Smartphones

TCL: Ετοιμάζει slide-out smartphone με waterfall οθόνη που γίνεται tablet

Το Samsung Galaxy Z Flip κυκλοφόρησε στην αγορά πριν μερικές ημέρες και δεν είναι ακόμη σίγουρο το πόσο ανθεκτικό είναι σαν συσκευή. Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα foldable smartphones αφού πρόκειται για μία αρκετά νέα και διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Η TCL αποφάσισε να δοκιμάσει μία φαινομενικά πιο ανθεκτική κατασκευή, πρόκειται για ένα slide-out smartphone.

Το πρώτο slide-out smartphone στον κόσμο

Σύμφωνα με μία αναφορά από το CNET και με βάση τα renders που δημοσίευσε, το πτυσσόμενο smartphone που αναπτύσσει η TCL δεν διπλώνει, αλλά είναι slide-out και όταν ανοίγει εμφανίζεται μία δεύτερη οθόνη. Θυμίζει αρκετά τα επεκτεινόμενα τραπέζια.

Η δεύτερη οθόνη, σύμφωνα με τα renders, είναι τοποθετημένη κάτω από την κύρια. Όταν η δεύτερη οθόνη επεκτείνεται το συνολικό μέγεθος της οθόνης του slide-out smartphone είναι αντίστοιχο με το μέγεθος της οθόνης ενός tablet.

Το ενδεχόμενο το πτυσσόμενο smartphone να διπλώνει έχει αποκλειστεί διότι είναι ιδιαίτερα λεπτό και στα renders δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο κενό μεταξύ των δύο τμημάτων. Οπότε, καταλήγουμε στην αρχική περιγραφή που υποστηρίζει ότι πρόκειται για slide-out smartphone.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος στήριξης της οθόνης ή ο μηχανισμός που έχει σχεδιάσει η TCL. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το smartphone φαίνεται να έχει waterfall οθόνη και όπως αναφέραμε μικρό πάχος, οπότε ο μηχανισμός που διαθέτει θα είναι ιδιαίτερα λεπτός.

Το CNET σημειώνει ότι η TCL θα παρουσίαζε το slide-out smartphone στην έκθεση MWC 2020, η οποία ακυρώθηκε εξαιτίας του Coronavirus. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα το smartphone σε κάποιο ξεχωριστό event, ούτε αν πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο ενός επερχόμενου έξυπνου τηλεφώνου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2020 14:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.