Τι μπορώ να κάνω για να κρατήσω περισσότερα χρόνια το smartphone μου;

Smartphone αξίζει, Τι μπορώ να κάνω για να κρατήσω περισσότερα χρόνια το smartphone μου;

Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να κρατήσεις περισσότερο το smartphone σου και να διατηρήσεις την απόδοση του. Ακολοθούν κάποια από αυτά.

Προστάτεψε την οθόνη: Χρησιμοποίησε θήκη και προστατευτικό φιλμ ή τζαμάκι για να προφυλάξεις την οθόνη από γρατζουνιές και χτυπήματα.

Μην το χρησιμοποιείς με υψηλή φωτεινότητα: Χρησιμοποίησε την οθόνη σου σε λογική φωτεινότητα, καθώς η υψηλή φωτεινότητα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας.

Απενεργοποίησε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς: Απενεργοποίησε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς για να απελευθερώσεις πόρους και να βελτιώσεις την απόδοση της συσκευής σου.

Μην εκθέτεις το smartphone σε υψηλή θερμοκρασία: Μην αφήνεις το smartphone σου σε σημεία με υψηλή θερμοκρασία, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας.

Καθάριζε το smartphone σου: Καθάρισε τη συσκευή σου από σκόνη και βρωμιά, χρησιμοποιώντας μια απαλή πετσέτα ελαφρώς ποτισμένη με νερό.

Ενημέρωσε το λογισμικό: Ενημέρωσε το λογισμικό της συσκευής σου στην πιο πρόσφατη έκδοση, καθώς αυτό μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την ασφάλεια της συσκευής.

Μην εγκαθιστάς πολλές εφαρμογές: Προσπάθησε να μην εγκαθιστάς πολλές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς συχνά, καθώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της συσκευής σου και να καταναλώσουν πόρους.

Χρησιμοποίησε τον αρχικό φορτιστή: Χρησιμοποίησε τον αρχικό φορτιστή που έρχεται με τη συσκευή σου, καθώς αυτός έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλύτερα με αυτή. Αν δεν είχε φορτιστή το κινητό σου, αγόρασε έναν από αυτούς που προτείνει ο κατασκευαστής για το δικό σου μοντέλο.

Μην φορτίζεις τη συσκευή σου υπερβολικά: Μην αφήνεις τη συσκευή σου να φορτίζει περρισσότερο όταν φτάνει το 100%, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας και να αυξήσει τη θερμοκρασία της συσκευής. Επίσης, αν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τη συσκευή σου φορτισμένη για περισσότερο χρόνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λειτουργίες όπως το Power Saving Mode για να εξοικονομήσεις μπαταρία.

Ακόμα και αν ακολουθήσεις όλες αυτές τις συμβουλές, η συσκευή σου ενδέχεται να χρειαστεί σέρβις κάποια στιγμή στο μέλλον. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινώνησε με τον κατασκευαστή ή ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών για να επισκευάσεις τη συσκευή σου.

Σε κάθε περίπτωση, να ευχαριστιέσαι κάθε μέρα το smartphone σου, να το ζεις και να τραβάς ωραίες εικόνες. Προβλήματα κάποια στιγμή θα έρθουν, έως τότε να το έχεις χαρεί το κινητό σου όσο περισσότερο γίνεται!

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Να μην το βιάζεις όπως η γυναίκα μου?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι θα έχει 20% φωτεινότερη οθόνη

Το iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα έχει μια οθόνη που θα είναι 20% πιο φωτεινή από αυτή του προκατόχου του.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.