Τα πάντα για τον in-display αναγνώστη αποτυπωμάτων του OnePlus 6T από τον CEO της OnePlus

ceo oneplus in-display αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων oneplus 6t, Τα πάντα για τον in-display αναγνώστη αποτυπωμάτων του OnePlus 6T από τον CEO της OnePlus

Μετά την επιβεβαίωση για την αφαίρεση της θύρας 3.5mm ακουστικών και τη βελτιωμένη αυτονομία του OnePlus 6T, ήρθε η στιγμή για το Screen Unlock, τον in-display αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσω του CEO της OnePlus, Pete Lau.

Ο Pete Lau, CEO της OnePlus, έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το χαρακτηριστικό το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία για παραπάνω από ένα χρόνο, με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη να ονομάζεται Screen Unlock, ο οποίος σύμφωνα με το CEO, ανταποκρίνεται στο άγγιγμα με μεγαλύτερη ταχύτητα, άνεση, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Ο CEO της OnePlus αναφέρθηκε στο ότι το Screen Unlock είναι κάτι παραπάνω από ένα εξάρτημα τοποθετημένο πίσω από την οθόνη μιας και εκμεταλλεύεται το software και το hardware του OnePlus 6T για να λειτουργεί όσο πιο τέλεια γίνεται. Αποτελείται από ένα οπτικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος μαζί με ένα μικρό φακό καταγράφει το δακτυλικό αποτύπωμα όσο ο χρήστης το πιέζει στην οθόνη η οποία χρησιμοποιείται σαν μια πηγή φωτός που “σχεδιάζει” το περίγραμμα του αποτυπώματος.

Στη συνέχεια, οι διαστάσεις και όλες οι λεπτομέρειες του αποτυπώματος αποθηκεύονται στην “Trust Zone” του Snapdragon 845, η οποία είναι ένα μέρος του επεξεργαστή στο οποίο αποθηκεύονται οι πληροφορίες για το δακτυλικό αποτύπωμα έτσι ώστε κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή, να γίνεται σύγκριση του αποθηκευμένου αποτυπώματος με αυτό που αγγίζει την οθόνη σε κάθε προσπάθεια. Όταν τα δύο αποτυπώματα ταιριάζουν απόλυτα, τότε πραγματοποιείται και το ξεκλείδωμα της συσκευής, με το αποθηκευμένο δακτυλικό αποτύπωμα να είναι αποθηκευμένο σε αυτό το άκρως ασφαλές σημείο του επεξεργαστή, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο ίδιος με αυτόν του OnePlus 6.

Η OnePlus ξόδεψε μήνες στο να μειώσει τα millisecond που χρειάζονται για το ξεκλείδωμα της συσκευής ενώ ταυτόχρονα άλλαξε το animation του ξεκλειδώματος έτσι ώστε να δώσει στους χρήστες μια πιο ικανοποιητική εμπειρία η οποία θα είναι πάνω από όλα ακριβής στη λειτουργία της και ασφαλής για τον κάτοχο του OnePlus 6T. Είναι μια τεχνολογία στην οποία η OnePlus εργάζεται εδώ και καιρό, με τα prototype να δοκιμάζονται στο OnePlus 5T και τα αποτελέσματα να δείχνουν πως δεν ήταν γρήγορο και αξιόπιστο έτσι ώστε να ενσωματωθεί σε αυτό.

Πλέον, μετά από συνεχείς δοκιμές και βελτιώσεις του Screen Unlock, η OnePlus είναι έτοιμη να το παρουσιάσουν σε όλον τον κόσμο μέσω του OnePlus 6T και να ικανοποιήσουν τους χρήστες με την ταχύτητα και την αξιοπιστία αυτής της τεχνολογίας που θα δούμε στην παρουσίαση της συσκευής στην παρουσίασή της στις 17 Οκτωβρίου.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.