Τι κάνεις λάθος με το fingerprint reader στο smartphone σου;

, Τι κάνεις λάθος με το fingerprint reader στο smartphone σου;

Μπορείς να το παραδεχθείς! Κάποια στιγμή (συνήθως η στιγμή αυτή έρχεται την πλέον ακατάλληλη ώρα…) είδες τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του smartphone σου να μην ανταποκρίνεται στο ευγενικό άγγιγμα του δακτύλου σου και εσύ έγινες έξω φρενών. Τι να πήγε άραγε τόσο στραβά;

Καλή η τεχνολογία, αλλά έχει και τις κακές της στιγμές. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται εκεί για να ξεκλειδώνεις γρήγορα και εύκολα τη συσκευή σου, τρώει πολλές φορές… κόλλημα. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή όσοι εκτελούν χειρωνακτικές εργασίες (αλλά και όσοι βρίσκονται ολημερίς πάνω σε ένα πληκτρολόγιο) βλέπουν τις άκρες των δαχτύλων τους να αλλάζουν, μικροτραυματισμοί εμφανίζονται και άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που καθιστούν ελαφρώς… δύσκολη τη δουλειά του fingerprint reader.

Υπάρχουν lifehacks για αυτό το θέμα, όμως. Έτσι, η επιλογή να χρησιμοποιήσεις το μεσαίο δάχτυλο για κάτι άλλο πέρα από το να δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου και την αντικοινωνική σου συμπεριφορά σε άλλους, είναι μία λύση. Μπορεί να φαίνεται παράξενο αυτό, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι το μεσαίο δάχτυλο καταπονείται λιγότερο σε χειρωνακτικές εργασίες και στη γυμναστική, σε σχέση με τον δείκτη, άρα το αναγνωρίζει πιο εύκολα ο αισθητήρας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με όσους επιλέγουν το πλάι του δαχτύλου τους, όταν μαθαίνουν στον αισθητήρα του νέου τους smartphone με… ποιον έχει να κάνει.

Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι να περνάς από… επανάληψη την εκμάθηση του fingerprint reader, θέτοντας το ίδιο δάχτυλο ως βιομετρική μέθοδο ξεκλειδώματος μετά από μία χρονική περίοδο. Έτσι, ακόμα και εάν υπάρχουν φθορές στα δάχτυλα, θα μπορεί το τηλέφωνο να επικοινωνεί μαζί σας με ένα άγγιγμα, χωρίς προβλήματα.

Έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων; Γράψε μας στα σχόλια την εμπειρία σου, καθώς και τον τύπο του smartphone που χρησιμοποιείς.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos Christak

Όχι ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα

Pico

Οποιος εχει samsung ποναει διαβάζοντας αυτο το αρθρο :'(
(εγω πχ)

Spiros

Στο Α70. Το έχω αντιμετωπίσει. Έκανα αυτό που γράφετε στο άρθρο. Δε γνώριζα αυτά. Απλά το σκέφτηκα “σαν επανεκκίνηση”

Ηρακλής

Έχω Xiaomi 8 lite…. Μετά από ένα χρόνο που το έχω πήγα προχθές να το ξεκλειδώσω και τίποτα….. Αμέσως κατάλαβα ότι φταίει ότι δουλεύω οικοδομή και αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά του δείκτη μου…. Έτσι πήγα στις ρυθμίσεις και έβαλα εκ νέου τό δακτυλικό αποτύπωμα του μεσαίου δακτύλου και έλυσα το πρόβλημα αμέσως…..

Ntinos

Xiaomi redmi note 7 1 χρόνο+ και δεν έχω κανένα πρόβλημα

SoJDK85

Εγω δεν έχω καν αποτυπωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.