TCL 20Y: Με AI κάμερα και οθόνη που ξεχωρίζει

, TCL 20Y: Με AI κάμερα και οθόνη που ξεχωρίζει

, TCL 20Y: Με AI κάμερα και οθόνη που ξεχωρίζει

Η TCL δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας εδώ και 4 δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δώσει στο χώρο των smartphones αξιόπιστες προτάσεις οι οποίες διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν στους χρήστες μια ξεχωριστή εμπειρία χρήσης μέσα από ένα συμπαγές σύνολο. Το TCL 20Y αποτελεί μια τέτοια επιλογή καθώς ξεχωρίζει για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα οποία εστιάζουν κυρίως στην κάμερα και την οθόνη, προσφέροντας μια ξεχωριστή οπτική εμπειρία ανεξάρτητα με τη στιγμή της ημέρας που το χρησιμοποιούμε και τις συνθήκες φωτισμού κάτω από τις οποίες βρισκόμαστε.

Το TCL 20Y έρχεται εφοδιασμένο με οθόνη η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία NXTVISION η οποία βελτιώνει το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα της οθόνης και το τελικό αποτέλεσμα κατά τη χρήση πολλαπλών καμερών στη συσκευή, παρουσιάζοντας φωτογραφίες με αισθητά βελτιωμένο αποτέλεσμα καθώς απεικονίζεται κάθε λεπτομέρεια σε αυτές, δίνοντας μια νέα εμπειρία θέασης στο χρήστη.

Το μέγεθος της οθόνης, η οποία είναι τεχνολογίας IPS κατασκευασμένη από 2.5D γυαλί, φτάνει τις 6.52 ίντσες V-Notch display με HD+ ανάλυση στα 720×1600 pixels σε αναλογία οθόνης 20:9 για να μπορούμε να παρακολουθούμε περισσότερη πληροφορία σε portrait mode, και την οθόνη να καλύπτει το 88.45% του συνολικού μεγέθους της συσκευής, με τις ρυθμίσεις Dark Mode, Reading Mode, Eye-comfort mode και Sunlight Mode, να φανερώνουν πως η TCL έχει φροντίσει να μας προσφέρει μια πολύ ευχάριστη οπτική εμπειρία κάθε στιγμή της ημέρας.

Στο εσωτερικό του TCL 20Y, το οποίο τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 11 μέσα από το TCL UI, θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio P22 που στηρίζεται σε 4 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.8GHz και 4 Cortex-A53 χρονισμένους στο 1.5GHz, με τα γραφικά να τα αναλαμβάνει η GPU GE8320. Η μνήμη RAM φτάνει τα 4GB ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 64GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και τα 512GB με τη χρήση καρτών microSD, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί κάθε χρήστης που θέλει να έχει όλα του τα αρχεία μαζί του.

, TCL 20Y: Με AI κάμερα και οθόνη που ξεχωρίζει

Στα οπτικά μέρη της συσκευής, η TCL έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια καθώς φρόντισε να εφοδιάσει το 20Y με τριπλή κάμερα που αποτελείται από τον κύριο φακό στα 48MP (f/1.8), ένα φακό βάθους πεδίου στα 2MP (f/2.4) και ένα φακό macro στα 2MP (f/2.4), παρέχοντας τη δυνατότητα καταγραφής Full HD video στα 1920×1080 pixel στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και HDR φωτογραφιών.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ότι η TCL χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση του αντικειμένου φωτογράφησης μόλις ενεργοποιήσουμε την κάμερα, έτσι ώστε η αποτύπωση των φωτογραφιών να γίνει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η λήψη των φωτογραφιών γίνεται μέσα από την ανάλυση 22 διαφορετικών σκηνών κατά τη φωτογράφηση ενώ η λειτουργία Best shot μας δίνει τη δυνατότητα λήψης 20 φωτογραφιών με ένα πάτημα του κουμπιού της κάμερας, με το software να μας προτείνει την καλύτερη λήψη για να αποθηκεύσουμε. Επιπλέον, η TCL έχει εξοπλίσει τις κάμερες με την τεχνολογία 4-in-1 Big pixel η οποία μειώνει το θόρυβο και βελτιώνει τη φωτεινότητα κατά τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, εξασφαλίζοντας καθαρές φωτογραφίες ακόμη και σε σκοτεινό περιβάλλον. Δε θα πρέπει ωστόσο να παραλείψουμε το μπροστινό μέρος της οθόνης, όπου φιλοξενείται η selfie κάμερα των 8MP (f/2.0) με δυνατότητα καταγραφής Full HD video στα 1920×1080 pixel στα 30 fps και λήψη HDR φωτογραφιών αλλά και δυνατότητα φωτογράφησης πορτραίτου με το bokeh εφέ να δεσπόζει με τη λεπτομέρεια στην απεικόνιση των φωτογραφιών.

, TCL 20Y: Με AI κάμερα και οθόνη που ξεχωρίζει

Η ασφάλεια του TCL 20Y στηρίζεται όχι μόνο στο face unlock αλλά και στον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής, της οποίας η τροφοδοσία στηρίζεται στη μπαταρία των 4.000mAh που μας εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία. Αυτή βελτιώνεται ακόμα περισσότερο μέσω του Smart Manager το οποίο διαχειρίζεται τη λειτουργία της συσκευής έτσι ώστε να λειτουργεί πιο ομαλά και να καταναλώνει ακόμα και 40% λιγότερη ενέργεια με το super saving mode ενεργοποιημένο και 7% λιγότερη ενέργεια με το normal saving mode, επιτρέποντας τη μπαταρία να διαρκεί περισσότερο. Επιπλέον, η διαχείριση της μνήμης RAM και η επιλογή για το ποιές εφαρμογές εκκινούν αυτόματα, κάνει τη συσκευή να λειτουργεί ακόμη πιο γρήγορα, χωρίς lag και κολλήματα από την ταυτόχρονη λειτουργία εφαρμογών οι οποίες δε μας χρειάζονται.

Το TCL 20Y αποτελεί μια λύση για όσους επιθυμούν μια συσκευή η οποία μπορεί να καλύψει κάθε τους ανάγκη και με το παραπάνω, μέσα από προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που δείχνουν πως η εταιρεία θέλει να δώσει σε κάθε χρήστη όσα επιθυμεί, μέσα από μια αξιόπιστη και ποιοτική συσκευή.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 505: Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με τιμή 139 ευρώ

Το TCL 505 αποτελεί ένα από τα προσιτά μοντέλα, σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώτερη ποιότητα οθόνης και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.