Tech How-to, Πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android κινητού σας

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό και κοινό. Κάπου, κάποτε, εγκαταστήσατε ένα εφαρμογίδιο και μετά άρχισαν να έρχονται οι άσχετες διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων της ανδροειδούς συσκευής σας. Ποιο app εγκατέστησε αυτές τις ενοχλήσεις; Πως θα τις ξεφορτωθείτε;

Κάθε Δευτέρα Tech How-to, μόνο στο Techblog!
————————————————————————————————————————————

Tech How-to, Πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android κινητού σας

Οι δημιουργοί mobile εφαρμογών από κάπου πρέπει να βγάλουν τα χρήματα τους. Ένας από τους εναλλακτικούς τρόπους είναι και οι διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις στην κύρια οθόνη της εφαρμογής με «μπανεράκια» είναι γενικά αποδεκτές, μιας και ελάχιστα διαφέρουν σε εμπειρία από ότι συμβαίνει στις κοινές ιστοσελίδες. Όμως από την άλλη μεριά, οι διαφημίσεις τύπου push στην μπάρα ειδοποιήσεων (notification bar) είναι ενοχλητικότατες γιατί συχνά δεν σχετίζονται με την εκκίνηση ή την λειτουργία της εφαρμογής που τις «προκάλεσε». Πως λοιπόν τις αποφεύγετε; Η πρώτη απάντηση είναι απεγκαθιστώντας την ένοχη εφαρμογή. Αυτό όμως είναι εύκολο να το λέμε αλλά δύσκολο να το κάνουμε. Ποια είναι η ένοχη εφαρμογή; Συχνά δεν γνωρίζετε τον υπαίτιο. Ευτυχώς, it’s an app world (and there is an app for that also). Στο βασικό επίπεδο θέλετε να μάθετε ποιες εφαρμογές από αυτές που έχετε εγκαταστήσει προκαλούν τα μηνύματα. Κανένα πρόβλημα. Επισκεφτείτε το Google Play και κατεβάστε το AirPush Detector (link). Το AirPush Detector είναι μία απλή εφαρμογή που σας δείχνει ποιες εφαρμογές στέλνουν διαφημίσεις μέσω του notification bar. Αφού λοιπόν αναγνωρίσετε τον ή τους ενόχους μπορείτε να τους απεγκαταστήσετε και να ησυχάσετε.

Σε δεύτερο επίπεδο μπορεί να θελήσετε περισσότερα στοιχεία για το πως συμπεριφέρονται οι εφαρμογές στην συσκευή σας. Τότε χρειάζεστε ένα πιο σύνθετο εργαλείο. Το Addons Detector (link) είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Αν είστε από αυτούς που απλά φορτώνετε εφαρμογές χωρίς να προσέχετε τις άδειες που αποκτά η κάθε εφαρμογή το Addons Detector θα σας βοηθήσει μιας και ομαδοποιεί τις εγκατεστημένες εφαρμογές ανά κατηγορία – τομέα πρόσβασης. Προσέξτε όμως στην χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Πατήστε το κεντρικό «πλήκτρο» Scan και μετά ασχοληθείτε μόνο με τα Addons για να μάθετε ποιες εφαρμογές σας στέλνουν διαφημίσεις στο notification bar και το Permission Explorer για να μάθετε το ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε ποια υποσυστήματα της συσκευής. Ενδεχόμενα να χρειαστείτε και το Install Date για να μάθετε το πότε εγκαταστάθηκε τι. Όμως σκεφτείτε το διπλά πριν χρησιμοποιήσετε το Notification Monitor, το οποίο συνίσταται μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις και αν ξέρετε καλά τι κάνετε και γιατί το χρειάζεστε. Σε κάθε περίπτωση η μόνη σίγουρη, εύκολη και μόνιμη λύση είναι η απεγκατάσταση της εφαρμογής που προκαλεί τις διαφημίσεις αυτού του τύπου από την συσκευή σας.

————————————————————————————————————————————

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία σαν μηχανικός πάνω από είκοσι χρόνια γράφοντας συμβουλευτικά άρθρα και δοκιμάζοντας μηχανήματα. Μπορείτε να τον βρείτε στο www.digitalliving.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genti

Thanks mate, U R Gr8 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Galaxy Z Fold 3 Samsung Galaxy Z Flip

Τα Samsung Galaxy Z Flip 3 και Z Fold 3 θα είναι αδιάβροχα;

Πιστοποίηση IP, για προστασία από νερό και σκόνη αναμένεται να πάρουν τόσο το Samsung Galaxy Z Flip 3 όσο και το Galaxy Z Fold 3.

Smartphones MediaTek

H MediaTek θα κόψει πρώτη το… n-ή-m-α στα chipsets των 4nm

Η MediaTek έρχεται δυναμικά στα chipsets θέλοντας να είναι εκείνη η πρώτη που θα προσφέρει επεξεργαστή στα 4 nm.

Smartphones Apple iPhone SE

Άνδρας παρήγγειλε μήλα online και κέρδισε Apple iPhone SE

Ο Nick James στην Αγγλία παρήγγειλε online τα μήλα του από το supermarket Tesco και κατάφερε να κερδίσει ένα Apple iPhone SE.

Smartphones Samsung Xiaomi OPPO ΖΤΕ

Φέτος θα δούμε την selfie camera να κρύβεται κάτω από την οθόνη

Οι Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE και Meizu θα παρουσιάσουν νέα smartphones με την selfie κάμερα κάτω από την οθόνη.