Τα smartphone με all-screen οθόνη κυριαρχούν στην αγορά

έρευνα παραγγελίες all screen οθόνες 2018, Τα smartphone με all-screen οθόνη κυριαρχούν στην αγορά

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Sigmaintell Consulting, για την οποία έγινε αναφορά στο DigiTimes, οι παραγγελίες για all-screen οθόνες smartphone ξεπέρασαν το 50% για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η τάση της αγοράς των smartphone αναφορικά με τις οθόνες τους δείχνει τη μετάβαση σε συσκευές που η μπροστινή τους επιφάνεια θα καλύπτεται από την οθόνη χωρίς κάποιο άλλο χαρακτηριστικό να χαλάει την αισθητική της συσκευής. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως το ποσοστό των παραγγελιών για το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν στο 42%, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε στο 55% για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, κάνοντας τις οθόνες αυτού του τύπου το μεγαλύτερο trend της αγοράς.

Οι εταιρείες που κυριαρχούν σε αυτές τις οθόνες είναι η Samsung Display, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της αγοράς, με τις Tianma Microelectronics, BOE Technology και AU Optronics να ακολουθούν. Όσον αφορά τον τύπο των all-screen οθονών που κυκλοφορούν στην αγορά, οι παραγγελίες που αφορούν οθόνες AMOLED και LTPS (Low-temperature polycrystalline silicon) είναι περισσότερες από αυτές που είναι τύπου a-Si (Amorphous silicon), με την έρευνα να προβλέπει πως η αγορά των smartphone θα διαθέτει all-screen οθόνες σε ποσοστό 60% μέχρι το τέλος του 2018.

Τέλος, η έρευνα προβλέπει πως το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% το 2020, με τις οθόνες AMOLED και LTPS να αποτελούν την πλειοψηφία των all-screen οθονών για smartphone, δείχνοντας πως μπορεί να υπάρχει μέλλον με οθόνες χωρίς notch και συσκευές που η μπροστινή τους επιφάνεια θα καλύπτεται ολόκληρη από οθόνη.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisA

Το κινητο της φωτο ειναι αληθινο η mockup?
Αν ειναι αληθινο, ποιο ειναι;

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

φωνάζαμε καποιοι που βλεπουμε μπροστά και κραζαμε τα μπεζελοτηλεφωνα της sony,apple,htc….

να που ειχαμε δικιο…. και το κακό ειναι οτι οταν εχεις δικιο δεν το βρισκεις ποτέ!!!

Μάκης

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš λέει:
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ……………………….!

JohnWave

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš, σιγά μην βγουν να πουν ότι είχαμε δίκιο. Το ίδιο και για τις oled. Από άτομα που μιλούν άσχημα μην περιμένεις ποτέ να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Είναι ο χαρακτήρας τέτοιος.

ilias

All Screen – Notch

Pick one….

Ιωάννης jb

Τιαματ και λοιποί πόσο τραγικοί παίζει να είστε?? Αντε να σας δώσουμε και ένα βραβείο ή ένα δίπλωμα μαντικης μπας και βγάλετε κανα φράγκο ως μέντιουμ..
Λες και θέλει πολύ μυαλό να σκεφτεί κάποιος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε ένα σκέτο γυαλί στα χέρια μας και σε λίγα περισσότερα ένα ολόγραμμα που θα βγαίνει από το έξυπνο ρολόι που θα έχουμε στον καρπό μας

godis

Κανω την εξης προβλεψη απο τωρα και παρακαλω να καταγραφει στην μνημη ολων σας….θα ερθει η εποχη που απο το απολυτο τζαμι θα ξαναγυρισουμε στα μπεζελ γιατι;;; γιατι απλα μετα ολα τα κινητα θα ειναι το ιδιο εξωτερικα οποτε τα ελαχιστα μπεζελ που θα επικρατησουν θα τα διαφοροποιουν.!!!

JohnWave

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš, την πήραμε την απάντησή μας :p

@godis, πιστεύω πως όταν το design γίνει ίδιο σε όλες τις συσκευές (όλο οθόνη), το επόμενο βήμα θα έχει να κάνει με τις αναδιπλούμενες οθόνες και τις δυνατότητές τους. Εκεί θεωρώ πως θα δοθεί η επόμενη μάχη στο μέλλον αφού πρώτα εξαντληθεί το θέμα των καμερών το οποίο έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.