Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Η Samsung έφερε τα νέα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy A, με τα Samsung Galaxy A52 και Galaxy A72 να δείχνουν πως οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να είναι προσιτές σε όλους τους χρήστες, καθώς είναι εξοπλισμένα με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ειδικά στον τομέα της οθόνης, των καμερών αλλά και στην αυτονομία της μπαταρίας, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μια περιουσία για να τα αποκτήσουν.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Samsung Galaxy A52

Το Galaxy A52 έρχεται «με σασί» που χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες γωνίες και στο μπροστινό του μέρος διαθέτει οθόνη Infinity-O τεχνολογίας Super AMOLED στις 6.5”, με προστασία οθόνης Gorilla Glass 5, με ανάλυση FullHD+ 1080×2400 pixels που ξεχωρίζει για τη φωτεινότητά της που μπορεί να φτάσει έως και τα 800nits, κάνοντας τη χρήση της συσκευής κάτω από έντοντες συνθήκες φωτός, μια εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που κάνει τις οθόνες AMOLED να ξεχωρίζουν είναι το βαθύ μαύρο χρώμα αλλά και τα έντονα χρώματα που ξεπηδούν από την οθόνη, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό συνολικό αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι και αυτός ένα τομέας που κάνει το Galaxy A52 να ξεχωρίζει, καθώς η Samsung έχει φροντίσει να τον ανεβάσει στα 90Hz για τη 4G έκδοση και στα 120Hz για την 5G έκδοση, κάνοντας τη χρήση της συσκευής πιο ομαλή σε σχέση με την περσινή σειρά Α. Σημαντικό είναι επίσης το ότι η Samsung έχει εφοδιάσει την οθόνη του Galaxy A52 με την τεχνολογία Eye Comfort Shield η οποία με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μειώνει το μπλε φως, με συνέπεια να μειώνεται η κούραση των ματιών κατά την πολύωρη χρήση, ενώ με την τεχνολογία Real Smooth, η κίνηση στην οθόνη παραμένει ομαλή ανεξάρτητα με το αν παίζουμε κάποιο game ή απλά κάνουμε scroll στην οθόνη σε μη απαιτητικές εφαρμογές.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Στο εσωτερικό του Samsung Galaxy A52 θα βρούμε το λειτουργικό σύστημα Android 11 με OneUI 3.1, τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 720G για τη 4G έκδοση, και τον Snapdragon 750G για τη 5G έκδοση, με τη μνήμη RAM και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να προσφέρονται σε δύο εκδόσεις και να φτάνουν τα 6GB/128GB αλλά και 8GB/256GB*, ενώ ευχάριστη προσθήκη είναι και η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD (που πωλούνται χωριστά) μέχρι τη χωρητικότητα του 1TB.

Στον τομέα των καμερών το Samsung Galaxy A52 ξεχωρίζει καθώς έρχεται εξοπλισμένο με 4 κάμερες που εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητες λήψεις τους. Στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε μια Ultra Wide κάμερα των 12MP (f/2.2), την κύρια κάμερα στα 64MP (f/1.8) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) με δυνατότητα καταγραφής FullHD video στα 60fps αλλά και 4Κ στα 30fps. Επίσης έχουμε έναν αισθητήρα Depth στα 5MP (f/2.4) αλλά και έναν Macro στα 5MP (f/2.4), με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιοτικό. Αυτό οφείλεται κυρίως στο OIS το οποίο φροντίζει οι λήψεις μας να είναι σταθερές ακόμα και ενώ κινούμαστε αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η ultra wide κάμερα προσφέρει δυνατότητα καταγραφής σε οπτικό πεδίο 123 μοιρών, παρόμοια με το ανθρώπινο μάτι, έτσι ώστε να καταγράφουμε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο.

Επιπλέον, έχουμε τη Macro κάμερα η οποία καταφέρνει να αναδείξει τις λεπτομέρειες στην εικόνα μας σε κοντινή απόσταση, και εφαρμόζει φυσικό bokeh εφέ έτσι ώστε το θέμα μας να ξεχωρίζει από το φόντο, ενώ με τη λειτουργία Super Steady τα video που καταγράφουμε είναι ομαλά και σταθερά, αυξάνοντας τη συνολική ποιότητά τους σε συνδυασμό και με τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας της κύριας κάμερας των 64MP. Στο μπροστινό μέρος του Galaxy A52 έχουμε τη selfie κάμερα των 32MP (f/2.2) κάτω από την Infinity-O display για την καταγραφή των αγαπημένων μας selfie, με δυνατότητα καταγραφής FullHD αλλά και 4Κ video στα 30fps, αλλά και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με το bokeh εφέ να ξεχωρίζει για την ποιότητά του.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Το Samsung Galaxy A52 έρχεται με πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε σκόνη και νερό** , είναι εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh η οποία έχει αυτονομία με μέση χρήση έως 2 ημερών*** ενώ υποστηρίζεται η γρήγορη φόρτιση 25W Super Fast Charging με την αγορά του κατάλληλου φορτιστή.

Η Samsung όπως είναι φυσικό έχει μεριμνήσει και για τους gamer χρήστες καθώς δεν είναι μόνο ο Surround ήχος από τα ηχεία στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής που αναβαθμίζουν την gaming εμπειρία, αλλά και το Game Booster. Η συγκεκριμένη λειτουργία μεγιστοποιεί τις επιδόσεις της συσκευής κατά τη διάρκεια των games, δίνοντας ομαλά γραφικά, ενώ όσο περισσότερο παίζουμε, η συγκεκριμένη λειτουργία “μαθαίνει” τις συνήθειές μας και βελτιώνει αυτόματα τη μπαταρία, τη θερμοκρασία αλλά και τη μνήμη που χρησιμοποιείται για τα games που έχουμε εγκαταστήσει.

Κάτω από την Infinity-O display θα βρούμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με τον οποίο το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του Galaxy A52 γίνεται ακόμα πιο ασφαλές, ενώ η ασφάλεια της συσκευής βρίσκεται σε ασφαλή χέρια καθώς η Samsung παρέχει ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων από κακόβουλο λογισμικό μέσω του Samsung Knox.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Samsung Galaxy A72

Το Samsung Galaxy A72 είναι το δεύτερο νέο μέλος της σειράς με τη Samsung, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οθόνη Infinity-O τεχνολογίας Super AMOLED με μέγεθος 6.7” και Gorilla Glass 5, ρυθμό ανανέωσης 90Hz και ανάλυση 1080×2400 pixels FullHD+, με τη φωτεινότητα να φτάνει τα 800nits για να μπορούμε να χειριζόμαστε τη συσκευή με άνεση ακόμα και κάτω από τον ήλιο σε συνθήκες υψηλής φωτεινότητας. Με μια τέτοια Super AMOLED οθόνη τα χρώματα ξεχωρίζουν και το μαύρο είναι πιο έντονο από ποτέ, με τη Samsung να έχει καταφέρει να ξεχωρίζει με την ποιότητα των Super AMOLED οθονών που εφοδιάζει τις συσκευές της.

Μετά το Samsung Galaxy A52, το Galaxy Α72 είναι και αυτό εφοδιασμένο με την τεχνολογία Eye Comfort Shield2 που με τις καταλληλες ρυθμίσεις μειώνει το μπλε φως για να μειώνεται η κούραση των ματιών μας κατά την πολύωρη χρήση, ενώ η τεχνολογία Real Smooth βελτιώνεται την κίνηση στην οθόνη, διατηρώντας την ομαλή ανεξάρτητα με την εφαρμογή που “τρέχουμε” κατά τη χρήση της συσκευής μας, με τη συνολική εμπειρία χρήσης να αναβαθμίζεται αισθητά.

Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό “κόσμο” του Samsung Galaxy A72 θα δούμε πως τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 11 μέσω του περιβάλλοντος OneUI 3.1 της Samsung, ενώ όσον αφορά το hardware θα βρούμε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 720G, και επιλογές για 6GB/8GB μνήμης RAM αλλά και 128GB/256GB* εσωτερικού χώρου αποθήκευσης με δυνατότητα επέκτασης μέχρι το 1TB χρησιμοποιώντας κάρτες microSD που πωλούνται χωριστά.

Στα οπτικά μέρη του Samsung Galaxy A72, έχουμε 4 κάμερες στο πίσω μέρος που αποτελούνται από έναν Ultra Wide φακό στα 12MP (f/2.2), την κύρια κάμερα στα 64MP (f/1.8) με OIS (Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας) και δυνατότητα καταγραφής FullHD video στα 60fps αλλά και 4Κ στα 30fps. Έχουμε επίσης τη Macro κάμερα των 5MP (f/2.4) αλλά και την Telephoto κάμερα στα 8MP (f/2.4) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, που διαθέτει οπτικό zoom 3x και 30x Space zoom για να φωτογραφίζουμε ακόμα και τα πιο μακρινά αντικείμενα σε υψηλή ποιότητα.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Με τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας που βρίσκεται στην κύρια και την Telephoto κάμερα της συσκευής, πραγματοποιούμε σταθερές λήψεις όχι μόνο όταν βρισκόμαστε σε κίνηση αλλά και όταν ο φωτισμός δεν είναι ο κατάλληλος για τη λήψη φωτογραφιών. Η ultra wide κάμερα προσφέρει δυνατότητα καταγραφής σε οπτικό πεδίο 123 μοιρών, αποτυπώνοντας περιεχόμενο που είναι ορατό όσο είναι ορατό και από το ανθρώπινο μάτι, έτσι ώστε να καταγράφουμε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο με μια μόνο λήψη.

Όσον αφορά τη Macro κάμερα η οποία αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια στην εικόνα μας σε κοντινή απόσταση, και εφαρμόζει bokeh εφέ έτσι ώστε το θέμα μας να ξεχωρίζει από το φόντο. Στη μπροστινή επιφάνεια του Galaxy A72 έχουμε τη selfie κάμερα των 32MP (f/2.2) για να βγάζουμε τις αγαπημένες μας selfie, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως μπορούμε να καταγράψουμε FullHD αλλά και 4Κ video υψηλής ποιότητας στα 30fps.

Το Samsung Galaxy A72 διαθέτει IP67 πιστοποίηση για να αντέχει σε σκόνη και νερό** για έως 30 λεπτά στο βάθος του ενός μέτρου, είναι εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh η οποία έχει αυτονομία με μέση χρήση έως 2 ημερων*** ενώ υποστηρίζεται η γρήγορη φόρτιση 25W Super Fast Charging με την αγορά του κατάλληλου φορτιστή για να μη χάνουμε πολύτιμες ώρες της ημέρας έχοντας απλά τη συσκευή μας να φορτίζει με τις ώρες.

Για τους φίλους των games, οι οποίοι θα απολαμβάνουν και αναβαθμισμένο ήχο λόγω του Surround ήχου από τα ηχεία που βρίσκονται εγκατεστημένα στο πάνω και κάτω μέρος του Galaxy A72, υπάρχει η λειτουργία Game Booster. Μόλις ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία, οι επιδόσεις της συσκευής απογειώνονται, με τα games να αποδίδουν ομαλά γραφικά, ενώ όσο περισσότερο παίζουμε, το Game Booster “μαθαίνει” τις συνήθειές μας και βελτιώνει αυτόματα τη μπαταρία, τη θερμοκρασία αλλά και τη μνήμη του Galaxy A72.

, Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που κάνουν τη διαφορά

Τέλος, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα της συσκευής γίνεται με τη χρήση αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα στην Infinity-O display, ενώ τα δεδομένα μας παραμένουν ασφαλή με την ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων από κακόβουλο λογισμικό και απειλές μέσω του Samsung Knox, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διασφαλίζει το ότι μόνο εμείς έχουμε πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα και πως δεν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης της συσκευής μας.

Τα Samsung Galaxy A52 και Galaxy Α72 δείχνουν την ικανότητα που έχει η Samsung να φέρει high-end χαρακτηριστικά στη σειρά Α, έτσι ώστε να τα κάνει προσιτά σε όλους τους χρήστες, προσφέροντάς τους smartphones που ξεχωρίζουν τόσο για την ποιότητα κατασκευής αλλά και τις δυνατότητές τους.

* Ο πραγματικός διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης μπορεί να εξαρτάται από το προεγκατεστημένο λογισμικό.
** Τα Galaxy A52, Α52 5G και Α72 έχουν πιστοποίηση IP67. Οι δοκιμές έγιναν σε γλυκό νερό, σε βάθος έως 1 μέτρο, έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για την παραλία, χρήση σε πισίνα και νερό με σαπουνάδα. Σε περίπτωση που πέσει υγρό που περιέχει ζάχαρη πάνω στο smartphone, ξεπλύνετε τη συσκευή σε καθαρό, στάσιμο νερό ενώ πατάτε ταυτόχρονα τα πλήκτρα. Ασφαλές μόνο σε χαμηλή πίεση νερού. Η υψηλή πίεση νερού, όπως το νερό της βρύσης ή το ντους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή.
*** Η ονομαστική (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 4.370 mAh για Galaxy A52, A52 5G και 4.860 mAh για A72, αντίστοιχα. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον του δικτύου, τις λειτουργίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, τη συχνότητα των κλήσεων και των μηνυμάτων, τον αριθμό φορτίσεων και πολλούς άλλους παράγοντες.

Sponsored by Samsung

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.