The Elec: Το πρώτο iPhone με κάμερα UD θα κυκλοφορήσει μετά το 2026

iPhone UD κάμερα, The Elec: Το πρώτο iPhone με κάμερα UD θα κυκλοφορήσει μετά το 2026

Στα δύο πιο πρόσφατα iPhone Pro της, η Apple έχει χρησιμοποιήσει το Dynamic Island για τη φιλοξενία της κάμερας selfie. Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η μετάβαση σε ένα “all-screen” iPhone χωρίς την οποιαδήποτε εγκοπή στην οθόνη.

Αυτό το σχέδιο δεν θα πάρει σάρκα και οστά άμεσα σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TheElec, που υποδηλώνει ότι το πρώτο iPhone με κάμερα κάτω από την οθόνη (UDC) αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.

Η τεχνολογία UD αναφέρεται σε μια κάμερα που είναι ενσωματωμένη κάτω από την οθόνη της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ορατή κοιλότητα ή island για την κάμερα στην επιφάνεια της οθόνης, προσφέροντας μια πιο ομοιόμορφη και λιτή εμφάνιση.

Η LG Innotek βρίσκεται τώρα σε «προηγμένη ανάπτυξη» των καμερών της UD που διαθέτουν το ιδιόκτητο σύστημα οπτικών φακών ελεύθερης μορφής της εταιρείας. Αυτή η νέα εξέλιξη θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη διέλευση φωτός για καλύτερη ποιότητα εικόνας που είναι ένα από τα τρέχοντα σημεία στις κάμερες UD που αποτελούν πρόκληση. Η Apple φέρεται να έλαβε δείγματα UDC από τους προμηθευτές της και να τα έκρινε μη ικανοποιητικά.

iPhone UD κάμερα, The Elec: Το πρώτο iPhone με κάμερα UD θα κυκλοφορήσει μετά το 2026

Ο Ross Young, ο οποίος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants (DSCC), έχει αναφέρει ότι η Apple αναμένεται να μεταβεί σε αισθητήρα UD Face ID στα iPhone της σειράς Pro έως το 2025, ενώ το πρώτο iPhone all-screen με κάμερα UD και Face ID πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2027.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.