Τα νέα OnePlus 8 ανακοινώνονται στις 14 Απριλίου

Τα νέα OnePlus 8 και OnePlus 8 Pro θα ανακοινωθούν στις 14 Απριλίου σε online event που ανακοίνωσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία. Σε ένα κόσμο με τα Huawei smartphones να απευθύνονται μόνο σε “ειδικούς” λόγω της απουσίας από αυτά του Google Play, μια από τις εταιρείες που παραμένει σταθερή στην αγορά του Android είναι η OnePlus με τίμια μοντέλα που πάντα κάτι νέο έχουν να παρουσιάσουν.

Όπως δηλώνει η OnePlus, “Με τη σειρά OnePlus 8, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την πιο ισχυρή και πανέμορφη σειρά smartphone μας, συνδυάζοντας δυνατότητες γρήγορων ταχυτήτων 5G, οθόνες με υψηλό refresh rate 120Hz”.

OnePlus 8 Pro

Το OnePlus 8 Pro λέγεται ότι θα έχει οθόνη 6.78 ιντσών με ανάλυση QHD+ και panel τύπου S-AMOLED. Ο ρυθμός ανανέωσης θα ανέρχεται στα 120Hz και θα υπάρχουν curved άκρες αλλά και punch-hole για την φιλοξενία της κάμερας των 16MP.

Εσωτεικά θα “ζει” ο Snapdragon 865 σε συνδυασμό με 8GB ή 12GB μνήμη RAM τύπου LPDDR5 ενώ στον αποθηκευτικό χώρο θα υπάρχουν 128 ή 256GB. Επίσης, στον τομέα της κάμερας θα υπάρχει τετραπλή διάταξη στην πλάτη με κύριο αισθητήρα στα 48MP και θα συνοδεύουν 48MP, 8MP και 5MP.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Η μπαταρία του OnePlus 8 Pro λέγεται ότι θα έχει χωρητικότητα 4.510 mAh με γρήγορη φόρτιση 30W, ασύρματη γρήγορη φόρτιση 30W και 3W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

OnePlus 8

Το OnePlus 8 θα έχει μικρότερη οθόνη στις 6.55 ίντσες και ανάλυση FHD+ για ακόμη μία φορά panel τύπου S-AMOLED. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση ο ρυθμός ανανέωσης θα ανέρχεται στα 90Hz και θα υπάρχει punch-hole για την φιλοξενία της front facing κάμερας των 16MP.

Τα “γρανάζια” θα γυρίζει ο Snapdragon 865 σε συνδυασμό με 8 ή 12GB μνήμη RAM τύπου LPDDR4X και αποθηκευτικό χώρο στα 128 ή 256GB. Σε αυτήν την περίπτωση στην πλάτη θα υπάρχουν τρεις κάμερας με κύρια στα 48MP και θα συνοδεύουν 16MP και 2MP.

Στον τομέα της μπαταρίας θα υπάρχουν επίσης διαφορές. Αρχικά, στην χωρητικότητα η οποία θα πέσει στα 4.300mAh και δεύτερον, το OnePlus 8 δεν θα έχει ασύρματη φόρτιση και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα υπάρχει υποστήριξη για 30W fast charge.

Επεξεργάστηκε την 9 Απριλίου 2020 17:43

Σχόλια

  • Σε περιμένω πως και πως. Θα μας απογοητεύσει λίγο σχεδιαστικά αλλά σε όλα τα άλλα είναι super (ταχύτητα, αναβαθμίσεις, υποστήριξη).

  • Αν δεν ήμουν εγκλωβισμένος στο οικοσύστημα της Apple θα της έδινα μια ευκαιρία της one plus.
    Έτσι να δοκιμάσω το Android ξανά (Η προηγούμενη εμπειρία μου ήταν το μακρινό 2012 με ένα Galaxy S3 .. το χειρότερο τηλέφωνο που είχα στη ζωή μου )

    Μπορεί και να της δώσω δεν ξέρω . Τουλάχιστον μέχρι να βγει το επόμενο I phone . Αν δεν χάσω πάνω από 50-100 € με το πάρε δώσε του Xs max και του νέου one plus 8.

    • Chris αξίζει το Android στην pure μορφή του (pixel, oneplus) εμείς που μάθαμε με iPhone και απλότητα δεν θελουμε να έχουμε 2 εφαρμογές φωτογραφίες, 2 μηνυμάτων κτλ.

    • Και εγώ το ίδιο ήμουν και μετάνιωσα πικρά. Θα βγω λίγο off topic αλλά πιστεύω αξίζει να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας. Είχα δεθεί στο iOS για μια πενταετία και έτρεμα στην ιδέα της μετάβασης μέχρι που αποφάσισα πριν δυο μήνες να ανανεώσω το συμβόλαιο και να πάρω νέα συσκευή. Να πω εδώ ότι δεν είχα πρόβλημα να διαθέσω μέχρι 1200€ (τα 809 τα καλύπτει ο πάροχος υπό μορφή δόσεων άρα θα έβαζα άλλα 400 μετρητά) αλλά όποιο cost saving θα ήταν καλοδεχούμενο. Για να μην πολυλογώ, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που απλά ΔΕΝ με προσέλκυε κανένα iPhone! Είχα το 8 τα προηγούμενα 2 χρόνια και ήμουν ευχαριστημένος αλλά ήθελα κάτι μεγαλύτερο και με καλύτερη μπαταρία. Το 11 καλό αλλά δεν έβλεπα ουσιαστική διαφορά στη χρήση, απλά ένα μεγαλύτερο iPhone 8 με μια δεύτερη κάμερα (στο μεταξύ με αφήνει αδιάφορο η κάμερα στα κινητά γιατί είμαι DSLR entusiast) και πιο μεγάλη οθόνη που δεν μπορούσα να την αξιοποιήσω. Το 11 Pro έχει τέλεια οθόνη αλλά πάλι... αναξιοποίητη. Τίποτα δεν μου δικαιολογούσε μια τόσο ακριβή επένδυση τη στιγμή που έπρεπε να πάρω κάτι γιατί η μπαταρία του 8 με δυσκόλευε καθημερινά από τη φθορά της. Τελικά με έπεισε ο υπάλληλος στην εξυπηρέτηση να πάρω το S10 Plus 512GB Ceramic έκδοση που ήταν στα 800€... Το πήρα με μισή καρδιά και έφυγα. Περιττό να πω ότι έπαθα ένα αρχικό σοκ όταν το setαρα και έβαλα την ανάλυση σε wqhd+, αλλά το μεγαλύτερο σοκ ήλθε όταν άρχισα με τον καιρό να το συνηθίζω: βρήκα free λύσεις για να κάνω τη δουλειά που έκανα πληρώνοντας συνδρομές (τις οποίες φοβόμουν να χάσω αν άλλαζα σε android). Αξιοποιώ αυτή την υπέροχη οθόνη πλήρως με split screen και pop up windows, κάτι που απουσιάζει αδικαιολόγητα από το iPhone. Έχω μισό terabyte αποθηκευτικό χώρο για 800€ κάτι που δεν μπορούσα να αγοράσω σε iPhone ούτε έπειτα από ένα χρόνο κυκλοφορίας. Οπότε, ας είμαστε open minded. Το Android ωρίμασε, το One UI της Samsung δεν υπολοίπεται σε τίποτα του iOS, ούτε και τα άλλα UI δηλαδή.

      Το One Plus 8 τώρα... Δεν θα κρίνω συσκευές, με τέτοια specs σίγουρα θα πετούν. Θα σταθώ λίγο στην πορεία τους. Ξεκίνησε ως flagship killer εταιρία που "άκουγε" τα θέλω της κοινότητας και έφτασε σε σημείο να γίνει βασιλικότερη του βασιλέως! Το τραγικό είναι ότι εκεί που συνήθως κυριαρχούσε (στα upper mid range) πλέον δεν συμφέρει ειδικά αν σκεφτείς ότι έχει απέναντή της μια Xiaomi. Όπως και στην περίπτωση του OP 7, νομίζω ότι θα κυκλοφορήσει το 8 μόνο και μόνο για να έχει κάτι που δεν ξεφεύγει τιμολογιακά από το παρελθόν της.

      • OnePlus θα παρεις για την ομαλοτητα του android οπου φτανει σε επιπεδα το stock android,oneplus θα πάρεις για το after sale service,οπου δεν το φτανει ουτε η apple πλεον,oneplus θα παρεις και για τις αναβαθμίσεις οπου και εκει φτανει το stock android,ειναι πραγματικα ανούσιο να συγκρίνεις oneplus με Xiaomi,η μερα με την νυχτα είναι,την ομαλοτητα του oxygen os δεν θα την βρεις σε κανενα android smartphone

        • Συμφωνώ και με foreverarrow (ρε μπαγάσα την έκανες την μετάβαση και σου άρεσε. Δεν το περίμενα) και με Kostas

          • Ειχα μια αμφιβολία με την μπαταρια,αλλα μετα απο 2-3 ρυθμίσεις βγαζει ανετα 7 ωρες,οποτε με βλέπω να μενω για παραα πολυ καιρο στην OnePlus

          • Ούτε εγώ το περίμενα αλλά τελικά ναι... το android δεν είναι αυτό που ήταν το 2015, Ούτε το iOS έχει εξελιχθεί όπως θα έπρεπε από τότε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.