Τεταμένο το κλίμα στη Samsung λόγω της εμφανούς ομοιότητας των Galaxy Watch Ultra και Galaxy Buds3 με τα προϊόντα της Apple

Samsung Galaxy Watch Ultra, Τεταμένο το κλίμα στη Samsung λόγω της εμφανούς ομοιότητας των Galaxy Watch Ultra και Galaxy Buds3 με τα προϊόντα της Apple

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro στην εκδήλωσή της Unpacked τον περασμένο μήνα, προϊόντα που έχουν γίνει τα πιο αμφιλεγόμενα της Samsung εδώ και χρόνια.

Και αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό τους και στο πόσο παρόμοιος είναι με των Apple Watch Ultra, AirPods 3 και AirPods Pro 2.σαερ

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Κορέα, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, ήταν κάθε άλλο παρά χαρούμενος για αυτό, εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμπεριφορά αντιγραφής στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας και ακόμη και κάνοντας κάποιες ενέργειες εναντίον του επικεφαλής τμήματος κινητής τηλεφωνίας TM Roh.

Samsung Galaxy Watch Ultra, Τεταμένο το κλίμα στη Samsung λόγω της εμφανούς ομοιότητας των Galaxy Watch Ultra και Galaxy Buds3 με τα προϊόντα της Apple

Samsung Galaxy Watch Ultra (αριστερά) vs. Apple Watch Ultra (δεξιά)

Πηγή που φέρεται να γνωρίζει καλά το θέμα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος παρενέβη μετά τη διαμάχη σχετικά με τη λογοκλοπή σχεδιασμού της Apple και τα ζητήματα ποιότητας σχετικά με τη σειρά Buds3 και το Galaxy Watch Ultra που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα, και η εσωτερική ατμόσφαιρα στην εταιρεία είναι τώρα πολύ κακή.

Ο Lee προφανώς ζήτησε μια αλλαγή στα σχέδια για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας στο μέλλον, πιθανώς για να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κορεατικά μέσα περιγράφουν τον Πρόεδρο της Samsung ως έναν άνθρωπο με «ευγενική διάθεση» που δεν θυμώνει πολύ εύκολα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήταν διαφορετικά, υποθέτουμε λόγω όλων των δημοσιεύσεων των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ομοιότητα μεταξύ του νέου ρολογιού και των ακουστικών με τα προϊόντα της Apple.

Samsung Galaxy Watch Ultra, Τεταμένο το κλίμα στη Samsung λόγω της εμφανούς ομοιότητας των Galaxy Watch Ultra και Galaxy Buds3 με τα προϊόντα της Apple

Samsung Galaxy Buds3 (αριστερά) vs. Apple AirPods Pro 2 (δεξιά)

Η σειρά Galaxy Watch της Samsung είχε, μέχρι τον περασμένο μήνα, μια στρογγυλή σχεδίαση αλλά τώρα μοιάζει πιο πολύ με Apple Watch.

Όσο για τα Buds3, αυτά είναι τα πρώτα ακουστικά Samsung με στελέχη, ένα σχέδιο που εισήγαγε η Apple πριν από πολλά χρόνια με τα αυθεντικά AirPods. Πολλές άλλες εταιρείες έχουν υιοθετήσει αυτό το σχέδιο, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη σχετικά με τα Buds3 είναι η διαφορά που έχουν από κάθε προηγούμενο σχεδιασμό του Galaxy Buds.

Τέλος, το Galaxy Buds3 Pro φαίνεται να έχει επίσης προβλήματα ποιοτικού ελέγχου, με ευρέως διαδεδομένες αναφορές για σκίσιμο των άκρων των αυτιών σιλικόνης όταν αφαιρούνται.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Σιγά το νέο … αντίγραφα είναι! Και γενικά είναι πιο βολικό στυλ από το προηγούμενο. Προσωπικά μου αρέσουν ως αντίγραφα …. και πιθανόν να τα πάρω.
Αν ήθελαν κάτι διαφορετικό … ας το έκαναν όπως η Huawei που πράγματι σε αυτό το στυλ παράγει κάτι με ωραίο ντιζάιν!

Τακης

Οτι πιο ασχημο εχω δει σε ρολοι πραγματικα , ζηλευω huawei ακόμα και xiaomi που βγαζουν κομψα ρολογια τα οποια μπορεις να τα φορεσεις καθολη τη διαρκεια της ημερας σε οποιαδηποτε περισταση. Αυτα εδω εχουν ενα αθλητικο σχεδιασμο ( και κακό σε σχεση με apple). Ειμαι με samsung τοσα χρόνια και εχω το s24 ultra και εχω παραμείνει στο watch 4 και δεν ξερω πιο θα είναι το επόμενο , ακόμα και τα καινουργια διαβαζω οτι εχουν θεμα με την μπαταρια. Για τα ακουστικα και τις περιπτωσεις του σερβις δεν θελω να επεκταθω, εχουν λιγοτερη εγγυηση και αν σου χαλασουν και στα αντικαταστησουν και ξαναχαλασουν δεν υπαρχει μετα, πετας απλα τα λεφτα σου

Vendetta

Huawei GT-2 το εχω 3 χρονια. 14 ημερες αυτονομια. Δεν το αλλαζω με την καμια.
Πολυ καλα τα λες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Μπορεί να είναι ακριβότερο από όσο περιμένουμε

H Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει Galaxy S24 FE πιθανότατα τον επόμενο μήνα, με δεκάδες διαρροές και φήμες να έχουν κυκλοφορήσει για τη συσκευή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.