Τα smartphones που ξεχώρισε η συντακτική ομάδα του Techblog για το 2020

, Τα smartphones που ξεχώρισε η συντακτική ομάδα του Techblog για το 2020

Η χρονιά τελείωσε και η συντακτική ομάδα του Techblog σας παρουσιάζει τα smartphone που ξεχώρισε για το 2020. Όπως έχουμε πει, το “καλύτερο” για τον καθένα διαφέρει, ανάλογα με τις ανάγκες, το budget αλλά και το τι ακριβώς ζητάει από το smartphone του. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα smartphones που ξεχωρίσαμε για το 2020 και τους λόγους. Ποιο smartphone είναι αυτό που ξεχωρίσατε εσείς;

Sony Xperia 1 II

To 2020 ήταν μια χρονιά με πολλά αξιόλογα smartphones. Το πανέρι είχε από όλα, κινητά με 199 ευρώ, 800, 1000, 1350 ακόμα και 2000+ ευρώ. Το 2020 είδαμε περισσότερα foldable smartphones, καλύτερες κάμερες, γρηγορότερη φόρτιση, πανίσχυρους επεξεργαστές για gaming. Ήταν μια γεμάτη χρονιά και δύσκολα μπορώ να αποφασίσω για το ποιο ήταν το smartphone που ξεχώρισα. Στη λίστα με αυτά που θυμάμαι είναι σίγουρα τα Galaxy S10 Lite και Realme X50 Pro αλλά και το πιο φρέσκο iPhone 12 Pro Max. Επειδή όμως θα πρέπει να αναφέρω ένα μόνο μοντέλο, θα ήθελα να κρατήσετε για την χρονιά που φεύγει το Sony Xperia 1 II με την υπέροχη οθόνη OLED 4K HDR, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και το ξεχωριστό UI με τις καλοδουλεμένες εφαρμογές Cinema Pro και Photo Pro.
Κώστας Βλαχάκης

Samsung Galaxy Z Fold 2

Το έχω πει πολλές φορές, όμως θα το πω ξανά: αν πας μία φορά σε foldable, δε γυρίζεις πίσω. Αν και μεταξύ Galaxy Fold και Galaxy Z Fold 2 πήγα σε αρκετές συσκευές, τόσο Android όσο και iOS, πάντα κάτι μου έλλειπε, καθώς ήταν “απλά, καλά κινητά”. Το Galaxy Z Fold 2 δεν είναι απλά ένα smartphone. Ίσα ίσα που σαν smartphone δεν είναι σίγουρα το καλύτερο. Είναι η όλη χρηστικότητα μίας 2 σε 1 συσκευής, είναι εκείνη η πρώτη φορά που θα θέλεις να δεις βίντεο ή θα αράξεις και απλά θα το ανοίξεις και θα απολαύσεις μία πανέμορφη οθόνη που έχεις ξεχάσει ότι την έχεις γιατί δεν καταλαμβάνει τόσο χώρο. Όσα προβλήματα είχα με το αρχικό Fold λύθηκαν και πραγματικά πλέον πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να δοκιμάσει τη foldable τεχνολογία.
Κώστας Λεοντιάδης

Samsung Galaxy S20 Ultra

Μπορεί να ήταν η πρώτη ναυαρχίδα της Samsung για το 2020 και ήδη να έχει “αντικατασταθεί” από το Galaxy Note 20 Ultra, όμως το S20 Ultra ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Χορταστική οθόνη 6,9 ιντσών στα 120Hz με μακρόστενο σχεδιασμό, δηλαδή εύκολο στο χέρι. Μπαταρία που με τρομερή χρήση βγάζει άνετα τη μέρα. Το κυριότερο για εμένα βέβαια είναι οι ευκαιρίες στη φωτογραφία που προσφέρει, ειδικά με τρίποδο που το zoom μένει σταθερό. Τα προβλήματα κάποιων με τις κοντινές εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν, οπότε ακόμα και σήμερα (που έχει πέσει η τιμή του) το συνιστώ.
Βάιος Βήτος (PTTL.gr)

OnePlus 8T

Το 2020 ξεχώρισα ιδιαίτερα το OnePlus 8T, διότι παρά τα ατοπήματα που είδαμε από την εταιρεία, όσον αφορά τη σειρά T στάθηκε στα καθιερωμένα. Πρόκειται για ένα smartphone που πραγματικά είναι ότι θα μπορούσε να είναι το βασικό μοντέλο της κύριας σειράς έξυπνων τηλεφώνων της κινέζικης κατασκευάστριας. Προσφέρει ένα καλό πακέτο χαρακτηριστικών σε μία σχετικά σωστή τιμή, ακριβώς ότι περιμένει κανείς από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Poco M3 2020

Στο πλαίσιο μίας γενικότερης τάσης αναθεώρησης των πραγμάτων το 2020 λόγω της πανδημίας, τείνω να εστιάσω όχι τόσο πολύ στις high end προτάσεις, όσο στο βαθμό με τον οποίο ψήγματα υψηλής τεχνολογίας μπορούν να έρθουν πιο εύκολα στο ευρύ κοινό. Περίπου όπως γίνεται και με την τεχνολογία της Formula 1 που εντυπωσιάζει και σταδιακά περνά σε κάθε όχημα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Για τον λόγο αυτό επιλέγω για το 2020 το Poco M3, τόσο λόγω της μπαταρίας των 6000 mAh, όσο και της οθόνης των 6,53 ιντσών με 395 ppi. Όταν έχεις σε ένα πακέτο οχταπύρηνο επεξεργαστή, ικανοποιητική RAM και εσωτερική μνήμη και μάλιστα με τιμή που δεν ξεπερνά τα 160 ευρώ, τότε μιλούμε για killer πρόταση στην αγορά, αλλά όχι killer για την τσέπη μας. Πολύ όμορφη υλοποίηση!
Νίκος Καϊμακάμης

Xiaomi Mi 10 Pro

Το Mi 10 Pro της Xiaomi είναι μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις που είδα το 2020 και θεωρώ ότι έβαλε επίσημα τη Xiaomi στα «μεγάλα σαλόνια».
Ο πανίσχυρος Snapdragon 865 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης στο κομμάτι των επιδόσεων, ενώ συνοδεύεται από νέο σύστημα ψύξης VC Liquid Cooling. Το τετραπλό σύστημα κάμερας με τον κύριο αισθητήρα των 108MPixels διαπρέπει στο DxOMark και αυτή τη στιγμή έχει βαθμολογία ίδια με το iPhone 12 Pro. Η χορταστική οθόνη τεχνολογίας AMOLED προσφέρει όχι μόνο χρώματα που εντυπωσιάζουν αλλά και υψηλή φωτεινότητα 1.200nits, HDR10+, ακόμα και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Ο ήχος του ξεχωρίζει από ότι έχω ακούσει τελευταία σε smartphone, ενώ έρχεται με γρήγορη φόρτιση 30W και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G. Τώρα ξέρετε τι δώρο θέλω για τις γιορτές.
Γιώργος Αρβανιτίδης

iPhone 12 Pro

Η Apple φέτος μας έδωσε ένα redesign των iPhone 11, με λίγες και καλές προσθήκες. Από τα 4 μοντέλα, το iPhone 12 Pro νομίζω ότι ξεχώρισε στην καρδιά μου. Το ιδανικό μέγεθος, χωρίς να του λείπει τίποτα σε σχέση με το απλό 12. Ικανοποιητική μπαταρία και αισθητήρας LiDAR που κάνει τρομερή δουλειά για να προσφέρει ίσως το καλύτερο bokeh, τουλάχιστον από αυτά που έχω δει. Ο λόγος που δεν επιλέγω το Max είναι γιατί είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και πλατύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πραγματικά νιώθω ότι είναι overkill το μέγεθος για smartphone.
Τάσος Παπανικολάου

Realme 7i

Αν και οι περισσότεροι θέλουν smartphone που να είναι το καλύτερο ή να προσφέρει τις καλύτερες φωτογραφίες, εγώ προτίμησα για φέτος το Realme 7i. Μία οικονομική πρόταση, που δεν ξεφεύγει στο budget όμως προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες για να μπορώ να κάνω τις εργασίες μου στην καθημερινότητα εύκολα και γρήγορα. Η οθόνη των 90Hz προσφέρει μία άκρως smooth εμπειρία σε αυτή τη τιμή, ενώ και η οθόνη των 5.000mAh βγάζει πάνω από ημέρα. Τέλος να σημειώσω ότι έμεινα ευχαριστημένος και από την κάμερα και ίσως έχω βρει στο Realme 7i το νέο βασιλιά των οικονομικών συσκευών.
Νίκος Ζώης

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightfalls 😈

Κορυφαία τηλέφωνα όλα ,θα πρόσθετα μόνο το Huawei mate 40 Pro παρά τα σχετικά προβλήματα με το ban , πολύ αξιόλογη συσκευή και αυτή και πολύ δυνατές η mid range συσκευές τίς oppo και τίς realme.

jonjon

Fold 2 το μέλλον 🔮! S20 ultra μου αρέσει αλλά είναι τεράστιο! Οταν πέσει η τιμή του κατω από 900 👇 ίσως γίνει κάτι. Προς το παρόν s10 plus και μάλλον πάω για mi10t.

Ιωάννης jb

Το μέλλον?
Ε όχι ρε φιλέ τέτοιο μέλλον!
Αυτό είναι παρελθόν.. Να μου έλεγες για κανένα ολόγραμμα, για κανένα διάφανο ευλυγιστο με γυαλί που δε σπάει να πω ok!

Ιωάννης jb

Νομίζω φέτος ξεχώρισε το xperia 1ii και το Motorola razr!

JohnWave

Χμμ, Sony Xperia 1 II o Βλαχάκης λόγω του τριπλού συνδυασμού 4Κ οθόνης, των εφαρμογών cinema pro και photo pro και της ποιότητας κατασκευής.

Δεν το περίμενα ότι θα έβαζε τη 4K ανάλυση στις οθόνες των κινητών πάνω από το ρυθμό ανανέωσης, ούτε το ότι θα έβαζε τις εφαρμογές που ανέφερε πάνω από την απόδοση της κάμερας στο αυτόματο.

Ενδιαφέρουσα άποψη με πολύ διαφορετικά κριτήρια επιλογής από αυτά της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Ιωάννης jb

Ίσως ξεχνάς το βασικότερο όλων!
Αναφέρομαι στο design!
Ρώτα την πλειοψηφία λιγάκι προτιμάει σεμεδακια και σελφι σταγόνες?
Όσοι πουν ότι τα προτιμάνε θα το πουν απλά και μόνο διότι είναι οι πρώτες σε πωλήσεις και θέλουν πάντα τα πρώτα!
Θέλουν να γράφει πάνω Samsung k Apple!
Έχεις δει την 4k? Αυτήν την χάλια οθόνη επειδή δεν έχει 774 hz κ έχει μόνο 90?
Έχεις δει το auto του xperia?
Ναι, αυτο που σε πολλές συγκρίσεις νικάει κατά κράτος τους υπόλοιπους!
Φαντάσου δλδ τη κάνει το manual!
Πολύ αμφιβάλλω!
Και στη τελική ακόμα και να ισχύει το ότι είναι κατώτερα όταν κάθε φορά που αντικρυζεις τις υπόλοιπες, τις καλύτερες όπως λες και εύχεσαι να μην είχαν αυτή τη σπαστική σελφι τελειώνει η κάθε σύγκριση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.