Τα Sony Xperia 10 και Sony Xperia 10 Plus στο στούντιο του Techblog

Sony Xperia 10 Plus, Τα Sony Xperia 10 και Sony Xperia 10 Plus στο στούντιο του Techblog

Εθχές παραλάβαμε τα demo units των Sony Xperia 10 και Sony Xperia 10 Plus και τις επόμενες ημέρες θα τα δουλέψουμε και θα ετοιμάσουμε το hands-on review video στο κανάλι μας στο YouTube (ξεπεράσαμε τους 100k συνδρομητές!).

Ένα μήνα μετά την επίσημη παρουσίασή τους στην έκθεση MWC 2019 στη Βαρκελώνη τα πιάνουμε ξανά στα χέρια μας και όπως τότε έτσι και σήμερα βρίσκουμε ενδιαφέρον το μακρόστενο σχήμα της οθόνης του, σαν σοκοφρέτα που λέει και ένας φίλος μου. Τα Xperia 10 και Xperia 10 Plus θα τα δουλεύουμε ταυτόχρονα με το Huawei P30 Pro που έχουμε φέρει στην Ελλάδα πρώτοι και θα δούμε ποιο από τα δύο βίντεο θα ανεβάσουμε πρώτα.

Sony Xperia 10 Plus, Τα Sony Xperia 10 και Sony Xperia 10 Plus στο στούντιο του Techblog

Sony Xperia 10 Plus

Το Xperia 10 Plus έχει οθόνη 6.5” 21:9 η οποία είναι IPS LCD με ανάλυση 1080p+ (1,080 x 2,520px). Η μπαταρία είναι 3,000mAh δεν διαθέτει γρήγορη φόρτιση. Έχει διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Η κύρια κάμερα είναι 12MP (1/2.8”) και η δεύτερη 8MP με 2x zoom, που γίνεται μόνο για τις φωτογραφίες. Το κινητό μπορεί να κάνει λήψη βίντεο σε 4K με φορμάτ 16:9 και 21:9 format, ενώ έχει και SteadyShot. (electronic stabilization). Η selfie κάμερα, είναι 8MP και είναι ίδια με την αντίστοιχη του Xperia 1. Το chipset της συσκευής είναι το Snapdragon 636 που αναβαθμίζει το σύστημα των παλαιότερων αντίστοιχων μοντέλων της Sony. Έχει τέσσερα Cortex-A73, η μνήμη RAM είναι στα 4GB, ο αποθηκευτικός χώρος είναι 64GB και η συσκευή έχει θέση για microSD.

Sony Xperia 10

Το Sony Xperia 10, είναι πιο μικρό με οθόνη ναι μεν στα 6.0” αλλά οι διαστάσεις παραμένουν στα 21:9, με την ίδια ανάλυση 1080p+ resolution. Το διπλό σύστημα κάμερας 13+5MP, δεν έχει το telephoto module του Xperia 10. Παρόλα αυτά, το video recording είναι και σε αυτή την συσκευή στα 4K κι έχει το SteadyShot. Η selfie κάμερα παραμένει στα 8MP. Όσον αφορά το chipset, αυτό είναι το Snapdragon 630. Διαθέτει 3GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο (παίρνει microsd). Η μπαταρία είναι 2,870mAh και δεν έχει γρήγορη φόρτιση.

Τα νέα Sony Xperia 10 Plus και Xperia 10 κυκλοφορούν στην Ελλάδα με τιμή 429 ευρώ και 359 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Κάνε τα Σόνυ πρώτα να δούμε το 21:9 και τι επιδόσεις έχουν στη κάμερα….

I am

Βλέπω τιμή και γελάω.
Πέρα από το ότι σε 4 μήνες θα έχουν 220 ευρώ στο σκρουτζ ούτε τότε δεν νομίζω να αξίζουν. Κρίμα σονυ
Πριν κάποια χρόνια στο mid range με τα μοντέλα m πιστεύω ήσουν κομπλέ
Μετά από τόσα χρόνια βγάζεις πάνω κάτω το ίδιο πράγμα την στιγμή που όλοι οι άλλοι το έχουν πάει αλλού. Τώρα για το one φαίνεται υπέροχο.

Γιωργης

Τις μπαταριες τις ειδες χαχα 6.5 ιντσες με 3000 mah ουτε κινητα με 5.5 ιντσες δεν εχουν πλεον τετοια μπαταρια επρεπε να δινουν και powerbank δωρο χαχα θα χρειαστει

παπαροκας

κινητα ειναι αυτα?

Γιωργης

Οχι τηλεκοντρολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.