iPhone vs Android smartphones, Κόντρα σε ταχύτητα και διάρκεια μπαταρίας

To έγκυρο αμερικανικό μέσο cnet συνέκρινε τα νέα Android κινητά Motorola Atrix 4G, HTC MyTouch 4G και Google Nexus S, όπως και τα iPhone 4 με iOS 4.2.1 και 4.3. Η σύγκριση αφορά τέσσερις βασικές κατηγορίες που αφορούν τη διάρκεια της μπαταρίας και την ταχύτητα των συγκεκριμένων μοντέλων, αλλά και των λειτουργικών που χρησιμοποιούν.

Η σύγκριση δεν ανέδειξε κάποιο νικητή συνολικά, αλλά μπορούμε να την αποκωδικοποιήσουμε λέγοντας αρχικά ότι όσο αφορά τα λειτουργικά συστήματα, το iOS κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας, αλλά υστερεί αρκετά στον τομέα του browsing σε σχέση με το Android. Πάντως το νέο iOS 4.3 είναι όντως πιο γρήγορο από το προηγούμενο στην ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων.

Η σύγκριση των μοντέλων ειδικότερα αποδεικνύει ότι η υπεροχή του iPhone 4 στον τομέα της αυτονομίας είναι ακόμα μεγάλη, αφού σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο συγκριτικό, μπορεί και αναπαραγάγει video για περίπου 10 ώρες, αντίθετα με το κορυφαίο εκ των Android εκπροσώπων, το Google Nexus S το οποίο ξεπερνά οριακά τις 8. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά στην σύγκριση κατά την αναπαραγωγή μουσικής, στην οποία το μεν iPhone φθάνει τις 40 ώρες (οι οποίες γίνονται 67 για το μοντέλο της Verizon, αλλά η τεχνολογία Wireless που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρία δεν αφορά την Ελλάδα), ενώ το HTC MyTouch 4G δεν υπερβαίνει τις 21.

Όσο αφορά το χρόνο έναρξης λειτουργίας κάθε κινητού βλέπουμε ότι το Nexus S έρχεται δεύτερο πίσω από το MyTouch 4G με 27 έναντι 6 δευτερολέπτων, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κινητό της HTC ουσιαστικά δεν κλείνει ποτέ, αλλά μπαίνει σε ένα stand-by mode. Τέλος, νικητής στον τομέα της ταχύτητας φόρτωσης των ιστοσελίδων έρχεται το Motorola Atrix 4G με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από το δεύτερο Nexus S και δύο από το iPhone 4 με το νέο iOS 4.3.

, iPhone vs Android smartphones, Κόντρα σε ταχύτητα και διάρκεια μπαταρίας

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spiros

Χα χα χα ποιος το περιμενε αυτο απο την motorola ουτε καν το καινουριο λογισμικο της apple δεν το αγγιζει αλλα και παλι το iphone 4 ποιο αργω και απο το samsung nexus S που δεν ειναι καν διπύρηνο, αυτο παει να πει οτι το android 2.3 ειναι καλυτερο !!

SonicYouth

χαχα κουβαλά και καμία μπαταρία αυτοκινήτου μαζί. iPhone wins

ceron

iphone 4 wins μονο γιατι το μισο κινητο ειναι η μπαταρια
τα 3gs 3g ειναι κατω του μετριου.

και οσο για το 5 μαλλον δεν θα τα παει και τοσο καλα γιατι θα του βαλουν 2πυρινο

Marios Basileiou

Μπραβο στο Νexus S και στο gingerbread 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.