Tech how-to, Παρακολούθηση του Ράλλυ Ακρόπολις με το ανδροϊδές smartphone σας

Το Ακρόπολις μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να το προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή. Καπέλο, μαντήλι, αντηλιακό, νερό, road book, σαντουϊτσάκια, ταβέρνα στο χωριό και πολύ – πολύ όρεξη για σκόνη (ή λάσπες όπως το πάει ο καιρός) και γκάζια. Και… smartphone: Φωτογραφίες, βίντεο Hi-Def και όποιος αντέξει και όποια κάρτα SD χωρέσει.

Αν υπήρχε και κάποιος τρόπος να συλλάβουμε και να κρατήσουμε τις απίστευτες μυρωδιές του βουνού αυτήν την εποχή η εμπειρία θα ήταν ολοκληρωμένη. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

Μήπως όμως το smartphone μπορεί να συμβάλει και με άλλους διαφορετικούς τρόπους στην απόλαυση του Ράλλυ Ακρόπολις; Στο περσυνό Ακρόπολις κάναμε δοκιμή τρία κορυφαία μηχανάκια – προγράμματα GPS της αγοράς και διαπιστώσαμε με λύπη το πόσο ελλιπής είναι η γεωγραφική κάλυψη των αγροτικών δρόμων. Παράλληλα μείναμε εντυπωσιασμένοι το πόσο καλό σήμα 3G είχαμε «στην μέση του πουθενά», εννοώντας φυσικά σε μέρη μακριά από μεγάλες πόλεις. Πέρσυ επίσης η διοργάνωση μέσω του διαδικτυακού τόπου www.acropolisrally.gr προσέφερε χάρτες των διαδρομών για το Google Maps. Ομολογούμε ότι δεν τους χρησιμοποιήσαμε και πολύ, βασιστήκαμε στο παραδοσιακό χαρτί – εκτύπωση του road book στις πινακίδες και στην απλή μέτρηση αποστάσεων.

, Tech how-to, Παρακολούθηση του Ράλλυ Ακρόπολις με το ανδροϊδές smartphone σας

Φέτος η διοργάνωση προσφέρει αρχεία στο φορμά .kml για το Google Earth. Όμως μία αναζήτηση για την εφαρμογή Google Earth στο Google Play Store θα σας ενημερώσει ότι δεν διατίθεται για την Ελλάδα. Πριν λοιπόν αρχίσουν τα παράλληλα κατεβάσματα και οι χακεριές, υπάρχει ευτυχία αν κάποιος κινηθεί παραδοσιακά; Ναι, υπάρχει. Το Google Maps ανοίγει αρχεία .kml του Google Earth.

Καταρχήν εγκαταστήστε – αναβαθμίστε την τελευταία έκδοση του Google Maps. Έπειτα ενεργοποιήστε την προσωρινή προαποθήκευση χαρτών από το Ρυθμίσεις – Labs – Προσ. Προαποθήκευση. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε στην κάρτα SD μία περιοχή με πλευρά τετραγώνου 16 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο που σας ενδιαφέρει για να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του χάρτη ακόμα και αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο.Θα δείτε ότι για κάθε ημέρα υπάρχουν δύο αρχεία: το Πρόσβαση στις Ειδικές Διαδρομές και το Ειδικές Διαδρομές. Κρατήστε πατημένο το αρχείο της ημέρας που σας ενδιαφέρει και επιλέξετε από το μενού που θα εμφανιστεί (στον ενσωματωμένο browser της Google) το Αντιγραφή συνδέσμου διεύθυνσης URL. Πηγαίνετε τώρα στο Google Maps και στο πεδίο της αναζήτησης κάντε επικόλληση. Θα φορτωθεί το αρχείο .kml με τις διαδρομές και θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο μέσω της επιλογής Επιπέδων. Κάντε το ίδιο και για τα άλλα αρχεία που σας ενδιαφέρουν και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την εμφάνιση τους μέσω του μενού των Επιπέδων. Τέλος πηγαίνετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει στον χάρτη, κρατήστε πατημένο το «κέντρο» της και στην περιγραφή πατήστε πάλι για να έχετε πρόσβαση στην επιλογή Προσωρινή προαποθήκευση περιοχής χάρτη. Αποθηκεύστε όλες τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Καλά γκάζια.

————————————————————————————————————————————

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
πασχαλης

πολυ καλο ευχαριστουμε!

Panos

Ευχαριστούμε!!!!! :))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews EDISION How To οδηγοί τεχνολογίας

Προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια 2-in-1 EDISION: How To

Τα γνήσια 2 σε 1 τηλεχειριστήρια της EDISION είναι συμβατά με όλους τους δέκτες νέας γενιάς της εταιρείας και έτοιμα προγραμματισμένα με 4 ή 5 βασικές λειτουργίες για τηλεοράσεις SAMSUNG και LG.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Windows 10: Πως να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας [Οδηγός]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε παραπάνω από μία επιφάνειες εργασίας στα Windows 10 για να μη… βυθίζεστε στα εικονίδια!

Software Facebook featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Ένας αναλυτικός οδηγό για το πως μπορειτε να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook όταν και αν το αποφασίσετε.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας Windows 10

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows 10 PC κάνοντας εκκαθάριση Cache [How To]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα αρχεία της προσωρινής μνήμης Cache για μεγαλύτερη ταχύτητα στο Windows 10 PC σας.