TCL 40SE και TCL 408: Είναι εδώ για να ξεχωρίσουν

TCL 408, TCL 40SE και TCL 408: Είναι εδώ για να ξεχωρίσουν

Με 40 χρόνια εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, η TCL είναι εδώ και μας προσφέρει αξιόπιστες προτάσεις για smartphones με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν και μια εμπειρία χρήσης που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Τα μοντέλα 40SE και 408 είναι εδώ και με τις τεχνολογίες επέκτασης μνήμης RAM, TCL NXTURBO για βελτιωμένη απεικόνιση των γραφικών αλλά και η 50MP 2-IN-1 HYPER CAMERA με την οποία μπορούμε να τραβήξουμε και macro φωτογραφίες για κοντινές λήψεις, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας 2 προτάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

Προσφορά έως τις 18/06/2023
TCL 40SE 4GB/128GB τιμή 159,9 ευρώ από 189,90 ευρώ
TCL 40SE 6GB/256GB τιμή 239,9 ευρώ από 199,9 ευρώ
TCL 408 4GB/64GB τιμή 129,9 ευρώ από 169,9 ευρώ

TCL 408, TCL 40SE και TCL 408: Είναι εδώ για να ξεχωρίσουν

TCL 40SE

Το TCL 40SE είναι εδώ με τεχνολογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει, καθώς η TCL χρησιμοποιεί τεχνολογία επέκτασης μνήμης RAM, αξιοποιώντας 2GB και 3GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα, φτάνοντας έως και τα 9GB RAM, για να μπορούμε να έχουμε περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές στο background, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά η επανεκκίνηση μιας εφαρμογής όταν μεταβαίνουμε από τη μία στην άλλη. Ωστόσο, πολύ σημαντικό είναι και το ότι χρησιμοποιεί νέο λογισμικό βελτίωσης απεικόνισης, το οποίο η TCL ονομάζει NXTURBO, Μέσω αυτού, βελτιώνεται η απόδοση της GPU κατά 30% ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 17%. Χάρη στο TCL NXTURBO, το TCL 40SE μπορεί να χειριστεί streaming χωρίς καθυστερήσεις, να απεικονίζει βελτιωμένα γραφικά και μάλιστα χωρίς σημαντική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον, μέσω του NXTURBO, η κύλιση γίνεται ακόμα πιο ομαλή και για όσους αναζητούν δράση με διάρκεια στα video games και μια πιο ρεαλιστική in-game εμπειρία και επιπλέον παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των 5.010mAh, ενώ την ίδια στιγμή, βελτιώνει δραματικά την απόδοση της συσκευής έως και 50%.

Η συσκευή έρχεται με οθόνη 6.75 ιντσών και ανάλυση HD+ στα 720×1600 pixels σε αναλογία οθόνης 20:9 για να μπορούμε να παρακολουθούμε ακόμα περισσότερη πληροφορία σε portrait mode, και την οθόνη να καλύπτει το 90% του συνολικού μεγέθους της συσκευής, με το ρυθμό ανανέωσης να φτάνει τα 90Hz για μια πολύ ομαλή οπτική εμπειρία. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως εκτός από τις προδιαγραφές οθόνης και τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία, αυτό που κάνει το περιεχόμενό μας ακόμα πιο απολαυστικό είναι η τεχνολογία NXTVISION της TCL που αναβαθμίζει την εμπειρία προβολής, βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μάτια μας με προηγμένες λειτουργίες για φιλτράρισμα του μπλε φωτός, ενίσχυση της ορατότητας σε εξωτερικούς χώρους και μείωση της φωτεινότητας τη νύχτα.

Στο εσωτερικό του TCL 40SE, το οποίο τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 13 μέσα από το TCL UI 5.0, θα βρούμε τον επεξεργαστή MediaTek Helio G37 που στηρίζεται σε 4 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.3GHz και 4 Cortex-A53 στα 1.8GHz, με τα γραφικά να τα αναλαμβάνει η GPU GE8320 στα 680MHz. Η μνήμη RAM προσφέρεται σε εκδόσεις των 4GB και 6GB, η οποία φτάνει μέχρι και τα 9GB μέσω της τεχνολογίας επέκτασης μνήμης RAM, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός στα 128GB και 256GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και τα 1ΤB με τη χρήση καρτών microSD, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί κάθε χρήστης που θέλει να έχει όλα του τα αρχεία μαζί του κάθε στιγμή.

Όσον αφορά τα οπτικά μέρη του TCL 40SE, στο πίσω μέρος θα βρούμε τριπλή κάμερα AI με το βασικό αισθητήρα να είναι στα 50MP (f/1.8), 2MP depth camera (f/2.4) και 2MP macro camera (f/2.4), με την καταγραφή video να φτάνει τη Full HD ανάλυση 1920×1080 pixels στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ αν γυρίσουμε τη συσκευή στη μπροστινή επιφάνεια, θα βρούμε τη selfie camera στα 8MP η οποία ενισχύεται από λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

TCL 408, TCL 40SE και TCL 408: Είναι εδώ για να ξεχωρίσουν

TCL 408

Το TCL 408 αποτελεί την απόδειξη πως ένα smartphone μπορεί να διαθέτει τεχνολογίες που δίνουν το κάτι παραπάνω στον τελικό χρήστη, με εμπειρία χρήσης που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, και τη διαφορά να κάνει η AI 2-IN-1 HYPER CAMERA των 50MP με την οποία μπορούμε να τραβήξουμε κανονικές φωτογραφίες αλλά και macro για κοντινές λήψεις.

Το συγκεκριμένο smartphone της TCL, το οποίο τρέχει λειτουργικό Android 12 τροφοδοτείται από μπαταρία 5.000mAh, έρχεται με οθόνη 6.6 ιντσών και ανάλυση HD+ η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία NXTVISION μέσω της οποίας βελτιώνεται το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα της οθόνης. Η αναλογία της οθόνης φτάνει το 20:9 έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε ακόμα περισσότερο υλικό σε portrait mode, ενώ η οθόνη καλύπτει το 89.1% του συνολικού μεγέθους της συσκευής, κάνοντάς την ακόμα πιο ευχάριστη στη χρήση.

Η οθόνη του TCL 408 χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία NXTVISION, που έχει κατασκευάσει η TCL, μέσω της οποίας η εμπειρία προβολής αναβαθμίζεται, βελτιστοποιώντας την πληροφορία που απεικονίζεται στην οθόνη, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το ότι προστατεύει τα μάτια μας με λειτουργίες που φιλτράρουν του μπλε φως, και ενισχύουν την ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους και τη μειώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο εσωτερικός κόσμος του TCL 408 δε στερείται ποιότητας, καθώς ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio G25 που στηρίζεται στους πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2GHz, συνεργάζεται με τη GPU PowerVR GE8320 αλλά και τα 4GB μνήμης RAM, εξασφαλίζουν την ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας, επεκτείνοντας την αυτονομία της συσκευής, τη στιγμή που τα 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, μαζί με τη δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών microSD, μας απαλλάσουν από το άγχος του να μη χωρέσουν όλα μας τα αρχεία.

TCL 408, TCL 40SE και TCL 408: Είναι εδώ για να ξεχωρίσουν

Μεταβαίνοντας στα οπτικά μέρη του TCL 408, η καινοτομία βρίσκεται στο πίσω μέρος μιας και έχουμε τη διπλή AI HYPER CAMERA των 50MP, η οποία συνοδεύεται από τη depth camera των 2MP. Πιο συγκεκριμένα, η κύρια κάμερα των 50MP διαθέτει ενσωματωμένο και ένα macro φακό, έτσι ώστε όταν θέλουμε να απαθανατίσουμε τις αγαπημένες μας στιγμές, να χρησιμοποιούμε την κάμερα όπως κάνουμε σε όλα τα smartphone, ενώ την ίδια στιγμή, με την ίδια κάμερα, μπορούμε να τραβήξουμε macro φωτογραφίες για κοντινές λήψεις.

Οι φωτογραφίες και τα video που απαθανατίζουμε με την HYPER CAMERA, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώνεται το τελικό αποτέλεσμα, περιλαμβάνουν φυσικά χρώματα και αποτυπώνουν το σωστό τόνο του δέρματος, όταν φωτογραφίζουμε εμάς και τους φίλους μας, με τις νυχτερινές λήψεις να είναι και αυτές γεμάτες από λεπτομέρειες, ενώ και τα bokeh πορτραίτα φαίνονται πιο φυσικά και τα χρώματα πιο φυσικά από κάθε άλλη φορά.

Με τα smartphone TCL 40SE και TCL 408, οι χρήστες έχουν στα χέρια τους 2 αξιόπιστα smartphone με τεχνολογικές καινοτομίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των χρηστών που δεν αποχωρίζονται τη συσκευή τους ούτε λεπτό, και μια εμπειρία χρήσης που θα ικανοποιήσει τον καθένα μας και με το παραπάνω, με την TCL να δείχνει πως είναι εδώ για να μας δώσει το κάτι παραπάνω.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 505: Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με τιμή 139 ευρώ

Το TCL 505 αποτελεί ένα από τα προσιτά μοντέλα, σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώτερη ποιότητα οθόνης και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.