθρο! Μπα τα 100 δεν θα τα περάσει… Μάλλον θα το αγοράσεις!!! 😂😂😂😉😉 (Είπα να μη το σχολιάσω το άρθρο αλλά λέω να σε βοηθήσω λιγάκι:)) )

Λευτέρης

Κάθε χρόνο για νέα αλλαγή μιλάμε…Του χρόνου το φθηνότερο μοντέλο θα ξεκινάει από 1329€. Ε όχι. Χωρίς να έχω Γρηγόρη φόρτιση out of the box, Χωρίς να μπορώ να φορτίζω και να ακούω μουσική ταυτόχρονα, Χωρίς το κατέβασμα μουσικής μέσω converter Όπως το android, κι ένα σωρό άλλους περιορισμούς.

Γιώργος

Καλησπέρα,

Το φθηνότερο xs κάνει 1000 + φπα. Εξετάζει κανείς τη διαφορά τιμής του audi a1 με τα seat ibiza, vw polo ή με το fabia? Οχι γιατί αυτός που θέλει/μπορεί θα πάρει το audi κι ας μην αντιστοιχεί η τιμή του τη διαφορά από τα αδέρφια του.

Γιώργος

Flagship killer

Από 3gs μέχρι και 6 δεν άλλαζα με τίποτα άλλο. Ειδικά το 4s δεν το άλλαζα με τίποτα της εποχής του. Όταν όμως περίμενα περιχαρής το 7 και είδα πως για μια ακόμη φορά οι αλλαγές ήταν μόνο στο κεφάλι του κουκ έβαλα στοπ και μετα απο το θρυλικό HTC LEGEND με το φτωχό και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
τότε Android επέστρεψα στο με s7 edge…. Ήταν σαν να έκανα χρονικό άλμα… Η μέρα με τη νύχτα υπέρ του s7! Όταν είπα πως θέλω να αλλάξω το s7 η Apple τότε παρουσίαζε τα 8αρια (Το Χ δε μου άρεσε σε καμία περίπτωση) και η samsung το note 8… το Note ήταν μονόδρομος μιας και πλέον ειλικρινά φοβόμουν να επιστρέψω σε iPhone! Έχοντας iPad και έχοντας δοκιμάσει ακόμα και 8αρι surface δηλώνω πως σε τάμπλετ δεν αλλάζω την Apple. Οι τυποι το εχουν άγρια με τα ταμπλετ,Αλλά σε κινητό δεν επιστρέφω ποτέ ξανά! Θα τρίζουν τα κόκαλα του jobs με αυτά που κάνουν.

Flagship killer

Γιώργο μπέρδεψες το techblog με τους 4 τροχούς χαχαχαχαχα
Αλλά επειδή έπεσες στη περίπτωση θα σου απαντήσω…. Η γυναίκα μου έχει το A1 κι εγώ Passat… το μικτό της Audi και το μεγάλο της VW …. ΤΟ Α1 είναι οριακά πιο ποιοτικό σε υλικά από το Passat άρα αξίζει να είναι τσιμπιμενο για την κατηγορία του… Όπως και η Α4 να είναι πιο ακριβή από το Passat, αλλα και παλι το σχολιο σου θα ταίριαζε σε σύγκριση Huawei/honor ή Xiaomi/ποκοφώνε εδώ το άρθρο για να καταλάβεις λέει ότι “Μια μερσεντες που προσφέρει λιγότερο εξοπλισμό από ένα ΚΙΑ ενώ σε όλα τα άλλα είναι εφαμιλλα, μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή της μόνο λόγω σήματος ” ;;;;

Γιώργος

Εβαλα τα 4 μικρά του vw group γιατί θεωρητικά εσωτερικά έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα θεωρεί ότι τα iphone είναι πολύ ακριβά (είναι φυσικά) και δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ σε τι αντιστοιχεί το ποσό αυτό. Το άρθρο δεν έχει δίκιο ότι το marketing καθορίζει την τελική τιμή του προϊόντος αλλά είναι πολύ πιθανόν ένα μέρος να οφείλεται στα αυξημένα κόστη συντήρησης/ύπαρξης του οικοσυστήματος της apple, τα οποία δεν τα έχει η samsung πχ διότι τα έχει αναλάβει η google.

GS

Τι σας νοιάζει πόσο κοστίζουν αφού πάνε τα θύματα και το αγοράζουν καλά κάνει. Εμείς οι σαφως πιο έξυπνοι χρήστες android δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τέτοια ποσά για να έχουμε καλό τηλέφωνο (μόνο όσοι θέλουν να έχουν απλά τα κορυφαία τηλέφωνα). Του χρόνου θα αηοράζουν ξεχωριστά το καλώδιο φόρτισης, ξεχωριστά τον φορτιστή και η συσκευασία θα σου δίνει μόνο το τηλέφωνο χαχαχαχα. Τουλάχιστον δεν χρεώνουν τους αντάπτορες έξτρα και τους γρήγορους φορτιστές έξτρα.Όλα περιποιημένα μέσα στο κουτάκι τους.

Γιώργος

Να σας βάλω μια άλλη παράμετρο, μήπως το θέμα δεν είναι το πόσο έχει το xs/s9/note 8 κλπ, αλλά γιατί δεν έχουμε κι εμείς τις ωραίες επιδοτήσεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ή της Αμερικής και με τις οποίες σου βγαίνουν πολύ φθηνότερα αυτές οι συσκευές. Εννοείται βέβαια ότι το iphone θα είναι πάλι το ακριβότερο.

be happy

Εγώ πιστεύω ότι η εκτίμηση σε αυτό που αγαπάς είναι μία πράξη εμπιστοσύνης. Μπορεί να βλέπεις την αξία του προϊόντος να είναι υψηλή αλλά αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα σου χαρίσει μόνο χαμόγελα με αισιοδοξία με πρόοδο που ανεβαίνει δίχως να μένει πίσω αλλά μπροστά στο μέλλον για ένα δυνατό παρόν.

Ravisher34

@GS Δηλαδη εμεις που εχουμε android ειμαστε οι εξυπνοι και αυτοι που εχουν iPhone ειναι χαζοι; Σοβαρα τωρα το πιστευεις αυτο πραγματικα; Ας σοβαρευτουμε επιτελους, εχει καταντησει αηδία ολη η ιστορια..Ο καθενας θα παρει αυτο που θελει…Δεν ειναι ο ενας πιο εξυπνος απο τον αλλον…

Μονο αμα καποιοι που σχολιαζουν ειναι 15 χρονων μπορω να δικαιολογήσω τετοια συμπεριφορα…

4aNGO

Αν ερθει καποιος και σας ρωτησει: ” Αμα μπορουσες να αγορασεις ενα πολυ καλο ρολοι τι θα επαιρνες?” Οι περισσοτεροι εδω μεσα αν βγαζαμε τον παραγοντα τιμη θα ελεγαν Ρολεξ. Αυτο συμβαινει επειδη στην συνειδηση του κοσμου η ρολεξ ειναι η καλυτερη μαρκα στον κοσμο.Μπορει μεν να ειναι απο της καλυτερες στον κοσμο αλλα οχι η καλυτερη. Το ιδιο ακριβως πραγμα εχει καταφερει η Apple.

Υγ1. Το ποσα χρηματα θα ξοδεψει καποιος σε ενα προιον ειναι καθαρα δικο του θεμα.
Υγ2. Ειστε και μερικοι που θεωρειται “προβατα” τους καταναλωτες της Apple. Βεβαια εχετε και αποψη ενω δεν εχετε πιασει Apple propduct στα χερια σας πανω απο μηνα.Ακομα χειροτεροι οσοι μπαινετε στον κοπο να συγκρινεται τα Iphone με κατι xiaomi και κατι pocophone. 15χρονα παιδακια που τωρα κανετε τα πρωτα σας βηματα στο ιντερνετ και εχετε και αποψη. Ελεος

Agnostos13

Σταμάτησα να διαβάζω το άρθρο εκεί που έλεγε οτι δεν θέλει να δημιουργήσει ίντριγκα…

Είναι προφανές οτι ο συντάκτης μας τρολλάρει!

And.K

Ωραίο νέο. Μας ανοίξατε τα μάτια τώρα! Σιγά μην πάρω το ερείπιο… Με 1000 ευρο και σε ένα χρόνο να θέλω τηλέφωνο πάλι.

nwntas

Ρε παιδια οταν η apple χρεωνει ενα σκασμο λεφτα για ενα κινητο που κανει πανω κατω οσα ενα κινητο των 400-500 ευρω δεν υπαρχει θεμα συζητησης καν..Αν εισαι γιος σειχη παρτο να κανεις το κομματι σου αν οχι δεν το παιρνεις απλα..Μη τρελαθουμε κιολας,3-4 βασικους μισθους για μοστρα!!Καλα λενε καποιοι οτι βελαζουν τα μηλοπαιδα..Και το πιο τραγικο ειναι οτο το εχουν με καρτα..εεεεε ρε κλαρινο γαμπροι και κλαρινο νυφες που υπαρχουν…

vladimiros

Εγω μπηκα απλα να φανει το σχολιο μου..μπας και περασουμε τα 100 σχολια..να μην παρει ο φιλος τζαμπα το Iphone και μπει σε εξοδα….κριμα ειναι

forneverarrow

Σωστό το άρθρο. Ωστόσο, εξίσου δεν αξίζει χιλιάρικο ούτε το Note 9 (ούτε για πλάκα δεδομένου του blotware) ούτε κάνενα άλλο smartphone. Απλά επιλέγω προσωπικά iPhone για το οικοσύστημα, γιατί έχω αγοράσει μουσική και εφαρμογές από iTunes και App Store εδώ και χρόνια με το iPad και φυσικά γιατί έχουν διάρκεια υποστήριξης που κάνει πλάκα ακόμα και στα Pixel! Επομένως, ναι, αν είναι να πληρώσω τόσα λεφτά για να έχω συσκευή που θα δουλεύει για μια τετραετία άνετα είμαι οκ.

John Real

Για ψαγμενους κυκλοφορουν κινηταρες μεχρι τα 500-600 ευρω οπως το Pocophone F1 , Meizu 16th , Xiaomi Mi8 , Oneplus 6T κτλ
Οποιος θελει κινητο με σημα το μηλο ας το πληρωσει τριπλασια τιμη και ας πει και ευχαριστω.

ΚΝ

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις επίσης….. γιατί εξαρτάται υπό πιο πρίσμα βλέπεις κάτι.
Αν θέλει κάποιος να αγοράσει ένα κινητό κάλο γύρω στα 200 ευρώ μπορεί να έχει πολλές επιλογές και μάλιστα και από δυνατά μπράντ όπως πχ Samsung…όχι όμως το Iphone.
Αν θέλει ένα δυνατό τηλέφωνο γύρω στα 500 πάλι το iphone δεν είναι καλή επιλογή μια και υπάρχουν πολλά και ισχυρότερα τηλ σε αυτά τα χρήματα. Το ίδιο ισχύει και στα 1000 ευρώ.
Τώρα αν κάποιος/α θέλει ένα καλό έως πολύ καλό τηλέφωνο (ανάλογα μοντέλο) με κύριο χαρακτηριστικό το μπράντ και να το χρησιμοποιεί ως αξεσουάρ πολυτελείας …τότε το iphone είναι αυτό που ψάχνει. Το iphone πλέον δεν είναι απλά τηλ …αφού με το σωστό μάρκετινγκ πλέον έχει χαρακτηριστικά ενός αναγνωρίσιμου και πολυτελέστατου αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες. Σε αυτό τον τομέα θεωρώ ότι είναι value for money, γιατί λίγα πράγματα και συνήθως πολύ ακριβότερα μπορούν να προσφέρουν στους κατόχους τους τέτοια χαρακτηριστικά πολυτέλειας. Μπράβο στην apple που το πέτυχε…αλλά και φυσικά αν δεν προσέχει και κάνει λάθη …η πτώση θα έρθει και υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα.

dim

Ακομα και ενα κινητο των 150 ευρω πχ Redmi 5-6 ή εστω των 300 πχ Pocofone ειναι σαφως πιο γρηγορα.Καλα για ναυαρχιδες s8 s9 mi8 oneplus 5-6 δεν το συζηταμε καν,το αφηνουν αιωνες πισω το Iphone.Σε βιντεο στο youtube το pocofone ειναι πιο γρηγορο απο το XSmax με το δηθεν πιο γρηγορο chip στον κοσμο!!!
ΥΓ μην ξεχναμε την απατη που αποκαλυφθηκε επισημα πριν χρονια να υποβαθμιζει τα προηγουμενα μοντελα της η Apple για να παρεις καινουριο..
εχω ενα παλιο ipad το 3 και κυριολεκτικα δεν μπορω να ανοιξω μια απλη σελιδα ιντερνετ!!!

Koukouroukou

Ο αλλος σύγκρινε το ρολεξ με την απλ. Το ρολεξ σου δίνει τα καλυτερα υλικά οπως χρυσο, ζαφειρι κλπ. Η απλ σου δινει ενα γυαλι μπρος πισω αμφιβόλου ποιότητας που ειναι ποιοτητας γκοριλα γκλας. Και σου βαζει και λιγο μέταλλο. Και σε χρεωνει 1600 οσο αγοραζεις τοπ τηλεόραση 50+ ιντσων. Κανενα κινητο δεν αξιζει τοσα λεφτα βέβαια, απλα τα λεφτα στο μαρκετινγκ που εχουν ριξει οι εταιρείες ειναι υπέρογκα και εχουν κανει τον κοσμακι να τα αλλαζει καθε χρονο και να εχουν γινει πρεζακια τεχνολογιας. Και οσο τσιμπαει ο κοσμος τοσο θα ανεβαίνουν και οι τιμες

metalamania

Για τους 105 βαθμούς στο dxomark ουτε κουβεντα.για την στερεοφωνικη καταγραφή βίντεο;την οθονη 120hz με την καλύτερη απόκριση;Μιλάω για το xs-xs max.κατα τ αλλά πληρώνεις μόνο το μήλο..οποίος το λέει αυτό είναι αδιαβαστος..

Doc77

Ένα άρθρο που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παρά μόνο κόντρες χωρίς νόημα … τι θα πει αξίζει ,κάθε τι στη ζωή έχει μια άλφα αξία και ο καθένας κρίνει αν θέλει να δώσει τα χρήματα του για την ανάλογη αξία …. μην ψαρώνετε … κάντε και αγοράστε ότι σας αρεσει….. και ότι μπορείτε …. απλά γιατί μερικές φορές τα άρθρα φτιάχνονται για να δημιουργούν εντυπώσεις ….

Gregorio

Αυτό το ότι η κατασκευή των ναυαρχίδων κοστίζουν στις εταιρίες κατά μέσο όρο 350€-450€ είναι τέρμα παραπλανητικό και για εμένα προσωπικά το ψέμα των εταιριών για να κρατήσουν υψηλά τις τιμές, 1ον εταιρίες όπως η Apple, η Samsung κλπ δεν κλείνουν παραγγελίες οθονών, καμερών, μπαταριών, πλακετών, κλπ για δέκα, εκατό, χίλια κομμάτια ΑΛΛΆ κλείνουν συμβόλαια για εκατοντάδες χιλιάδες εως και εκατομμύρια κομμάτια από το κάθε ένα ανάλογα με το στα πόσα κινητά θέλει η εταιρία να περάσει αυτές τις οθόνες, μπαταρίες, κάμερες κλπ και πόσο stock θέλει να κρατήσει για ανταλλακτικά, άρα οι τελικές τιμές των υλικών πέφτει στο ελάχιστο, και άρα κάτι άρθρα, κάτι ιστοσελίδες και κάτι YouTuber’s που βγαίνουν και λένε ααα… η οθόνη Oled έχει 160€, η μπαταρία έχει 70€, η κάμερα έχει 45€, η πλακέτα έχει 130€ (οι τιμές είναι στην τύχη) άρα στην πχ Apple για να φτιάξει αυτό το κινητό κοστίζει 405€, όχι δεν πάει έτσι, πέφτουν συζητήσεις, προτάσεις και αντιπροτάσεις και τον αριθμό των παραγγελιών μεταξύ των προμηθευτών για να παρθούν οι αποφάσεις για το πόσο θα αγοραστούν αυτά τα υλικά από την Apple και την κάθε Apple, για τιμές κόστους κατασκευής θα έπρεπε να μιλάμε μόνο όταν θα ξέρουμε στην πραγματικότητα πόσο… Συνέχεια »

Gregorio

@4aNGO η Ρόλεξ δεν είναι εταιρία που φτιάχνει κινητά τηλέφωνα αλλά χρονογράφους υψηλής ποιότητας που είναι (όχι θεωρητικά) κοσμήματα, γιαυτό και πωλούνται στα κοσμηματοπωλεία και μάλιστα στα ακριβά κοσμηματοπωλεία και όχι σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών μαζί με τις φριτέζες και τις φραπεδιέρες, μάθετε να διαχωρίζεται τα προιόντα σωστά, δεν γίνεται να συγκρίνουμε τα υψηλής ποιότητας ρολόγια-χρονογράφους που είναι κοσμήματα με προιόντα τεχνολογίας που πουλιούνται εξαιτίας του Marketing τους, της μόδας και της ματαιοδοξίας κάποιων να παριστάνουν τους πλούσιους ενώ δεν έχουν ούτε καν σύνδεση στο κινητό αλλά κάρτα και κάνουν αναπάντητες για να τους πάρουν οι άλλοι.

Petros

Τα iPhone και τα Note ειναι για τους άρχοντες, τα ποκοφον κλπ είναι για τα μπατιρια

Panos ®

Premium υλικό το γυαλί. Ένα σαλιγκάρι εδώ δίπλα μου έχει δακρύσει απ’ τα γέλια. Καλά, τις υπόλοιπες δικαιολογίες για την γελοία τιμολόγηση του μήλου, απλά τις αφήνω ασχολίαστες.

Kastoria266

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Δημήτρη Αφεντούλη. Είμαι χρήστης iPhone από το 3G ακόμα και κάθε χρόνο πουλούσα το προηγούμενο και έπαιρνα το επόμενο. Μέχρι που πήρα το Χ και σταμάτησα εκεί. Πλέον έχει πάει αλλού το θέμα. Οπότε κρατάω το Χ που νομίζω ότι είναι και πιο ποιοτικά κατασκευασμένο από το Χs και το Χs Max και ίσως από του χρόνου αν αλλάξει κάτι σε όλη αυτή τη τρέλα να πάρω το επόμενο !!!!!

Gregorio

Το (Η κατασκευή των περισσότερων hi-end smartphone στον κόσμο, κοστίζει περίπου 350-450 ευρώ) εκτός από τέρμα αβάσιμο και αόριστο είναι και τέρμα παραπλανητικό, από την στιγμή που δεν ξέρουμε επίσημα πόσα πληρώνει η Apple για την οθόνη, την κάμερα, την μπαταρία κλπ και βασιζόμαστε στο πόσα κοστίζουν έξω στο απλό εμπόριο είναι τέρμα λάθος να μιλάμε για κόστος κατασκευής, αλλά δεν θα μάθουμε πότε στα πόσα έκλεισε η συμφωνία για τις εκατοντάδες χιλιάδες οθόνες, κάμερες, μπαταρίες κλπ γιατί απλά αν μάθουμε θα μάθουμε και πόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ κοστίζει η κατασκευή ενός iPhone ή ενός Note, και δεν θα το μάθουμε γιατί άπαξ και αποδειχθεί ότι πχ η κατασκευή του iPhone των 1.750€ κόστισε στην Apple πχ 180€, η πωλήσεις τις Apple την επόμενη κιόλας μέρα θα πέσουν στο μισό…

πετρακος

4anGO…
πραγματικα αν καποιος μπορουσε να παρει οποιο ρολοι ηθελε χωρις τον παραγοντα της τιμης και επερνε ρολεξ ε…χαζος ειναι μαλλον…
καλουτσικη μαρκα αλλα η πιο ´φθηνή´ απο πριμιουμ ρολογια…
και στο λεει καποιος που εχει στη συλλογη blackpain και vacheron…

Chris_BMW

@Koukouroukou Τι κάνουν τα ρόλεξ ;; Χρυσό ;; Αγορινα η ρόλεξ η Chopard η ακριβές μάρκες στα αυτοκίνητα κάνουν ό,τι ακριβώς και η Apple .. Πουλάνε το μπραντ τους πολύ ακριβά ..Όλα αυτά τα μπραντ βέβαια (μεταξύ αυτών και η Apple) χρησιμοποιούν κορυφαία υλικά χωρίς βέβαια η τιμή να ανταποκρίνεται ακριβώς στο «τι παίρνεις» Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση για τα υλικά του I phone .. Κάτι σχόλια πιο πάνω απλά μου προκαλούν γέλιο .. Το τηλέφωνο φέρει κορυφαία οθόνη , κορυφαία κάμερα (με το καλύτερο βίντεο εκεί έξω ) στερεοφωνικη ηχογράφηση πλέον , τα καλύτερα στέρεο ηχεία ,τα καλύτερα υλικά κατασκευής (μπρος πίσω τζαμί που σπάει πολύ δύσκολα -το τέσταρε ο Jerry rig πετώντας το δέκα φορές στην άσφαλτο και το κινητό δεν είχε ούτε σημάδι -και ατσάλινο πλαίσιο ,κορυφαία αυτονομία , ένα καινοτόμο και πολύ ασφαλές σύστημα αναγνώρισης προσώπου , τον καλύτερο επεξεργαστή εκεί έξω με διαφορά και προπάντων ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ με 6 έτη πλέον υποστήριξη .. Όλα τα αλλά είναι να ‘χαμε να λέγαμε … Υ.Γ Τα ρόλεξ ,τα Chopard ,τα Franck Müller των 6000-10.000€ είναι από ατσάλι αν αυτό σου λέει κάτι .. Για να πάρεις χρυσό ρολόι από τα παραπάνω μπραντ σκέψου ποσά χρειάζεσαι… Συνέχεια »

πετρακος

η κουβεντα με τα ρολογια εχει ξεφυγει…στα καλα αυτοματα ελβετικα ρολογια πληρωνεις περα απο τα υλικα,την συναρμολογηση εκαντονταδων μικροσκοπικων κομματιων και κατασκευη πολλων απο αυτων στο χερι απο τεχνιτες-καλλιτεχνες που στις περισσοτερες περιπτωσεις χρειαζονται μηνες.Δεν μιλαμε για κινεζους και ρομποτ με 3 ευρω μεροκαματο.Μην τα κανετε ολα αχταρμα.

4aNgo

@koukouroukou , @gregorio Δεν συγκρίνω την ποιότητα τον υλικών. Λιγο να σκεφτόμαστε δηλαδή. Αυτο που λεω οτι αυτο που εχουν κοινό η 2 εταιρίες ειναι οτι εχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του κοσμου ως κορυφαίες εταιριες η καθεμία στο χωρο της.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Είπα κι εγώ να αφήσω ένα σχόλιο’ ερώτηση’ για να βοηθήσω τον πρώτο φίλο, μήπως και τον γλιτώσω από τζάμπα έξοδα.
Κάπου διάβασα ότι το 82,5% των κερδών στην αγορά smartphones το έχει η apple και το υπόλοιπο 17,5% όλοι οι άλλοι κατασκευαστές μαζί. Αν δούμε και πόσο κοστολογείται η αξία ως εταιρείας μπορεί κάποιος να μου πει με σιγουριά πόσο είναι το κόστος παραγωγής κάθε iphone??? Μήπως είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θέλουν να ξέρουμε ότι είναι???

Panos ®

Το διαβάσαμε κι αυτό. Στερεοφωνική ηχογράφηση σε βίντεο είναι το νέο trend… Αν ζεις στο 2010 φυσικά. Το ταπεινό Νokia N8 μου, εν έτει 2010 έγραφε 720p βίντεο με οπτικά Zeiss και στερεοφωνικό ήχο, και με τέτοιο input gain που βιντεοσκοπούσα συναυλίες με πολλά κιλοβάτ ένταση, χωρίς να κλιπάρει ο ήχος. Και φυσικά με κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας, δεδομένων των 720p βέβαια. Άλλες συσκευές σήμερα βιντεοσκοπούν ηχογραφώντας τρισδιάστατο ήχο. Συνεχίστε κάποιοι να ανακαλύπτετε τον τρόχο που σας πουλάει η μηλοεταιρία. Οι καλύτεροι πελάτες είστε…

Chris_BMW

@Panos

Έλα ρε !!! Να υποθέσω είχε και τα αλλά δέκα πράγματα που έγραψα το N8 (του οποίου υπήρξα και εγώ κάτοχος);;;

Η να χαμε να λέγαμε και εσυ ;…

Panos ®

Chris_BMW: Εμ όταν μου αναφέρεις ως συνταρακτικό γεγονός τη βιντεοσκόπηση με ηχογράφηση στερεοφωνικού ήχου, απαιτείς να σε πάρουν στα σοβαρά; Σε λίγο η μηλοεταιρία θα διαφημίζει ως καινοτομία ακόμα και τη δυνατότητα να κάνεις κλήση, και από κάτω θα ζητοκραυγάζετε ορισμένα φυτά. Αλλά καλά σας κάνει και σας ξεζουμίζει για τα αυτονόητα. Του χρόνου, όχι φορτιστή, ούτε καλώδιο δε θα έχει στη συσκευασία.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολὺ καλὸ τὸ ἄρθρο. Τὰ iPhone δὲν ἀξίζουν τὰ λεφτά τους. Ὑπάρχουν πολὺ καλύτερα τηλέφωνα μὲ τὰ μισὰ χρήματα. Λαμβανομένου ὑπ΄ὄψιν ὅτι ἡ Appe ὑποβαθμίζει τὰ παλαιότερα μοντέλα της. Σοβαρὸ μειονέκτημα εἶναι καὶ ἡ μνήμη. Ὅσο ὑπάρχουν ἐκεῖνοι ποὺ πετᾶνε τὰ χρήματά τους, ἡ ἑταιρεία θὰ αὐξάνει τὶς τιμές της.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τι iPhone δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά τι σημασία σημασία έχει!??

-ψεύτομουρη να πουλάμε σε δουλειά να βρισκόμαστε

JD

Την ωρα που διαβαζα το αρθρο μου ηρθε email απο γνωστο καταστημα “iPhone XR: Έρχεται 26/10. Προπαράγγειλέ το τώρα!” , παταω το link και βλεπω airpods 199 ευρω , ακουστικα Beats 329 ευρω. Δικαιωνεται αλλη μια φορα αυτος που εβγαλε το video στο youtube ” γιατι τα Apple ειναι για ηλιθιους”.

gh114

έχοντας περασει και απο τισ τρεις πλατφορμες που υπαρχουν(wp8-10,android 2.3-8,ios 7-12) το μονο που εχω να πω ειναι οτι στο τελοσ της ημερασ θα αγορασει καποιοσ κατι που του αρεσει και του ταιριαζει και αν εχει τα λεφτα ασ παρει με τρια χιλιαρικα κινητο δε μπορει κανεισ να πει στον αλλο τι θα κανει τα λεφτα του. (IOS)το καλυτερο iphone για μενα ειναι το 6s plus τα υπολοιπα δε με ωθησαν να τα παρω οποτε και γι αυτο σταματησα σε αυτο ενα κινητο θηριο για την εποχη του το οποιο λειτουργει εωσ και σημερα απροβληματιστα και με τη τελευταια έκδοση ios (3 χρονων τηλεφωνο) respect στο support της apple. (WP)το τελευταιο δυστυχως windows phone που ειχα ηταν ενα lumia 1520 η καλυτερη τοτε καμερα του ανταγωνισμου μαζι με τη πιο ομορφη εξαρα οθονη που εχω δουλεψει ποτε σε κινητο και ελκυστικοτατο για μενα λειτουργικο για κινητα(με παρα πολυ λιγη υποστηριξη δυστυχως απο τους developers). (ANDROID) note 8 απλα πανεμορφο τηλεφωνο με το πενακι που ειναι πραγματικα πολυ ωραιο εξτρα feature οθοναρα και καμεραρα και το ανοιχτο και flexible android. εκει που θελω να καταληξω ειναι αντι να μαλωνουμε για το αν ειναι ακριβο γι αυτα που προσφερει ενα τηλεφωνο η… Συνέχεια »

ilias

Όχι δεν τα αξίζει. Ή μάλλον δεν τα αξίζει εδω στην Ελλάδα τουλάχιστον. Εξω θα υπάρχουν πακετα, συμβόλαιο κτλ που θα τα δίνουν πιο φτηνά….

Κουρκούμπας

“Αυτό δεν είναι είδηση, είναι όμως άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι η Apple βάζει πλέον το κέρδος πολύ ψηλότερα στους στόχους της από την ικανοποίηση του καταναλωτή και αυτό είναι κάτι που έχουν καταλάβει ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί της. Αν θέλει να μπορεί να δικαιολογεί και πάλι την τιμή των smartphone της και να μην εκτίθεται στα μάτια όσων γνωρίζουν από τεχνολογία, ” Τώρα σοβαρά το γράψατε ? Να μην εκτίθεται στα μάτια όσων γνωρίζουν από τεχνολογία ? Πλάκα μου κάνεις ? και ποιοι είναι αυτοί τελικά ? Και ποιοι είστε εσείς που κρίνετε αν μια εταιρεία βάζει πλέον το κέρδος ψηλότερα από την ικανοποίηση του καταναλωτή. Ξέρετε εσείς τι ικανοποίηση παίρνω εγώ σαν καταναλωτής ? ΣΟΒΑΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ? Θα σας έλεγα να βάλετε στην εξίσωση και την μεταπωλητική αξία ενός iphone αλλά και το γεγονός ότι ένα Iphone θα πάρει και 4 και 5 χρόνια iOS updates ενώ τα android αν πάρουν 1 ή 2 αναβαθμίσεις θεωρείται και επιτυχία αλλά τώρα τι το συζητάμε . Επίσης θα σας έλεγα να μιλήσουμε για το κομμάτι του κόστους ενός Ipnone έναντι μιας κινεζιάς και του άτυπου νόμου του εμπορίου ότι για να βγάλεις λεφτά πρέπει να πουλάς… Συνέχεια »

Agnostos13

Να βλέπεις σχόλια από άτομα που προσπαθούν να πείσουν οτι δεν παίρνουν iphone λόγω των «χαμηλών» του specs και όχι λόγω τιμής…αξία ανεκτίμητη!

Για όλα τα άλλα υπάρχει η Mastercard…

spirios1992

Παρενθεση.. η απλ δεν “αναγκαστηκε” να αποσυρει το Χ. απλα χρησιμοποει τα parts του για να φτιαχνει το ΧS που διαθετει ακριβοτερα.

Flagship killer

Όσο κι αν συμφωνώ με το κυρίως σώμα του θέματος (Φυσικά όχι σε όλα)
Για καθημερινή (Πέμπτη-Παρασκευή) είναι περίεργο που κοντεύει να κλείσει 24ωρο η δημοσίευση στην κορυφή, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει ίντριγκα….
Αποτυχημένη προσπάθεια πάντως, μιας και ούτε κακός χαμός έγινε, ούτε ρεκόρ σε σχόλια έκανε ούτε καν γκελ… ειλικρινά κρίμα για το techblog που όπως έχω πει ΔΕΝ είναι κλικοθηρικο site ή τουλάχιστον έτσι πίστευα…

Vaskor

Το μόνο που θα δούμε από την απλ του χρόνου, είναι τις ίδιες ακριβώς συσκευές, με ενισχυμένα κάποια σπεκς. Τίποτε άλλο. Περιμένετε και θα δείτε…

ΚώσταςD.

forneverarrow το πιο σωστό σχόλιο! Να ξέρεις ακριβώς το λόγο για τον οποίο έχεις διαλέξει μια συσκευή και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου! Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι αγοράζουν με διαφορετικές σκέψεις… Εκεί ποντάρει η apple… Το μόνο καλό είναι ότι ανεβάζει πολύ την τιμή η apple και οι υπόλοιποι όπως είναι λογικό θα ακολουθήσουν… Αλλά τέλος πάντων… Από τη στιγμή που μπορούμε να βρούμε και καλό smartphone μέχρι 350 ευρώ όλα καλά μέχρι στιγμής!!!

ΚώσταςD.

Το μόνο καλό;;;; Χαχαχαχα!!!! Αμα την θέλει την apple… Το μόνο καλό ήθελα να πω. *****

ΚώσταςD.

2 φορές μου την κάνει το λεξικό της google θέλει την apple μου φαίνεται… το μόνο κακό*****

Θοδωρής

Άμα το πιάσεις στα χέρια σου αυτό το «ρημάδι» το iPhone xs max είσαι έτοιμος να του δικαιολογήσεις την τερατώδη τιμή. Κόσμημα, τι να λέμε τώρα. Οι ναυαρχίδες του Android μοιάζουν φτωχοί συγγενείς δίπλα του.
Από εμπειρία χρήσης βέβαια δεν υπάρχει χαοτική διαφορά με τα παλιότερα iPhone (από 6 και μετά).
Αυτό είναι το καλό μετα iPhone. Τα πληρώνεις ακριβά, αλλά αργείς να νοιώσεις ότι έχεις μπαγιάτικο προϊόν στα χέρια σου.

Γιαννης

Απο ποτε εχουν τα καλυτερα στερεοφωνικα ηχεια?!?@?

Panos ®

Γέμισε ο τόπος αυτόκλητους υπερασπιστές/δικηγόρους της Apple ξαφνικά. Για δες κάτι πράγματα. Συνεχίστε παιδιά, μας χαρίζετε απλόχερα το γέλιο. Τελικά το πουλ μουρ, ο ξιπασμός και ο ψευτο-ελιτισμός, ακόμα και σε μια χώρα που διαλύεται, καλά κρατεί. Ρε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 😁😁😁

John Real

Για τους εξυπνους στα 300 ευρω κυκλοφορει το Honor 8X , προσφερει το 90% του iphone XS MAX (μονο σε video υστερει πολυ) στο 1/4 της τιμης και εμφανισιακα ειναι σχεδον ιδια.
https://youtu.be/yWj8ihJfh6U

ΑΝΔΡΕΑΣ

Έλεος κύριε Βλαχάκη!! Δεν θα με αφήσατε να ηρεμήσω δλδ? Ακούς εκεί τίτλος : Δεν αξίζει τα λεφτά του το iPhone!! Ε Λ Ε ΟΣ !! Οι καταναλωτές δεν αξίζουν τέτοιο innovation !! Τζάμπα τα δίνουμε! Liquid Retina με μόνο 950 ευρώ!! Μονή 12άρα!!!!! κάμερα με ζούμ !! ready for fast charging!!!!! ( ξεχωριστά το εξάρτημα . Μη γινουμε κλέφτες εε?) όπως τα είπε ο πιστός μας Chris_BMW Power M3 ! Ζητούμε τα ευτελή αυτά ποσά κατ εμε διότι έχουμε στέρεο ήχο.ηχογράφηση, τρομέρό γυαλί και ατσάλι γύρω γύρω ( ω να σου γα,,,ω premium) Και εδώ είναι το κρίσιμο παιδιά!! ΔΏΣΤΕ ΒΑΣΗ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ : Agnostos κλπ Πέρυσι ζητούσαμε πάλι λίγα , έναν καφε την ημέρα βρε αδερφέ !! Με αλουμίνιο (premium ε) πισω γυαλί εε κάπως fragile και οθόνη 2η κατηγορία από Samsung και αν θυμάστε μας έπιασαν τον κώ…ο. ( αλήτες haters , loosers!!) χρεώναμε 1200. Τώρα με όλα αυτά τα καλούδια που είπες CHRIS δεν έπρεπε να ξεκινά η τιμή προ φόρων 1.600 ? ΝΑΙ Η ΟΧΙ? ( ελπίζω να αναβαθμίσεις σύντομα , όχι μόνο στα λόγια πιστός ! Με το 6S θα μείνεις? Τουλάχιστον αγοράζεις κανά τραγουδι, ταινία , βιβλίο ? ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!! ΘΛΙΨΗ !!! 😔😒🤦‍♂️ 300.000.000… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

Ανδρέα χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές…

Flagship killer

Ανδρέα ελα παραδέξου, είσαι ο Αλέφαντος!

dim

Ρε παιδιά τι συζηταμε
Πριν 3 χρονια το S7 Edge βγήκε με 4 gb μνήμη και το αντίστοιχο της APPLE iphone 6 με….1 GB!!!!!

Και τωρα εν ετει 2018 εβγαλαν τηλέφωνο 1100 Ευρω το XR με μνήμη 3 GB!

Oσο για την μοστρα και τη λεζαντα που λετε,τα iphone πλεόν δεν εντυπωσιάζουν κανέναν,μοιάζουν εντελώς παρωχημένα σε σχέση πχ με Note8-9,s8-9,P20-,Oneplus 6,Mi8,Mi Mix κλπ

ΥΓ Και κάτι ακόμα,από που προκύπτει αυτό που λένε ολες οι κριτικές ότι το IOS ειναι δήθεν σταθερό και στιβαρό ενώ το Android δήθεν κολλάει κλπ???

ilias

Τι χολοσκάτε ρε αλάνια , όπου γουστάρει ο καθένας θα τα σκάσει (όλοι καπου τα σκάμε).
+1 για τον πρώτο φίλο να γλυτώσει το αιφονι (δεν φτανουν για όλους)!

mech.al.

Παιδιά μη ξεχνάτε οτι ο πραγματικός λόγος να αφαιρεθεί το headphone jack στο iPhone 7 ήταν να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας γιατί θα άρπαζαν από τους third party κατασκευαστές επειδή είχαν την πατέντα απο τηv lightning είσοδο. Η ανάλυση επι του θέματος τού Zack απο το κανάλι jerryrigeverything είναι παρακάτω…. Αν θυμηθούμε και το περιστατικό με υποχρονισμό επεξεργαστών, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πολλές αμαρτίες.
https://youtu.be/PmTSN4zWeQ0

Nikopoup

Βλέπω ότι αφαιρούμε και τα σχόλια που κάνουν λόγο για click bait τίτλους

godis

Η Nikopoup Στο σπιτι σου αν ερθει καποιος δειξει αγενεια και ειναι προσβλητικος θα τον ξαναβαλεις μεσα;καταλαβαινεις νομιζω.

DarkShadow

4. Μεταπώληση.

Agnostos13

@Nikopoup:
Γιά να πας να αγοράσεις iphone γίνεται όλη η δουλειά!
Θαρρείς θέλουν να κρύψουν κάτι;

Nikopoup

@Agnostos13 αν ήθελα θα σπαμαρα κάθε μέρα 10 σχόλια 🙂
@godis αν κάποιος δεν θέλει την γνώμη μας ας απενεργοποιησει τα σχόλια. Όταν ανεβάζεις σχόλια για να μαζέψεις comment από κάτω θα δέχεσαι και την κριτική αν φυσικά είναι κόσμια.

Αλέξανδρος

Πολύς λόγος για το τίποτα. Δε ξέρετε την μηλιά; Αφού τα βρίσκει και τα κάνει “μπράβο” της, γιατί χολοσκάτε οι υπόλοιποι; Δε μπορώ να πιστέψω ότι μετά από τόσα ΧΡΌΝΙΑ που πλέον έχουμε δει τι καπνό φουμάρει η εν λόγω εταιρεία (τι να πρωτοθυμηθεί κανείς) ασχολείστε μαζί της.
Πριν από 2 χρόνια θα γινόταν ο κακός χαμός στα σχόλια για να την υπερασπιστούν οι ακόλουθοι της και φυσικά άλλοι τόσοι που θα έκραζαν την μηλιά για το κλέψιμο που κάνει.
Μόλις 67 σχόλια με αυτό που γράφω τώρα δείχνουν ότι πολλοί από μας θέλουν να ασχοληθούν με πραγματικές καινοτομίες και όχι αν μεγάλωσε μια ίντσα τα κινητά της η Apple και ζητάει 500+€.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σοβαρές εταιρείες και καινοτομίες που έρχονται, ας δούμε τα αναδιπλούμενα κινητά και τις δυνατότητες που θα φέρουν.
Όλα τα άλλα έχουν χιλιοειπωθεί πιστεύω.

Agnostos13

@Nikopoup:
Έλα πες την αλήθεια…καταβάθος θες να πάρεις iphone και δεν ξέρεις πως θα το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου! 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone SE iPhone XR

Το επόμενο iPhone SE θα μοιάζει με το iPhone XR

Το επόμενο iPhone SE θα αλλάξει σχεδιασμό και, σύμφωνα με φήμες, θα γίνει πανομοιότυπο με το iPhone XR από το 2018.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Business Apple iPhone iPhone 11

30% αύξηση στην παραγωγή των iPhone ετοιμάζει η Apple

Η μεγάλη ζήτηση των νέων iPhone 12 αλλά και η τεράστια επιτυχία του iPhone SE αναγκάζει την Apple να αυξήσει την παραγωγή όλων των μοντέλων.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.