TCL 205: Με AI κάμερα και τη δύναμη του Android 11 Go

, TCL 205: Με AI κάμερα και τη δύναμη του Android 11 Go

, TCL 205: Με AI κάμερα και τη δύναμη του Android 11 Go

Το TCL 205 αποτελεί την απόδειξη πως ένα smartphone μπορεί να διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που εντείνουν τον ανταγωνισμό, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι λειτουργίες στις κάμερες της συσκευής σε συνδυασμό με το Android 11 Go που διαθέτει εφαρμογές που δεν καταλαμβάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο και κάνουν τη συσκευή να ανταποκρίνεται ακόμη πιο γρήγορα, το κάνουν μια ιδανική επιλογή για κάθε χρήστη.

Στη μπροστινή πλευρά της συσκευής θα βρούμε οθόνη τεχνολογίας V-notch IPS με γυαλί 2.5D με το μέγεθός της να φτάνει τις 6.22 ίντσες και ανάλυση HD+ στα 720×1520 pixel και την αναλογία οθόνης συσκευής να φτάνει το 87.18% και την αναλογία της οθόνης στα 19:9, με την πληροφορία που εμφανίζεται στην οθόνη να είναι πολύ ικανοποιητική. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως η TCL έχει κάνει κινήσεις για να φροντίσει την υγεία των ματιών μας, καθώς τα Reading mode, dark mode και eye-comfort mode, προσαρμόζουν την αποτύπωση του περιεχομένου στην οθόνη ανάλογα με το τι κάνουμε με τη συσκευή μας, ενώ πολύ σημαντικό είναι το ότι μειώνεται η εκπομπή του μπλε φωτός για να μην κουραζόμαστε από την πολύωρη χρήση της συσκευής, εξασφαλίζοντας έτσι έναν πιο ομαλό ύπνο.

, TCL 205: Με AI κάμερα και τη δύναμη του Android 11 Go

Προχωρώντας στα ενδότερα του TCL 205, θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Spreadtrum Unisoc SC9863A με τους Α55 πυρήνες του να είναι χρονισμένοι στα 1.6GHz και 1.2GHz, με τα γραφικά να απεικονίζονται από τη GPU PowerVR IMG8322. Η συσκευή διαθέτει 2GB RAM και 32GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και τα 128GB αρκεί να προμηθευτούμε την κατάλληλη microSD κάρτα που θα φορτώσουμε με όσα αρχεία μας επιθυμούμε.

Το σύστημα των καμερών του TCL 205 στηρίζεται σε διπλή κάμερα με κύριο φακό στα 13MP (f/2.2) και φακό βάθους πεδίου στα 2MP (f/2.4), ενώ η selfie κάμερα στη μπροστινή επιφάνεια διαθέτει φακό στα 5MP (f/2.2), με την καταγραφή του video για όλες τις κάμερες να φτάνει τα 1080P στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για τη λήψη HDR φωτογραφιών. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η TCL έχει εξοπλίσει τη διπλή κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε μέσα από 12 διαφορετικές σκηνές να βελτιώνει την απεικόνιση της φωτογραφίας και την απόδοση των χρωμάτων, ενώ στη selfie κάμερα, σε συνδυασμό με το LCD φλας της οθόνης και τη λειτουργία face beauty, η τεχνητή νοημοσύνη επεξεργάζεται τη selfie φωτογραφία σε πραγματικό χρόνο για να μας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με το bokeh εφε να μπορεί να επεξεργαστεί από το χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Η selfie κάμερα έχει ενεργό ρόλο και στον τομέα της ασφάλειας των δεδομένων μας, καθώς η λειτουργία face unlock, επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής, η οποία διαθέτει και ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της.

, TCL 205: Με AI κάμερα και τη δύναμη του Android 11 Go

Στον τομέα της αυτονομίας, η μπαταρία των 4.000mAh μας δίνει δυνατότητα χρήσης της συσκευής για μια ημέρα με μια φόρτιση, ενώ στον τομέα του λειτουργικού συστήματος το οποίο στηρίζεται στην έκδοση Android 11 Go, λόγω του μικρότερου μεγέθους των εφαρμογών αυτές εκκινούν 20% πιο γρήγορα από το Android 10 Go, με τη λειτουργία data saver να αποτρέπει τη λειτουργία εφαρμογών στο παρασκήνιο, έτσι ώστε να μη βαραίνει η συσκευή κατά τη χρήση και να μην υπάρχει το ενοχλητικό lag, κάνοντας την καθημερινή λειτουργία της πιο ομαλή από ποτέ.

Με το TCL 205, οι χρήστες έχουν στα χέρια τους μια αξιόπιστη συσκευή η οποία είναι εφοδιασμένη με προηγμένη τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για τις φωτογραφικές της δυνατότητες, ενώ το λειτουργικό σύστημα Android 11 Go, κάνει την εμπειρία χρήσης ακόμη πιο ομαλή και ξεκούραστη.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.

Gear featured TCL

TCL NXTPAPER 3.0: Τεχνολογία οθόνης που φιλτράρει το επιβλαβές μπλε φως έως και 61%

Η TCL αποκάλυψε την τεχνολογία οθόνης NXTPAPER το 2021 και τώρα, στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσε το NXTPAPER 3.0.

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 40 NXTPaper 5G: Οθόνη με αίσθηση χαρτιού και ξεκούραστη θέαση

Το TCL 40 NXTPaper 5G είναι ένα μοναδικό smartphone καθώς φέρνει την καινοτομία NXTPAPER μέσω της οποίας η οθόνη έχει την αίσθηση και την υφή του χαρτιού για ξεκούραστη πολύωρη θέαση περιεχομένου!

Gear IFA 2023 TCL

Dolby Atmos: Έρχεται στις τηλεοράσεις TCL [IFA 2023]

H Dolby Laboratories παρουσίασε την τελευταία της καινοτομία στον καθηλωτικό ήχο, το Dolby Atmos FlexConnect.