Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Tesla Optimus, Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Όταν ανακοινώθηκε το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot, φαινόταν σαν μια μισοέτοιμη ιδέα του Elon Musk που δεν την πήραν πολλοί στα σοβαρά. Και η επίδειξη στην Tesla AI Day ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή, κάτι που δε βοήθησε στο hype.

Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο που ίσα που περπατούσε και μπορούσε να χαιρετήσει το πλήθος.

Στη συνέλευση των μετόχων της Tesla νωρίτερα φέτος, όμως, το Optimus έμοιαζε πολύ πιο προηγμένο, εκτελώντας πραγματικά χρήσιμα καθήκοντα.

Η Tesla κυκλοφόρησε τώρα μια νέα ενημέρωση για το Optimus με ένα βίντεο που δείχνει την ικανότητα του ρομπότ να ταξινομεί αντικείμενα αλλά και να κάνει yoga.

Όπως και οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Full Self-Driving, η εταιρεία σημειώνει ότι το Optimus εκπαιδεύεται τώρα με νευρωνικά δίκτυα από άκρο σε άκρο.

Το ρομπότ φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο σε αυτήν την ενημέρωση, καταφέρνοντας να ισορροπεί στο ένα πόδι.

Το βίντεο φαίνεται ακόμη και CGI σε στιγμές αλλά όλα δείχνουν ότι η Tesla έχει πράγματι αυτά τα λειτουργικά πρωτότυπα γύρω από τα γραφεία της.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, αλλά η Tesla αναμένεται να το χρησιμοποιήσει πρώτα στις δικές της δραστηριότητες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.