Tα vivo smartphones παρουσιάζουν τη νέα Τεχνολογική Επανάσταση στον τομέα της Φωτογραφίας

vivo φωτογραφία, Tα vivo smartphones παρουσιάζουν τη νέα Τεχνολογική Επανάσταση στον τομέα της Φωτογραφίας

Η vivo, ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone της Κίνας, δεν εφησυχάζεται στις τεχνολογικές δυνατότητες που ήδη προσφέρει, επιθυμώντας να φέρνει σε κάθε καταναλωτή την καινοτομία της εποχής, προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου μοντέλου ζωής. Πρωτοπόρος στον τομέα της φωτογραφίας, ένα χαρακτηριστικό που υπογράφει στα smartphone της και μέσω των συνεργασιών της, επανέρχεται με νέες τεχνολογικές καινοτομίες στο κομμάτι του ‘’Mobile Imaging’’, αποκαλύπτοντας έναν φακό περισκοπίου, βάσει των νέων προτύπων φωτογραφίας “Vario-Apo-Sonnar” που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη ZEISS για εξαιρετικές macro – λήψεις.

Σε αυτές τις καινοτομίες, έρχεται να προστεθεί και το πιο σύγχρονο εξατομικευμένο της chip απεικόνισης, το νέο V3, στο οποίο εντοπίζεται αισθητά η βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας, ενώ παράλληλα υπάρχουν νέες διαστάσεις στην επεξεργασία αλγορίθμων 3D. Με στόχο να προσφέρει στους χρήστες μια ζωντανή αναπαράσταση του τι μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, ενισχύει την τεχνογνωσία της μάρκας σε πεδία οπτικών, υπολογιστών και αλγορίθμων και σε συνεργασία με κορυφαίους κολοσσούς όπως η ZEISS, η MediaTek, και Sony, φέρνει την τεχνολογική επανάσταση στα «χέρια μας» για ακόμη μία φορά.

vivo φωτογραφία, Tα vivo smartphones παρουσιάζουν τη νέα Τεχνολογική Επανάσταση στον τομέα της Φωτογραφίας

Σχεδιασμός περισκοπίου για εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και ποιοτικό zoom

Η μακροχρόνια συνεργασία της vivo με την πρωτοπόρο Γερμανική εταιρεία οπτικο-μετρικών ZEISS οδήγησε σε αρκετές καινοτομίες για τη σειρά X. Από τη μια γενιά στην άλλη, οι αποδεδειγμένες τεχνολογίες ZEISS και τα υψηλού επιπέδου οπτικά σχέδια προσαρμόστηκαν για τις ναυαρχίδες της vivo. Τώρα, η vivo και η ZEISS ανακοινώνουν από κοινού μια σχεδίαση περισκοπίου με τα νέα πρότυπα “Vario-Apo-Sonnar”. Ο σχεδιασμός APO θεωρείται ότι παρέχει τον κορυφαίο έλεγχο της ποιότητας της χρωματικής εκτροπής στη βιομηχανία. Για πρώτη φορά, ο σχεδιασμός APO θα προσαρμοστεί σε ένα φορητό σύστημα απεικόνισης, παρέχοντας ποιότητα zoom υψηλής απόδοσης. Πολύ σημαντική είναι επίσης η αξιοποίηση της τεχνολογίας κινητής ομάδας φακών στον φακό περισκοπίου, με στόχο την παροχή εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και βελτιωμένης ικανότητας εστίασης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα φωτογραφικών λήψεων macro.

Ευκρίνεια εικόνας χάρη στην τεχνολογία T* Coating της ZEISS

Το από κοινού σχεδιασμένο σύστημα πίσω κάμερας στη σειρά X της vivo έχει επιτύχει συμβατότητα με το ZEISS T* Coating, για αντιανακλαστική επίστρωση σε μια οπτική επιφάνεια, ενώ παράλληλα έχει μειώσει σημαντικά τις ανεπιθύμητες εκλάμψεις φακού σε δύσκολες φωτογραφικές συνθήκες από θέμα φωτισμού, όπως είναι οι νυχτερινές και σκοτεινές λήψεις. Επιπροσθέτως, το ZEISS T* Coating έρχεται εξοπλισμένο με τη τεχνολογία Multi-ALD για περαιτέρω βελτίωση της ευκρίνειας της εικόνας μειώνοντας την ανακλαστικότητα του κέντρου από 0,2% σε 0,1% στο φάσμα του ορατού φωτός. Η ανακλαστικότητα θα μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά επίστρωσης ALC.

vivo φωτογραφία, Tα vivo smartphones παρουσιάζουν τη νέα Τεχνολογική Επανάσταση στον τομέα της Φωτογραφίας

Βιντεοληπτική ικανότητα κινηματογραφικού επιπέδου χάρη στο chip V3

Το νέο chip V3 τελευταίας γενιάς του κορυφαίου κατασκευαστή της Κίνας υιοθετεί μια διαδικασία 6 nm και ενσωματώνει μια πρόσφατα σχεδιασμένη αρχιτεκτονική πολλαπλών ταυτόχρονων AI-ISP και τεχνολογία Frame Info Tunneling (FIT) δεύτερης γενιάς. Η αναβάθμιση τεχνολογίας προσφέρει εξαιρετική εμπειρία σε κάθε χρήστη, επιτρέποντας κινηματογραφικές βιντεοληπτικές λήψεις Βokeh 4K, αυτόματη ανίχνευση και εναλλαγή εστίασης θέματος, βελτιστοποίηση δέρματος κινηματογραφικού επιπέδου, καθώς και εξαιρετική απόδοση και επεξεργασία χρωμάτων. Αυτό καθιστά τη vivo τον πρώτο κατασκευαστή smartphone (Android) που προσφέρει 4K Βίντεο, ποιότητας κινηματογραφικού πορτρέτου με λειτουργίες μετα-επεξεργασίας.

Πορτρέτα επαγγελματικού επιπέδου ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες

Με καινοτομίες στη φωτογραφία, η vivo έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό στυλ πορτρέτου που συνδυάζει καθαρή υφή, φυσικούς τόνους δέρματος και ισορροπία πραγματικών και εικονικών εφέ. Επιπλέον, η vivo συνεχίζει να ερευνά και να αναπτύσσει τεχνολογία τρισδιάστατων πορτρέτων με τρισδιάστατη ανακατασκευή προσώπου και εικονικό περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες που εξισορροπούν τέλεια τα πραγματικά και εικονικά εφέ, να επεξεργάζονται φωτογραφίες που τροφοδοτούνται από αλγόριθμους ανακατασκευής υφής και εκτίμησης φωτισμού και να αλλάζουν ελεύθερα τον φωτισμό, τα μαλλιά και τις εκφράσεις του προσώπου τους. Βασισμένο στο VOIE, η vivo παρουσίασε επίσης ένα μοντέλο True Color Night που υποστηρίζεται από εκμάθηση τεχνητής νοημοσύνης στο σύστημα απεικόνισης Night Sky. Αυτή η βελτίωση επιτρέπει προσαρμοστικές ρυθμίσεις τόνου και χρώματος για νυχτερινές λήψεις. Μάλιστα, για τις νυχτερινές λήψεις με υψηλή αντίθεση, έχει εισαχθεί μια ολοκληρωμένη λύση νυχτερινής HDR για την αντιμετώπιση προβλημάτων προβολής σε λειτουργίες προεπισκόπησης, λήψης και προβολής.

vivo φωτογραφία, Tα vivo smartphones παρουσιάζουν τη νέα Τεχνολογική Επανάσταση στον τομέα της Φωτογραφίας

Δημιουργία ενός «επαναστατικού οικοσυστήματος» συνεργασιών με στόχο την τεχνολογική καινοτομία

Εκτός από τη μακροχρόνια συνεργασία της vivo με την πρωτοπόρο Γερμανική εταιρεία οπτικο-μετρικών φακών ZEISS, η οποία οδήγησε σε καίριες καινοτομίες για τη σειρά X και το Flagship smartphone Χ90 Pro 5G, η vivo θα συνεχίσει τη συνεργασία με την MediaTek έχοντας στα άμεσα σχέδιά της και μια συνεργασία με τη Sony για τεχνολογίες, όπως το Pixel 2 επιπέδων (στοίβα pixel) και HDR στο μέλλον. Η vivo θα επεκτείνει επίσης ενεργά την κοινή έρευνα καινοτομίας συνεργαζόμενη με περισσότερους εταίρους του κλάδου και με εκπαιδευτικά ιδρύματα που εργάζοντα για νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo smartphones: Εγγύηση Αξιοπιστίας και Εξαιρετική Απόδοση συνθέτουν την ποιότητα χρήσης στη Mid-Range κατηγορία

H V series της vivo πρωτοπορεί στο κομμάτι της αξιοπιστίας, χάρη στις δοκιμές της εταιρείας, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές κάθε συσκευής σε καθημερινές αλλά και αντίξοες συνθήκες.

Smartphones vivo

vivo V29e: Με κυρτή οθόνη AMOLED, selfie 50MP και SD 695

H vivo ανακοίνωσε το V29e στην Ινδία με το smartphone να φέρνει μια κυρτή οθόνη AMOLED 6,78 ιντσών με ανάλυση FHD+.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo V29 Lite 5G: Flagship χαρακτηριστικά σε τιμή mid-range

Το vivo V29 Lite 5G ξεχωρίζει γιατί διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά κλειδιά που αξίζουν της προσοχής μας, όπως η κύρια κάμερα των 64MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo V29 Lite 5G: Ταχύτητες 5G και Flagship φωτογραφικά χαρακτηριστικά σε mid-range τιμή

Το vivo V29 Lite 5G έρχεται στη χώρα μας, με μία σειρά χαρακτηριστικών που θυμίζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία ναυαρχίδας δίνοντας πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες συσκευες της μεσαίας κατηγορίας.