Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones

Η ιστοσελίδα androidandme συγκέντρωσε στοιχεία από benchmarks και συνέκρινε πέντε νέα μοντέλα Dual-Core smartphones. H σύγκριση αφορά τα Motorola Atrix 4G, Samsung Galaxy S II, LG Optimus 2X, LG Optimus 3D και το πρωτοεμφανιζόμενο HTC Pyramid (γνωστό και ως Shooter) για την ύπαρξη του οποίου σας ενημερώσαμε μόλις χθες.

, Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones

Τα συγκεκριμένα hi-end smartphones, όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα ενσωματώνουν 4 διαφορετικούς επεξεργαστές και κατά συνέπεια έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πως ανταποκρίνεται κάθε ένας στις προκλήσεις των benchmark.

Οι μετρήσεις αφορούν την απόδοση κυρίως σε ότι αφορά τις GPU, αλλά μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά και με τους επεξεργαστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύγκριση αφορά και δύο μοντέλα τα Motorola Atrix 4G και HTC Pyramid με οθόνης ανάλυσης 960×540 κάτι που δίνει στα υπόλοιπα τρία ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αφού τα LG Optimus 2X, LG Optimus 3D και Samsung Galaxy S II με ανάλυση 800×480 έχουν να επεξεργαστούν περίπου 25% λιγότερα pixel.

Αυτό που φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση είναι η δυσκολία του HTC Pyramid ή Shooter (που το βρήκαν;!) να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα smarhphones παρά τα 0.2 GHz παραπάνω ισχύς που έχει σε κάθε πυρήνα της CPU του. Η αιτία είναι ότι το chip της Qualcomm που χρησιμοποιεί είναι προηγούμενης γενιάς σε σχέση με τις αντίπαλες CPU, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για pre-production μοντέλο.

Προβλήματα δείχνει να αντιμετωπίζει και o Samsung Exynos για τον οποίο όμως δεν μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα λόγω της έκδοσης λογισμικού που φορούσε. Από την άλλη οι δύο συσκευές που φοράνε τον NVIDIA Tegra 2 τα πηγαίνουν αρκετά καλά στο σύνολο των δοκιμών και αποδεικνύουν γιατί ο επεξεργαστής της NVIDIA κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι του ανταγωνισμού.

Το LG Optimus 3D είναι πάντως αυτό που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, καθώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε όσα τεστ είχαμε στοιχεία για αυτό. Το Optimus 3D είναι το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί τον OMAP4430 της Αμερικάνικης Texas Instruments και με την επιλογή αυτή δείχνει ότι μπορεί να κυριαρχήσει στην αγορά, τουλάχιστον από πλευράς επιδόσεων.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

, Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones
, Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones, Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones, Μάχη μεταξύ 5 διπύρηνων Android smartphones

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Βασικά δεν είναι όλα τα κινητά σε όλες τις εικόνες από τα benchmarks αλλά εγώ θα ήμουν ανάμεσα σε optimus 3d (μας ετοιμάζεις Κώστα κανένα (p)review σύντομα; ) και motorola attrix!

georgecm

Ναι δεν ειναι ολα σε ολες, ειναι οτι υπαρχει μεχρι σημερα διαθεσιμο για καθε benchmark… Ελπιζω συντομα να εχουμε για ολα αποτελεσματα και να τα συγκρινουμε ξανα.

Κωστας

ειναι νωρις για drivers ακομα και οταν βγουν μπορει να ειναι νωρις για τελικους drivers..
οπως εχει πει και η qualcoom η εταιριες βιαζονται και δεν περιμενουν τους τελευταιους drivers

Jason Matsoukas

άντε.. και σε 1 μήνα θα βλέπουμε benchmarks με quadcore κινητά αλλά δεν θα τα βλέπουμε στην αγορά :Ρ

MANOS
nick

το lg optimus 3D ειναι το καλυτερο με διαφορα,το μελλοντικο μου κινητο

Marios Basileiou

Μπηκε πολυ δυναμικα η LG αποτι φαινεται,αυτο τον “χρονο” και ειναι διατεθιμενη να μεινει………..

Alkis Kordas

Λογικό είναι το LG Optimus 3D να έχει δυνατότερα γραφικά, αφού προβάλλει 3D… Αλλά ίσως να χάνει σε ταχύτητα… Θα δείξει.

kostas

το lg μια χαρα τα παη στισ μετρισισ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones featured LG LG Optimus 3D

LG Optimus 3D: Το μέλλον που ποτέ δεν ήρθε [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε το LG Optimus 3D, ένα από τα ελάχιστα 3D smartphone που κυκλοφόρησαν, για ένα μέλλον που ποτέ δεν κέρδισε.

Business Samsung Samsung Galaxy Note 2 Samsung Galaxy S II

Apple: Δικαιώθηκε έναντι της Samsung για slide to unlock και το autocorrect

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και Samsung δεν είναι κάτι νέο και ούτε μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποια από τις δυο έχει αναδειχθεί νικήτρια. Αυτή τη φορά η Apple προσθέτει μια ακόμη νίκη στο ιστορικό της, για το slide to unlock και το autocorrect. Το ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι η Samsung παραβίασε […]

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Note 3 Samsung Galaxy S II

Samsung G9098, Android flip συσκευή για την China Mobile

Νέο Android flip smartphone με κωδικό G9098 ετοιμάζεται να λανσάρει η Samsung στην αγορά της Κίνας μέσω της China Mobile. Η συσκευή έχει τετραγωνισμένες γωνίες, θυμίζοντας το Samsung Galaxy S2, ενώ το “δέρμα” στο καπάκι δίνει την αίσθηση του Samsung Galaxy Note 3.